Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסיעה רגועה, לא עובר 2000 סל"ד.

לפני 9 שעות, שליקו99 כתב:

בנסיעה עירונית/פקוקה מדובר כבר על 1 ל 9

התגרזנות כבדה מביאה לאיזור ה 1 ל 7... חייב להודות כי ביצעתי את זה מעט מאוד פעמים.

חוצמזה, נחכה לעתיד. אני ברצינות מתחיל לשקול יותר ויותר להחליף את המנוע הבינוני שלי למנוע המתבקש עם רכב שכזה (M273)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אינפינטי G37/ M 37 

לקסוס GS300

רכבים לא יקרים "מדי" לאחזקה, אמינים ומזדקים יפה.

דלק בנסיעה רגועה הוא ממוצע לחלוטין

שווה לשקול

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אין לי ספק שהלקסוס אמינה, אבל היא קרוזרית, מאוד ארוכה, ולא מאוד ספורטיבית ממה שהבנתי, ודי מכוערת האמת כנ''ל ה-M37, שלמרות המנוע המגניב, היא כמעט 5 מטר וכנראה לא מאוד ספורטיבית, אגב שמעתי דעות מעורבות לגבי הגיר האוטומט של אינפיניטי, גם אם הוא יציג אמינות משופרת , הכסף במקום זה ילך הרבה יותר על דלק, הנפח כמעט 4,000 ורכב מאוד כבד, ראיתי את הבמוו עושה 1 ל-13 ואפילו טוב יותר בשיוט סביר, ככל הנראה לעומת 1 ל-9 באינפיניטי וזה אם אתה נהג עדין שזה גם הבדל בעלויות השוטפות

האמת שיאמר לזכות האינפיניטי, בין הבודדים שמציעים מנוע גדול אטמוספרי בשנתונים גבוהים, ראיתי 2017 וגם 2018, שזה יפה, אבל המחירים שלהם ממש מתרסקים, סיבה מיוחדת או סתם שהם נמצאים בצל הגרמניות?

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם

2.0 קטן

3.5 בינוני

5.5 בסדר (380 כ"ס, לרכב שאינו קל במיוחד זה לא מטריף...)

ד"א, לפות"ש, מדוע לא לחשוב על דגמי מרצדס היותר ספורטיביים מ 2008-12? הדגמים בתקופה הזו היו על בסיס ה M272/3 שהוא מנוע הרבה יותר פשוט/זול לתחזוקה מה M278 המתוחכמים יותר.

כבר כתבתי בפורום על החוויות שלי עם הרכב ב 200K ק"מ האחרונים, עם קצת מזל תוכל למצוא רכב שמור שלא יקרע אותך באחזקה. (תסתכל על פוסטים שהעלתי)

פורסם

יצא לי להסתכל גם על C300/C350 מהשנתונים האלה, חייב להודות נראה מכונית משגעת, אבל מצד אחד קשה מאוד למצוא אחת שפויה וחייב לומר, כאחד שנסע על כל כך הרבה רכבי BMW במסגרת העבודה, אחרי שאתה מבין מה זה רכב ספורטיבי אמיתי, קשה ללכת למשהו אחר, ובדרך מרצדסים יותר בנוים לנוחות, ושיוט, פחות חווית נהיגה והתנהגות כביש, וזה נכון גם לCLK שנסעתי עליו לפני כמה שנים, אחיזה? היה לה. תקשורת בהגה, ותחושות מטורפות? לא יודע, ככה ככה.

אני חושב שהסטנדרטים האלה לנפח נכונים לשוק האמריקאי חחח אם 5.5 ליטר זה ''בסדר''

פורסם
לפני 15 שעות, שליקו99 כתב:

הבעיה שהמנוע לא מעניין ממש למרות שהוא V6, כי 200 כ''ס על רכב של 1,600 ק''ג וחוסר גמישות קצת מבאס, ירגיש כמו 2.5 על מאזדה 6 ששוקלת 1.5 טון

אתה יוצא כאן מנקודת הנחה של ציפיות וחישוב יחסיות להפרשי משקל לעומת כוחות סוס ונפחי מנוע - וזה לגמרי לא נכון. 

המנוע 4 ליטר של המוסטנג שאתה חושב עליה ירגיש בפלנטה אחרת לגמרי מה2.5 ליטר של מאזדה 6 - אפילו שמבחינת ביצועים הן יהיו מאוד מאוד "דומות" - מנוע V6 שמשודך להנעה אחורית על רכב עם גג נפתח - זה חיה אחרת לגמרי! בתחושות, בהתנהגות ובוודאי שבמראה. 

לV6 3.7 שהיה לי היו סה"כ 210 כוחות סוס שהיו משודכים לרכב גבוה במשקל 1.7 טון והנעה אחורית - אי אפשר להשוות את זה לשום דבר בקטגוריית סדאן משפחתית עם מנוע 2.5 ליטר וגם זה נכתב מהמון ניסיון כי היתה באותה תקופה במשפחה מכונית עם בוקסר 2.5 והנעה כפולה קבועה. 

זה שתי חיות שונות בשני עולמות נפרדים. 

בסופו של דבר אם אתה רוצה רכב "מעניין" אתה חייב לקחת בחשבון כמה דברים - 

1. חלקים יהיו קשים יחסית או בכלל קשים, להשגה והעלויות יכולות להיות מגוחכות. 

