Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יותר מ-60000 חשמליות עלו על כבישי ישראל מתחילת השנה

PriceDevil

פוסטים מומלצים

לכל אלה שכל כך נרתעים מרכב חשמלי בואו אספר לכם כמה חסך מי שקנה רכב חשמלי בשנים האחרונות לעומתכם. 

בסוף 2022 אני ואבא שלי החלפנו רכבים, אני קיבלתי טוסון 2.0 מהעבודה והוא רכש גילי גאומטרי 460. 

מחיר חדש: טוסון 172 על הכביש, גילי כ-150 על הכביש. 

מחיר שוק היום: טוסון כ-125 אלף, גילי כ-140 (לפני חודשיים הציעו על הרכב 143 אלף, ינואר 23) פער של כ-40k לטובת החשמלי. 

דלק: כ-1:9, כ350 שח למיכל. טווח: 450 קמ ביום טוב.

חשמל: 17 ק"ו ל100 קמ, בערך 40 שח לסוללה. טווח: 440 קמ. 

תגזרו משמעויות פער של אלפי שקלים לטובת החשמלי. 

טיפולים ב3 שנים- חשמלי: כ- 2500 שח (אין כמעט החלפת ברקסים) , בנזין: מינימום 1000 שח לטיפול במורשה לפני ברקסים (אצלי 70 אלף קמ כבר החלפתי 2 סטים של צלחות רפידות ק+א) אין לי מספרים מאחר וזה ליסינג. 

אגרה: 500 שח בחשמלי מול כ2300 שח, ההטבה הסתיימה, הרוויח מי שקנה בהתחלה. 

ביטוח: כ3500 חובה + מקיף בגילי לעומת כ- 7000 שח (הנתון מפורום של בעלי טוסון) 

אחריות: 8 שנים בגילי, 3 שנים בטוסון. 

* אני יודע שהרכבים בסגמנט שונה ההשוואה בכל זאת ביניהם מאחר וכחדשים המחיר שלהם עד לעדכון האחרון של הטוסון היה דומה, סביב 170 אש"ח.

אני אתייחס לעוד שני נושאים שעלו: 

איך הרכב ימכר בעוד 10 שנים- כקונה יד ראשונה שמחליף כל 3 שנים ממש לא מעניין אותי אבל גם אם כן מזכיר לכם שזה בדיוק מה שאמרו על הפריוס ב2007 ועד היום נמכרת מצויין. 

טיפולים ותקלות לא במורשה- מוסכים חכמים שמבינים שהעתיד שם כבר היום עושים הסבות, לא חסר מוסכים כבר עכשיו שמטפלים בחשמליות על אף שהם לא מורשי יבואן. 

מקווה שעזרתי למי שחי בפחד מחשמליות.

• אהבתי 2

היום: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ הונדה סיוויק האצ'בק 16'

הקודם: אאוטלנדר פרימיום 20' (ליסינג זמני) / קיה פורטה 15'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, daniel204 כתב:

8  רק לסוללה .

image.png.e2c9a294372774ffd66cb3c9209d5746.png 

עריכה אחרונה על ידי zaf

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

8 שנים לסוללה (מכלול עיקרי), 5 שנים לכל הרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, daniel204 כתב:

לכל אלה שכל כך נרתעים מרכב חשמלי בואו אספר לכם כמה חסך מי שקנה רכב חשמלי בשנים האחרונות לעומתכם. 

בסוף 2022 אני ואבא שלי החלפנו רכבים, אני קיבלתי טוסון 2.0 מהעבודה והוא רכש גילי גאומטרי 460. 

מחיר חדש: טוסון 172 על הכביש, גילי כ-150 על הכביש. 

מחיר שוק היום: טוסון כ-125 אלף, גילי כ-140 (לפני חודשיים הציעו על הרכב 143 אלף, ינואר 23) פער של כ-40k לטובת החשמלי. 

דלק: כ-1:9, כ350 שח למיכל. טווח: 450 קמ ביום טוב.

חשמל: 17 ק"ו ל100 קמ, בערך 40 שח לסוללה. טווח: 440 קמ. 

תגזרו משמעויות פער של אלפי שקלים לטובת החשמלי. 

טיפולים ב3 שנים- חשמלי: כ- 2500 שח (אין כמעט החלפת ברקסים) , בנזין: מינימום 1000 שח לטיפול במורשה לפני ברקסים (אצלי 70 אלף קמ כבר החלפתי 2 סטים של צלחות רפידות ק+א) אין לי מספרים מאחר וזה ליסינג. 

אגרה: 500 שח בחשמלי מול כ2300 שח, ההטבה הסתיימה, הרוויח מי שקנה בהתחלה. 

