Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חצי מהנהגים בארץ הן נהגות. (אין מצב שהן יחליפו, כי הן בנות).

וגם חלק מהבנים הם...  לא נולדו עם מפתח ברגים ביד.

המצאת הטלפון הסלולארי ייתרה את הצורך בגלגל חליפי.

ניידות שירותי חילוץ צריכות להיות מצויידות במגוון גלגלים לצורך דילוג רכב לפנצ'ריה ללא צורך בגרירה.  (בשנים האחרונות הח'ברה הטובים מידידים).

אני מתקשה לזכור מתי החלפתי גלגל לעצמי. (בטח היו איזה פעמיים שלוש).

אני זוכר לפחות 4 פעמים שהחלפתי גלגלים לעלמות במצוקה. בדר"כ זה היה במגרשי חניה ולא בצד הדרך. 

אה, לעצם השאלה:

אני בחיים לא אוותר על גלגל רזרבי בגודל תיקני.

(*) אבל אני לגמריי מבין את מי שכן.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גלגל רזרבי, חד משמעית.
כבר הייתי בהמון סיטואציות שבהן ערכת ניפוח לא היתה פותרת את הפנצ'ר/צמיג קרוע/ג'נט עקום ולחכות 3 שעות לגרר לא נשמע לי כמו אופציה כיפית.
שמים גלגל ספייר ואפשר לנסוע עד לצמיגיה הקרובה...

• אהבתי 1
פורסם

למה זה או או?

אני יכול לקנות את הדגם המאובזר ולקנות אחר כך צמיג רזרבי.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 12 שעות, IsraCar כתב:

בשנים האחרונות הח'ברה הטובים מידידים

אם אין גלגל רזרבי ולצמיג נגרם נזק שערכת תיקון לא יכולה לפתור, זה לא בדיוק מצב סטנדרטי בידידים.

כוננים לא מסתובבים עם גלגלים ספייר, ולכן זה דורש קריאה מסוג "שינוע לפנצ'ריה". בתור כונן אני יכול להגיד שממה שאני רואה, לוקח משמעותית יותר זמן עד שקריאה כזו נלקחת על ידי מתנדב.

• מעניין 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 12 שעות, IsraCar כתב:

חצי מהנהגים בארץ הן נהגות. (אין מצב שהן יחליפו, כי הן בנות).

וגם חלק מהבנים הם...  לא נולדו עם מפתח ברגים ביד.

המצאת הטלפון הסלולארי ייתרה את הצורך בגלגל חליפי.

גם אם אתה לא יודע להשתמש, ואתה מבקש עזרה מחבר / עובר אורח /ידידים / שירות בתשלום.

יהיה לנותן העזרה הרבה יותר קל לעזור לך עם תעמיד לרשותו את הגלגל.

בתור מתנדב בידידים יכול גם להעיד על עשרות קריאות של פנצ'רים ביום, זה לא אירוע נדיר כמו שאתם חושבים. ומי שאין לו רזרבי, זה משבש לו את היום הרבה יותר.

בתאריך 10.6.2025 בשעה 23:39, Michazzz כתב:

אני מוותר על הרזרבי ומסתפק בצמיגי ראן פלאט. בישראל מסוכן לעצור בצד הדרך בשוליים להחלפת צמיג. מתקשרים לגרר/ידידים ונעזרים בהם. 

אכן מסוכן לעצור בשוליים של כביש מהיר. במקרה כזה עדיף להתגלגל לאיזור בטוח במחיר של הרס מוחלט של הצמיג והג'אנט. אבל יש הרבה מקרים שהתקר מתגלה כשחוזרים לרכב אחרי חניה ואז ניתן להחליף בחניה.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

עשרות קריאות של פנצ'רים ביום, זה לא אירוע נדיר כמו שאתם חושבים

עשרות קריאות ביחס לאיזו כמות נהגים על הכביש? אני בטוח שמישהו מתישהו עשה סטטיסטיקה על כמות קילומטרים שעוברים בין פנצ'ר לפנצ'ר בממוצע. ChatGPT לא כל כך הצליח להביא מקורות מהימנים למידע שלו, חוץ מהאתר הזה (שטוען שהעובודת בו נבדקו). באתר הזה הסטטסיטיקה היא שאחד מכל 3 רכבים חוטף פנצ'ר בשנה, ואז אם הולכים עם זה לפי נסועה ממוצעת בארה"ב, מתקבל נתון של פנצ'ר אחד לכ-60,000 ק"מ. בעיניי, מספיק נדיר - וגם אם נניח סטטיסטיקה גרועה יותר של פנצ'ר אחד ל-30, 20, או אפילו 15 אלף קילומטר - עדיין, ברוב המקרים יהיה מדובר בפנצ'ר שניתן לתקן עם ערכה. אז בפועל, המצב בו גלגל רזרבי נותן יתרון אמיתי לערכת תיקון הוא נדיר ביותר.

פורסם

יש סטטיסטיקה ויש מרפי.

מרפי ידאג שיהיה לך פנצ'ר משמיד צמיג בדיוק כשאתה צריך לצאת לנסיעה של שלוש שעות מחוץ לעיר בשעה שכל הפנצ'ריות סגורות.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, chrono כתב:

אני בטוח שמישהו מתישהו עשה סטטיסטיקה על כמות קילומטרים שעוברים בין פנצ'ר לפנצ'ר בממוצע

מה שיפה בסטטיסטיקה שאם הסיכוי לפנצ'ר הוא אחד לאלף זה לא אומר שתקבל אלפית פנצ'ר אלא שאם זה נופל אצלך אז זה 100% פנצ'ר.

אני בטוח שלכולנו היו הרבה יותר פנצ'רים מתביעות ביטוח ועדיין רובנו עושים מקיף.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

יש סטטיסטיקה ויש מרפי.

