Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מבחינתי היא תיאורטית גם מעשית. מעניין מה הייתם בוחרים.

אני רושם מחירים בלי מותגים בשביל לנקות את הרעש, רק את הבחירה הספציפית למקרה שיש כאן למישהו תובנות.

אני לפני רכש של מוצרי חשמל לבית, ספציפית מקררים ומקפיא שאינם סטנדרטיים.

אופציה ראשונה: חברת No Name ממש, כזה שהוא נטו מדבקה שאף אחד לא מכיר -  בעלות של 58,000 ש"ח.

אופציה שניה: חברה שזו לא ההתמחות שלה, אבל היא אירופאית ותיקה. די נדירה בארץ אבל קיימת, יבואן קטן, הביקורות בחו"ל (יש מעט) לא משהו - בעלות של 82,000 ש"ח. החברה היא Bertazzoni 

אופציה שלישית: מותג יוקרה עם יבואן גדול - בעלות של 132,000 ש"ח.

המטרה שלי היא להפחית סיכון של תקלות/תחזוקה ולנסות להישאר בעלות סבירה. מותג היוקרה לא עושה לי את זה, הסיבה היחידה לבחור בו זה שקט שהוא אמור לייצר. לא ברור אם שווה את ההשקעה.

כרגע הבחירה היא באופציה 2, מוצר שמישהו רואה ובודק עם וותק, וגם אם לא מדהים בסוף בסוף יהיה שירות. הבעיה היא שאני חושש לצאת קרח מכל הכיוונים.

מה אתם הייתם בוחרים?

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

תכלס, במקררים ומקפאים אין מי יודע מה טכנולוגיה. מדחס אינוורטר לכל היותר ומאורר.

מה שיותר רלוונטי, זה חלקי חילוף. גומיות, חלקי פלסטיק, זכוכית וכו'. מי מבטיח לך שהם יהיו בנמצא במידה ותצטרך עוד X שנים?

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני 29 דקות, GTאי כתב:

מקררים ומקפיא. רשום שם.

אדגיש

מקררים ומקפיא *לבית* ב 80-130 אלף שח ?

בכמה מקררים מדובר ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בכזה מחיר אוכל במסעדות.

כנראה שהייתי הולך על זה עם הסידור הפנימי הכי נוח. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברשותך. אענה משהו קצת שונה ממה שביקשת.

קשה לי לענות על השאלה הזאת.

כי אין סיכוי בחיים שהייתי משקיע על מקרר 60 אלף ש"ח (בטח שלא יותר)

כי פשוט יש לי מה לעשות עם הכסף. וגם מקרר של 4000 ש"ח עושה את אותה עבודה בדיוק.

מניח שאתה לא מעוניין לזרוק את כספך. ואתה באמת חייב מקרר כזה. 

אם עוד לא סיימת את עיצוב המטבח. המלצתי החמה. שנה את העיצוב כך שיכנסו מקררים בגודל סטנדרטי יותר.

(וגם אם סיימת. מניח שב100+ אלף תוכל להחליף מטבח שלם + מקררים סטנדרטים)

אבל אני אדם פשוט שעובד קשה לפרנסתו ולכן זאת תשובתי.

• רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני 4 שעות, GTאי כתב:

2 מקררים 75 {רק מקרר, לא חצי חצי} + מקפיא 60 כולל ice maker

בגלל שמדובר בתמהיל לא שגרתי, ובסכומים לא הגיוניים, אתה צריך לעשות את החשבון שלך ולהחליט;

הרי בכל מקרה אחר, מקרר בן כמה שנים שעולה כמה אלפים - אם מתקלקל אז מחליפים בחדש (אלא אם התיקון פשוט וזול יחסית).

פה יש חתונה קתולית לזמן ארוך יותר כי מחיר הרכישה לא יאפשר לך להיפטר ממנו בתקלה הראשונה - ולכן השירות והחלפים לאורך זמן זה עניין קריטי.

בנוסף, שלא תטעה....גם אם תקנה מקרר ב 130 אש"ח, סיכוי גבוה שלא תמצא חלפים "על המדף" בהישג יד - בטח שלא כאלה שהם ספציפיים לדגם שלך (מדף, ידית, גומיה וכו') - וככל שיעבור הזמן המצב רק יחמיר.

