Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות שאלת הגלגל הרזרבי ברכבינו, [שזה מתחיל להיות מושג שנעלם בהדרגה מהלקסיקון], רציתי לברר גם מה דעתכם בעניין ?

לאחר שיצא לי לשאל הרבה אנשים , נהגים , על עדיפות של זה על פני זה, הדעות היו חלוקות .

חלקם כמובן העדיפו גלגל רזרבי, אבל רובם היו בעד האבזור, שאני אישית מכנה אותו "אקסטרא" .

אז מהו [לדעתי] המושג "אקסטרא" ?

מדובר בידיות דלתות נשלפות, תאורת אווירה, מושבים עם כיוון חשמלי, גג נפתח, חימום הגה, חימום מושבים, מסך מסתובב,[רק ב-BYD], וגם רכבים אם "אורגן אורות" בכיבוי\הדלקה, כולל מנגינה.

אם יש עוד  דוגמאות לאבזור "אקסטרא", לדעתכם, תשתפו בבקשה ..

שמעתי תשובות לכאן ולכאן, על עדיפות באבזור, כי "כמה פעמים כבר יהיה לי פאנציר" ?

או : "גם ככה עוד מעט, זה לא יהיה קיים באף רכב, כמו הרבה כפתורים שעברו למסך, אז מה הבעיה ?"

מצד שני היו אנשים שחוו על בשרם החלפת גלגל או שניים בחייהם, שלא יוותרו על הרזרבי ברכבם ..

אז מה דעתכם בעניין חברים יקרים ??

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעדיף גלגל חלופי על אבזור מותרות.

בכלל לא מבין מה מתלהבים מתאורת אווירה (מזכיר אזור באמסטרדם), משחקי אורות (מזכיר צעצוע סיני) וצמיגי נמוכי חתך (פוגע באיכות הנסיעה ומועד לתקרים ואז גם יש לך רק ערכת ניפוח... )

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

חד משמעי גלגל מילואים.

נכון שאין תקר כל יום, גם לא כל חודש... ואפילו לא כל שנה. חוויתי תקר אולי פעם בעשור. ועדיין כשכזה קורה, הגלגל מילואים הוא המושיע ואין בלעדיו.

• רעיון טוב! 3
פורסם

מהחברה - איבזור.

ואז קונים עצמית רזרבי. 

ובלי קשר מחזיקים באוטו ערכת תיקון פנצ'רים מסיליקון. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אתה לא ציינת, מעדיף רזרבי רגיל ולא בייגלה.

לשאלה עצמה - גלגל רזרבי

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אם לוותר על משהו אחר ולקבל גלגל אז גלגל.

אבל אם לוותר על רשימה שלמה, אז מעדיף אבזור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין סיכוי שיהיה בבעלותי רכב בלי גלגל רזרבי. לא מבין איך כל כך הרבה אנשים מסכימים לזה.
שתי המכוניות  האחרונות שקניתי הגיעו בלי גלגל רזרבי וקניתי כזה לכל אחת מהן

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

השאלה קצת לא ברורה. זה לא שהאבזור מגיע על חשבון הגלגל הרזרבי - ריבוי האבזור והיעלמות הגלגל הרזרבי הן שתי תופעות שאולי קורות במקביל, אבל לא ממש תוצאות אחת של השניה.

בכל אופן, לגבי גלגל רזרבי (כי אין מה להגיד על האבזור, אפילו ההגדרה שלו בשאלה לא ממש חד-משמעית, יש כ"כ הרבה דברים שאפשר להגדיר כמותרות והחשיבות שלהן תשתנה בין אדם לאדם)... החשיבות שלו מנופחת (no pun intended). היו ברשותי רכבים עם גלגל רזרבי (בעצם, כל הרכבים שהיו לי מלבד המיאטה הנוכחית). עשיתי שימוש בגלגל הרזרבי כמעט בכל אחד מהם. במיאטה יש לי ערכת תיקון פנצ'ר, שעשיתי בה שימוש גם כן. אני עשור איתה, ועברתי איתה יותר קילומטרים מאשר עם כל שאר המכוניות יחד, ועוד לא יצא לי להיתקל במצב בו ערכת התיקון לא הייתה מספקת. ברור לי שיום אחד זה עלול לקרות. אבל מיותר בעיניי להטריד את עצמי עם מחשבות על משהו שעלול לקרות פעם בכמה שנים טובות, בתוחלת, כשהעלות מוגבלת וידועה מראש (גרר + מונית + רצת חוסר נוחות*). וואלה, אם כבר מדברים על נסיון אישי - לפני כשנה הלך לי המצבר בקליו, באופן פתאומי מאוד (לא היו בעיות התנעה לפני כן, אבל אכן היה כבר בן 4), והוא הלך ברמה שלא עזר להניע עם בוסטר/כבלים, הוא לא נטען כלל - אז אי אפשר היה לנסוע עד שהזמנו החלפת מצבר. זה היה לא כיף, אבל אני לא רואה פה אף אחד שמציע להסתובב עם מצבר רזרבי למקרה שהראשי יילך (והאמת? בכל העשור עם המיאטה, מצאתי את עצמי עם מצבר גמור יותר פעמים מאשר עם פנצ'רים. אולי בגלל זה יש לי עכשיו בוסטר ברכב, ולא גלגל רזרבי).

* ולמען האמת, הכסף שיעלו הגרר והמונית מתקזז מול החסכון בדלק לאורך השנים, אז נותרת רק אי הנוחות

• מעניין 1
פורסם

אני מוותר על הרזרבי ומסתפק בצמיגי ראן פלאט. בישראל מסוכן לעצור בצד הדרך בשוליים להחלפת צמיג. מתקשרים לגרר/ידידים ונעזרים בהם. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

השאלה הנכונה צריכה להיות: גלגל רזרבי מול נפח מטען. הם באים אחד על חשבון השני.

אין שום קשר לשאר האיבזור שציינת.

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...