Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עשיתי את זה לפני כמה שנים.

אהבתי את האוטו, ידעתי בדיוק את ההיסטוריה שלו מהניילונים ושילמתי עליו כמו על רכב מליסינג.

קח טיפ: 

לפני שנגמרת תקופת הליסינג, תכניס את הרכב לבדיקה לפני קנייה. עם התוצאות שתקבל, תפנה לקצין הרכב של החברה ותבקש שיתקנו ליקויים כי זה לא בטיחותי.

אחרי שיתקנו - תתעניין ברכישה.

• מעניין 1
פורסם

פעם ראשונה שאני שומע על זה.

מעניין. בלי ציניות.

אבל מה בדיקה כזאת תיתן - שהם יצבעו? זה לא קשור לבטיחות. זה גם עלול להיראות רע. ופחחות אצל ליסינג לפעמים זה חודש סלי הרכב...

או שאתה מדבר על צמיגים , כיוון פרונט ומצבר. צמיגים תקבל זבל סיני, עוד 10 עד 20 מטר מרחק בלימה בכביש רטוב.

אבל אם הצמיגים המקוריים לא במצב טוב אז אולי עדיף סיני.

אם כיוון פרונט הוא בעייתי וזה יוצר מאיזה כיוון בורג ועולה יותר מ300 שח אז הרכב עבר דברים טראומטיים. מצבר זה בטיחות? 

פורסם

לפני הרבה שנים השתעשעתי בקניית רכב של אחי בתום הליסינג, מאזדה 6 סטיישן ברמת גימור גבוהה. המחיר שהליסינג דרשו היה גבוה ממחיר השוק, ממש התעקשו לא למכור לי. לא יודע כמה זה משתלם, תלוי חברת ליסינג ומצב השוק.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

גם אני בדקתי פעם, לפני כ 10 שנים. מאזדה 3 דור שני שהייתה במקום העבודה שלי. 

המחיר שביקשו היה מחיר מחירון עם הפחתת אחוזים על מקוריות ליסינג לפי המחירון.  לא מעל מחיר השוק אבל גם לא איזה דיל מטורף.

אמרו - אם אתה רוצה תעביר את הכסף ותבוא לעשות העברת בעלות, המחיר הוא לרכב As Is. 

אם הרכב חוזר אלינו להשבחה והכנה למכורה הוא כבר נמכר במסלול הרגיל במגרשים ולא לך. 

אז כאמור לא היה איזה דיזל מטורף מבחינת מחיר, אבל עדיין היה שווה כי זה רכב מוכר וחסוך הרבה זמן בחיפושים ובדיקות. 

בסוף לא קניתי כי מצאתי רכב יותר זול עם נתונים יותר טובים מפרטי. 

פורסם

בנוגע לרכב , יש לנו בחברה את הסטוניק עם מוע ליטר וגיר רובוטי, איך נאמר זאת בעדינות הרכבים לא גילו אמינות טובה ואו בכלל , שפע בעיות מנוע וגיר.

יש לקחת בחשבון שמנוע הליטר הנ"ל המצויד בטורבו רגיש לטיפטלי החפיף של חברות הליסינג והשימוש בשמן נחות בטיפולים, עלה אצלנו בטורבו אשר הושבת ובעיות בטיימינג לרכב אחר אשר אושפז ולא חזר לשירות.

לחברות הליסינג יש הרגל מגונה והוא שאם יש ענין בקניה של הרכב הצמוד הם לפתע טוענים שהרכב מאוד מבוקש בשוק והמחיר שיציעו לך הוא קרוב למחירון הרכב מיד פרטית.

אח שלי חשב לרכוש את הקונה ההיברידית ששירתה אותו עבור בת הזוג שלו, הייתה נכונות למחירון מינוס 2000 שקל.. וזה לרכב עם קרוב ל 130K ק"מ על השעון.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 4 שעות, CX25GTI כתב:

לחברות הליסינג יש הרגל מגונה והוא שאם יש ענין בקניה של הרכב הצמוד הם לפתע טוענים שהרכב מאוד מבוקש בשוק והמחיר שיציעו לך הוא קרוב למחירון הרכב מיד פרטית.

