Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היסטוריית טיפולים בין מוסכים - איפה נשמר המידע?

elera

פוסטים מומלצים

@saar5555

אולי כדאי לפתוח דיון נפרד על תיקים רפואיים...

לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

החוק מגדיר בדיוק מה יקרה לרכב. אי אפשר לא לחלט אותו ולא שום פיתרון אחר.

מה החוק שמגדיר את זה?

וגם את עניין מגבלות הייצוא.

עריכה אחרונה על ידי elera
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, elera כתב:

אגב, למה היסטוריית הבעלויות שמשרד התחבורה מנגיש היא רק למכוניות מ-2017 והלאה?

מניח שמדובר בהחלפת מערכת מחשוב במשרד התחבורה ככה שהיא יכולה לספק גם נתונים בקבצים נוחים כמו XML וCVS.

הערה צדדית - מערכת השעות של אגד או דן עד לפני כמה שנים היתה עם מחשב משנות השמונים - ואם אני לא טועה מדובר בקומודור(?) כלשהוא [ראיתי תמונה או סרטון על המחשב הזה].

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 7.8.2024 בשעה 23:25, amosbmw כתב:

1. יש מוכרים שלא מעוניינים לטרוח או מסתירים מידע.

2. אני מעדיף לראות את המידע לפני שאני בכלל מתקשר או נוסע 120 ק"מ לראות רכב.

אין שום סיבה שזה לא נהיה נגיש לכל מתעניין, כמו בארה"ב. אבל עד כמה שידוע לי השירות שם לא בחינם.

למכוניות של עצמי, רושם בקובץ אקסל ק"מ ותאריך הטיפול/התקנת החלק. ככה אני יכול לעיין בזה בתחזוקה עתידית. את רוב הדברים אני עושה לבד בכל מקרה. פעם הייתי שומר קבלות, אבל אף קונה מעולם לא ביקש לראות.

אני חושב שזה אינטרס שלו למכור בדיוק כמו שאתה רוצה לקנות. לכן, אם מוכר מנסה להסתיר, או לא טורח להוציא מידע הכרחי, פשוט לדלג הלאה. 

Mazda 3 2.0L, 2016 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, doesnotmatter כתב:

אני חושב שזה אינטרס שלו למכור בדיוק כמו שאתה רוצה לקנות. לכן, אם מוכר מנסה להסתיר, או לא טורח להוציא מידע הכרחי, פשוט לדלג הלאה. 

אבל אם אני יד 2 של האוטו, אני לא יודע איך יד 1 שמר על האוטו. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, saar5555 כתב:

רציתי לשאול שאלה לגבי דוגמה מעולם הרפואה,

אם מישהו עושה ניתוח לייזר לתיקון הראיה, האם זה מועבר לקופת החולים שלו?

אני אתן לך דוגמא ממעבר לצבא לאזרחות.

שרתתי 4 שנים בצבא, במהלכם קבלתי חיסונים, עברתי בדיקות עיניים ואף עברתי ניתוח משמעותי בדרכי העיכול.

לא קבלתי מהצבא שום סיכום עבור רופא המשפחה שלי.

ארבע שנים מחיי נעלמו.

אני בכל אופן הצלחתי להניח ידיים על התיק הרפואי הצבאי שלי למשך 24 שעות שבמהלכם צילמתי כל מידע רלוונטי.

אז אנשים כאן שואלים על שיתוף מידע רכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מן הסתם נותחת בבית חולים אזרחי, אז לפחות הפרט הזה (כמו ביקורים אחרים במוסדות אזרחיים) אמור להופיע בתיק. אבל יש גם שאלות של תאריכים, כי התיק הארצי מבוסס על מערכת שפיתחה ״כללית״ ובתי החולים הממשלתיים הצטרפו אליה באיחור רב. חוץ מזה, לא כל שירות או ביקור מופיעים במערכת, ויש לכך סיבות מגוונות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, saar5555 כתב:

אבל אם אני יד 2 של האוטו, אני לא יודע איך יד 1 שמר על האוטו. 

אלא אם ביקשת מהבעלים הקודם את ההיסטוריה, ואם אין, אז את שמות המוסכים שטיפלו, וביקשת מהם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול מאוד להיות גם, שבעל הרכב הנוכחי ( יד 2 ) לא יודע איפה טופל הרכב אצל הבעלים הראשון. גם לא שאל בזמנו. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודשיים מאוחר יותר...

הרעיון על הנייר יפה אבל מורכב מאוד:

1.צריך להקים חוות שרתים שתאגד את כל המידע סיפור לא זול תחזוקה של חוות שרתים סיפור יקר (חשמל,אבטחה,עדכונים,גיבויים).

2.חלק מהמוסכים עובדים על מערכות ERP מיושנות שלא קיים להם אפשרות לייצוא מידע או שזה מצריך דמי רישיון (למשל חשבשבת) והם צריכים או לשלם או לקנות ולבנות מערכת חדשה וגם לך תשנה לבן אדם מערכת שהוא מכיר שנים

3.מישהו צריך בסופו של דבר לנהל את כל המאגר האחוד ולפקח עליו שאין תקלות וכו... 

מוסכי רשת זה סיפור אחר כי רוב הסיכויים שהם עובדים על אותה מערכת לכל מוסכי הרשת 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. לא צריך חוות שרתים (כמו שלאתר כאן אין). כמה עשרות עד כמה מאות דולר בחודש יספיקו. יש אין סוף שירותי אירוח. ואם זה ממשלתי, יש להם כבר תשתית.

2. לא יודע מה יש במוסכים, אבל שיתגברו על זה. לא כל כך קשה. כמו שמתגברים אם יש שינוי תקנות מס הכנסה או מע"מ לגבי דיווח או לגבי הפקת חשבוניות.

אם אפשר להוציא היסטוריית טיפולים ב-PDF, אני מניח שאפשר גם בכל פורמט סביר אחר. ואת זה פשוט מעלים בממשק אתר אינטרנטי כלשהו (או עם תוכנת תמיכה קטנה שיספק מי שאחראי למערכת החדשה).

בעדכון גרסה הבא של המוסכים התוכנה שלהם תוכל לעשות את זה אוטומטית. בינתיים, מי שיושב אצלם על המחשב יוכל להתגבר על עוד כמה קליקים על העכבר.

3. משרד התחבורה, או איגוד יבואנים, או שילוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 7.8.2024 בשעה 14:40, elera כתב:

זה לא מורכב בטירוף. אם לחברה פרטית היה אינטרס כלכלי לעשות דבר כזה (והיתכנות חוקית), חברה שיודעת מה היא עושה, גרסת בטא היתה עולה תוך חודש.

כדי לחסוך לבוני המערכת עבודה, שנתחיל לדסקס כאן את השדות שצריך, הפעולות הבסיסיות, והרשאות? :)

אם זה כל כך קל, תקים חברה תרוויח מילונים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...