Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, Or05230 כתב:

מתעלק על השרשור, במקרה שלי תעודת הזהות אבדה.

יש דרך להוציא ת.ז (ביומטרית או רגילה) ללא איזשהו קנס על אובדן הישנה?

יש לך צילום של התעודה עם תאריך הנפקה? בגדול זה מספיק בשביל לעשות אימות באתרי הממשלה.

ואם יש לך דרכון ביומטרי אתה יכול להזמין ת״ז חדשה באינטרנט. 

לפני כמה שבועות הזמנתי ת״ז. כשמילאתי את השאלון אחת השאלות היתה אם תעודת הזהות הישנה עדיין ברשותי או לא (אני עוד עם התעודה שהוצאתי ב- 94).

אז לא מבקשים תמונה שלה ולא אימות אחר וכנראה שאף אחד לא ידע שאיבדת את התעודה. תמיד אפשר להגיד שהיא אבדה אחרי שהזמנת את החדשה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, Nemesis כתב:

למיטב ידיעתי לא רלוונטי.

זה יכול להיות באותו גוף, ניתן להחיל וותק, אבל יצטרכו לפתוח לך חשבון חדש שאליו יופקדו הכספים מהמעסיק החדש.

זו לא תהיה אותה קרן השתלמות. לא חושב שזה משנה מי יודע מה מבחינה פרקטית, אבל למען הסדר הטוב.

הכוונה שלי שהכספים שיופקדו בקרן החדשה נזילים לפי תאריך הפתיחה של הקרן הקודמת.

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

אתה נשמע כמו החם שלי. בן 94 עם 4 שנות לימוד שחי ברבאט של 1950. אבל בגילו אני לא מצפה שילמד להשתמש בטכנולוגיה מודרנית.

ספיריאל, את אדם חכם עם המון נסיון חיים.

לכן לטעמי יכולת להציג את עמדתך מבלי להשפיל קרוב משפחה - הדוגמא אולי רלבנטית אך באותה העת - מיותרת.

באהבה, תמשיך להעשיר אותנו 😇

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

אני לא רואה בכך השפלה, אלא מצב נתון. 

אני זוכר את הדיון שניהל כאן מרק10 ז״ל כאשר הוחלט להפסיק את התשלום לנהגי האוטובוס ולהעביר את התשלום לרב קו. גם זה לא היה פשוט, אבל הצליח.

העניין הוא שכשמדובר באדם מבוגר מאוד שמעולם לא קיבל את הכלים להתמודדות עם העולם המודרני זה דבר אחד, כשמדובר באדם צעיר ומתפקד זו בעיה שונה לגמרי. ההתעקשות להישאר בעולם שלפני כמה עשורים רק תחמיר את הקשיים בעתיד.

נכון להיום אני מצליח לשמור את עצמי פחות או יותר בקו של הצרכים העכשוויים, אני בהחלט חושש שעם השנים לא אוכל לעמוד בכך. אבל זה לא יהיה מתוך בחירה. מה שקורה עם פות״ש הוא בחירה בהתנתקות. אני יכול להבין את חששותיו מבחינת פרטיות, שליטה במידע ואפילו שליטה בכספו, אבל, מצד שני, הוא צריך להבין שהעולם השתנה, ושל ניסיון להשאיר מאחור יש מחיר יקר. תחשוב על מדינות שבהן המזומן (כמעט) מת - איך היה מסתדר, נניח, בשוודיה? ואנחנו נלך בכיוון הזה, גם אם אוכלוסיות מסויימות יעכבו קצת. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יכול להעיד שמעולם בחיי הבוגרים לא נדרשתי להציג תעודת זהות, פעם בשנה אני צריך לנקוב בתאריך ההוצאה שלה בשביל הביטוח לרכב. בכל מקום שצריך להזדהות רישיון רכב מספיק.

לגבי כרטיס אשראי, אני מבין את המדינה שרוצה להפחית את השימוש במזומן. אבל למה לא לתת לאזרח לשלם בהעברה בנקאית?

אבל למכתבים יש עדיין פקס (פקס השתמשתי  םעם אחרונה בשנת 2003 במילואים)

בסך הכל רוצה לשמור על החיים פשוטים בלי עודף אפשרויות תשלום שאיני זקוק להם (הם עולים עוד כמה שקלים עמלות).

פורסם

בשביל העברה בנקאית מעל סכום מוגדר לחשבונך תצטרך להופיע פיזית בסניף הבנק ולהציג תעודת זהות. בתור מי שממעט מאוד להגיע פיזית לבנק נזקקתי לשירות הזה לפני שבועיים-שלושה, הייתי חייב להציג תעודת זהות.

