Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום,

בלב נרגש, סוף סוף אחרי 3 רכבים וכמעט עשור, יש לי אפשרות להשתדרג לרכב עם מספר תלת-סיפרתי של כוח סוס 😅

הסכום המקסימלי שיש לי לרכישה הוא 90,000 שקל, ומחפש את חוכמת ההמונים להיתכנס ליצרן ודגם.

לגבי הדרישות חובה שלי מהרכב, בסדר יורד:

1. אמינות.
  2. שיוכל לאכלס 2 מבוגרים, 2 מושבי תינוק ועגלה עם אמבטיה.
  3. מהנה בנהיגה (הגה מתקשר, תגובת היגוי, תגובת דוושת גז והתמסורת, בכללי שלא תיהיה נהיגה אנמית או סטרילית) - הסעיף מתייחס בעיקר למשפחתיות/האצ'בק, לא מצפה ממרכב של פנאי-שטח להתנהג בהתאם על הכביש.
  4. בטיחות (התנאים והמערכות מתעדכנים כל הזמן, מה שהיה שיא הבטיחות ב-2018-19 כבר לא שיא הבטיחות היום, ככה שכל עוד הרכב בטיחותי לשנתון שלו זה מספק אותי).
  5. עלות תחזוקה סבירה.
  6. אבזור סבבה - מגיע מסדרה של מכונויות מאוד בסיסיות באבזור אז לא בוער לי (חווית נהיגה חשובה לי בהרבה!!).
  7. שלא יהיה גניב יותר מדי.

רצוי אבל לא חובה:

1. שנים 2017-2020 (גם שנתונים ישנים יותר סבבה כל עוד הרכב נחשב לאמין).
  2. יכולת שטח בסיסית (פנאי-שטח, לדוגמא סוזוקי ויטארה 4x4).
  3. ידני.

בשביל להבין מה בכלל זמין לי בהתאם למחיר והשנים שציינתי, התחלתי לפשפש ביד 2 (הדגמים המפורטים הם לפי תוצאות סינון של מחיר ושנה) ואלה הם הרכבים שהכי קרצו לי.

רכבי פנאי-שטח:

1. סוזוקי ויטארה GLXV 4x4 שנים 2018-19
  2. סובארו XV שנים 2018-20 - אין לי מושגב לגבי הדגם הספציפי (classic, crosstreck, eyesught, premium)
  3. סובארו פורסטר שנים 2017-18 - גם פה אין לי מושג איזה דגם מומלץ, אם בכלל (Z, S, Osaka, XS)
  4. דאצ'יה דאסטר שנים 2020-21 - או הדיזל 1.5 או הבנזין 1.3 (לפי הבנתי הדיזל יותר מוצלח)

ג'יפונים/קרוסאובר:

1. מאזדה CX-5 פרמיום 4x4 שנים 2016-17 (השנתון נמוך ממה שרשמתי אבל לכאורה הרכב אמין)
  2. קיה ספורטאז' premium GT 4x4 שנים 2018-19 (הבנתי שיש מחלות לרכב אבל לא מצאתי יותר מדי מידע)
  3. מאזדה CX-30 שנים 2020-21 - קצת מעל התקציב אבל הרכב מאוד נאה לי במראה

רכבי סדאן/משפחתיות:

1. מאזדה 6 שנת 2017-19
  2. וולוו S60 שנת 2017-18 (הילד שבי כמובן אהב את ה-T5 R-Design)

האצ'בק:

1. הונדה סיוויק Sport האצ'בק החדשה, אוטו' שנים 2018-19
  2. סיאט לאון FR אוטו' (180 כ"ס) שנים 2017-19

חלום "ילדות" שלי:

סיטא לאון קופרה R, ידני, 5דל', 2 ל' שנת 2012 - (הרכב שמצאתי הוא עם 164 אלף על השעון) תהרגו אותי אבל אני מאוד אוהב את העיצוב של הרכב ומאז שראיתי את הקופרה בצורה הזאת מפנטז על אחת.

אני מודע שהרשימה קצת ארוכה ומרוחה על מגוון של מרכבים שונים, אבל רכישה כזאת לא הייתה רלוונטית עבורי עד עכשיו, אז אני די מנותק בכל הנוגע מה אמין, סבבה לתחזק וכו'.

בגדול אני מחפש עזרה בלעשות סינון ראשוני של הרכבים, לפני הכל לרדת מרכבים שאוהבים מוסך, וגם להבין איזה דגם ו/או שנתון מוצלחים יותר, אחרי זה נעשה כבר בדיקה מעמיקה.

לדוגמא שמעתי שהספורטאז' GT יש לה מחלות, אבל בשביל רכב כל כך נפוץ מצאתי מעט מאוד מידע בנושא (ציפיתי ליותר תלונות בהתאם כי בואו נודה בזה אין כמו להתלונן באינטרנט, וכן ראיתי את השרשור).

הרכבים ברשימה כאמור הם לפי הטעם/חשקים שלי (וכמובן תקציב ושנתון), אז אם חסר פה משהו, ולדעתכם ממש חובה ברשימה, אז בבקשה תמליצו (נגיד האאוטלנדר עד שנת 2020 נראה שמסמן את רוב או כל הדרישות שלי אבל העיצוב שלו לטעמי ממש לא).

אם יש פה מחברי הפורום שמוכרים את אחד הדגמים (המומלצים) אשמח להודעה.

תודה מראש!

פורסם (נערך)

עדכון:
ירדתי מהסיאט והוולוו, לפי מה שהבנתי מחירי החלפים והטיפול, של רכבים אירופיים, יקרים משמעותית מרכבים מהמזרח.

כנראה שגם הדסטר נופל בסינון, יש יותר מדי אי ודאות, לטעמי, בנוגע לאמינות הרכב כאשר הוא אחרי סוף תקופת האחריות.

עריכה אחרונה על ידי GrassCube
  • תוכן חדש...