Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא גובים ממך כסף על העבודה בגלל שמרוויחים המון כסף על המשאבה.

עדיף לשלם את עלות תוספת העבודה ולקנות משאבה חליפית. זה עדיין זול יותר 

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בשני הריקולים האלו שעשיתי יצאתי מנקודת הנחה שהמשאבה אמורה להחזיק לפחות 165 אלף ק"מ שזו הוראת היצרן להחלפה. ואין טעם להחליף אותה בחצי או שליש ק"מ. 

אז לא החליפו משאבה בריקול. והתברר שזו לא הייתה החלטה נכונה, המשאבה הראשונה החזיקה משהו כמו 60 אלף, השניה משהו כמו 80. 

פעם ראשונה אמרתי "אולי זה מקרה חד פעמי", אבל אחרי פעם שניה כבר לא יודע אם זה משהו נדיר או שבאמת יש בעיה במשאבות האלו. 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חוזר לעדכן.

ביצעתי את הריקול אתמול במוסך צמרת.

נאמת לי ע"י "יועץ השירות" של המוסך שאני צריך לעשות טיימינג לרכב כל 60 אק"מ או 4 שנים, זו באמת ההמלצה של היצרן היום?

בברכה,

רועי

פורסם

אתה צריך להגיע אחרי 60 אלף ק"מ/4 שנים לשלב שני של הריקול. אחרי ביצוע שלב שני - להבנתי ממשיכים בתוכנית הרגילה שזה כל 165 אלף ק"מ או 10 שנים.

פורסם
לפני 20 שעות, Buki כתב:

אתה צריך להגיע אחרי 60 אלף ק"מ/4 שנים לשלב שני של הריקול. אחרי ביצוע שלב שני - להבנתי ממשיכים בתוכנית הרגילה שזה כל 165 אלף ק"מ או 10 שנים.

הרכב כבר עבר את הריקול הראשון בעבר, להבנתי אני השלמתי עכשיו את החלק השני. 

מוזר שאמרו לי עוד 60 אק"מ\4 שנים.

יכול להיות שסתם זרקו לי תשובה? 

פורסם
לפני 22 דקות, Roy142 כתב:

יכול להיות שסתם זרקו לי תשובה? 

נכון, רשום בשירשור שביצעת שלב שני, קראתי את זה אז כשפתחת את השירשור אבל מאז שכחתי, מתנצל. 

אני לא מכיר שהוראת היצרן השתנתה אבל לא בדקתי את זה כמה שנים טובות. 

תשלח מייל לשרות לקוחות היבואן [email protected] עם מספר הרישוי של האוטו ותבקש מפרט טיפולים, ישלחו לך קובץ PDF עם הוראות טיפול מעודכנות נכון לעכשיו. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

נכון, רשום בשירשור שביצעת שלב שני, קראתי את זה אז כשפתחת את השירשור אבל מאז שכחתי, מתנצל. 

אני לא מכיר שהוראת היצרן השתנתה אבל לא בדקתי את זה כמה שנים טובות. 

תשלח מייל לשרות לקוחות היבואן [email protected] עם מספר הרישוי של האוטו ותבקש מפרט טיפולים, ישלחו לך קובץ PDF עם הוראות טיפול מעודכנות נכון לעכשיו. 

שלחתי להם מייל.

אעדכן כאן כשתהיה תשובה.

פורסם

הופתעתי ממהירות התגובה של לובינסקי.

לפי היצרן ההנחיה היא כל 165 אק"מ או 10 שנים.

בנוסף, שלחו לי את מפרט הטיפולים העדכני VF3CCBHY6GT006101.pdf

אז ניראה שיש לי שקט מעניין הטיימינג לעוד הרבה זמן.

פורסם
לפני 10 שעות, Roy142 כתב:

חוזר לעדכן.

ביצעתי את הריקול אתמול במוסך צמרת.

נאמת לי ע"י "יועץ השירות" של המוסך שאני צריך לעשות טיימינג לרכב כל 60 אק"מ או 4 שנים, זו באמת ההמלצה של היצרן היום?

בברכה,

רועי

יפה, בשעה טובה.
האם החלפת את משאבת המים בדרך? היו עלויות נלוות חוץ מהריקול? אני גם אצטרך לעשות את השלב השני בעוד מס חודשים.

פורסם
לפני 10 שעות, eden-h כתב:

יפה, בשעה טובה.
האם החלפת את משאבת המים בדרך? היו עלויות נלוות חוץ מהריקול? אני גם אצטרך לעשות את השלב השני בעוד מס חודשים.

כן, החלפתי משאבת מים+נוזל קירור.

לגבי העלויות, התלבטתי עם לכתוב, יצאתי מאוד מאוכזב מהמוסך שדווקא נחשב מאוד מומלץ.

כשקבעתי את התור לטיפול, נאמר לי שאצטרך להוסיף על משאבת מים + נוזל קירור סכום של 1500 שקל.

כשבאתי לטיפול הבאתי איתי נוזל קירור מקורי,  רק אחרי שיצאתי מהמוסך קבלתי טלפון שמחיר המשאבה התעדכן ל1800 ש"ח.

