Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. הוא ממש לא מסריח דאגתי מזה אבל הוא לא מסריח בכלל.

2. זה אצלי כחצי שנה, לאחר האיטום בבגז' עדיין לא החזרתי את הפלסטיקים ואין לי מגש כך שהחומר היה חסוף לשמש ובימים ממש חמים החומר לא נוזל לא מסריח וגם לא יורד להם הוא נבק יותר טוב.

לא הייתי משווה את החומר שאתה מדבר עליו לדנמייאט
למה לא היית משווה? שמעת את זה?

ואגב בקשר ליעלות ועמידות לאורך זמן וכו'... אם כבר זהו חומר שכן יהיה מאוד עמיד מפני שהוא מיועד לבתים הוא מיועד להחזיק עשרות שנים בחום בגגות.

אני לא אומר שזה יותר טוב מהדיינמיט אני פשוט אומר ששוה להשוות בין החומרים האלו, למה הדיינמיט כל כך יקר? מה הוא עשוי מזהב? אם לא הסופר טייט בטוח יש חומרים אחרים שכן יהיו יעלים כמו הדיינמיט רק פי כמה וכמה יותר זול, הסופר טייט היית הקניה הראשונה בלי לעשות מחקר יותר מדי...

פורסם
1.

אם לא הסופר טייט בטוח יש חומרים אחרים שכן יהיו יעלים כמו הדיינמיט רק פי כמה וכמה יותר זול, הסופר טייט היית הקניה הראשונה בלי לעשות מחקר יותר מדי...

חברי הפורום ישמחו מאוד אם תעשה מחקר ותמצא תחליף טוב יעיל וזול לדנמייאט.
פורסם

התכוונתי ברצינות אני באמת אשמח אם תמצא כך שאני יוכל להציע איטום במחיר אטרקטיבי. חברת דנמייאט היא חברה בעלת שם עולמי ולא זקוקה לשרותיו של נציג אוטופרט כדי שיגיד לנו שזה חומר איכותי. בעולם קיימים עוד מספר חברות שמייצרות חומרי איטום(לרכב) והפרשי המחיר ביניהם הם לא משמעותיים.

פורסם
אבל יש אנשים שיש להם מיד באס טוב אבל אין להם זימזומים ולכן לא צריך איטום.....וכמו שנאמר צריך איטום כדי ליבלום רעשי דלתות אבל להפוך ב360 מעולות איכות של רמקול...

LOL! LAMO!

לגופו של עניין. אני שותף לגליל של מיכאל שרלינג.

מבחינת כמות: מאז שקנינו את הגליל ב400ש"ח נעשו הדלתות הקידמיות שלי פעמיים, מיכאל פעמיים, חברי שלישי, מיכאל את הבאג' פעמיים, גג ועוד מלא דברים אחרים שעליהם החומר הלך וכבר לא זוכר על מה (כאשר יש ברשותך כמות כזאת אתה לא בדיוק חסכן).

מבחינת איכות: כאשר לראשונה החומר הודבק אכן נעשה מבחן בלאנס בין דלת שהחומר מודבק בה לבין אחת שהוא לא מודבק עליה. היה הבדל ענקי. הרבה רעשי לוואי נעלמו, הרמקול נהיה יותר צלול והתדרים הנמוכים היו מלוטשים יותר.

לסיכום: למי שלא אדיו פיל ורוצה לשפר את איכות השמע, ללא ספק שווה לקנות עם חבר ולאטום את הרכב. החומר אומנם טיפה יותר קשיח מאשר הדיינמיט, אבל עם פאן הוא נהיה גמיש ונוח לעבודה.

מומלץ!

"עחי, משו לא בסדר בתיבה שך. אני לא מוצא את החור. סאבים צריכים איוורור".

פורסם

ומשהו נוסף בקשר למגבלה מסוימת של הסופרטייט - שכבת האלומיניום המתכתית שלו קבורה בתוך היריעה ולא נמצאת על פני השטח כמו ביריעות האקזוטיות. לפזקר יש כיום קושי לייצר את היריעה עם המתכת חשופה בגלל שמכונת הייצור שלהם לא מותחת כראוי את המתכת ומתקבלים גלים לא אסטטיים. כשהמתכת קבורה בעובי היריעה איש לא רואה זאת, אף כי לדעתי זוהי חלק מסיבת הנחיתות של היריעה הזו - לא מספיק מרחק בין האלומיניום שלה ומתכת היסוד. בכל מקרה החיסכון הכספי עצום מול כל חלופה.

פזקר קנו מכונת ייצור חדשה ויתכן ובעתיד הסופרטייט ייוצר עם המתכת בחוץ ואז ללא ספק (זו רק דעתי כמובן) הוא ישתווה ליריעות היעודיות לאודיו.