הם גם מבינים שאם יש מולך שתי יונדאי קונה עם 130 אלף ק"מ, אחת שהייתה בליסינג בשימוש שלך ואחת אחרת שהייתה בליסינג בשימוש "סתם מישהו לך תדע מי זה ואיך נהג", אתה תהיה מוכן לשלם יותר על הראשונה ומנסים לגבות ממך את זה.

פורסם
לפני 28 דקות, Buki כתב:

הם גם מבינים שאם יש מולך שתי יונדאי קונה עם 130 אלף ק"מ, אחת שהייתה בליסינג בשימוש שלך ואחת אחרת שהייתה בליסינג בשימוש "סתם מישהו לך תדע מי זה ואיך נהג", אתה תהיה מוכן לשלם יותר על הראשונה ומנסים לגבות ממך את זה.

אולי לא הייתי מובן , הם מתמחרים את הרכב כרכב מיד פרטית ומבקשים מחירון ללא הפחתה כאילו מדובר על רכב פרטי , ספר את זה לקונה שלך שיראה ברישיון הרכב את המילה החכר וספר לו שזה היה הצמוד שלך ולכן הוא שווה מחירון ללא הפחתה , שיהיה בהצלחה.

וכפי שכתבתי מעלה , הרי ברור לכל מי שבתחום שרכבי הליסינג "זוכים" לטיפול המינימאלי שניתן כולל באיכות החלפים והשמנים בהם הוא מטופל  , זה לבדו מחייב הורדת מחיר על סיכון עתידי .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני הצלחתי למכור את שלי לאחר ליסינג תפעולי במעט מעל המחירון המשוקלל אחרי שהראיתי שהיה אצלי לכל אורך הדרך, והיה במצב טוב. אבל גם רכשתי אותו מהליסינג במעט מעל המחירון המשוקלל. החוזה ציין מחירון ללא הפחתות פחות 12%. יונדאי טוסון מנוע אטמוספרי.

פורסם
לפני 22 שעות, CX25GTI כתב:

אולי לא הייתי מובן , הם מתמחרים את הרכב כרכב מיד פרטית ומבקשים מחירון ללא הפחתה כאילו מדובר על רכב פרטי , ספר את זה לקונה שלך שיראה ברישיון הרכב את המילה החכר וספר לו שזה היה הצמוד שלך ולכן הוא שווה מחירון ללא הפחתה , שיהיה בהצלחה.

וכפי שכתבתי מעלה , הרי ברור לכל מי שבתחום שרכבי הליסינג "זוכים" לטיפול המינימאלי שניתן כולל באיכות החלפים והשמנים בהם הוא מטופל  , זה לבדו מחייב הורדת מחיר על סיכון עתידי .

זו תשובה אולי לא הכי סטנדרטית אבל אני כותב את מה שאני הייתי עושה וזה לא בהכרח מתאים לאחרים.

בחיפוש רכב משומש אני בכלל לא שוקל קניה של מכוניות שהיו בליסינג "אצל מישהו" ולא משנה באיזה מחיר.

אבל אם יש לי רכב ליסינג או חברה, אני מתייחס אליו 100% כאילו זה היה הרכב הפרטי שלי, שזה כולל לא לתת פול גז על מנוע קר, לא לעשות נסיעות שטח,  בדיקה שבועית של מפלסי נוזלים, של לחץ אוויר, נהיגה מתחשבת ורגועה, אם זה גיר רובוטי אז נהיגה כמו שנהוגים נכון בגיר רובוטי בלי לשחוק את הקלאץ' וכו'. 

ואם בסוף תקופת הליסינג יש לי צורך לקנות רכב, אז הרכב הזה מקבל עדיפות מאוד גדולה. זה כמובן בתנאי שהוא לא עבר שום תיקונים, אף אחד לא ההתעסק איתו, עבר רק 4 טיפולים וזהו. אני רק יכול לקוות שהשמן הזול שהשתמשו בטיפולים האלו לא הספיק לגרום לבוצה או לבלאי חריג. שזו הנחה סבירה לרכב עם 60-70 אלף ק"מ שננהג רגוע. 

