Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מכיר דלת שלא צריכה איטום (כן גם ברכבים גרמניים)אם אתה לוקח רמקול "נורמלי" ומגביר אותו אין סיכוי שהדלת לא תקרקש.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקרקש כן, אבל אדי דיבר על שינוי קיצוני ואם השינוי יהיה קיצוני זה תלוי במספר גורמים - הרכב, הרמקול וההספק. כמו כן מה שנחשב קיצוני לי ולך לא בהכרח נחשב כשינוי קיצוני לאחר. מסיבה זו קשה בדיוק לשים את האצבע ולכמת את השינוי.

פורסם

הייתי רוצה לדעת כמה עולה לאטום דלת עם דיינמייט לא עם האקסטרים, עם החומר הבסיסי יותר

TNX

פורסם

אגב אם יבוצע בסוף מבחן אז אני רוצה להוסיף את הסופרטייט (תחליף לדיינמייט שדובר בעבר),

באו נבדוק מה ההבדלים עם איטום סופרטייט או בלי, זה יכל להיות מעניין כי זה יכל לעזור להרבה אנשים מבחינת תקציב כי הוא "קצת" יותר זול.

פורסם

מה זה הסופר טייט הזה?

וחוץ מזה אני לא יודע לכמת את השינוי. כי אצלי המערכת הותקנה עם dynamat ( קיט של speakers ).

אז אין לי נקודת יחוס.

אני כן מאמין לofer שנסע עם 2 דלתות אחת אטומה ואחת בלי חומר.

זה מבחינתי עונה על השאלה :עוזר או לא? באופן ברור.

אני יותר סקפטי לגבי הבדל בין חומרים כי עדיף לדעתי להשקיע כמות חומר זול על כל הפנל

מאשר לקחת חתיכה של xtreme בגודל סלייס פיצה.

ZZR

פורסם

סופרטייט הוא חלק משמו של המוצר - אלומיניום סופרטייט. זוהי יריעת זפת איכותית לאיטום מים המשמשת בגגות ובקירות מבנים. היא מתוצרת פזקר (מיוצרת במפעלם באזור התעשייה אלון תבור שליד עפולה) ומיוצרת ברוחב של 1 מטר בגליל שאורכו 20 מטרים. עלותה זניחה ביחס לדיינמייט ושאר מתיימרים. במקורה היא מיועדת לשמש לא רק לעצירת מים אלא גם לעצירת אדי מים (מולקולות מים בצורת אדים מחלחלות בקלות דרך יריעת הזפת, ובחומר זה קיימת שכבת אלומיניום מתכתי הבולמת את מעבר האדים).

גם הסופר טייט מיוצר עם גב דביק הנצמד היטב למתכת אנכית. כל הדבקה של יריעות איטום מומלץ לבצע על משטח מתכתי חם, וניתן להעזר בפן. בארץ לא בטוח שצריך פן - יום חמסין בקיץ יספיק לדעתי.

קבלתי פעם מהיצרן חומר השוואתי על ביצועי היריעה מול יריעת בידוד אחרת בתיבת ניסוי להשתקת רעשי גשם - החומר המקומי נפל במעט מאד מיריעת היבוא היקרה.

כל הדיון המלומד לעיל התעלם מחשיבות גדולה של יריעות בידוד - השתקת רעשים חיצוניים (רעשי רוח, רעש של הצמיגים על האספלט, רעש ממנועי רכב סמוך וכדומה).

לא נתקלתי עד כה בהסבר מדעי על מנגנון ההשתקה של היריעה, אבל נדמה לי שיש כאן הגדלת מומנט האינרציה של הפח - בעצם הדבקת היריעה הופכת את המשטח המתכתי השטוח לפנל בצורת סנדויץ' - שתי שכבות מתכת (אחת היא הפח המקורי והשנייה היא שכבת המתכת של יריעת הבידוד) ובינהן אלסטומר או יותר נכון חומר ויסקואלסטי - המבנה המתקבל מעלה מאד את ההתנגדות לתנודה של פח המקור.

יוסי

פורסם
אני כן מאמין לofer שנסע עם 2 דלתות אחת אטומה ואחת בלי חומר.

זה מבחינתי עונה על השאלה :עוזר או לא? באופן ברור.

אני יותר סקפטי לגבי הבדל בין חומרים כי עדיף לדעתי להשקיע כמות חומר זול על כל הפנל

מאשר לקחת חתיכה של xtreme בגודל סלייס פיצה.

