Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מנוע בדאסטר 2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

דאצ'יה דאסטר 2016, בנזין 4X4 הפסיקה להניע.  הרכב נגרר למוסך המרכזי שאיבחן איבוד לחצים בבוכנות 1 ו 3 והם אומרים שדרושה החלפת/שיפוץ מנוע. אני מצרף את פירוט ההצעה שלהם למטה אבל בשורה התחתונה הם אומרים שהחלפת המנוע כולל רכיבים נוספים שמבחינתם חייבים להחליף בפעולה כזו מסתכמת ביותר מ 17 אלף ש"ח. אני מאוד מתלבט מה לעשות בשלב הזה ויש לי לא מעט שאלות שאני מקווה שתוכלו לעזור לי להתחדד קצת:

• מכירה במצב כמו שהוא לחלקים או למישהו שמוכן להכנס להרפתקאה הזו? אני מניח שהסכום יהיה שווה לקליפות של בוטנים.
  • ללכת למוסך אחר? כרגע לא מצאתי הצעות הרבה יותר אטרקטיביות והרבה מוסכים לא רוצים בכלל להתעסק בזה.
  • מה מבחינת ערך הרכב לאחר החלפת המנוע? אני מניח שאנשים לא מתלהבים לקנות רכב שהוחלף לו מנוע... המחירון שלו בסביבות ה 35-40K. כמה מציאותי לקבל על רכב כזה לאחר החלפה?
  • האם באמת צריך להחליף את כל החלקים המפורטים?
  • האם יש עוד אופציות שאני לא חושב עליהן?

זו הצעת המחיר של המוסך המרכזי:

מנוע: 6500 ש"ח

4 מצתים: 405 ש"ח

פילטר שמן מנוע: 106 ש"ח

בית טרמוסטט: 380

מחזיר שמן לציריה ימני ושמאלי: 300ת

מחזיר שמן אחורי למנוע: 454

אטם סעפת פליטה: 200

סט אטמים למסנן שמן מנוע: 229

אטם סעפת יניקה: 350

נוזל קירור: 312

מסנן אוויר למנוע: 90

סט אטם וברגים לממיר: 366

רצועת המנוע: 650

פלאנש מים: 380

שמן מנוע: 258

סהכ: 11076 (לא כולל מע"מ כמובן)

עבודה מחושבת לפי יומיים = 10 שעות עבודה = 3900 ש"ח

בסה"כ כולל הכל 17,200 ש"ח

פורסם

אני מנסה אבל כמו שציינתי הרבה לא ממש מעוניינים לעשות את זה בכלל. לא ציינתי אבל אני מאיזור עפולה- אשמח לקבל המלצות למוסכים שיכולים לטפל בזה.

פורסם (נערך)

זה שאתה מעפולה לא אומר שאתה חייב לשים במוסך באזור

נכון זה הרבה יותר נוח 

אבל ההיצע במרכז/ירושלים הרבה יותר גבוה ולכן המחיר יהיה זול משמעותית 

תעשה בירורים טלפוניים עם מספר מוסכים 

אחרי שתחליט על אחד קח יום חופש מהעבודה תזמין גרר ותסע לשם 

עריכה:

אישית לי יצא לעשות טיפול שהיה זול בחצי בבאר שבע לעומת טיפול במרכז

גם לי יש דאסטר אמנם דיזל 

תרים טלפון למוסך עמית מוסך משפחתי שסה''כ יצאתי ממנו די מרוצה 

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי _-?
פורסם

בתאריך 24.1.2024 בשעה 21:39, zvifi כתב:

מה מבחינת ערך הרכב לאחר החלפת המנוע? אני מניח שאנשים לא מתלהבים לקנות רכב שהוחלף לו מנוע

בקשר לירידת ערך, אין לי ידיעה איך השוק מגיב בפועל אבל עקרונית, לדעתי , לא צריכה להיות בכלל. השיפוץ כולל החלפה של המון רכיבים לחדשים. ואם החלפת מנוע אז עקרונית (כמובן צריך לעמוד על זה) למנוע צעיר וטוב יותר. 

