Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טוטאלוס או פיצוי

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי , אשמח לכל עזרה ומידע בנושא

לנסר דור חדש 08׳

נזק מעבר לתמונות : דלת לא נפתחת בקושי 

נכנסו בי איני אשם , להערכתי תיקון של כמה אלפים , שמאי העריך את הנזק 8300₪ כאשר שווי הרכב הוא 11,100₪ 

הוצע לי 3 אופציות

1.הורדה מהכביש וקבלת שווי רכב

2.מציאת מוסך בעצמי שיסכים לתיקון עד 6100₪ 

3.בקשת פיצוי ע״ס 6100₪ וככל הנראה קבלת סכום קטן יותר ושמירת הרכב אצלי 

אני סטודנט וממש מפחד להיכנס לחיפוש רכב כרגע מה גם שהתקציב לא יהיה גדול ( מקסימום 20 ) מצד שני הרכב ישן ואני בדיוק לפני טסט שרק הוא יעלה קרוב ל2000₪ ובקיצור ומאוד מתלבט מה לעשות 😪

בכלל אשמח לכל מידע כללי בנושא למי שמבין

תודה לכולם !

IMG_8583.jpeg

IMG_8570.jpeg

IMG_8565.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Lompilop
פורסם

תתחיל בלתת נתונים על הרכב (דגם, שנה...),

אם אתה יכול להעלות תמונות של הנזק זה יעזור, אם לא, תנסה לפחות לתאר במה כרוך התיקון

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, yairw כתב:

תתחיל בלתת נתונים על הרכב (דגם, שנה...),

אם אתה יכול להעלות תמונות של הנזק זה יעזור, אם לא, תנסה לפחות לתאר במה כרוך התיקון

אני לא חושב שיש צורך מאחר וזה לא רלוונטי כל כך , יכול לומר בוודאות שניתן למצוא מקום שייתקן במחיר הזה , התהייה שלי אם זה בכלל שווה להיכנס לזה בייחוד שהרכב ישן (אישור בלמים וכו׳) ושאין לי בקושי זמן להתעסק בזה יותר מדי

למרות זאת אקשיב לעצתך ואערוך 😅

עריכה אחרונה על ידי Lompilop
פורסם

אם המצב המכאני שלו מצוין ולא תכננת להיפטר ממנו, אז אפשר לוותר על אסטטיקה ולתקן רק את מה שחייב ולהישאר איתו עד לתקופות טובות יותר.

אם גם ככה המצב המכאני שלו לא להיט, הייתי הולך על טוטאל לוס.

גילוי נאות: החזקתי רכבים מיושנים שנים ארוכות, אישור בלמים כל שנה וגם טסטים פעמיים בשנה, גם הנוכחי שלי בשנה הבאה יזדקק לאישור בלמים

• אהבתי 2

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

א. אני בור בנושא אבל אני לא מבין למה אתה אמור לקבל 6100 אם הנזק הוא 8300? אם אתה לא אשם בתור מה מציעים לך לקחת על עצמך חלק מעליות התיקון?

ב. רכב אחר פירושו שאולי וכנראה יש שם מחלות אחרות שאתה לא מכיר, להמשיך אם רכב שאתה מכיר ואתה יודע מה עבר עליו זה יותר נכון. 

כדאי שתכתוב מה ברכב ניזוק, אם מדובר בפחחות בלבד אולי שווה לתקן ולהימנע מלהיכנס למיטה שאתה לא יודע אם היא חולה או לא. אם מדובר בחלקים פנימיים יותר כגון מנוע / שלדה וגד' במחיר הזה הייתי מוותר על הרכב. 

תכתוב איפה בדיוק הנזק (כולל דגם ושנת רכב) ובפורום המשפטי תנסה לרחרח למה לא מגיע לך פיצוי על כל הנזק. 

עריכה: ההצעה היא מהביטוח שלך הוא מהביטוח של הפוגע?

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 29 דקות, לב טוב כתב:

א. אני בור בנושא אבל אני לא מבין למה אתה אמור לקבל 6100 אם הנזק הוא 8300? אם אתה לא אשם בתור מה מציעים לך לקחת על עצמך חלק מעליות התיקון?

ב. רכב אחר פירושו שאולי וכנראה יש שם מחלות אחרות שאתה לא מכיר, להמשיך אם רכב שאתה מכיר ואתה יודע מה עבר עליו זה יותר נכון. 

כדאי שתכתוב מה ברכב ניזוק, אם מדובר בפחחות בלבד אולי שווה לתקן ולהימנע מלהיכנס למיטה שאתה לא יודע אם היא חולה או לא. אם מדובר בחלקים פנימיים יותר כגון מנוע / שלדה וגד' במחיר הזה הייתי מוותר על הרכב. 

תכתוב איפה בדיוק הנזק (כולל דגם ושנת רכב) ובפורום המשפטי תנסה לרחרח למה לא מגיע לך פיצוי על כל הנזק. 

עריכה: ההצעה היא מהביטוח שלך הוא מהביטוח של הפוגע?