אם חלילה יש תקלה שמשביתה לך את המקרר לשבועיים-שלושה, מה אתה עושה ?

האם המחירים של האינטגרליים 120-140-150 ס"מ עדיין לא נגישים ל"פשוטי העם" ? במרשתת אני רואה מותגים כאלה ואחרים שחלקם עולים אלפים בודדים למקרר אחד (צריך 2).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

בכזה מחיר אוכל במסעדות.

כנראה שהייתי הולך על זה עם הסידור הפנימי הכי נוח. 

לנו אין ממש הבדל בסידור, זה לא פרמטר להחלטה.

לפני שעה, om2 כתב:

ברשותך. אענה משהו קצת שונה ממה שביקשת.

קשה לי לענות על השאלה הזאת.

כי אין סיכוי בחיים שהייתי משקיע על מקרר 60 אלף ש"ח (בטח שלא יותר)

כי פשוט יש לי מה לעשות עם הכסף. וגם מקרר של 4000 ש"ח עושה את אותה עבודה בדיוק.

מניח שאתה לא מעוניין לזרוק את כספך. ואתה באמת חייב מקרר כזה. 

אם עוד לא סיימת את עיצוב המטבח. המלצתי החמה. שנה את העיצוב כך שיכנסו מקררים בגודל סטנדרטי יותר.

(וגם אם סיימת. מניח שב100+ אלף תוכל להחליף מטבח שלם + מקררים סטנדרטים)

אבל אני אדם פשוט שעובד קשה לפרנסתו ולכן זאת תשובתי.

אתה צודק, אני לא זורק את כספי, זה פשוט עניין של סגנון חייים ויכולת.

כל המטבח לא סטנדרטי, מעצב שחי בסרט ואישה שאוהבת את העיצוב שלו.

לפני 12 דקות, איציק נ. כתב:

בגלל שמדובר בתמהיל לא שגרתי, ובסכומים לא הגיוניים, אתה צריך לעשות את החשבון שלך ולהחליט;

הרי בכל מקרה אחר, מקרר בן כמה שנים שעולה כמה אלפים - אם מתקלקל אז מחליפים בחדש (אלא אם התיקון פשוט וזול יחסית).

פה יש חתונה קתולית לזמן ארוך יותר כי מחיר הרכישה לא יאפשר לך להיפטר ממנו בתקלה הראשונה - ולכן השירות והחלפים לאורך זמן זה עניין קריטי.

בנוסף, שלא תטעה....גם אם תקנה מקרר ב 130 אש"ח, סיכוי גבוה שלא תמצא חלפים "על המדף" בהישג יד - בטח שלא כאלה שהם ספציפיים לדגם שלך (מדף, ידית, גומיה וכו') - וככל שיעבור הזמן המצב רק יחמיר.

אם חלילה יש תקלה שמשביתה לך את המקרר לשבועיים-שלושה, מה אתה עושה ?

האם המחירים של האינטגרליים 120-140-150 ס"מ עדיין לא נגישים ל"פשוטי העם" ? במרשתת אני רואה מותגים כאלה ואחרים שחלקם עולים אלפים בודדים למקרר אחד (צריך 2).

לשאלת התקלה - יש 2... :) 

יש 60 במחירים "לפשוטי העם", ויש 70 במחירים האלו אבל הם מחולקים למקפיא + מקרר.  אנחנו רוצים 70 או 75 שהוא רק מקרר וזה לצערי עוד לא קיים (או שלא מצאתי).

פורסם
לפני 1 דקה, GTאי כתב:

לשאלת התקלה - יש 2... :) 

יש 60 במחירים "לפשוטי העם", ויש 70 במחירים האלו אבל הם מחולקים למקפיא + מקרר.  אנחנו רוצים 70 או 75 שהוא רק מקרר וזה לצערי עוד לא קיים (או שלא מצאתי).

תתפשרו קצת, הפער (עשרות אלפי שקלים ואפילו 100,000 שח) הם לא הגיוניים בשביל דרישה של "רק מקרר".
מקרר עם מקפיא תחתון זה דבר סופר נוח ואין עם זה שום בעיה.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 27 דקות, GTאי כתב:

אתה צודק, אני לא זורק את כספי, זה פשוט עניין של סגנון חייים ויכולת.