לדוגמא - מראה שהיתה לי בDS - אחרי הפעלת ביטוח! הייתי צריך להוסיף 1300 שקלים וזה בגלל שנמכרו בארץ רק 70 רכבים כאלו, הייצור של הדגם הופסק ב2017 והוא יחסית נדיר גם בחול. 

2. אם זה רכב מזדקן - למעלה מ15 שנה שלא לדבר על 20 - התחזוקה תהיה שחיטה לא כשרה לתקופות לא מבוטלות - אם אין לך לפחות 20 אלף זמינים בצד מעבר לרכישה המיידית, זה יכול להיות מתסכל. 

אם אתה ערוך לשני הדברים שרשמתי מעלה אתה כנראה תחייך ותהנה - ואל תבין אותי לא נכון אני לא נגד הרעיון להפך אני בעד! עדיף להתחרט על משהו שעשית ורצית כי החיוך שתקבל בתמורה אין לו מחיר - רק ערך.

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תגשים את החלום שלך ותקנה רכב עם מנוע V6 אבל אם היד שלך לתחזוקה מוגבלת עדיף שנתון גבוה יותר ורכב פחות "מעניין" אבל עם המנוע שרצית מאשר רכב מעניין שיהפוך למחסן לתקופות של התאוששות כלכלית. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה משהו שמצריך מחשבה כי אם כבר אני מוציא סכומים לא מבוטלים של כסף, לא הייתי רוצה להרגיש שהתפשרתי על משהו שלא כל כך מלהיב אותי, אני מעדיף לחכות עוד אבל כשאני כן קונה משהו אז להיות שלם עם זה

• אהבתי 1
פורסם

השנקל שלי - הטיפים שאני כן יכול לתת לך לגבי זה הם - וזה מהטעויות הקשות שאני עשיתי בשני הרכבים המעניינים שכן העזתי לשים עליהם ידיים. 

קודם כל - תלמד את המחלות האופייניות לדגם - היטב. תקרא על הכשלים התכנוניים שקיימים אם יש כאלו ואיך לטפל בהם ואם זה משהו שאתה מוכן לחיות איתו. 

לאחר מכן תמצא מוסך טוב! שממליצים עליו - ותיגש לדבר עם הבעלים של המוסך על רכישה אפשרית - ייתכן אפילו וככה תגיע לאקזמפלר ראוי לרכישה - דרך המוסך. (זה למשל קרקע שהכנתי לקראת רכשית וולבו - שבסוף בחרתי לא ללכת בכוון הזה). 

כשאתה מוצא אקזמפלר - תבדוק אותו בעצמך מכף רגל ועד ראש ואל תתפשר בשום פנים ואופן על להניע אותו כשהמנוע קר לחלוטין! הנעה קרה יכולה לחשוף הרבה דברים שהבעלים רוצה להסתיר ממך. 

תעשה נסיעת מבחן - ארוכה ככל האפשר בכדי להבין גם איך הרכב מתנהג על מנוע חם. 

ואל תוותר על בדיקת קניה - נכון זה כסתח עצום - אבל הם יחשפו שם המון בעיות שאתה אולי לא היית מרוכז מספיק לבדוק. 

לאחר מכן - אל תוותר על בדיקה של המוסכניק שלך. 

תוודא ניירת - ביטוחים, שיעבודים, תאונות, עיקולים, ידיים. 

תקבל הצעת ביטוח - טרם! הרכישה - שלא תישמט לך בטעות הלסת מהמחיר. 

ותגשים חלום! אתה חי פעם אחת אז כשתמות - שיהיה עם חיוך. 

• אהבתי 2

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה רבה אחי,

הסבלנות היא מעיקה, והרעיון לא יוצא לי מהראש, אבל אני יודע שאעשה את הצעד שארגיש יותר נוח כלכלית, מחכה בקוצר רוח לפרסם את הבובה העתידית כאן!

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, שליקו99 כתב:

אחרי שאתה מבין מה זה רכב ספורטיבי אמיתי, קשה ללכת למשהו אחר,

מסכים איתך אך עקב המגבלות שציינת (בעיקר אמינות ותחזוקה במחיר שפוי) אני לא רואה תחליף לרכבים גרמניים מסוף העשור הקודם בתקציב שציינת. ד"א, עקב טירוף תקני היורו הרכבים גרמניים החדשים יותר בעייתים.

ד"א, למה שלא תחסוך עוד מספר חודשים כדי להגדיל את תקציב הרכישה? לדעתי כדאי לתקצב את הרכב בתחום של עד 80 ולהשאיר חמישייה לישור קו ועוד עשירייה בצד לשעת חירום.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם
לפני 43 דקות, Haim_gds כתב:

מסכים איתך אך עקב המגבלות שציינת (בעיקר אמינות ותחזוקה במחיר שפוי) אני לא רואה תחליף לרכבים גרמניים מסוף העשור הקודם בתקציב שציינת. ד"א, עקב טירוף תקני היורו הרכבים גרמניים החדשים יותר בעייתים.

ד"א, למה שלא תחסוך עוד מספר חודשים כדי להגדיל את תקציב הרכישה? לדעתי כדאי לתקצב את הרכב בתחום של עד 80 ולהשאיר חמישייה לישור קו ועוד עשירייה בצד לשעת חירום.

אחת הבעיות הן שככל שמחכים יותר ככה יהיה קשה יותר למצוא דוגמא שמורה, במילא מדובר בדגמים ישנים, אבל כן, אני כרגע לא מרגיש בנוח לעשות קנייה כזאת, אולי כשאגיע להכנסות יותר סבירות יהיה מה לדבר

• תוכן חדש...