Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

לפני בערך שבוע עברתי תאונת דרכים בינונית שהשביתה את הרכב שלי ושהחברת ביטוח הגדירה כטוטאלוס.

כרגע המחירון של אותו רכב עומד על 30 אלף, אני פונה אליכם כי אין לי ידע גדול ברכבים ובכדי להתייעץ על איזה רכב כדאי לי לקנות, על אילו פרמטרים הכי חשוב להסתכל?

הדברים שחשובים לי -

לפחות שנתון 2015, אוטומט, קילומטראז' לא מעל 110 (הגיוני?).. והאמת אני לא יודע על עוד מה לחשוב..
אני סטודנט כרגע וחשוב לי שיהיה לי רכב פרייבט קטן צמוד

התקציב שלי -

ביחד עם המחירון (30K), אני לא רוצה להוסיף יותר מגג 12 אלף שקל - אז סה"כ רכב שיכול לעמוד בדרישות האלו עד 40-45 אלף.

כרגע אני עם רכב חלופי ובעוד מס' שבועות אצטרך להחזיר אותו, יש לי חלון הזדמנויות לרכוש רכב חדש ואשמח לחכמת הקהל כאן, שמעתי הרבה דברים טובים על הפורום.

תודה על הזמן והעזרה שלכם :)

עריכה אחרונה על ידי sagii
תיקון והוספת מידע
פורסם

לא ציינת כמה ק״מ אתה צפוי לנסוע בשנה ובאיזה תנאים (מישור לעומת הרים, בינעירוני מול פקקים וכו׳). וגם האם רוב הזמן תהיה לבד או בהרכב יותר רחב, והאם יש צורך בתא מטען משמעותי..

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, sperial כתב:

לא ציינת כמה ק״מ אתה צפוי לנסוע בשנה ובאיזה תנאים (מישור לעומת הרים, בינעירוני מול פקקים וכו׳). וגם האם רוב הזמן תהיה לבד או בהרכב יותר רחב, והאם יש צורך בתא מטען משמעותי..

תודה על ההארה

נוסע כמעט כל יום, מעריך 60-80 קילומטר. 
בעיקר עירוני ובין עירוני, במישור (גר במרכז)
רוב הזמן לבד או בזוג
הייתי שמח לתא מטען יחסית גדול, כמובן שלא חובה ויכול להסתדר עם בגאז' האצ'בק סטנדרטי.

עריכה אחרונה על ידי sagii
פורסם

הייתי בודק קיה ריו או יודנאי i20 נחשבות לדי אמינות לא זריזות או חסכוניות במיוחד אבל כגם מרווחות.

סוזוקי בלנו חסכונית יותר אך פחות שקטה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

הייתי בודק קיה ריו או יודנאי i20 נחשבות לדי אמינות לא זריזות או חסכוניות במיוחד אבל כגם מרווחות.

סוזוקי בלנו חסכונית יותר אך פחות שקטה.

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

איזה דגם הרכב שהושבת בתאונה?

האם הוא סיפק את צרכיך והיית מרוצה ממנו?

זה מידע שיכול למקד את הכיוון להמלצות.

האוטו שהושבת היה יונדאי i20 משנת 2016

סיפק את הצרכים לגמרי אבל היה שותה דלק כמו מטורף, היה ׳מזייף׳ בקילומטראז׳

(לדוגמה רשום שנשאר 500 ק״מ עד סוף המיכל, מכבים מנוע ומתניעים וישר רשום 470.. על כלום)

ושותה שמן.

פורסם
לפני 3 דקות, sagii כתב:

היה שותה דלק כמו מטורף, היה ׳מזייף׳ בקילומטראז׳

(לדוגמה רשום שנשאר 500 ק״מ עד סוף המיכל, מכבים מנוע ומתניעים וישר רשום 470..

זו אינדיקציה לשיטת החישוב ולדיוק של החיישנים, לא לצריכת הדלק האמיתית (בהנחה שאין נזילה...).

צריכת דלק אמיתית מודדים במשאבה ובמדידת הק"מ בין תדלוקים.

לגבי אכילת שמן, אני לא יודע אם זו 'מחלה' של הדגם או בעייה ספציפית ברכב שלך לשעבר.

כפי שציינו למעלה ומביקורות כאן בפורום, ה- i20 נחשב סוס עבודה אמין, אם כי לא מפנק או חסכוני במיוחד.

כנ"ל גם סוזוקי שהומלצו כאן . 

אם תתפשר קצת על השנתון, גם סוזוקי קרוסאובר יכול להיות אופציה לא רעה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

היה לי ריו 2012 שהייתה נוראית, נראה לי שזה אותו מנוע 1.4 ותיבת 4 הילוכים כמו שהיה לך ב I20.

אני עברתי למאזדה 2 2015 שמתאימה לתקציב שלך - עולם אחר מבחינת אמינות וזריזות לעומת הקיה.

שוק יד2 של המאזדה 2 קצת משוגע וצריך להיות סבלני בשביל למצוא אחת במצב ובמחיר ריאלי כי הן נחטפות תוך שעות מרגע הפרסום.

ממליץ לך להתמקד דגם PURE WHITE בגלל תוספת האבזור והבטיחות (פנסי לד, התראה על סטיה מנתיב, התראה על רכב בשטח מת).

שים לב שהיא יותר קטנה מהיונדאי/קיה מבחינת מרווח פנים ותא מטען.

