Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
עוצרים את השחיתות וההזנחה, ודואגים לאנשים ונשים עם מוגבלויות
אתמול פנינו למשרד התחבורה ולחברת "ביקורופא" בעניין שזעזע אותנו - העיכוב הבלתי נסבל בהנפקת תגי חניה לאנשים עם מוגבלויות.
מה שקרה כאן הוא סיפור מדהים של כשל מנהלי שהפך לעונש כפול לאחת האוכלוסיות החלשות ביותר בחברה שלנו. בין השנים 2020-2025, חברת "פמי-פרימיום" שקיבלה את הזיכיון להנפקת תגי חניה לאנשים עם מוגבלויות, אפשרה לכאורה הונאה נרחבת שהביאה לזינוק מטורף: מכ-90 אלף תגים ב-2020 לכמעט 600 אלף תגים!
המשמעות? כמעט כל מכונית שישית בישראל נושאת תג שכזה, כולל אלפי תגים שניתנו לכאורה במרמה לאנשים שכלל אינם זכאים לכך.
בעקבות גילוי השחיתות הזו, משרד התחבורה עצר את כל ההליך והתקשר עם חברה חדשה. אבל במקום לטפל בעיקר בזכאים הלגיטימיים - אנשים עם מוגבלויות אמיתיות שזקוקים לתגים כדי לתפקד בחיי היום-יום - הם יצרו מצב שבו הזכאים האמיתיים ממתינים כבר יותר מחמישה חודשים ללא כל מענה!
אנחנו בתנועה לאיכות השלטון דרשנו מהשרה מירי רגב ומחברת "ביקורופא" לפעול במהירות הראויה - כי על פי חוק הפרשנות, רשויות מנהליות חייבות לפעול "במהירות הראויה", ולא להשאיר אנשים עם מוגבלויות תלויים באוויר.
זה בדיוק מה שהתנועה שלנו עושה - עומדת על המשמר ודואגת שגם כשמטפלים בשחיתות, לא יפגעו באנשים החפים מפשע שזקוקים לשירותים הציבוריים. מנהל תקין אומר לטפל בבעיה מבלי ליצור בעיה חדשה!
איכות שלטון זה לא רק לחשוף שחיתות - זה גם לדאוג שהפתרונות לא יפגעו בחפים מפשע.
👈 שתפו את הפוסט הזה עם החברים - בואו נוודא שהנושא הזה יקבל את תשומת הלב הציבורית שמגיעה לו!

מקור:

https://www.facebook.com/MQG.Israel/posts/pfbid02vy6RcC3WmMgQguof2cQWLU8Fgkz5VSPQh6zG9prv1HR4Z9GeY8uGYPVDxPLSDufgl

עריכה אחרונה על ידי tomerR
  • רעיון טוב! 3

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 23 דקות, tomerR כתב:

אנחנו בתנועה לאיכות השלטון דרשנו מהשרה מירי רגב

:bugeyed:

:rofl::rofl::rofl:

נו, ו? איך זה עובד לכם עד כה?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

התנועה לאיכות השלטון תמיד פעלה גם לייצוג של נשים בפוליטיקה ובממשל, אז לפחות מהבחינה הזו - הצלחה!

• מצחיק 6

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 8 שעות, falou כתב:

התנועה לאיכות השלטון תמיד פעלה גם לייצוג של נשים בפוליטיקה ובממשל, אז לפחות מהבחינה הזו - הצלחה!

ועכשיו החליטו לטפל ב'מהירות הראויה', שתלויה כמובן בעילת הסבירות. בהצלחה...

פורסם
בתאריך 29.5.2025 בשעה 22:56, yisraelpi כתב:

ועכשיו החליטו לטפל ב'מהירות הראויה', שתלויה כמובן בעילת הסבירות. בהצלחה...

לא נכון.

חובת המהירות הראויה קבועה, כפי שציינו בעצמם, בחוק הפרשנות התשמ"א סעיף 11.

