Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי דליפה יחסית קטנה במערכת (נדרש מילוי בכל כחצי שנה בערך), ביקרתי כבר ב2 מוסכים בזמנים שונים שהטילו את האשמה על הרדיאטור הפנימי ללא בדיקה מיוחדת, אלא בטענה "שזו מחלה בכל הרכבים", תשובה שהרגישה לי רמה נמוכה של מקצועיות,או רצון להתעסקות.

שני המוסכים הם דיי מומלצים בפורום.
מאחר והערכת העלות לתיקון היחידה הפנימית היא סביב ה3.5-4K ש"ח , שניהם המליצו על מילוי גז בכל חצי שנה.
אני מנסה להבין אם זו הרמה של המוסכים בארץ בתחום, או שיש כאלו שכן ניתן לפנות אליהם לבדיקה מעמיקה, והאם יש לי אופציות אחרות למיקוד התקלה ,ואולי לפתרון שלה גם אם באמת מדובר ביחידה הפנימית מבלי לפרק חצי רכב או לשלם 10% משוויו.
ראיתי פה בפורום שחלק משתמשים במעין אוטם למערכת שמגיע במזרק, אבל הבנתי שמדובר בפלסטר ושהוא יכול לדפוק את כל מערכת המיזוג ברכב, אז ירדתי מזה (בינתיים).

במקביל, ראיתי שיש מכשירים לאיתור דליפות בעלות לא יקרה, למישהו יש ניסיון עם כאלו?
https://shorturl.at/Gbcu9

פורסם

כן אפשר לנסות לאתר את הדליפה.

1. האם יש ריח של גז בתוך האוטו לכמה שניות כשאתה מדליק מזגן?

2. האם יש ריח של גז כשאתה פותח מכסה מנוע בזמן שהמזגן עובד? זה ריח מאוד ספציפי שקל להריח  אבל הוא נעלם כמה שניות אחרי שפותחים מכוסה מנוע. מורגש רק שהדליפה יחסית גדולה, אם מחזיק חצי שנה כנראה לא תריח כלום.

3. לחפש כתם שמן על המעבה, לדוגמא:

IMG_20240710_130210.thumb.jpg.315cd05adc553e669fb2056cfde19b45.jpg

4. לחפש סימני שמן בחיבורי צנרת. 

5. במילוי גז הבא להכניס זרחן ולחפש סימני זרחן עם פנס אולטרא סגול במקומות שניתן לגשת אליהם עם פנס. 

6. לחפש סימני זרחן במי איבוי שיורדים מתחת לאוטו.

7. עם מכשיר Sniffer לעבור על כל החיבורים, המדחס, המעבה, להחדיר את הרגש שלו לתוך פתחי המיזוג בזמן  שהמזגן עובד ולראות אם מצליח להריח משהו.

8. למלא את המערכת בחנקן בלחץ קצת יותר גבוה ואז החנקן ידלוף יותר חזק דרך מקום הדליפה ויהיה ל Sniffer יותר קל לזהות אותו. 

Sniffer כמו בקישור יש לי, קניתי פעם. אז כן אם אתה מקרב אותו לבלון גז עם ברז פתוח טיפה, הוא מזהה יופי. לא יודע עד כמה יעיל באיתור דליפות קלות, זה מכשיר די צעצוע ולא מכשיר מקצועי.

9. חומר לאיטום דליפות שמכניסים למערכת נסיתי גם, פעמיים. עזר באופן חלקי מאוד. זה היה לפני משהו כמו 80 אלף ק"מ, מאז הדליפה תוקנה (החלפת מעבה) והכל היה תקין, עכשיו המדחס מרעיש וכנראה יהיה צורך להחליף אותו בקרוב. לא יודע אם קשור או לא קשור לשימוש בחומר איטום. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם

כמו בכל נושא בטכני, ציון דגם הרכב יכול לעזור. משתמשים אחרים או גוגל יוכלו להגיד לך איפה יש תקלה אופיינית ולמקד את החיפוש.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

@amosbmw מדובר בפיג'ו 208 שנתון 2016, אבל השאלה הייתה דיי כללית, לא ראיתי יחס/ בדיקות אחרות לרכבים אחרים שנכנסו עם תקלת מיזוג כשנכחתי בעסק.

@Buki אני אענה במרוכז.

1+2. לא שמתי לב , מדובר בדליפה דיי קטנה (מילוי גז כל חצי שנה+).
3. בטיפול האחרון לא ראיתי, אני אסתכל שוב.
4. אבדוק ואעדכן.
5+6. סימני זרחן רואים רק עם אולטרא סגול? פעם קודמת מילאתי עם זרחן, לא ראיתי סימנים במבט רגיל.
7. יש לך המלצה למכשיר אחר בעלות דומה?
8. איך עושים את זה? אני מניח שצריך להסתייע בבמוסך ולא משהו שניתן לבצע בבית.
9. בגלל זה דיי ירדתי מהמחשבה לנסות אותו.

עריכה אחרונה על ידי GAD57
פורסם
לפני שעה, GAD57 כתב:

סימני זרחן רואים רק עם אולטרא סגול?

כן.

לפני שעה, GAD57 כתב:

. איך עושים את זה? אני מניח שצריך להסתייע בבמוסך ולא משהו שניתן לבצע בבית.

אכן בדיקה שעושים במוסך מזגנים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...