ביטוח: כ3500 חובה + מקיף בגילי לעומת כ- 7000 שח (הנתון מפורום של בעלי טוסון) 

* אני יודע שהרכבים בסגמנט שונה ההשוואה בכל זאת ביניהם מאחר וכחדשים המחיר שלהם עד לעדכון האחרון של הטוסון היה דומה, סביב 170 אש"ח.

אני אתייחס לעוד שני נושאים שעלו: 

איך הרכב ימכר בעוד 10 שנים- כקונה יד ראשונה שמחליף כל 3 שנים ממש לא מעניין אותי אבל גם אם כן מזכיר לכם שזה בדיוק מה שאמרו על הפריוס ב2007 ועד היום נמכרת מצויין. 

טיפולים ותקלות לא במורשה- מוסכים חכמים שמבינים שהעתיד שם כבר היום עושים הסבות, לא חסר מוסכים כבר עכשיו שמטפלים בחשמליות על אף שהם לא מורשי יבואן. 

מקווה שעזרתי למי שחי בפחד מחשמליות.

המספרים שלך לא הגיוניים. וגם ההשוואה לא במקום. 

אתה לא יכול להשוות את הדגם של רכב X בגרסא הכי מבוקשת שלו, לשיט ליסינג עם מחיר מנופח שאף לקוח פרטי לא קונה. 

דבר שני, ב-2023 לא הייתה גילי 460 ב-150 אלף. אלא ב-165. אולי אתה הצלחת לעשות איזה קומבינה לקנות במחיר כזה, אבל זה בטח לא מעיד על הכלל. 

וחבל שלא מכרת למי שהציע לך עליה ב-143. שכן, אתה יכול לקנות גילי 480 חדשה ב-0 קילומטר ב-152 אלף. כולה תוספת של 6.5 אחוז ואתה מקבל רכב חדש במקום אחד בן כמעט שנתיים , מה רע? 

וביטוח- לא צריך לברור בכול מיני פורומים אתה יכול לבדוק אונליין לבד בהתאם לעבר הביטוחי שלך. כשהזנתי את העבר הביטוחי שלי קיבלתי ביטוח לגילי - 8300 שקל. טוסון 1.6 טורבו- 6500. לא יודע איך מצאת ביטוח ב-3500 חובה + מקיף. נכון להיום אלו מספרים דמיוניים שלא קיבלתי אפילו לרכב ששווה במחירון 23 אלף. ואני נהג בן 37 ללא שום תביעות ב-9 שנים האחרונות 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קצת צניעות לפני שאתה רושם טעויות בביטחון. 

א. טוסון 2.0 רכב סופר מבוקש, שנים היה בעשיריית הרכבים הכי נמכרים בארץ ולא רק בליסינג. (גם לקרוא לו שיט זאת שטות, מהגיפונים הכי מוצלחים בקטגוריה, נהגתי על רובם כך שאני כותב מניסיון)

ב. גילי שנמסרה בינואר 23 הוזמנה באפריל 22, הרכב שוחרר מהמכס בנובמבר ונרשם על הכביש בינואר, מוזמן לבדוק מה היה המחיר למי שהזמין באפריל, אגב גם מי שרכש אחרי עד דצמבר שילם 160 עגול.

ג. הרכב של אבא שלי והוא לא מעוניין בגילי חדשה, הכיוון הוא אקספנג g6 שכרגע לא בתקציב.

ד. יכול להוכיח לך את עניין הביטוח, הטענה של רכב ב23 אלף שח בכלל לא רלוונטית, כשטסלה הגיעה לארץ חבר ששידרג מקיה פורטה 2016 שילם פחות על הטסלה (היה פחות מ4,000 שח לחובה+ מקיף)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

א. כשאני אומר "שיט" אני לא מתכוון שהרכב הוא חרא, אלא שגרסאת הליסינג ,במיוחד ביונדאי, מתומחרת כמעט תמיד גבוה מאוד ולא רלוונטי ללקוח הפרטי(מלבד 0 קילומטר) ולכן היא - שיט. 

ב. אז הזמנת רכב, חיכית 8 חודשים, מאז הוא קיבל לא מעט העלאות מחיר ובכול זאת הצלחת לרשום אותו בינואר 23. אם זו לא קומבינה מזליסטית, אז אני לא יודע מה כן. 

ד. אני מאמין שאבא שלך משלם 3500 על ביטוח. אני פושט חושב שאין סיכוי שעל טוסון הוא ישלם יותר. אם כבר פחות(לפחות הנסיון שלי הראה שהטוסון זול יותר) 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת לגבי ב שזה לא מזל. 

כל מי שפתח הזמנה עד תאריך מסויים באפריל שילם לפי המחיר במועד ההזמנה. 

