Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

הפיגו 208HDI שלי משנת 2016 מתקרבת ל180 אק"מ ואני תוהה מתי כדאי לעשות לה טיימינג?

לפי הסטוריית הטיפולים אצל הבעלים הקודם, הרכב עבר החלפה של טיימינג + משאבת מים ב118 אק"מ לפני כ-3 שנים במסגרת ריקול:

image.thumb.png.b8ca74b96cbe14df56e89e7a8676e967.png

אני לא בטוח מה ההנחיה של היצרן והאם כדאי להחליף עוד חלקים חוץ ממשאבת המים?

תודה רבה,

רועי

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

תבקש הצעה מהמוסך המרכזי לטיפול תקופתי, ותגדיש שאתה רוצה לבדוק בעיות אפשריות של בלאי בהתאם לקמ של הרכב

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אצלי ב2.0 HDI ההמלצה היא כל 180 או 10 שנים. בפועל החלפתי מיד ברכישת הרכב אחרי 10 וחצי שנים ו183 אלף קמ. הרצועה הייתה עם סדקים ויתכן שהייתה שורדת עוד כמה אלפים, אך זה היה בזמן.

הייתי מקדים לכל 6 שנים/100 אלף קמ כמקדם ביטחון, שיפוץ מנוע יקר הרבה יותר מהוצאה של 2000 שקל על החלפת טיימינג מוקדמת.

את העבודה על הרכב שלי + מצב הטיימינג העלתי לערוץ היוטיוב אפשר להתרשם:

• אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

@Roy142 שים לב.

הריקול הוא דו שלבי.  מחליפים פעם אחת ואחרי 6 שנים/60000 מחליפים שוב (על חשבון היצרן שוב כמובן,  לא כולל משאבת מים}.

הרכב שלך צריך לבצע את החלק השני של הריקול.  כמובן - מחייב הגעה למוסך היבואן

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 29 דקות, dani666 כתב:

@Roy142 שים לב.

הריקול הוא דו שלבי.  מחליפים פעם אחת ואחרי 6 שנים/60000 מחליפים שוב (על חשבון היצרן שוב כמובן,  לא כולל משאבת מים}.

הרכב שלך צריך לבצע את החלק השני של הריקול.  כמובן - מחייב הגעה למוסך היבואן

זו התשובה הנכונה פה, רק זה 4 שנים/60.000 ולא 6 שנים.

עברת 60 אלף ק"מ אחרי שלב ראשון של הריקול - תתאם תור לריקול שלב שני. 

בגלל שאכלתי אותה פעמיים עם אימפלר מפורק של משאבת מים במנוע הזה, ממליץ במסגרת הריקול להחליף משאבת מים על חשבונך, למרות שזה לא זול בכלל (1500 ש"ח בערך כולל נוזל קירור).

• אהבתי 3

פורסם

גזית/צמרת.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני הייתי מטפל בגזית בקקטוסולר.

היו בסדר גמור+ בכל מה שקשור למכניקה (צריך רק לשים לב שבאמת מתמחרים לך חלפים מקוריים בטיפול ולא "כמוקורי" שיש להם שם שאלו חליפיים לא ברורים שלובינסקי לדעתי מייבא).

לגבי מוסך הפחחות... שלא נצטרך. מוסך הסדר לכל דבר ועניין.

לגבי ההמלצה של בוקי, שמע, מעצבן לחשוב שחלק שאמור להחזיק 10 שנים לפחות ימות תוך שלוש או ארבע שנים. זה פשוט מטורף ולא אתפלא אם התפרקות האימפלר קשורה להתקנה. אבל אין חכם כבעל ניסיון.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, פריג'י כתב:

פשוט מטורף ולא אתפלא אם התפרקות האימפלר קשורה להתקנה

לא זה לא קשור להתקנה.

תראה פה, פשוט האימפלר מתנתק מהציר של משאבת מים כי הוא לא יושב מספיק הדוק עליה, וזה פגם ייצור. פעם אחת קרה אחרי 60 אלף ק"מ, פעם שניה אחרי 80 ומשהו אחרי החלפת המשאבה.

Screenshot_20211205-211336_(1).thumb.png.2b137c6c88a9f62289cb832ae473532d(1).png.c0020d2db0514c354d524501ac9ec763.png

למי שלא מבין מה הבעיה פה - האימפלר אמור להסתובב כיחידה אחת עם הפולי המשונן שלמטה, זה שמונע על ידי רצועת טיימניג.

