Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנייה מחברת אלבר-לא כדאי!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין איך בכלל אפשר לחשוב שאלבר אשמים?

הם הבטיחו לה אחריות לחודש אחד, את זה היא אמרה והיא קיבלה אחריות לחודש אחד, אני בטוח שאם היא הייתה באה בתקופת האחריות לחברה הם עדיין היו מנסים להתחמק, כמו כל עסק אבל היו מתקנים לה בסופו של דבר את הליקויים, היא חיכתה שבועיים לאחר האחריות שהיתה חודש כדי לחזור אליהם, זאת אומרת עבר חצי נוסף של תקופת האחריות והיא עדיין מצפה לקבל שירות.

אין שום סיבה שבעולם שעסק גדול בעל חוקים ותקנות יחרוג מהם בגלל שהיא סמכה עליהם ולא באה בזמן, זה לא עסק שכונתי שהבעלים מחליט, פה יש חוקים שאין אפשר לשנות ע"י העובד הפשוט והיא הפסידה בכך שהיא חיכתה.

בקיצור נראה לי שבמקרה של תביעה היא תפסיד כי היא קיבלה את האחריות שלה במלואה, הם יוכלו להגיד שהם היו מתקנים אם היא הייתה מגיעה בזמן האחריות אבל ברגע שהאחריות נגמרת אין להם שום אחריות יותר.

זה כמו שאני אלך לחברה שבועיים אחרי שנגמרה האחריות של שלוש שנים ואבקש מהם לתקן לי ליקויים, אני בטוח שהם לא יעשו את זה בחינם ועל זה אף אחד לא מתלונן, זה מקרה זהה פה.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
אני לא מבין איך בכלל אפשר לחשוב שאלבר אשמים?

... נראה לי שבמקרה של תביעה היא תפסיד כי היא קיבלה את האחריות שלה במלואה, הם יוכלו להגיד שהם היו מתקנים אם היא הייתה מגיעה בזמן האחריות אבל ברגע שהאחריות נגמרת אין להם שום אחריות יותר.

זה כמו שאני אלך לחברה שבועיים אחרי שנגמרה האחריות של שלוש שנים ואבקש מהם לתקן לי ליקויים, אני בטוח שהם לא יעשו את זה בחינם ועל זה אף אחד לא מתלונן, זה מקרה זהה פה.

אדוני טועה. אני מבין שלאדוני אין נסיון עם בתי משפט...

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אדוני גם לא קרא כנראה את הכתבה הנ"ל :

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3089720,00.html

כמו שנאמר , גם תרנגולת עיוורת מוצאת לעיתים גרגר.

כולם מודעים לקומבינות שרצות בין המכונים למגרשי המכירה.

עצתי לך , פותחת השרשור :

נא לתעד כל שיחה וכל חילופי דברים עם חב' "אלבר" . מהיום לנהל איתם מו"מ אך ורק בכתב ולא בע"פ , כולל העתק לעו"ד (אם יש לך כזה).

כמו כן ללכת למכון בדיקה מוסמך ובלתי תלוי (גם אם זה יעלה עוד , זו השקעה טובה) ולאסוף כל קבלה וחשבונית שיהוו הוצאה ישירה ועקיפה בגין הקלקול ברכב .

כמובן שיש לבצע את התיקון במוסך מורשה (לא חייב של היבואן , חייב מורשה משרד התחבורה) ולשמור את הקבלות על התיקון .

בנוסף לתעד את התיקון (רצוי בתמונות) ולבקש מסמך כתוב מהמוסך המבצע את העבודה על מהות הקלקול , התיקון וכל מה שקשור.

בקיצור - תתחילי להכין לעצמך תיק משפטי , ותתבעי את כל ההוצאות , כולל עוגמת נפש וכו'.

לא יזיק גם לשלוח העתקים אל משרד התחבורה .

בהצלחה.

פורסם

כן ירון לאדוני אין ניסיון עם בתי משפט ושמר קראתי את הכתבה שלך ולא הבנתי מה הקשר שלה לנושא, פה מכון הבדיקה אמר לה שיש בעיה, הסוחר אמר לה שתיקנו אותה והיא רצתה להאמין לו, בכתבה גם רשום שאין ללקוח טענות נגד מכון הבדיקה וגם פה לא אמורת להיות לה טענות נגד מכון הבדיקה.

מה שאמרתי קודם לא אמרתי מנסיון עם בתי משפט או ניסיון בשטח, אמרתי את מה שנראה לי מהגיון פשוט כי באמת חבל אם כל פעם שמשהו לא יתאים לנו שביצוע התהליכים של החברות הגדולות נתבע ונזכה.

לי זה נראה ככה, הייתה לה אחריות, היא לא ניצלה אותה, עברה מחצית נוספת של תקופת האחריות, היא חזרה עם טענות על קלקולים.