לפעולות מסויימות, למשל במרשם האוכלוסין או בבנק, נדרשת תעודה מזהה (בבנק לתושב ישראל ת.ז. ולתושב חוץ דרכון, במרשם האוכלוסין ת.ז. ואם חסרה אפשר דרכון, תעודת חוגר/קצין/שוטר, אך מצויין בפירוש שרישיון נהיגה אינו מספק.

לגבי העברה בנקאית - מדובר באמצעי מסורבל וניתן לביטול ולכן מאוד לא מתאים לקמעונאים. צ׳קים שקצת יותר נוחים גם הפכו כמעט לא שימושיים, להערכתי בעשור פלוס האחרונים לא גמרתי אפילו פנקס אחד. ומזומן? מחזיק בארנק 200 ש״ח לחירום, ואשתי משתמשת לתשלום לעוזרת ובשוק. אנשים שמשתמשים בו בסופר מעצבנים אותי כי הם מעכבים את כל התור. מכל מקום, לאנשים כמוך שחוששים מכרטיס אשראי יש פתרון חינמי מצויין - כרטיס תשלום מיידי (״דיירקט״). פעולת התשלום דומה לזו של כרטיס אשראי, אבל יורד מיידית מהחשבון, מבחינה זו הוא דומה (לא זהה) למזומן, ויש לו ההגנות דומות לאלה של כרטיס אשראי - בניגוד למזומן שאם הוא נגנב הוא אבוד, כרטיס התשלום מוגן וניתן להקפאה או ביטול בכל עת. 

בכל מקרה, אחרי דחיות חוזרות ונשנות, בגלל הקורונה והמלחמה, תוקף תעודת הזהות שלך יפוג בעוד 11 חודשים.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, sperial כתב:

תעודת הזהות שלך בתוקף עד 31.1.26.

הרקוליטו, כתבו לך במשפט הראשון שהתעודה שלך בתוקף. ישנו סיכוי שסוכן או חברת הביטוח חירטטו אותך, לא נראה שהיית חייב עדיין להזמין תור ללשכת האוכלוסין, ואין תשלום אם התעודה הישנה תקינה.

לפני שעתיים, הרקוליטו כתב:

אני יכול להעיד שמעולם בחיי הבוגרים לא נדרשתי להציג תעודת זהות, פעם בשנה אני צריך לנקוב בתאריך ההוצאה שלה בשביל הביטוח לרכב.

לא מומלץ לעשות זאת, והם ישאלו אם תסרב שאלה אחרת. התאריך בתעודות הישנות הוא הסיסמה שלך לאתרים ממשלתיים.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
  • רעיון טוב! 2
פורסם

גם בחדשות, ולא רק באתרים הממשלתיים. למשל בקרן הפנסיה שלי.

מסיבה זו אני משתדל להמנע משליחת צילומי ת.ז., ואם אני נאלץ לעשות זאת אני מטשטש את התאריכים (שוב, יש מקומות בהם זה לא אפשרי). ככל האפשר מעדיף לשלוח צילום ר.נ.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

בשביל העברה בנקאית מעל סכום מוגדר לחשבונך תצטרך להופיע פיזית בסניף הבנק ולהציג תעודת זהות. בתור מי שממעט מאוד להגיע פיזית לבנק נזקקתי לשירות הזה לפני שבועיים-שלושה, הייתי חייב להציג תעודת זהות.

לפעולות מסויימות, למשל במרשם האוכלוסין או בבנק, נדרשת תעודה מזהה (בבנק לתושב ישראל ת.ז. ולתושב חוץ דרכון, במרשם האוכלוסין ת.ז. ואם חסרה אפשר דרכון, תעודת חוגר/קצין/שוטר, אך מצויין בפירוש שרישיון נהיגה אינו מספק.

לגבי העברה בנקאית - מדובר באמצעי מסורבל וניתן לביטול ולכן מאוד לא מתאים לקמעונאים. צ׳קים שקצת יותר נוחים גם הפכו כמעט לא שימושיים, להערכתי בעשור פלוס האחרונים לא גמרתי אפילו פנקס אחד. ומזומן? מחזיק בארנק 200 ש״ח לחירום, ואשתי משתמשת לתשלום לעוזרת ובשוק. אנשים שמשתמשים בו בסופר מעצבנים אותי כי הם מעכבים את כל התור. מכל מקום, לאנשים כמוך שחוששים מכרטיס אשראי יש פתרון חינמי מצויין - כרטיס תשלום מיידי (״דיירקט״). פעולת התשלום דומה לזו של כרטיס אשראי, אבל יורד מיידית מהחשבון, מבחינה זו הוא דומה (לא זהה) למזומן, ויש לו ההגנות דומות לאלה של כרטיס אשראי - בניגוד למזומן שאם הוא נגנב הוא אבוד, כרטיס התשלום מוגן וניתן להקפאה או ביטול בכל עת. 

