Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו, אני כ"כ מסכים עם ברווזי.

הקטע של 'לרחם על אכזרים' חזק אצלנו.

לטעמי צריך להחמיר באופן קיצוני בכל מה שקשור לארגוני פשע.

להכניס חוקי rico בצורה כזו או אחרת.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא רק ארגונים. 

דווקא עם ארגונים יותר קל להתמודד, יחסית. 

עם הבהמה שדוקר כי לא נתת לו סיגריה, הרבה יותר קשה. 

עם היצור שדופק לך אלה בראש בויכוח על חנייה, הרבה יותר קשה. 

כשאין פחד מהעונש, למה לא לבצע את העבירה?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

מסכים לחלוטין. ולא רק בתחום התעבורה, אלא במיוחד בתחום הפלילי.

מי קובע בארץ את החוקים שלפיהם השופטים רשאים לקצוב עונש?

למיטב הבנתי הרשות המחוקקת אחראית על עונשי המינימום ומקסימום, תקנו אותי אם אני טועה. 

אם אני צודק, הרשות השופטת לא לחלוטין אחראית לבעייה- יואיל המחוקק לקבוע עונשי מינימום שלא ניתן לחרוג מהם למעט במקרי קיצון, והעבריינים ימצאו עצמם מול ענישה עם שיניים. ולא כמו המצב היום, שכולם מסכנים ומקבלים הקלות הטבות והנחות של חברי מועדון או משהו. 

לא לחינם רוב השרים/חכים/ראשי ממשלה שהורשעו/הואשמו בפשעים הם ממפלגות הימין, שנמצאות בשלטון למעלה משני עשורים. 

איזה בר דעת יחוקק עונש מינימום עבור עצמו??

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

הבעיה מדיניות שנועדה ליישם חוקים קיימים, עם מחבלי נוחבה שרצחו עינו ושרפו אחים שלנו. נתקלת במקלות מצד הרשות השופטת

בגלל שמישהו שזה הדבר היחיד שאני מסכים איתו החליט לנקוט ביד קשה נגד המלונות על חשבוננו, והחליטו לקרוע אותו משפטית

ודאי שאם מישהו ינסה להעניש אדם שנתפס בפעם השניה נוהג בשכרות בלי רישיון, והמסכן הביע חרטה וברוב המקרים לא אז יש סיבה להקל בעונש. העונשים קבועים בחוק - קודם שישתמשו במקסימום האפשרי ואם זה לא יספיק יחוקקו עוד 

פורסם
לפני 33 דקות, shlomiko כתב:

הבעיה מדיניות שנועדה ליישם חוקים קיימים, עם מחבלי נוחבה שרצחו עינו ושרפו אחים שלנו. נתקלת במקלות מצד הרשות השופטת

מה. הקשר.

לגבי הנוחבות מתכננים להקים בית דין מיוחד שייתן מענה לפשעים נגד האנושות שהם ביצעו כי אין דין מתאים בחוק הישראלי. הרשות השופטת ממש לא שמה מקלות בגלגלים.

ודאי שאם מישהו ינסה להעניש אדם שנתפס בפעם השניה נוהג בשכרות בלי רישיון, והמסכן הביע חרטה וברוב המקרים לא אז יש סיבה להקל בעונש.

ממש לא. ממש ממש ממש לא. 

נוהג בשכרות? כלא. ללא ברירת קנס\משפט. כלא. לא בא לי להיהרג או להיפצע או אפילו שיקרה נזק לרכב שלי בגלל שחמור החליט לשתות ולנהוג. זה אסור בחוק, יש סיבה טובה לזה, יש להחמיר בזה. ועוד בפעם השנייה?!

העונשים קבועים בחוק - קודם שישתמשו במקסימום האפשרי ואם זה לא יספיק יחוקקו עוד 

לא צריך מקסימום. כן צריך מינימום מוגדל. כי מה שאנשים מקבלים כיום פשוט לא מרתיע דיו. כל מה שצריך זה להגיע לבית המשפט עם כיפה, זקן ודמעות תנין, מעשייה יפה על "אין לי קשה לי", עו"ד שיודע לפלפל את המעשייה עם ניגון על המצפון והופ, אין כמעט עונש למר בחור.

• משעמם 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

@SlowRideאמנם העניין שייך לשרשור הפוליטי, אבל עניין הנוחבות כלל לא הגיע למערכת המשפטית. אף אחדהלא חזה אירוע כזה, ולכן הוא יצריך חקיקה ייעודית (משהו מקביל לחוק לעשיית דין בנאצים ובעוזריהם), מה שמצריך פינוי זמנה של הכנסת, שכעת עסוקה בדברים אחרים. ויש קשיים ראייתיים שנובעים מהנסיבות, ויצריכו התייחסות באותה חקיקה. אז, בבקשה, תהיה קצת יותר מדוייק.