חסרון נוסף שלו הוא שהוא שחור בצד הנראה שלו - תמיד ניתן לרסס עליו צבע המיועד לאספלט וכך גם לאטום אותו בפני כל שחרור חומרים מפיצי ריח, וזאת למהדרים ולחסידי האסטטיקה.

יוסי

פורסם

פזקר קנו מכונת ייצור חדשה ויתכן ובעתיד הסופרטייט ייוצר עם המתכת בחוץ ואז ללא ספק (זו רק דעתי כמובן) הוא ישתווה ליריעות היעודיות לאודיו.

אף כי לדעתי זוהי חלק מסיבת הנחיתות של היריעה הזו - לא מספיק מרחק בין האלומיניום שלה ומתכת היסוד

יוסי

איך בדיוק משפיע המקום של המתכת ? ולמה אתה חושב שאם הוא יהיה בחוץ זה יגרום לפזקר להיות ברמה של יריעה יעודית ?

מעבר לזה לא ברור לי , כיצד משפיע המרחק של האלומיניום ממתכת היסוד ?

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
איך בדיוק משפיע המקום של המתכת ? ולמה אתה חושב שאם הוא יהיה בחוץ זה יגרום לפזקר להיות ברמה של יריעה יעודית ?

מעבר לזה לא ברור לי , כיצד משפיע המרחק של האלומיניום ממתכת היסוד ?

כיצד הוא משפיע ואיך בדיוק הוא משפיע היא אותה שאלה.

ראשית, אמרתי שאני חושב כך ולא ציינתי שאני בטוח.

שנית, להערכתי תפקוד היריעה בעלת שכבת המתכת הוא בהפיכת שכבת המתכת הבודדת (למשל פח הדלת או כל יריעת פלדה אחרת) לסנדויץ' בעל שתי קליפות מתכתיות עם שכבת חומר קישור ויסקואלסטית. שתי הקליפות המתכתיות עובדות למאמצי מתיחה ולחיצה ומתנגדות לכיפוף (הנוצר בגלל הרטיטה) של הפח היסודי. המעיכה המקומית של החומר הויסקואלסטי בזמן הכיפוף מרסנת את הרטיטה (פועלת כדמפר) תוך הפיכת חלק מהאנרגיה לחום. זו הערכתי. הגדלת המרחק בין הקליפות המתכתיות (כמו ביריעות יעודיות בהן המתכת היא חיצונית) מגדילה את מומנט האינרציה לכפיפה של הסנדויץ' המתקבל ולכן מיטיבה להתנגד ללחצי האויר שהם גורמי הרטיטה של הפח.

עד כמה שאני יודע, גם לחומרי המילוי שישנם באספלט ולהרכבו יש חשיבות באפקט ההשתקה המתקבל מהיריעה, אבל אני מעריך שלמיקום המתכת כאמור לעיל יש חשיבות גדולה.

דרך אגב, אם אני צודק בניתוח שלי, להצמדת היריעה לפח הרכב יש חשיבות עליונה, באשר אם ההצמדה איננה מושלמת היריעה לא תהפוך לסנדויץ' ואפקט ההקשחה והריסון לא יתקיים - הדבר דומה לתקרת פלקל בה גזירת הקשר בין שתי קליפות הבטון של התקרה מפחיתה עד מבטלת את חוזק התקרה.

מקווה שהבהרתי את עצמי, ואשמח לכל התייחסות עניינית. התייחסות שיווקית ואמירות נוסח זה מקובל ונפוץ בעולם אינן תורמות לדיון (גם סיגריות והמבורגרים נפוצים בעולם).

יוסי

פורסם
כיצד הוא משפיע ואיך בדיוק הוא משפיע היא אותה שאלה.

שנית, להערכתי תפקוד היריעה בעלת שכבת המתכת הוא בהפיכת שכבת המתכת הבודדת (למשל פח הדלת או כל יריעת פלדה אחרת) לסנדויץ' בעל שתי קליפות מתכתיות עם שכבת חומר קישור ויסקואלסטית. שתי הקליפות המתכתיות עובדות למאמצי מתיחה ולחיצה ומתנגדות לכיפוף (הנוצר בגלל הרטיטה) של הפח היסודי. המעיכה המקומית של החומר הויסקואלסטי בזמן הכיפוף מרסנת את הרטיטה (פועלת כדמפר) תוך הפיכת חלק מהאנרגיה לחום. זו הערכתי. הגדלת המרחק בין הקליפות המתכתיות (כמו ביריעות יעודיות בהן המתכת היא חיצונית) מגדילה את מומנט האינרציה לכפיפה של הסנדויץ' המתקבל ולכן מיטיבה להתנגד ללחצי האויר שהם גורמי הרטיטה של הפח.

