Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנועי 3 צילינדרים

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם. שאלה. כל מנוע 3 צילנדרים רועד? או זה עניין שך טיפול, כיוון וכו? (מעניין אותי ארונה, קאמיק, פיגו)

עוד שאלה, פיגו אחרי ריסטיילינג משנתון 2019 פותרו בעיות שלו? שווה לקנות עם קילומטראז נמוך או גם שם יש בעיות גיר, מנוע וכו? תודה

פורסם

יש לי ארונה 1 ליטר - אין רעידות. המנוע נחשב אמין, מה שמצריך תשומת לב הוא תיבת ההילוכים.

לגבי פיז׳ו - יש אינסוף דיונים על המנוע הידוע, כולל מאמש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנועי 3 צילדרים רועדים ברכבים זולים כמו ספייס סטאר, פיגו 108/108 ואחיותיה.

ברכבו סופר מיני הרעידות בקושי מורגשות אם בכלל.

בפיגו אין בעיות גיר, הגיר שם יפני מצוין, הבעיה היא רצועת הטיימינג שיכולה להתפורר לפני הזמן ולגרום לצריכת שמן מוגברת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 23 דקות, sperial כתב:

יש לי ארונה 1 ליטר - אין רעידות. המנוע נחשב אמין, מה שמצריך תשומת לב הוא תיבת ההילוכים.

לגבי פיז׳ו - יש אינסוף דיונים על המנוע הידוע, כולל מאמש.

יופי, שמחתי לשמוע. פשוט נסעתי בארונה אחת בטסט דרייב וממש הרגשתי רעידות כשעמדתי. התחלתי לשאול, אמרו לי ככה זה במנועי 3 צילינדרים....אבל יש לי מכר עם איביזלה וכלום לא רועד בה. חשבתי אולי בגלל שאיביזה קטנה יותר. או קי יופי, הבנתי, אס באמת טלוי ברכב.

לפני 18 דקות, yulianx כתב:

בפיגו אין בעיות גיר, הגיר שם יפני מצוין, הבעיה היא רצועת הטיימינג שיכולה להתפורר לפני הזמן ולגרום לצריכת שמן מוגברת.

או קי , תנקס ויש מצב שאחרי 2019 טיפלו והחליפו רצוע? או שעדיין נשארה אותה רצוע?

לפני 23 דקות, yulianx כתב:

כמה זה להחליף הרצוע הזאת? סדר גודל של כמה ותוך כמה זמן? .... שאלה נוספת. מנוע דיזל, ממנועים החדשים, לדוגמא בפיגו. שונה מקודמים? או עדיין לא כדאי לקחת כזה לנסיעות בעיר לנסיעות קצרות ופקקים? 

פורסם
לפני 37 דקות, ina1205 כתב:

כמה זה להחליף הרצוע הזאת?

רצועת התזמון היא אחת הבעיות המרכזיות במנוע 1.2 של פיג׳ו, אך היא לא היחידה. יש להם כשל תכנוני בטבעות האטימה של המנוע שיגרמו לצריכת שמן גבוהה לאחר 100K ק״מ לערך, יש גם דיווחים על משאבות שמן. זה מנוע לא מומלץ. 

לגבי השאלה שלך לגבי מנועי 3 צילינדרים, אז בעיקרון זה מנוע פחות מאוזן בגלל המספר האי-זוגי של הצילנדרים, אך בהרבה מנועים שמורכבים בדגמים המיועדים לשיווק במדינות עולם ראשון, הוסיפי גל איזון ייעודי במנוע שאמור לפצות על החוסר איזון הבסיסי. מנוע 1.0 ליטר של קבוצת פולקסוואגן (המשולב בכל מכוניות הקונצרן מדגמי סקודה, סיאט ופולקסוואגן) נחשב למוצלח מאד ואמין.

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 14 דקות, menir1 כתב:

רצועת התזמון היא אחת הבעיות המרכזיות במנוע 1.2 של פיג׳ו, אך היא לא היחידה. יש להם כשל תכנוני בטבעות האטימה של המנוע שיגרמו לצריכת שמן גבוהה לאחר 100K ק״מ לערך, יש גם דיווחים על משאבות שמן. זה מנוע לא מומלץ. 

לגבי השאלה שלך לגבי מנועי 3 צילינדרים, אז בעיקרון זה מנוע פחות מאוזן בגלל המספר האי-זוגי של הצילנדרים, אך בהרבה מנועים שמורכבים בדגמים המיועדים לשיווק במדינות עולם ראשון, הוסיפי גל איזון ייעודי במנוע שאמור לפצות על החוסר איזון הבסיסי. מנוע 1.0 ליטר של קבוצת פולקסוואגן (המשולב בכל מכוניות הקונצרן מדגמי סקודה, סיאט ופולקסוואגן) נחשב למוצלח מאד ואמין.

תודה רבה

פורסם

לפני הרבה שנים בצעתי נהיגת מבחן על סיטרואן קקטוס 1.2 ידנית (לא טורבו). לא הרגשתי ברעידות. כמה שנים אחר כך נהיגת מבחן בפיג'ו 2008 1.2 טורבו אוטומטית - הרגשתי היטב ברעידות בזמן עמידה...
יש לנו יאריס קרוס היברידית שגם היא עם  מנוע 3 צילינדרים,  שם לא מרגישים ברעידות - אני מניח שבעיקר בזכות זה שרוב הזמן בעמידה או במהירות נמוכה מנוע הבנזין לא עובד כלל

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

בסטוניק 1.0 טורבו אין רעידות
מה שכן יש זה רעש של מכסחת דשא בבוקר בהנעה הראשונית... צליל מוזר מאוד לטעמי
אבל ברגע שהמנוע מתחמם הצליל המוזר נעלם

• מצחיק 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 28.9.2024 בשעה 17:09, motior כתב:

לפני הרבה שנים בצעתי נהיגת מבחן על סיטרואן קקטוס 1.2 ידנית (לא טורבו). לא הרגשתי ברעידות. כמה שנים אחר כך נהיגת מבחן בפיג'ו 2008 1.2 טורבו אוטומטית - הרגשתי היטב ברעידות בזמן עמידה...
יש לנו יאריס קרוס היברידית שגם היא עם  מנוע 3 צילינדרים,  שם לא מרגישים ברעידות - אני מניח שבעיקר בזכות זה שרוב הזמן בעמידה או במהירות נמוכה מנוע הבנזין לא עובד כלל

תודה

פורסם

תלוי רכב גם.

בספייס סטאר או במיקרה זה יותר מורגש מאשר באיביזה, ארונה או פאביה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 28.9.2024 בשעה 17:35, סולל הדרך כתב:

בסטוניק 1.0 טורבו אין רעידות
מה שכן יש זה רעש של מכסחת דשא בבוקר בהנעה הראשונית... צליל מוזר מאוד לטעמי
אבל ברגע שהמנוע מתחמם הצליל המוזר נעלם

אכן - זה רעש אופייני למנוע 1.0 משולש הצילינדרים בקיה/יונדאי (בעיקר בהנעה קרה).

חוץ מזה (מנסיון של i20 1.0) - אין רעידות.

• רעיון טוב! 1

alfa 156 2.5.

• חודשיים מאוחר יותר...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...