אז אם כל התאנים האלו מתקיימים - אין לי בעיה לשלם על הרכב הזה מחירון של פרטי, כי אני מעניין ברכב הזה ספציפית. את הרכב אני קונה בשבילי ולא בשביל  מישהו שיקנה אותו ממני מתישהו, אני מחזיק מכוניות הרבה שנים וזה שאני לא אקבל  עליו  במכירה מחיר מחירון של פרטי - לא מעניין אותי. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 18.12.2024 בשעה 22:09, KipodYam כתב:

פעם ראשונה שאני שומע על זה.

מעניין. בלי ציניות.

אבל מה בדיקה כזאת תיתן - שהם יצבעו? זה לא קשור לבטיחות. זה גם עלול להיראות רע. ופחחות אצל ליסינג לפעמים זה חודש סלי הרכב...

או שאתה מדבר על צמיגים , כיוון פרונט ומצבר. צמיגים תקבל זבל סיני, עוד 10 עד 20 מטר מרחק בלימה בכביש רטוב.

אבל אם הצמיגים המקוריים לא במצב טוב אז אולי עדיף סיני.

אם כיוון פרונט הוא בעייתי וזה יוצר מאיזה כיוון בורג ועולה יותר מ300 שח אז הרכב עבר דברים טראומטיים. מצבר זה בטיחות? 

אצלי הבדיקה מצאה קורוזיה הבלמים או משהו כזה, צמיגים שחוקים... לא זוכר בדיוק.

לא דברים קוסמטיים.

קניתי את הרכב עם 2 צמיגים דנדשים לתיקון של מה שהיה נדרש.

פורסם
בתאריך 20.12.2024 בשעה 12:42, Buki כתב:

זו תשובה אולי לא הכי סטנדרטית אבל אני כותב את מה שאני הייתי עושה וזה לא בהכרח מתאים לאחרים.

בחיפוש רכב משומש אני בכלל לא שוקל קניה של מכוניות שהיו בליסינג "אצל מישהו" ולא משנה באיזה מחיר.

אבל אם יש לי רכב ליסינג או חברה, אני מתייחס אליו 100% כאילו זה היה הרכב הפרטי שלי, שזה כולל לא לתת פול גז על מנוע קר, לא לעשות נסיעות שטח,  בדיקה שבועית של מפלסי נוזלים, של לחץ אוויר, נהיגה מתחשבת ורגועה, אם זה גיר רובוטי אז נהיגה כמו שנהוגים נכון בגיר רובוטי בלי לשחוק את הקלאץ' וכו'. 

ואם בסוף תקופת הליסינג יש לי צורך לקנות רכב, אז הרכב הזה מקבל עדיפות מאוד גדולה. זה כמובן בתנאי שהוא לא עבר שום תיקונים, אף אחד לא ההתעסק איתו, עבר רק 4 טיפולים וזהו. אני רק יכול לקוות שהשמן הזול שהשתמשו בטיפולים האלו לא הספיק לגרום לבוצה או לבלאי חריג. שזו הנחה סבירה לרכב עם 60-70 אלף ק"מ שננהג רגוע. 

אז אם כל התאנים האלו מתקיימים - אין לי בעיה לשלם על הרכב הזה מחירון של פרטי, כי אני מעניין ברכב הזה ספציפית. את הרכב אני קונה בשבילי ולא בשביל  מישהו שיקנה אותו ממני מתישהו, אני מחזיק מכוניות הרבה שנים וזה שאני לא אקבל  עליו  במכירה מחיר מחירון של פרטי - לא מעניין אותי. 

והכי חשוב -- אתה יודע שלא היה בתאונה (או אם כן, מה היה). שזה בעיני עדיין הסיכון מס 1 שבקניית רכב בחוץ,  אפילו לפני אחזקה (אולי כי קרובת משפחה נכוותה בקניה של רכב מבוקש מסוחר שבדיעבד היה טוטל לוס -- לא אובדן להלכה, גרוטאה, יישרו שם קורות אורך שנותרו עקומות ועדיין לא היה למנוע מספיק מקום בתא). מבחוץ נראיתה מונטה קרלו. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...