כשבאתי לאסוף את הרכב,  ראיתי שאמנם עשו לי הנחה על המשאבה אבל דחפו לי חיוב לנוזל קירור שכלל לא סופק ע"י המוסך, בנוסף, חייבו אותי גם על עבודה - אחרי וויכוח מול "יועץ השירות" המוסך, הסתדרתי איתו על 1600 ש"ח על המשאבה וה"עבודה", למרות שלהחליף משאבה כשהטיימינג מפורק לא אמור לקחת יותר מכמה דקות.

למדתי מזה שלפעם הבאה עדיף לקבל את הצעת המחיר מודפסת עוד כשקובעים את התור ואולי גם עדיף לשלם מראש כדי שלא יספרו לך סיפורים אחר כך.

• מבאס 1
פורסם
לפני 29 דקות, Roy142 כתב:

למרות שלהחליף משאבה כשהטיימינג מפורק לא אמור לקחת יותר מכמה דקות

אל תהיה בטוח 

אני לא מכיר ספציפית את המבנה של ה1.6 ב208, אבל יש מנועים שכל כך צמודים למבנה של הרכב, שאין מקום להכניס כלי כדי לשחרר את הברגים, ואז מה שיכול לקחת 3 דקות עם מנוע מפורק, יכול לקחת חצי שעה ו40 דקות של קללות וחתכים בידיים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 31 דקות, EliC25 כתב:

אל תהיה בטוח 

אני לא מכיר ספציפית את המבנה של ה1.6 ב208, אבל יש מנועים שכל כך צמודים למבנה של הרכב, שאין מקום להכניס כלי כדי לשחרר את הברגים, ואז מה שיכול לקחת 3 דקות עם מנוע מפורק, יכול לקחת חצי שעה ו40 דקות של קללות וחתכים בידיים.

יכול להיות שאתה צודק, במקרה כזה באמת מגיע למוסך תשלום על העבודה.

אבל הייתי מצפה ממוסך היבואן שיידע להגיד לי את זה עוד כשקבעתי את הטיפול, ולא "לדחוף" לי את זה בסוף אחרי שהעבודה כבר נעשתה.

פורסם

יש שעתון יצרן להחלפת משאבה בלבד והחלפת משאבה במסגרת טיימניג.

השני כמובן נמוך יותר אבל זה לא כמה דקות, יש בנוסף להחלפת משאבה פעולה של מילוי נוזל קירור וניקוז אוויר שרק זה לוקח כ 20 דקות. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, Roy142 כתב:

כן, החלפתי משאבת מים+נוזל קירור.

לגבי העלויות, התלבטתי עם לכתוב, יצאתי מאוד מאוכזב מהמוסך שדווקא נחשב מאוד מומלץ.

כשקבעתי את התור לטיפול, נאמר לי שאצטרך להוסיף על משאבת מים + נוזל קירור סכום של 1500 שקל.

כשבאתי לטיפול הבאתי איתי נוזל קירור מקורי,  רק אחרי שיצאתי מהמוסך קבלתי טלפון שמחיר המשאבה התעדכן ל1800 ש"ח.

כשבאתי לאסוף את הרכב,  ראיתי שאמנם עשו לי הנחה על המשאבה אבל דחפו לי חיוב לנוזל קירור שכלל לא סופק ע"י המוסך, בנוסף, חייבו אותי גם על עבודה - אחרי וויכוח מול "יועץ השירות" המוסך, הסתדרתי איתו על 1600 ש"ח על המשאבה וה"עבודה", למרות שלהחליף משאבה כשהטיימינג מפורק לא אמור לקחת יותר מכמה דקות.

למדתי מזה שלפעם הבאה עדיף לקבל את הצעת המחיר מודפסת עוד כשקובעים את התור ואולי גם עדיף לשלם מראש כדי שלא יספרו לך סיפורים אחר כך.

מבאס לשמוע.
נשמע לי מאוד יקר, לא כל כך מבין על מה ולמה 1600₪ סהכ להחלפת משאבת המים.
ולא הגישה אליה לא קשה ואפילו די מרווח שם. זה ממש מסוג הדברים שהם ׳׳על הדרך׳׳ חוץ מניקוז האוויר במערכת..
החלפת במוסך בחיפה? אני גם מהאזור.
אולי כשיגיע הזמן אלך ל י.ש הגליל שמשם יצאתי מרוצה בפעם הקודמת..

פורסם

לפני שעה, eden-h כתב:

מבאס לשמוע.
נשמע לי מאוד יקר, לא כל כך מבין על מה ולמה 1600₪ סהכ להחלפת משאבת המים.
ולא הגישה אליה לא קשה ואפילו די מרווח שם. זה ממש מסוג הדברים שהם ׳׳על הדרך׳׳ חוץ מניקוז האוויר במערכת..
החלפת במוסך בחיפה? אני גם מהאזור.
אולי כשיגיע הזמן אלך ל י.ש הגליל שמשם יצאתי מרוצה בפעם הקודמת..

החלפתי במוסך צמרת בצ'ק פוסט.

בגדול, יכול להיות שבגלל שאני לא לקוח קבוע שלהם ובאתי רק בגלל הריקול אז היחס היה אחר, לרוב אנשים דווקא מרוצים מהם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...