אני יודע שזה עניין של סגנון וכו'

ויחד עם זאת. יש מקרר (רק מקרר) ב04000-600 שח. 

פעולת הקירור תהיה דומה 

הרוחב יהיה קצת שונה. מגלגול 55 זה הסטנדט.

האם בשביל החריגה הזאת יהיה שווה להשקיע פי כמה וכמה? זה כבר שאלה שלכם.

כאמור. אני לא הייתי עושה את זה.

וגם אמרו כאן נכון.

במחירים כאלה גם יהיה קשה יותר למצוא חלקי חילוף (מה נתח השוק של מקררים כאלה יקרים?) וגם יהיה כאב לב וכיס להחליף לאחר שנים בודדות מקרר כזה כי אין חלקי חילוף.

מקרר ברוחב סנדרט יהיה זול עכשיו

ויהיה זול לאורך זמן (גם חלפים וגם החלפה בעת הצורך)

ולכן המלצתי לשנות את העיצוב. 

ולמעצב? שיעצב עם גודל סטנדרטי. ושיוציא תוצאה יפה. בשביל זה שוכרים את שירותיו.

אבל סופו של דבר זה החלטה משותפת שלך ושל זוגתך

.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, GTאי כתב:

נראה לי שהמעצב הזה צריך שיחה ב-4 עיניים. שכרת אותו כדי לעצב בית לא את חשבון הבנק.
באופן אישי אם מעצב היה מכניס לי כאלה דברים - יכולת או לא הייתי נפטר ממנו, רעיונות איך לבזבז את הכסף שלי אני יכול למצוא לבד.

אני חושב שאתה צריך חבר פורום שנעלם, שמו טרנספורטר, אולי הוא מבין במקררים שהם לא של "ביטוח לאומי".
מצטער שלא יכולתי לתרום לדיון ורק זיבלתי אותו בספאם, אני אפילו לא יודע מה לענות, בהתחלה חשבתי שברח לך 0.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יש לי "מכרים" עם הרבה כסף ומקררים של SUB-ZERO שעלו 160,000 ש"ח. הם לא מקררים טוב יותר מהמקרר שלי. הכי יפה זה שגם אי אפשר לדעת איזה מותג זה כי הדלת מכוסה בחיפוי של המטבח כולו. מה קורה כשזה מתקלקל בתום האחריות - עדיף לא לדעת. לאחרונה נתקלתי באנשים שמתקינים שני מקררים זהים צמודים אחד לשני - אחד עם דלת מימין והשני משמאל. תבדוק אולי אם זה יוצא זול יותר. אם התקציב שלך לא מוגבל (כמו שנשמע כאן) - אז מי אנחנו שנייעץ לך?

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 3 דקות, Michazzz כתב:

לאחרונה נתקלתי באנשים שמתקינים שני מקררים זהים צמודים אחד לשני - אחד עם דלת מימין והשני משמאל. תבדוק אולי אם זה יוצא זול יותר. אם התקציב שלך לא מוגבל (כמו שנשמע כאן) - אז מי אנחנו שנייעץ לך?

זה בדיוק המבנה של מקררים ברוחב 120 או 140 או 150 סמ - זה 2 מקררים נפרדים. זה קיים ו"הולך" כבר דיי הרבה זמן (זה מבנה שמגיע ככה מהיצרן, למרות שאתה לא חייב 2 אבל כל הרעיון זה שהם תאומים ומיועדים למטרה זו).

לפני 4 דקות, Michazzz כתב:

יש לי "מכרים" עם הרבה כסף ומקררים של SUB-ZERO שעלו 160,000 ש"ח. הם לא מקררים טוב יותר מהמקרר שלי. הכי יפה זה שגם אי אפשר לדעת איזה מותג זה כי הדלת מכוסה בחיפוי של המטבח כולו. 

מה שיפה בכל הסיפור זה שאתה יכול לקנות מקרר גם ב 50,000 ולא 160,000 ועדיין לספר להם שזה SUB-ZERO 🤣הרי תכל'ס מי מהם באמת יודע איך נראה SUB-ZERO מבפנים ? כנראה ש...אף אחד ! 😄 

• מצחיק 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...