לדעתי התכוונת ליוסי ולא לי. אני לא נסעתי עם דלת כן ודלת לא .

ולגבי ההבדל בין החומרים , זה לא רק התכונות של החומר, יש הבדל גדול ביכולת של האקסטרים להצמד לצורות מורכבות בניגול לאוריגינל שהוא פחות נצמד.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

בעיה אקוטית בהשקטת רעשי חוץ היא שהרעש מצליח להסתנן פנימה דרך סדקים, חורים ואזורים שאינם ממוגנים. ההתיחסות לרעשים מולכים באוויר ובמבנה עצמו שהפנית אליו לוקה בחסר - הרעש המולך דרך המבנה גורם לרעש הנישא באוויר בתוך החלל. ריסון של רעש המבנה יקטין גם רעשים המוקרנים דרכו לחלל. ברור שברכב לא ניתן לבודד את כל הדפנות - הרי איש לא ידביק יריעות איטום על השמשות, המשקופים וכדומה. לכן יש חשיבות לבודד את בתי הגלגלים כדי למנוע ככול שניתן דליפת רעשי אספלט מהצמיגים.

יוסי

פורסם

תיקון טעות .דיברתי על יוסי שנסע עם דלת עם ודלת בלי.

1. עופר למה התכוונת בזה שזה לא נצמד?

2. זה באמת הופך את תנודות הקול לחום.

הנה קישור ל-faq של dynamat :

http://www.dynamat.com/tech_how_dynamat_works.htm

שימו לב לקטע הבא:

Dynamat transforms the noisy energy--vibration--into silent energy through a process called quot;Vibro-Acoustic Energy Conversion." Dynamat dissipates the vibro-acoustic energy to a form of low-grade thermal energy.

3.כמה עולה הדיינמט הישראלי הזה? (אם ההבדל במחיר לא רציני - לא יודע אם שווה את כל הבלאגן

גם ככה צריך לשלם על התקנה.אלא אם בא לכם לעשות לבד)

ZZR

פורסם

את האקסטרים אפשר לקפל בזויות חדות בזכות העובדה שהחומר הדביק יושב על אלומיניום.

את האוריגינל אי אפשר לקפל בצורה חדה כל כך משום שהוא יהרס וגם לא יצמד מספיק טוב.

האקסטרים מאפשר עבודה יותר מדויקת ולכן אפשר גם להגיע לתוצאות טובות יותר איתו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מידן, זה לא דיינמייט ישראלי, כמו שאמרו כבר זהו חומר המשמש לאיטום גגות וכו'... אין לו שום קשר למכוניות. אני מעלה את חשיבות החומר לנושא הזה מפני שה אני שמתי אצלי שכבה אחת בדלטות ומאז כאשר יש הרגשה כאילו הרמקול נמצא במעיין תיבת תהודה.

עכשיו בקשר למה שעופר התיחס(גמישות החומר ויכולת ההדבקה שלו) אם לחמם את החומר בצורה רציניצ הוא נהיה מאוד גמיש! כמובן עד גבול מסויים כי יש בפנים שכבת אלומניום, כמו כן החומר נבק די טוב אבל צריך לנקות את האזור שרוצים להביק אליו אחרת זה ממש לא נדבק.

רציתי רק לציין שהחומר עולה בסביבות ה400 שקלים ל20 מטר, כך שבמחיר של איטום דלתות דיינמיט אפשר לאטם את כל הרכב עם 3 שכבות לך ולעוד כמה חברים :)

מקוה שעזרתי ושאנשים יתחילו להבין שהדיינמיט עולה מעל ומעבר למה שהוא מציע...

פורסם

יוסי, זה לא דבר חדש. טחנו את הנושא בפורום מכל כיוון כבר בעבר ואם תעשה חיפוש על "פזקר" או אפילו על "סופרטייט" אני מניח שתמצא תוצאות. יש דברים שצריך להתייחס עליהם והם יעילות, עמידות לאורך זמן, ריח, קלות עבודה וכו'.

פורסם

לא הייתי משווה את החומר שאתה מדבר עליו לדנמייאט יכול להיות שהוא מוסיף משהו אבל במקור הוא מיועד למשהו אחר. אני לא יודע מה יכולת העמידות שלו לאורך זמן, חומרים שמשמשים לאיטום ביתי נוטים לימס בשמש אני לא יודע כמה זמן זה נמצא ברכב שלך האם זמן רב? האם פתחת לראות אחרי יום חם? האם הוא נוטה ליזול ולשנות את צורתו? מעניין אותי לדעת.

• תוכן חדש...