פורסם
בתאריך 29.5.2025 בשעה 13:47, tomerR כתב:

רשויות מנהליות חייבות לפעול "במהירות הראויה",

מה היא המהירות הראויה? החובה קבועה המהירות לא.

פורסם
בתאריך 23.2.2025 בשעה 14:39, _slayer_ כתב:

אבל נכות לא קשורה לגיל, יש תעודת אזרח ותיק וכל מני התובות, וצריך להפריד בין אנשים מוגבלים.

מכיון שהרבה מהנכויות קורות במהלך החיים סטטיסטית מצטברות בגילאים מבוגרים יותר נכויות מפתיע?🤨 אה

• אהבתי 1
  • מעניין 1

אני לא חי יותר אני חי מהר

פורסם

@יענקלה הדובי  צריך לחשב גם מה גיל המוות הממוצע הכללי, למול גיל המוות הממוצע של זכאים לתג נכה (שכוללים הרבה מחלות כמו סרטן למשל)

• רעיון טוב! 1
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 8.6.2025 בשעה 16:49, אלעדית כתב:

בבקשה

image.png.1b68d18bbc3d1954f6310a15c267d8a1.png

נתונים כאלה הם חסרי משמעות כל עוד לא מתקננים אותם למספר פרמטרים.

לדוגמה, בת ים, ואני כותב את זה משליפה, בלי לבדוק, עיר מבוגרת מהממוצע הארצי. זה ממחיש את הצורך בתקנון לפי גיל. הרי לא נבוא לבית אבות ונתלונן למה למאה אחוז מהקהל יש תג נכה.

בנוסף, לגבי בני ברק, ההסבר לטעמי פשוט וקל. כשלבעל רכב יש מספר דו ספרתי של קרובים מדרגה ראשונה, הסיכוי שהוא נהג של נכה - אחד מאותם קרובים - עולה דרסטית.

הפתרון לשיקוף נכון יותר של תמונת המצב, להציג את אחוז זכאי תג הנכה מכלל האוכלוסיה (עם תקנון לפי גיל ואולי עוד משתנים שלא עולים כרגע בדעתי), ולא את תגי הנכה מכלל הרכבים. השיטה השניה יוצרת הטיה כפולה כאמור.

אבל פופוליזם תמיד היה אפיק נוח הרבה יותר.

יכול להיות שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב, אשמח להבהיר מה שלא ברור.

עריכה אחרונה על ידי בודק עובדות
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הבעיה היא לא רק משרד התחבורה, תעשיית הזייפנים, ו"קומבינת" 2 תווים לנכה אחד - הבעיה היא גם אנחנו:

ההרגשה ש"יש לי תו נכה אז מותר לי לחנות על המדרכה ולחסום אותה / בחניה שמוגדרת למעלון בלבד / בחניית נכים מס' 1 מתוך 2 (ועוד נפלאות)".

המצוקה הגוברת למקום חנייה הפכה את כולנו (בעלי תו הנכה) לעיתים קרובות מידי, וסליחה על ההכללה הגסה, לאנשים חארות שנאלצים ב"לא מודע" לדרוך על האחר, על משתמשי המדרכות, ועל אנשים עם מוגבלות קשה בהתניידות, גם אם זה לא בכוונה תחילה.

ואתן דוגמא ממקום הכי אישי:

אחיין שלי על הספקטרום, ולאח שלי כמובן יש תו נכה שמאפשר לו לחנות (כשהבן שלו כמובן ברכב), איך לא, בחניות נכים. לאחיין שלי אין שום בעיית התניידות, או כל מגבלה פיזית. האם זה מוצדק? לדעתי לא. חוקי? כן.

ברור לי שלא כולם באותו מצב, אבל זה לא משנה את העובדה שמספר חניות הנכים מוגבל מאוד, שלא לדבר על החניות הרחבות יותר שמתאימות לרכב עם מתקן הרמה לכסא גלגלים. לא נראה לי שזה מעניין יותר מידי אנשים

• אהבתי 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...