אם לאחר התאונה תבעת את הביטוח שלך (ובהתאמה כבר אין לך עבר ביטוחי נקי), תבדוק מחירי ביטוח לפני שאתה קונה.

• רעיון טוב! 2

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 11 שעות, BoazB11 כתב:

זו אינדיקציה לשיטת החישוב ולדיוק של החיישנים, לא לצריכת הדלק האמיתית (בהנחה שאין נזילה...).

צריכת דלק אמיתית מודדים במשאבה ובמדידת הק"מ בין תדלוקים.

לגבי אכילת שמן, אני לא יודע אם זו 'מחלה' של הדגם או בעייה ספציפית ברכב שלך לשעבר.

כפי שציינו למעלה ומביקורות כאן בפורום, ה- i20 נחשב סוס עבודה אמין, אם כי לא מפנק או חסכוני במיוחד.

כנ"ל גם סוזוקי שהומלצו כאן . 

אם תתפשר קצת על השנתון, גם סוזוקי קרוסאובר יכול להיות אופציה לא רעה.

תודה על הידע.
סוזוקי קרוסאובר זה לא קצת גדול מדי ביחס ל-i20?

לפני כשעה, Jack457 כתב:

208

פיג'ו 208? לא שמעתי על הרכב הזה עדיין, תודה

לפני 6 שעות, `Infinity כתב:

היה לי ריו 2012 שהייתה נוראית, נראה לי שזה אותו מנוע 1.4 ותיבת 4 הילוכים כמו שהיה לך ב I20.

אני עברתי למאזדה 2 2015 שמתאימה לתקציב שלך - עולם אחר מבחינת אמינות וזריזות לעומת הקיה.

שוק יד2 של המאזדה 2 קצת משוגע וצריך להיות סבלני בשביל למצוא אחת במצב ובמחיר ריאלי כי הן נחטפות תוך שעות מרגע הפרסום.

ממליץ לך להתמקד דגם PURE WHITE בגלל תוספת האבזור והבטיחות (פנסי לד, התראה על סטיה מנתיב, התראה על רכב בשטח מת).

שים לב שהיא יותר קטנה מהיונדאי/קיה מבחינת מרווח פנים ותא מטען.

אם לאחר התאונה תבעת את הביטוח שלך (ובהתאמה כבר אין לך עבר ביטוחי נקי), תבדוק מחירי ביטוח לפני שאתה קונה.

מה הכוונה מחירי ביטוח?

שכחתי לציין שגם חשוב לי שיהיה mobileye ודברים כאלו מבחינת ביטחות ברכב, אני לא בטוח עם הרכב בא עם זה או שאפשר להוסיף.

פורסם

208 מציע ביצועים טובים, נוחות נסיעה טובה.

אבל לרכב יש רצועת טיימינג בעייתית לכן אם אמינות זה בראש הסדר פחות הייתי ממליץ.

סוזוקי קרוסמאובר אכן גדול יותר אבל הגיע עם גיר רציף בעייתי, לכן אם כבר אז לבדוק האם הגיר הוחלף ומתי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סוזוקי קרוסאובר יענה על דרישתך לתא מטען גדול.

שים לב שבדגמים עד 2016 יש ריקול על תיבת ההילוכים, צריך לוודא שהמכונית עברה את התיקון (החלפת ״מוח גיר״ או התיבה בשלמותה). מדגם 2017 מדובר במנוע ותיבת הילוכים אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 2.4.2025 בשעה 23:50, Michazzz כתב:

סוזוקי SX4 https://www.yad2.co.il/vehicles/item/4z124r9h

זה ממש מדליק חסכוני ומושך בחורות https://www.yad2.co.il/vehicles/item/pvmm0zto

פיאט לא בשבילי, קטן מדי פשוט.

הסוזוקי נראה יותר לעניין אבל אישית לא יצא לי לשמוע על הרכב הזה יותר מדי לטובה או להפך.

בתאריך 3.4.2025 בשעה 06:21, yulianx כתב:

208 מציע ביצועים טובים, נוחות נסיעה טובה.

אבל לרכב יש רצועת טיימינג בעייתית לכן אם אמינות זה בראש הסדר פחות הייתי ממליץ.

סוזוקי קרוסמאובר אכן גדול יותר אבל הגיע עם גיר רציף בעייתי, לכן אם כבר אז לבדוק האם הגיר הוחלף ומתי.

אמרו לי להתרחק מה-208 ובכלל מרכבים צרפתיים בארץ כמו מאש.

בתאריך 3.4.2025 בשעה 06:22, sperial כתב:

סוזוקי קרוסאובר יענה על דרישתך לתא מטען גדול.

שים לב שבדגמים עד 2016 יש ריקול על תיבת ההילוכים, צריך לוודא שהמכונית עברה את התיקון (החלפת ״מוח גיר״ או התיבה בשלמותה). מדגם 2017 מדובר במנוע ותיבת הילוכים אחרים.

לא חשוב לי תא מטען גדול, היונדאי I20 עשה בדיוק מה שאני צריך אבל לא היה חסכוני בכלל.

עוד הצעות אולי?

פורסם

הייתי בודק גם מזדה 2 אמינה ודי זריזה.

הומדה גאז מרווחת, בגלל קיפול חכם של מושבים אחרוים יכול להתקבל חלל גדול, מה שכן לא זריזה ותהיה רועשת יותר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...