יוסי

קודם כל , חשבתי שאתה מדבר על השפעה בפן האקוסטי ולא השפעה מבחינת החוזק.

אכן רשמת נכון , על הקליפות מופעל מאמצי לחיצה ומתיחה ואכן המרחק ביניהם ישפיע. מבחינת מומנטי אנרציה - למה אתה אומר שהגדלת המומנט תעזור להתנגד לרעידות ? דווקא אנחנו נרצה לרכז את המסה של החמור כמה שיותר קרוב למרכז המסה ובכך להקטין את הכח ( המומנט )שיווצר. מעבר לזה , שגלי הקול יוצרים לחץ יחסית שווה באיזור המדובר ובגדול הסיגמה מומנטים הוא 0.

מדובר פה בעיקר בהגדלת המסה של החלק כך שה I שלו יגדל , מומנט ההתמד שלו יגדל והוא יותר יתנגד לכוחות שיפעלו עליו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
מבחינת מומנטי אנרציה - למה אתה אומר שהגדלת המומנט תעזור להתנגד לרעידות ? דווקא אנחנו נרצה לרכז את המסה של החומר כמה שיותר קרוב למרכז המסה ובכך להקטין את הכח ( המומנט )שיווצר. מעבר לזה , שגלי הקול יוצרים לחץ יחסית שווה באיזור המדובר ובגדול הסיגמה מומנטים הוא 0.

מדובר פה בעיקר בהגדלת המסה של החלק כך שה I שלו יגדל , מומנט ההתמד שלו יגדל והוא יותר יתנגד לכוחות שיפעלו עליו.

לדעתי אתה משבש כמה מושגים, ולכן מה שרשמתי לא מתקבל על דעתך.

המושג I הוא מומנט האינרציה לכפיפה של החתך וזהו גודל הנדסי המשמש לחישובי כוח ההתנגדות לכפיפה, למאמצים וכדומה. לדעתי זהו בדיוק הפרמטר המוגדל ע"י יריעות הזפת/מתכת.

בגלל החומר הויסקואלסטי ישנה גם ספיגת אנרגיה, כלומר ריסון של התנודה.

הפח מייצר רעשים ע"י כך שהוא מתכופף פנימה והחוצה בקצב מתאים, וכך הוא יוצר תנודות אוויר בתוך חלל הדלת וחלל הרכב, כלומר זהו מנגנון ייצור הרעשים, הזמזומים וכדומה.

גל הלחץ של הרעש או שיוצר הרמקול בדלת הוא עומס רציף המחולק לאורך כל (או מרבית) שטח הפח ולכן הגדלת העמידות לכפיפה מקטינה את תנודת הפח ואת הרעש המועבר.

ממתי הגדלת המסה כך סתם מגדילה את מומנט האינרציה? בכלל לא. הגדלת המומנט מתקבלת מהרחקה של הקליפות המתכתיות מהסיב הנויטרלי, כלומר מרחק גדול בין הקליפות מגדיל את ה-I.

כעת, נכון שחומר כבד מוריד את התדירות העצמית של המערכת, אבל בדלת לא מעשי להוסיף עשרות קילוגרמים, ולא ברור לי גם איך ניתן לפזרם באופן אחיד על כל משטחי הפח.

אם כן לסיכום הנושא מבחינתי, העיצה המרכזית והחשובה ביותר היא להדביק את היריעות כמה שיותר טוב לפח הרכב כדי לקבל אפקט של סנדויץ'.

יוסי

פורסם

כל הזמן אתם מזכירים את יריעת המתכת .שבפזקר היא בתוך החומר.

היריעה אינה הנושא העיקרי בהורדת הרעש.תסתכלו על חומר dynamat רגיל.(היריעה אולי עוזרת)

(בחומר xterme היריעה היא must כי החומר נראה כמו מסטיק. )

מה קורה כשאין יריעה כזו כמו בקיט הרגיל (speakers ) ? אין השתקה?!

החומר עדיין משתיק רעשים . ז"א שהיריעת מתכת לא חיונית עד כדי כך.

להערכתי יריעת המתכת הנ"ל נועדה לפזר בצורה שווה את החום שנוצר בחומר

כתוצאה משיכוך התנודות ותו לא.

למה אתם שוברים את הראש עם הסברים הנדסיים מסובכים? אין לי אפשרות להגיב על משהו שאני לא מבין

כמו מומנט אינרציה וכו'.

באתר החברה יש סט של faq , בחלקם מוזכר החומר הויסקואלסטי שהופך תנודות לחום.

הנה הסבר מאתר החברה. www.dynamat.com

http://www.dynamat.com/auto_faq.htm#What_is_Dynamat?

ZZR

• תוכן חדש...