ואני אשתמש באותה דוגמה שנתנתי מקודם, נגיד שקניתי רכב חדש וקיבלתי אחריות ל3 שנים, אני אבוא אחרי 4.5 שנים ואדרוש תיקונים בחינם שכלולים באחריות בגלל שעברה רק חצי ממנה? זה שטויות וזה לא משנה אם זה שבועיים או חודשיים או שנה האחריות עברה לחברה אין שום סיבה לדאוג לרכב ועכשיו הדאגה היא על בעליו הפרטיים, היא שכחה לדאוג לו ולבדוק מים שמן, חבל קשה, כואב לי עלייה אבל היא אשמה ובגלל זה היא הפסידה.

ככה לפחות אני רואה את הדברים.

פורסם

מה שאמרתי קודם לא אמרתי מנסיון עם בתי משפט או ניסיון בשטח, אמרתי את מה שנראה לי מהגיון פשוט כי באמת חבל אם כל פעם שמשהו לא יתאים לנו שביצוע התהליכים של החברות הגדולות נתבע ונזכה.

ואני אשתמש באותה דוגמה שנתנתי מקודם, נגיד שקניתי רכב חדש וקיבלתי אחריות ל3 שנים, אני אבוא אחרי 4.5 שנים ואדרוש תיקונים בחינם שכלולים באחריות בגלל שעברה רק חצי ממנה? זה שטויות וזה לא משנה אם זה שבועיים או חודשיים או שנה האחריות עברה לחברה אין שום סיבה לדאוג לרכב ועכשיו הדאגה היא על בעליו הפרטיים, היא שכחה לדאוג לו ולבדוק מים שמן, חבל קשה, כואב לי עלייה אבל היא אשמה ובגלל זה היא הפסידה.

ככה לפחות אני רואה את הדברים.

עמי - אבל זוהי בדיוק הנקודה שאתה אינך מבין - בגלל שעברו רק שבועיים (ואין חשיבות כאן לאחוזי האחריות - משמע שעברו 50% אחוזים יותר!!) והרכב הושבת - אזי האחריות מוטלת על החברה שעיסוקה העיקרי מכירת מכוניות - אתה עדיין אינך מבין את ההגיון ? - הצרכנים הקטנים שבדר"כ אינם בקיאים, ולכן רוכשים במיטב כספם (בדר"כ במחיר מלא עקב "אחריות" ו"שקט נפשי") צריכים לקבל את מלוא ההגנה מן המערכת המשפטית!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
מה שאמרתי קודם לא אמרתי מנסיון עם בתי משפט או ניסיון בשטח, אמרתי את מה שנראה לי מהגיון פשוט

ההגיון שלך פשוט מדי כנראה.

ירון הסביר לך למה.

פורסם

שבועיים אינם כשנה וחצי.

ברור לכל בר דעת ש,נזק שנגרם בשבועיים אינו כנזק, שנגרם בשנה וחצי. תהליכי הבלאי הטבעיים, שנגרמים בשנה וחצי אינם נגרמים בשבועיים.

החברה התחייבה למסור רכב תקין. חודש וחצי הם פרק זמן קצר ביותר, משמע שהצינורות לא היו חדשים בעת המכירה והחלידו תוך שישה שבועות, אלא שהם היו חלודים עוד מלפני כן והנזק נגרם בגלל אותם צינורות. בנוסף, ניתן לומר שהיתה פה הטעיה, כיוון שנאמר לגברת, שהוחלף צינור מים, כלומר היא מצידה הניחה, שהתקלה שהיתה עם הקורוזיה תוקנה. התקלה הזו מן הסתם לא תוקנה, והיא זו, שגרמה לנזק!

אם לגברת היה נאמר: "ברכב זה ישנה בעיית קורוזיה. טייק איט או ליב איט." והיא עדיין היתה לוקחת אותו, הרי שהחברה אינה נושאת באחריות לנעשה. זה אינו, מה שנאמר לה. נאמר לה, שהבעיה תוקנה, ואך הוצגה "הוכחה": קבלה על החלפת צינור מים תחתון.

זה בכלל אינו משנה אם האחריות היא של חודש, חודשיים או שלושה. הרכב, שהיה אומר להיות תקין בעת המכירה, לא היה תקין ולכן החברה נושאת באחריות למה שקרה. זאת במיוחד, כאשר מדובר בפרק זמן קצר של חודש וחצי מזמן המכירה, שברור כי הבעיה לא החלה לאחר פרק הזמן הזה אלא עוד לפני שהרכב נמכר.

לעניות דעתי, ואיני משפטן, הטיעון כי החברה התיימרה להציג כי תקלת הקורוזיה בצינורות תוקנה, בעוד שלא כך היה, חזקה מבחינה משפטית ובית-משפט יפסוק לטובתך בעניין הזה. בעניין הנזק המצטבר, התקלה שנגרמה למנוע הרכב, בגלל שלא בדקת מים, זה כבר נושא יותר מורכב ואיני בטוח שכאן בית-המשפט יחייב את החברה לשאת באחריות.