את קבלת הרכב דווקא היה קל לדחות ולבקש שירשם בתחילת 23.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין ספק שמי שרכש רכב חשמלי חדש במקום בנזין חסך המון כסף, במיוחד מי שנוסע הרבה. זה ניצול הזדמנות מוצלח למי שרכב חשמלי מתאים לו, זו פחות או יותר ההטבה האחרונה שנותרה בתחום הרכב וגם היא כנראה לא לעוד הרבה זמן. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אהבתי 1
  • מעניין 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

OK, את זה ממש לא ידעתי, הרי רק מוקדם יותר השנה האוצר הציג מתווה מס קנייה חדש לרכב חשמלי (שכן הקודם הסתיים השנה):

2025: מס קנייה 45% והגבלת הטבה ל-35,000 שקל

2026: מס קנייה 52% והגבלת הטבה ל-30,000 שקל

2027: מס קנייה 60% והגבלת הטבה ל-25,000 שקל. 

לפני 9 שעות, daniel204 כתב:

גילי כ-140

שים לב שזה חישוב מעוות, הרי לא תכניס את כסף לבנק אלא תשתמש בו לרכוש אחד אחר, אותו הדגם עולה כיום כבר 170 שקל, כך שירידת הערך האמיתית מבחינתך היא 30 אלף שקל. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, ch28566 כתב:

אין ספק שמי שרכש רכב חשמלי חדש במקום בנזין חסך המון כסף, במיוחד מי שנוסע הרבה. זה ניצול הזדמנות מוצלח למי שרכב חשמלי מתאים לו, זו פחות או יותר ההטבה האחרונה שנותרה בתחום הרכב וגם היא כנראה לא לעוד הרבה זמן. 

זה היה נכון למי שהיה early adopter. האנשים האלה נהנו מההפקר במשך 3-4-5 שנים, אבל זה נגמר. הטבת אגרת רישוי מבוטלת החל מינואר 2025, ומס נסועה יחול על רכבים חשמליים החל מינואר 2026. בנוסף, הטבת מס קנייה מסתיימת ב-2025. הניסיון באירופה ובארה"ב מראה שברגע שנעלמו הסובסידיות, מכירות מכוניות חשמליות קרסו. אני מאמין שהמצב בישראל יהיה דומה.

לפני 16 שעות, Shmelov כתב:

מדהים שאנשים עדיין סקפטיים בנוגע לרכבים חשמליים כשישנן כמויות אסטרונומיות מהם בעולם. לא מעט אנשים שאני מכיר בארה"ב כבר קונים את החשמלית השלישית שלהם, כולם סופר מרוצים והכל בסדר. 

מכירות של מכוניות חשמליות נמצאות בקריסה מוחלטת. כמעט כל היצרניות הגדולות עושות סיבוב פרסה ומבטלות תוכניות להקמת מפעלים חדשים לסוללות ומכוניות חשמליות. 

עריכה אחרונה על ידי CrankyCPA
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 49 דקות, CrankyCPA כתב:

הניסיון באירופה ובארה"ב מראה שברגע שנעלמו הסובסידיות, מכירות מכוניות חשמליות קרסו.

השנה עד Q3, בכלל השוק בעולם, מכירות טסלה ירדו ב-2%, ו-BYD עלו ב-12%.

עריכה אחרונה על ידי elera
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אירופה, שהייתה היבשת עם הסובסידיות הגדולות ביותר למכוניות חשמליות, המכירות קרסו לאחר ביטול הסובסידיות. כפי שאמרתי בעבר, מכוניות חשמליות הן אופציה רלוונטית רק כאשר הן נהנות מהטבות מס אדירות. במילים אחרות, משלם המסים מסבסד מכונית חדשה לאנשים שהפרוטה מצויה בכיסם. ללא סובסידיות, אין ל-EV היתכנות כלכלית. זה היה נכון לפני 10 שנים וזה נכון גם היום. 

מי שמעוניין לשמוע ניתוח מעמיק

עריכה אחרונה על ידי CrankyCPA
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 45 דקות, CrankyCPA כתב:

אירופה, שהייתה היבשת עם הסובסידיות הגדולות ביותר למכוניות חשמליות, המכירות קרסו לאחר ביטול הסובסידיות.

רגע, אתה רוצה לומר לי שהרוכשים לא עשו את זה מתוך דאגה לכדור הארץ? :-) 

• מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 47 דקות, CrankyCPA כתב:

כפי שאמרתי בעבר,

סליחה שאנחנו לא עוקבים אחריך, פשוט קשה מאוד עם כמות ההודעות.

CF.jpg.83b939f11f00fa314a3e6a1a91cdf5fe.jpg

• מצחיק 6

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...