מדובר בשמאי של הביטוח השני , הוא לא אמר את עלות הנזק אלא ראיתי אותה לאחר מכן בהעתק הדוח שהביא לי 

לטענתו ה6100 מגיעים מכך שזה הסכום שמעליו הרכב מוכרז כאובדן והנזק עומד על מעבר לכך , כאמור 8300 

לכן אין אפשרות לבצע תיקון והאפשריות הקיימות הם כפי שהציג

מניח שסהכ במקום לומר פשוט שהרכב יורד מהכביש הוא שיטח לי את יתר האופציות הקיימות 

צירפתי צילומים של הנזק וערכתי את האשכול 

תודה !

פורסם
לפני 7 דקות, Fraysa כתב:

להגיד תודה רבה, לקבל את הכסף ולקנות משהו אחר.

לא בדיוק הבנתי מה השאלה פה. 

השאלה היא איפה בדיוק אמצא רכב במצב טוב במהירות וללא כאבי ראש במחיר הזה ? 

אהיה חייב להוסיף ולא מעט , שלצערי אין ככ בידי ואצטרך לקחת הלוואה

אפשרות שאיני פוסל ואכן הכי פחות כאב ראש

אבל לשם כך צריך כסף ולא מעט

השאלה האם זו בכל זאת האופציה העדיפה ביותר , לדעתך עדיין כן ? 

פורסם

אני הייתי לקוח את הכסף ומוצא מוסך שיתקן תמורת מה שתקבל ואולי עוד תוספת קטנה.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אל תתפוס אותי במילה, אבל הנזק על פניו נראה די קוסמטי (כדי לוודא שלא נפגעו רכיבי מתלים, אבל לתחושתי הכל בסדר שם). במקרה כזה, תקן כמה שאפשר ב-6,100 (זה אמור להספיק מעל ומעבר כדי לדאוג לכך שהדלת תיפתח כמו שצריך, גם אם לא תיראה 100%. לחפש עכשיו רכב אחר עם 11,100 ש"ח ביד, בלחץ למצוא אחד מהר - זה מתכון לאסון.

יחד עם זאת, צריך לקחת בחשבון שמלכתחילה מכירה של רכב ישן כזה כנראה לא הייתה מזכה אותך במחיר מחירון, וכעת אחרי הפגיעה הרכב שלך שווה עוד פחות. אז לכשתחליט למכור אותו, תקבל עליו מעט מאוד כסף, אם בכלל. כלומר, יש לך פה הזדמנות לקבל עליו את הסכום הגבוה ביותר שאי פעם תקבל עליו מעכשיו ועד עולם. זה גם שיקול.

כנראה שהדבר הנכון כלכלית הוא להכריז על אבדן להלכה, לקחת את ה-11,000, ולחפש היטב רכב אחר וטוב, כמה שזה לא ייקח. אבל אם בפועל אין לך זמן וסבלנות לזה, אולי עדיף לוותר על ההזדמנות ולהישאר עם מה שיש.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Lompilop כתב:

השאלה היא איפה בדיוק אמצא רכב במצב טוב במהירות וללא כאבי ראש במחיר הזה ? 

לדעתי זה תלוי במצב הרכב. כמה זמן הוא אצלך ? מה אתה ידוע על ההיסטוריה שלו ?
אם הרכב באמת שמור, יש לו פוטנציאל לשרוד עוד קצת (שזה כמו שאמרת מאוד קשה למצוא בתקציב סולידי בארצנו. שלא לדבר על מהירות).

• רעיון טוב! 1
פורסם

בוודאי שעדיף לך לקבל את הפיצוי בסך 6100. במקומות מסוימים יישאר לך עודף, אפילו הרבה עודף. העיקר שהרכב לא יירד מהכביש.

לפני שעתיים, לב טוב כתב:

אני לא מבין למה אתה אמור לקבל 6100 אם הנזק הוא 8300? אם אתה לא אשם בתור מה מציעים לך לקחת על עצמך חלק מעליות התיקון?

אם השמאי קובע נזק של מעל 60% משווי הרכב במחירון, כמו במקרה של פות"ש (8300/11100 = 75%), התקנות מחייבות הורדת הרכב מהכביש, ולכן פות"ש ייאלץ למסור את רכבו לחברת הביטוח, שתמכור אותו לפירוק, ותתן לפות"ש את שווי הרכב המלא - 11100. משום שהאופציה הזו לא נוחה לפות"ש, עדיף לו שהשמאי ייקבע את הנזק ע"ס מעט פחות מ 60% משווי הרכב (6100 ש"ח), הוא אמנם יסתפק בפיצוי קטן יותר אבל יישאר עם הרכב המוכר ללא כניסה להוצאות מיותרות. חברת הביטוח בוודאי תרוויח מהמהלך.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

במקרה דומה ביקשתי שמאות של 49 אחוז,

תיקנתי באלף, ושילשלתי לכיסי עשירייה.

מעולם לא הבאתי לחם הביתה בכזו קלות...

אם אתה לא מוצא לתקן בכזה מחיר, תוכל לפנות אלי בפרטי.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אם העניין הקוסמטי לא מפריע לך ואתה מעוניין לשמור על הרכב, לא רואה סיבה שלא לקחת את הפיצוי, לגשת לפחח שקצת יסדר את הפח כדי שהדלת תיפתח בקלות, שיעשה שם קצת פוליש בסיסי, החלפה של פנס האיתות בכמה שקלים ויישאר לך עוד לא מעט כסף בכיס. 

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...