פורסם

תבין ירון אני מבין את ההיגיון שלך אבל אני לא רואה את הדברים כמוך.

לפי דעתי החברה אחראית עד לרגע שהאחריות נגמרת, לאחר מכן האחריות היא על הלקוח.

נראה לי שכל זה היה נמנע אם היא הייתה בודקת את מפלס המים ואת תקינות מערכת הקירור(בדיקת ראייה שאין נזילות וכ'ו הייתה מספיקה). יש לה רכב היא צריכה לדעת לדאוג לו כמו כל מוצר אחר, היא לא דאגה לו ולכן היא אשמה למרות שהיא קיבלה מוצר מקולקל, הייתה לה את האפשרות האם לקנות את המוצר והיא בחרה לקנות אותו לאחר שהראו לה את הבעיות שקיימות איתו. גם אם לא הראו לה את כל הבעיות הציגו לה בעיה במערכת הקירור, אדם אחראי היה חוזר לחברה ומבקש לתקן אותה בתוך כמה ימים כדי לנסוע בראש שקט אבל היא חיכתה עד סיומה של האחריות. לפי דעתי ,ושוב אני אומר אני לא מכיר את מערכת המשפט ואין לי על מה להסתמך, אני אומר את דעתי בלבד, היא צריכה לשאת בעלויות ולא החברה שנתנה לה את כל מה שהיא הבטיחה.

פורסם

ושוב אתה מנסה להביע את דעתך על סמך הגיון , איך נגיד את זה , שלא לגמרי תואם את המציאות.

לו היית מנוסה מעט בדיני חוזים וכיו"ב , היית נוכח לדעת שהחוק יעדיף את טובתו של מי שזקוק להגנה מפני מערכת כמו זו שיש ל"אלבר" , גם אם לא עמד במאה אחוז בכל הכללים הכתובים - בעיקר כיוון שמדובר בחוסר ידע , ולעיתים חוסר ישע.

פורסם

לדעתי יש כאן טעם רציני לפגם בכך שהרכב נלקח למכון בדיקה עפ"י בחירת אלבר.

הם איימו לא "להאמין" למכון אחר, וזה בדיוק אותו דבר כמו להכריח.

להערכתי יש כאן כסת"ח בין המכון לאלבר, וללא ספק גם כסת"ח פנימי של אלבר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תראי חבובה (הייתי חייב, סה"כ 95% גברים פה).

אלבר יצאו לא בסדר.

את יצאת תמימה, אבל בסדר.

אני מניח שכבר ניסית את כל דרכי הפניות אליהם, בהתאם לכך לא אגיד לך לנסות שנית למרות שזה אף פעם לא מזיק.

תעברי לכלים כבדים יותר, איום בתביעה משפטית, אני משוכנע שזה יזיז להם.

לא הזיז - לא נורא החוק במקרה הזה דיי לצידך, שלחי להם מכתב מעורך דין, זה כבר חייב לעזור.

לא עוזר - לכי עם זה עד הסוף, כמובן אחרי יעוץ עם עו"ד שמבין בדברים האלה בשביל לא לתבוע על משהו שהצדק לא איתך.

לגבי הרכב, לא ממש הבנתי, מה הנזק ?

שמר זה תרנגול עיוור, לא תרנגולת - נראה לך שמשפט כל כך גאוני לא יסתיים באיזה חרוז מטורף כראוי לשפה האינפנטילית שלנו ?

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

שלום רב.

אכן, סוגייה לא פשוטה. ההגיון הבריא של רובם כאן גורס כי תזכי במשפט אם תתבעי אותם. אבל בתביעה אזרחית מסוג זה לא די בכך שהגברת צודקת אלא צריך להוכיח זאת. באם כל הדברים שנאמרו כאן מדוייקים, ספק רב הוא לי שתזכה במשפט. להיפך - אני די חושש שהיא עלולה להפסיד הוצאות משפט במידה ותתבע על סמך הסיפור שסופר כאן.

ולגברת המכובדת - אספי ראיות, רבות ככל שניתן, וגשי לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות. לפני זה - תעדי את כל התכתובות ושיחות הטלפון שלך איתם במידה והיו כאלו. במידה ולא היו - תעשי שיהיו. מניסיון שלי - הם אפילו לא יטרחו לשלוח נציג לבית המשפט. בעקבות זאת תזכי במלוא סכום התביעה. אבל נסי להכין תיק תביעה מסודר מאוד וברור, שמתאר את כל השתלשלות העיניינים.

בהצלחה. את ללא ספק זקוקה לה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

• תוכן חדש...