Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

קניתי את הרכב שלי מסוכנות שלא אציין את שמה בחודש נובמבר האחרון

סוכם לתקן את מה שצריך לפני שהרכב עובר לבעלותי (נזק קוסמטי, מצבר חדש וכו)

הדבר הראשון:

סוכם להחליף משולשים ונאמר לי שזה בוצע במוסך המורשה כי הרכב עדיין באחריות. לאחר בדיקה מול המוסך המורשה נאמר לי שלא בוצע אצלם דבר שכזה ואין רישום.

הדבר השני:

לפי בדיקה של הלקוח שמסר את הרכב היה צריך להחליף שמן גיר, ובסוכנות התעקשו שלא מחליפים בשום אופן. לאחר בדיקה עם המוסך המורשה נאמר שכן מחליפים.

בקיצור, האם יש עילה לתביעה?

אני בסהכ רוצה שיחליפו שמן ויתקנו משולשים אבל אם הם הטעו אותי לגבי שניהם, האם יש עילה לתביעה?

פורסם

ייתכן שהמונח "המוסך המורשה" אינו מובן לשני הצדדים באותה המשמעות?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 32 דקות, tinoki כתב:

ייתכן שהמונח "המוסך המורשה" אינו מובן לשני הצדדים באותה המשמעות?

בפירוש נאמר לי שטופל במוסך המורשה כי הרכב באחריות, השם של החברה גם נאמר (לדוגמא מוסך מאזדה הונדה וכו)

פורסם

גם לשם פיזית, אם לא רחוק מידי, ושח להם בתמימות כי שוחחת עם מוסך היבואן ונאמר לך כי לא טופל אצלם. אם כן, היכן טופל? שיביאו לך אסמכתא לטיפול.

אגב, משולשים הם באחריות הכללית? גם אצלי המשולשים דופקים (רכב בן שנתיים) וחשבתי כי זה קשור לבלאי של הרכב.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לא הבנתי אם הרכב לא היה כלל במוסך, או שהוא היה ובוצעו רק חלק מהטיפולים. אם הוא לא היה, יתכן שמדובר על מוסך מורשה אחר.

וגם אם היה במוסך, כרגע כל מה שיש לך זה אמירות סותרות בעל פה.

אתה צריך לנסות להשיג את פירוט הטיפולים שבוצעו, או מהסוכנות או מהמוסך.

הבעיה שלאף אחד מהם אין אינטרס למסור זאת לך. למוסך תאורטית אסור, כי אתה לא הלקוח, ולסוכנות לא כדאי אם אכן לא בוצע מה שסוכם.

אם טרם העלת את הנושא בפניהם, אולי תצליח לקבל את הפירוט מהסוכנות אם לא תגרום להם לחשוש שאתה חושד בהם (לומר להם שזה לצורך תיעוד תחזוקה שלך לעתיד).

אפשרות נוספת היא ללכת לאיש מקצוע בלתי תלוי שיתן חוות דעת רשמית אם יוכל לקבוע לפי הבלאי, שלא יתכן שמדובר במשולשים בני 3 חודשים.

לגשת למשפט על בסיס אמירה בע״פ של המוסך יהיה קשה לדעתי.

מי שקובע מועדי החלפת שמן הוא היצרן, פתח את ספר הרכב ובדוק. אם אין לך את הספר, חפש אותו ברשת.

פורסם
לפני שעתיים, tinoki כתב:

גם לשם פיזית, אם לא רחוק מידי, ושח להם בתמימות כי שוחחת עם מוסך היבואן ונאמר לך כי לא טופל אצלם. אם כן, היכן טופל? שיביאו לך אסמכתא לטיפול.

אגב, משולשים הם באחריות הכללית? גם אצלי המשולשים דופקים (רכב בן שנתיים) וחשבתי כי זה קשור לבלאי של הרכב.

ממה שהבנתי כן
אמרו לי שבוצעה החלפה במוסך המורשה כי הרכב עדיין באחריות

לפני שעה, Be roo כתב:

לא הבנתי אם הרכב לא היה כלל במוסך, או שהוא היה ובוצעו רק חלק מהטיפולים. אם הוא לא היה, יתכן שמדובר על מוסך מורשה אחר.

הבעיה שלאף אחד מהם אין אינטרס למסור זאת לך. למוסך תאורטית אסור, כי אתה לא הלקוח, ולסוכנות לא כדאי אם אכן לא בוצע מה שסוכם.

אם טרם העלת את הנושא בפניהם, אולי תצליח לקבל את הפירוט מהסוכנות אם לא תגרום להם לחשוש שאתה חושד בהם (לומר להם שזה לצורך תיעוד תחזוקה שלך לעתיד).

אפשרות נוספת היא ללכת לאיש מקצוע בלתי תלוי שיתן חוות דעת רשמית אם יוכל לקבוע לפי הבלאי, שלא יתכן שמדובר במשולשים בני 3 חודשים.

מי שקובע מועדי החלפת שמן הוא היצרן, פתח את ספר הרכב ובדוק. אם אין לך את הספר, חפש אותו ברשת.

יש לי תיעוד הודעות וגם הקלטות של שיחות שבהם נאמרו הדברים ע"י הסוכן של החברה
אלך מחר למוסך לבדוק מה הוחלף ומה לא ומשם אתקדם מול הסוכנות

פורסם

כשאתה אומר "מוסך מורשה" ךמה אתה מתכוון?

זה חכול להיות כל מוסך מורשה משרד התחבורה, וזה יכול להיות מוסך מורשה יבואן. אותו ביטוי, שני דברים שונים.

האם אתה יודע באיזה מוסך טופל הרכב?

מעבר לכך - אם אתה מתכוון לפנות להליך משפטי אתה צריך לבסס את התביעה על מסמכים, חוות דעת מקצועית וכו. התהליך עולה כסף, וגם ימי עבודה שהם שווי כסף. האם, כאשר אתה מחשב את ערכם, עדיין כדאי לך לתבוע? 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ברור לי המינוח. - סוכנות. לפי התאור מדובר ברכב יד שניה , ככל הנראה טרייד-אין ולא של יבואן הרכב.
מוסך מורשה יבואן או מוסך מורשה משרד התחבורה (שאינו ברשת היבואן) ?

אם הרכב עבר בעלות לקונה, אז מורשה יבואן יכול להוציא הסטוריה מלאה ככל שטופל ברשת היבואן. 

ככל שהבנתי כרכב ברשות פות״ש כ 3 חודשים, לא אמורה להיות כל בעיה לקבל תיעוד ממורשה יבואן.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

@zaf צודק. המונח "סוכנות" מכוון בד"כ לנציגות מכירות של רכב חדש. משום מה בזמן האחרון נעשה בו שימוש בפורום גם למגרשי ליסינג וטרייד אין, וגם למגרשי היד השניה הידועים לשמצה. רבותי, כשאתם כותבים נסו לדייק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, Be roo כתב:

אממממ. כשהיתה לי בעיה בסגנון התקשרתי למוסך, שלחתי את רישוי הרכב להוכיח שאני הבעלים הנוכחי ושלחו לי בשמחה את פירוט הטיפולים בלי להתווכח בכלל.

• תוכן חדש...