לעצם ענייננו - בהחלט יש מקום לכוון את השופטים. למשל שנהגים שנתפסים בעבירות חמורות ביודעין כמו נהיגה ללא רישיון או בפסילה, או נהיגה בהשפעת סמים או אלכוהול, או נהגים החוזרים על עבירות חמורות יישפטו לפי מדרג ענישה מוגדר, וגם שנהגים מקצועיים, אלה שנמצאים הרבה שעות על הכביש עם כלים מסוכנים כמו משאיות, לא יזכו להקלות כי זה מקצועם. נהג מקצועי אמור להיות מודע יותר לסכנות בדרך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 40 דקות, sperial כתב:

וגם שנהגים מקצועיים, אלה שנמצאים הרבה שעות על הכביש עם כלים מסוכנים כמו משאיות, לא יזכו להקלות כי זה מקצועם. נהג מקצועי אמור להיות מודע יותר לסכנות בדרך.

דווקא פה, ממה שנתקלתי, השופטים ממש לא רואים בעין יפה את התירוצים של "הרכב זה הפרנסה שלי". התגובה הכמעט מיידית של השופט היא "אז אדרבה, קל וחומר שלא תבצע עבירות כאלה-היית צריך לקחת את זה בחשבון".

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

בהחלט יש מקום לכוון את השופטים.

נראה לי המשפט הכי ממצה של ההרתעה החסרה. מדוע אנו, 'פשוטי עם', צריכים ויכולים לכוון את השופטים? אמנם ראלית זה הפתרון המתבקש, אבל עקרונית? זה לא תקין שאנשים מן השורה מכתיבים לבית המשפט את העונש ו/או חומרת המעשים. וזה מה שהפושעים והעבריינים יודעים, שהשופטים לא מכוונים. חבל. כמובן שזו הכללה גסה כלפי השופטים, אבל העבריינים כנראה אנשים גסים...

פורסם

"לכוון" זה לא על ידי "פשוטי העם".

יש שתי אפשרויות:

1. קביעת מדרג ענישה בחוק, משהו דומה לנקודות של משרד הרישוי, שבנוי על חומרת העבירה ותדירותה. 

2. הנחיות של שופטים בדרג בכיר, אם בפסקי דין ואם כמסמך הנחיות.

אפשר להשאיר לשופטים איזה מרווח למקרים מיוחדים, אבל לחייב אותם לנמק מדוע הקלו בגזר הדין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 שעות, fatboy1340 כתב:

לא לחינם רוב השרים/חכים/ראשי ממשלה שהורשעו/הואשמו בפשעים הם ממפלגות הימין, שנמצאות בשלטון למעלה משני עשורים. 

איזה בר דעת יחוקק עונש מינימום עבור עצמו??

יש לך סטטיסטיקה על זה? כי אני דווקא זוכר בעיקר את קדימה וכל מי שהקיף את ליברמן. אופוזיציות מובהקות לימין שאתה נהנה להאשים כל כך.

בכל מקרה - רוב הסיכויים שהשחיתות תהיה אצל מי שבשלטון, פשוט בגלל שהכספים אצלו. 

פורסם
לפני 36 דקות, taranta כתב:

יש לך סטטיסטיקה על זה? כי אני דווקא זוכר בעיקר את קדימה וכל מי שהקיף את ליברמן. אופוזיציות מובהקות לימין שאתה נהנה להאשים כל כך.

זה נחמד שליברמן ואריאל שרון הם מפלגות שמאל... מעניין איך לאן האבולוציה של הימין גררה אותה בשנים האחרונות...

בכל מקרה השרשור סוטה לגמרי מהכיוון המקורי שלו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

לכוון" זה לא על ידי "פשוטי העם".

יש שתי אפשרויות:

1. קביעת מדרג ענישה בחוק, משהו דומה לנקודות של משרד הרישוי, שבנוי על חומרת העבירה ותדירותה. 

2. הנחיות של שופטים בדרג בכיר, אם בפסקי דין ואם כמסמך הנחיות.

אפשר להשאיר לשופטים איזה מרווח למקרים מיוחדים, אבל לחייב אותם לנמק מדוע הקלו בגזר הדין.

תראה אנחנו מדברים אחרי שפתרון 2 לא מתקיים, ואנו 'פשוט עם' רוצים באיזשהו דרך לכפות על בית המשפט לשנות  את צורת החשיבה וכפועל יוצא את חומרת הענישה, כלפי עבריינים. תקין? לא.

פורסם
לפני 7 דקות, גור אדם כתב:

זה נחמד שליברמן ואריאל שרון הם מפלגות שמאל... מעניין איך לאן האבולוציה של הימין גררה אותה בשנים האחרונות...

בכל מקרה השרשור סוטה לגמרי מהכיוון המקורי שלו.

זה היופי בשיחות עם ביבסטים...לא נותנים לעובדות לבלבל אותם. לכן הפסקתי לטרוח ולבזבז אנרגיה

בתאריך 17.12.2024 בשעה 18:44, רננה אורן כתב:

היי FATBOY, אני רוצה להתיעץ איתך אם אפשר. רננה אורן 0523897014

אפשר לשלוח הודעה פרטית

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...