במצב שהוא התנתק מהציר כמו בסרטון, אין סחרור מים במערכת בכלל, אין קירור מנוע בכלל, אפשר לנסוע במהירות 20-30 קמ"ש מקסימום עם לחיצה סופר עדינה על הגז.

פורסם

יש לי 2008 1.2 מליסיניג 65,000 קמ.

בנובמבר יהיה בן 4 שנים.

האם לאור האמור לעיל לגבי רצועת טיימינג יש משהו לעשות.

האם מישהו יודע אם הרכב באחריות יצרן מבחינת הטיימיניג.

( שואל כי יש אחריות משלמה סיקסט לשנתים - לא כולל ר. טיימיניג).

אשמח לתשובה ברורה מה בדיוק לעשות, בנושא, ובגיל המדוייק של הרכב.

מציין שלא החליפו לו בעבר רצועת טיימינג.

תודה

פורסם
לפני 25 דקות, Buki כתב:

לא זה לא קשור להתקנה.

תראה פה, פשוט האימפלר מתנתק מהציר של משאבת מים כי הוא לא יושב מספיק הדוק עליה, וזה פגם ייצור. פעם אחת קרה אחרי 60 אלף ק"מ, פעם שניה אחרי 80 ומשהו אחרי החלפת המשאבה.

Screenshot_20211205-211336_(1).thumb.png.2b137c6c88a9f62289cb832ae473532d(1).png.c0020d2db0514c354d524501ac9ec763.png

למי שלא מבין מה הבעיה פה - האימפלר אמור להסתובב כיחידה אחת עם  פולי המשונן שלמטה, זה שמונע על ידי רצועת טיימניג.

במצב שהוא התנתק מהציר כמו בסרטון, אין סחרור מים במערכת בכלל, אין קירור מנוע בכלל, אפשר לנסוע במהירות 20-30 קמ"ש מקסימום עם לחיצה סופר עדינה על הגז.

תכנון רשלני. כל העקרון של התכן בזה שהאימפלר שמסובב על ידי הטיימינג זה לוודא שהסל"ד מעלה את הסחרור באופן חד משמעי בלי צורך בבקרה חיצונית או בחיווי, ובלי שתהיה אפשרות להחלקה של הרצועה. 

מי שמאפשר כשל כזה כבר היה יכול לשים משאבת מים חשמלית מנותקת מהטיימינג או לחבר את משאבת המים לרצועת אביזרים...

פורסם
לפני 31 דקות, NMDEEM כתב:

יש לי 2008 1.2 מליסיניג 65,000 קמ.

בנובמבר יהיה בן 4 שנים.

האם לאור האמור לעיל לגבי רצועת טיימינג יש משהו לעשות.

האם מישהו יודע אם הרכב באחריות יצרן מבחינת הטיימיניג.

( שואל כי יש אחריות משלמה סיקסט לשנתים - לא כולל ר. טיימיניג).

אשמח לתשובה ברורה מה בדיוק לעשות, בנושא, ובגיל המדוייק של הרכב.

מציין שלא החליפו לו בעבר רצועת טיימינג.

תודה

אין קשר לנושא הזה, חוץ מזה ששני הרכבים מתוצרת פיג'ו.

יש שרשור שלם ארוך על הרצועה הבעייתית של מנועי 1.2, תחפש פיורטק

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 14.10.2024 בשעה 12:47, Buki כתב:

בגלל שאכלתי אותה פעמיים עם אימפלר מפורק של משאבת מים במנוע הזה, ממליץ במסגרת הריקול להחליף משאבת מים על חשבונך, למרות שזה לא זול בכלל (1500 ש"ח בערך כולל נוזל קירור)

דווקא בגלל זה הייתי ממליץ לא להרכיב מקורית. יש חליפי טוב גם בארץ. 

פות"ש, אם תרצה, יש לי משאבת מים של דייקו שאין לי שימוש בה. אשמח למכור במחיר העלות

• רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 11 דקות, מלטבשי כתב:

דווקא בגלל זה הייתי ממליץ לא להרכיב מקורית. יש חליפי טוב גם בארץ. 

בהחלפת משאבת מים בריקול הזה לא גובים כסף על עבודה, רק על החלק.

אם תביא משאבה שלך, בוא נגיד סיכוי קטן שיסכימו להרכחב אותה כי לא יהיה רווח לא על החלק ולא על עבודה.

אז ספציפית במקרה הזה בעייתי להשתמש במשאבה חליפית.

אם עושים את העבודה לא במסגרת ריקול אז כן מסכים מאוד - שווה לנסות משאבה אחרת ולא המקורית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...