מרפי ידאג שיהיה לך פנצ'ר משמיד צמיג בדיוק כשאתה צריך לצאת לנסיעה של שלוש שעות מחוץ לעיר בשעה שכל הפנצ'ריות סגורות.

מרפי זה מצחיק והכל, אבל לא ממש סיבה מספיק רצינית ואמיתית לקבלת החלטות.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

מה שיפה בסטטיסטיקה שאם הסיכוי לפנצ'ר הוא אחד לאלף זה לא אומר שתקבל אלפית פנצ'ר אלא שאם זה נופל אצלך אז זה 100% פנצ'ר.

מצטער, אבל זה כבר ממש gaslighting ואנשי קש. אין כאן שום דבר שסותר את מה שרשמתי.

בשום שלב לא אמרתי שגלגל רזרבי מיותר כי אני לא מודאג מ"אלפית פנצ'ר" (זה משהו שאתה המצאת). אמרתי שאני לא מודאג מפנצ'ר בודד שמצריך גרירה, אם זה משהו שאצטרך להתמודד איתו אחת ל-50-100 אלף קילומטר, בתוחלת.

והביטוח ממש לא קשור לזה, זו הקבלה לא רלוונטית. אם כבר הקבלות, אז תתייחס למה שאמרתי לגבי מצברים - ממש לא בטוח שכמות הפנצ'רים עולה על כמות המצברים המרוקנים (בטח לא בפער משמעותי), ועדיין אף אחד לא מעלה בדעתו להסתובב עם מצבר רזרבי. מקסימום יש קמצוץ אנשים שמסתובבים עם בוסטר (שזה שווה ערך לערכת תיקון פנצ'ר, כי לא תמיד מצבר יכול לחזור לחיים אחרי פריקה).

פורסם

פנצ'ר שמצריך גרירה זה עלות של חצי יום עבודה. אם אני משלם אפילו אלפייה כדי לחסוך 3 ימי עבודה בחיי הרכב אצלי אז זו עסקה מעולה.

אישית יוצא לי פעם בשנה בערך פנצ'ר שמחייב החלפה (כזה שקומפרסור/תולעת/בורג סיליקו לא מספיקים).

וההקבלה למצבר לא נכונה כי כבלים יש להרבה מאוד אנשים ואז מניעים לך וממשיכים. אף אחד לא יתן לך את הרזרבי שלו.

פורסם
לפני 37 דקות, Night Driver כתב:

הרבה יותר קל לתקן פנצ'ר בעזרת רזרבי, מלהוציא תגמול הוגן מחברת ביטוח על נזק לרכב.

אני לא עושה מקיף.

עמוס

פורסם (נערך)

בזמנו היה לי פנצ'ר אחד משבית בטווח של 6 ומשהו שנות בעלות - אבל הוא התגלה בחנייה ולכן הוזמן גרר על חשבון הביטוח והטרחה הייתה זהה לנסיעה אל הפנצ'רייה שהייתה מתקיימת בכל מקרה...

במקרה הזה הסיכון השתלם, במיוחד לאור המידות המופרכות של הצמיג (235/18) שאין לו שום מקום אפילו בצחוק או אפילו בגרסה צרה במקרה של האס-מקס. אבל זה סיכון.

מרפי לא עבד בנסיעות הארוכות עם אוטו מלא, אבל הנסועה שלי נמוכה מאוד בכללי. לרכב הבא יהיה רזרבי...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לי רזרבי בשני הרכבים,

בשניהם יש גם ערכת ברגי סיליקון וערכת תולעים וקומפרסור, וספריי פנצר,וערכת כלים בסיסית.

זה בהחלט הספיק בכל המצבים שנתקלתי בהם, אבל כן החלפתי לרזרבי מטעמי נוחות, כי יותר קל היה להחליף צמיג מלתקן אותו באותו זמן נתון.

פורסם
לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

פנצ'ר שמצריך גרירה זה עלות של חצי יום עבודה. אם אני משלם אפילו אלפייה כדי לחסוך 3 ימי עבודה בחיי הרכב אצלי אז זו עסקה מעולה.

אישית יוצא לי פעם בשנה בערך פנצ'ר שמחייב החלפה (כזה שקומפרסור/תולעת/בורג סיליקו לא מספיקים).

וההקבלה למצבר לא נכונה כי כבלים יש להרבה מאוד אנשים ואז מניעים לך וממשיכים. אף אחד לא יתן לך את הרזרבי שלו.

אם אחת לשנה אתה נתקל בפנצ'ר כזה, אכן הגיוני שתעדיף גלגל רזרבי. אבל זה לא נשמע כמו סטטיסטיקה ממוצעת. מעניין איפה אתה נוסע שזה המצב.

ההקבלה למצבר היא למצב בו המצבר לא מתפקד כלל, והתנעה עם כבלים/בוסטר לא עוזרת. המצבר לא מתפקד ברמה שלא מצליח להיטען כלל מהאלטרנטור, ופשוט אין מספיק חשמל עבור תפקוד תקין של הרכב. קרה לי כבר פעמיים, פעם עם המיאטה (אפשר היה לנסוע, אבל אי אפשר היה לעמוד ברמזור בלי לתת גז, הייתה נסעיה קצרה אך מאוד לא כיפית). ופעם אחת עם הקליו - הרכב אפילו לא הצליח לשלב הילוך ולהתחיל לנסוע. בקיצור, גם מצבר יכול להגיע למצב בו "ערכת תיקון" (כלומר, כבלים או בוסטר) לא עוזרים.

פורסם

אני נוסע גם במקומות מועדים לפורענות (אתרי עבודה) אבל הפנצ'רים העיקריים דווקא בכבישים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...