אני בשוק של רכבים שמצופה מהם להגיע לחצי מליון ק"מ ומעלה (דיזלים) והחלפת מנוע על הדרך למנוע צעיר יותר ע"י מוסך רציני נחשבת דבר טוב. 

• רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

תודה לכל העונים, אני מרחיב את מעגל החיפושים. אני מניח שגרירה תעלה לא מעט אבל אם ההצעה תהיה משמעותית זולה יותר זה בכל זאת ישתלם.

אני רואה עכשיו שיש הרבה פרסומים לגבי כשלים סדרתיים במנועים של רנו, ניסאן ודאצ'יה ומתנהלת תביעה ייצוגית בעניין. עוד לא התחלתי לחפור בפורום לגבי זה אבל אשמח לקבל כל פידבק ואם יש סיכוי לדרוש משהו מהיבואן מבחינת לקיחת אחריות (הרכב בן 7-8, הרבה מעבר לתקופת האחריות...).

מנועים של רנו, ניסאן ודאצ'יה נהרסים בגלל כשל סדרתי. לקוחות בישראל משלמים אלפי שקלים והבעיות לא נגמרות - TheCar חדשות רכב ותחבורה

רנו, ניסאן ודאצ'יה: צריכת שמן מוגברת מובילה להרס המנוע - וואלה! רכב (walla.co.il)

עריכה אחרונה על ידי zvifi
פורסם

לאחר אינספור שיחות נראה שכולם מיושרים קו על שיפוץ של המנוע בכ 7000 ש"ח ועבודה של 2500-3000 ש"ח. 

יש לי מספר שאלות:

1. הגעתי למקום שנקרא ראש המפרץ חידוש מנועים. הוא אומר שהם משפצים המון מנועים כאלה כולל עבור המוסך המרכזי. האם מישהו במקרה מכיר ויכול להמליץ?

2. ההצעה לא כוללת חלקים שכלולים בהצעה של המוסך המרכזי וגם אם אבקש לעשות אותם זה בכל זאת יצא יותר זול. האם יש באמת צורך או הגיון בהחלפה של החלקים הללו: בית טרמוסטט, מחזירי שמן , נוזל קירור, סט אטם וברגים לממיר, פלאנש מים

פורסם

הי,

מעדכן שהחלטתי ללכת עם ראש המפרץ לשיפוץ של המנוע. אני מעריך שעוד יהיו התפתחויות שיעלו תוך כדי התהליך שאשמח לשמוע את עצתכם לגביהן כדי לנסות להבין מה הגיוני ומה נשמע כמו נסיון חליבה.

כרגע הבחור אומר שכדאי להחליף קלאץ'  כי הוא די גמור וכרגע ממילא הכל מפורק כך שאין תשלום על עבודה (800₪ על קלאץ, סביר?) ושבנוסף חייבים להחליף את "הצינורות של הטורבו" (400₪).

אציין שהרכב נקנה מחבר טוב ב 2018 והוא החליף קלאץ' ב 2017- הגיוני שהלך קלאץ' אחרי 6 שנים של נהיגה די רגועה ו 70K ק"מ? (אנחנו עם רכבים ידניים המון שנים כך שיודעים לנהוג עם גיר ידני).

בנוסף אציין שלאור האכזבה שלי מהסיטואציה הנוכחית אני בכלל לא בטוח שארצה להמשיך להחזיק את הרכב אחרי הטיפול כך שאני לא מעוניין להשקיע בו יותר מדי.

אשמח לשמוע את דעתכם.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 45 דקות, zvifi כתב:

בנוסף אציין שלאור האכזבה שלי מהסיטואציה הנוכחית אני בכלל לא בטוח שארצה להמשיך להחזיק את הרכב אחרי הטיפול כך שאני לא מעוניין להשקיע בו יותר מדי.

אשמח לשמוע את דעתכם.

ענית לעצמך.

קלאץ' יכול להחזיק עשור ויותר תלוי באופי הנהיגה.

• תוכן חדש...