בכל מקרה, אחרי דחיות חוזרות ונשנות, בגלל הקורונה והמלחמה, תוקף תעודת הזהות שלך יפוג בעוד 11 חודשים.

עוד לא נתקלתי בקמעונאי שמסרב להעברה בנקאית. כשרכשתי את הסובארו לפני כמה חודשים לא הייתי זקוק להגיע לבנק.

כשאני מגיע לבנק תמיד מספיק רישיון נהיגה.

הפעם היחידה שהתבקשתי להגיע לבנק לצורך העברה בנקאית הייתה כשקניתי את fk8 (הגיוני כי זאת הוצאה חריגה מאוד בעו"ש).

פורסם

@הרקוליטו כשאני כותב ״קמעונאי״ אני מתכוון למכולת/סופר או לחנות בגדים. לא לסוכנות או סוחר רכב. כשקניתי את המכוניות שלי (חדשות) שילמתי בצ׳קים אישיים, אפילו לא העברה בנקאית. אבל הסופר לא יקבל העברה בנקאית. הוא ירצה מזומן, כרטיס חיוב/אשראי ואולי יסכים לקבל צ׳ק.

הבנק שלי פועל לפי הנחיות בנק ישראל שמחייב תעודת זהות. האם אצלך מחפפים? 

אגב, אצלנו מקובל כרטיס אשראי, זכר לימי ההיפראינפלציה של תחילת שנות ה-80. למעשה לא מדובר בכרטיס האשראי האמריקאי הקלאסי, אלא בכרטיס חיוב נדחה שלא גובה ריבית על התקופה מהגיהוץ ועד החיוב החודשי. במדינות אירופיות שבהן האזרחים פחות אוהבים אשראי וחובות מקובל הרבה יותר כרטיס חיוב מידי שהזכרתי בהודעה קודמת.

@mcaspi יש איזה סיפור עם הקוד לתעודת זהות, מעולם לא נדרשתי לו. אני אפילו לא יודע אותו. אבל יש מערכות בגישה מרחוק הדורשות להקיש תאריך הנפקת ת.ז. - למשל גישה למסמכים בקרן הפנסיה שמשלמת לי.

פורסם

אין לי את הצרות האלה של הקניות, אני קונה במזומן (כמו שכתבתי אני קונה מעט מאוד ומוצרים יעודיים לתחביבים שלי).

הבנק שלי הוא הגדול במדינה אז כנראה מחפפים (אולי כי אני מגיע רק לסניף שבו מתנהל החשבון שלי).

פורסם
לפני 23 שעות, הרקוליטו כתב:

זאת קרן השתלמות חדשה עם שמירה של רצף ההפקדות.

עכשיו הזמנתי תור ללשכת האוכלוסין וכתוב שהתשלום הוא באשראי בלבד.

השאלה שלי היא, גם אם מדובר בתעודה ראשונה מאז גיל 16?

כי גם אין לי כרטיס אשראי.

מתחיל להיות קשה להיות אנלוגי.

אז תפתח קרן חדשה בבלטה ליד.

מקווה שיש לך לפחות חשבון בנק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 שעות, הרקוליטו כתב:

אני יכול להעיד שמעולם בחיי הבוגרים לא נדרשתי להציג תעודת זהות, פעם בשנה אני צריך לנקוב בתאריך ההוצאה שלה בשביל הביטוח לרכב. בכל מקום שצריך להזדהות רישיון רכב מספיק.

לגבי כרטיס אשראי, אני מבין את המדינה שרוצה להפחית את השימוש במזומן. אבל למה לא לתת לאזרח לשלם בהעברה בנקאית?

אבל למכתבים יש עדיין פקס (פקס השתמשתי  םעם אחרונה בשנת 2003 במילואים)

בסך הכל רוצה לשמור על החיים פשוטים בלי עודף אפשרויות תשלום שאיני זקוק להם (הם עולים עוד כמה שקלים עמלות).

קודם כל הם גם חוסכים עמלות.

על כל העברה, צק או משיכה אתה משלם עמלה כשבכרטיס האשראי זו שורה אחת לכל החודש.

מעבר לזה שיש דברים שלא תוכל עוד מעט לעשות בלי כרטיס אשראי (אינטרנט/סלולאר ועוד).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...