Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנייה מחברת אלבר-לא כדאי!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל מי ששוקל לקנות רכב מחברת ליסנג בתקווה שהוא יקבל אחריות, אמינות ויחס סביר בניגוד למה שקורה בקנייה מיד פרטית כדאי לו מאד לשקול זאת שנית, במיוחד אם הוא שוקל לקנות מחברת אלבר.

לפני חודש וחצי קניתי מהם רכב, בבדיקה שעשיתי לפני הקניה מצאו סימני קורוזיה בצינורות מים, למרות בקשתי לא בדקו שוב את מערכת הקירור בשנית, רק הבטיחו לי ש"יש לך אחריות, אל תדאגי".

בשבוע שעבר גיליתי שיש לי נזילה, ובנסיעה אתמול האוטו התחיל להתחמם בטירוף.

בפניות לשרות הלקוחות, הם רק מנסים להתנער ולאמר שזה לא באחריות שלהם כי "כבר עבר החודש בו יש לך אחריות כוללת על כל הרכב".

מדובר בהפרש של שבועיים בלבד מתום האחריות החודשית הרשמית, ובאופן ברור זוהי תקלה שהייתה ברכב כבר שקניתי אותו. אני עוד לא יודעת כמה כל הסיפור יעלה לי כספית, אבל ברור שהמחיר של עוגמת הנפש מצורת ההתיחסות שלהם ללקוח, גבוה בהרבה יותר מדי.

ראו הוזהרתם. לפעמים כנראה עדיף לקנות ממוכר פרטי שלפחות לא מבטיח לך הבטחות שווא מאשר ממי שיודע להבטיח- אבל לא מוכן לקיים!!!!!

פורסם

רק דבר אחד אני לא מבין, אם כבר לפני שקניית את הרכב ידעת שמשהו בו לא בסדר, למה לקחת אותו בכל זאת?!

בכבוד רב

לאון חבקין

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

זו בעיקרון בעיה שלך, עובדה- לקחת לבדיקה, ראית קורוזיה, מה חשבת? שקורוזיה לא תתפתח למשהו חמור יותר?!?! וכפי שאמר קודמי, למה קנית אותו באמת?? בעיקרון, הם צודקים מכיוון שהם נותנים לפחות חודש אחריות, דבר שאין אותו בכלל בקניה מאדם באופן פרטי לגמרי... אם היית קונה מאדם פרטי, ברגע שהיית מעבירה בעלות-זהו.. מבחינתו קנית... תשקלי שוב את הצעד שלך ותחשבי אם את צודקת בטענתך..

פורסם

לדעתי הגברת צריכה לקבל שרות וטיפול במסגרת האחריות שקיבלה עם קנית הרכב.

אם מתעקשים, ישיבה בסמיכות לעמדת ההמתנה של המתעניינים ברכישת רכב באלבר תוך הסבר בקול רם וברור מה קרה לך ולמה כדאי להם לשקול רכישה מאלבר יעזור בזרוז פתרון הבעיה.

בקיצור, אם לא יודעים לתת לך שרות קצת לחץ מצידך יעזור כאן.

להבא להתעקש על תיקון הליקוי שנמצא בבדיקה ולדרוש לכך תיעוד בכתב ולא להסתמך על "אנחנו כאן אל תדאגי".

עדכני אותנו בבקשה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
לדעתי הגברת צריכה לקבל שרות וטיפול במסגרת האחריות שקיבלה עם קנית הרכב.

אם מתעקשים, ישיבה בסמיכות לעמדת ההמתנה של המתעניינים ברכישת רכב באלבר תוך הסבר בקול רם וברור מה קרה לך ולמה כדאי להם לשקול רכישה מאלבר יעזור בזרוז פתרון הבעיה.

בקיצור, אם לא יודעים לתת לך שרות קצת לחץ מצידך יעזור כאן.

להבא להתעקש על תיקון הליקוי שנמצא בבדיקה ולדרוש לכך תיעוד בכתב ולא להסתמך על "אנחנו כאן אל תדאגי".

עדכני אותנו בבקשה.

אני בספק אם זה יעניין מישהו... תחשוב על זה מבחינתם אוקיי? הם מכרו רכב לאחר שהקונה ראתה שיש תקלה ברכב.. באותה מידה שהיא החליטה לקנות היא יכלה להחליט לא לקנות.. דבר שנראה לייותר הגיוני :roll: ... למה לדעתך הם ירצו לתקן משו שכבר לא בתחום האחריות שלהם??? בעיקרון, יש להם זכות להתנער מכל אחריות על התוצאה מהקורוזיה... לא נכון :?::|:?

פורסם

אני אנסה לתת לך עצה פרודוקטיבית - תקני את הדרוש תיקון במוסך מוכר וידוע - עם הקבלה על התיקון (רצוי פירוט רב ככל האפשר על החלקים הישנים שהוחלפו), פשוט תתבעי את חברת אלבר בבית משפט - מנסיוני הדל, אני צופה שתקבלי את רוב הכסף בגין התיקון.

אה.. באם עניין השבועיים מתום מועד האחריות מטריד אותך - הסירי חשש זה מליבך, בבית המשפט, הנטל בגין תיקון תקלה שהיתה צפויה מראש (וידועה - עקב הבדיקה שנערכה לרכב קודם הרכישה) הוא על החברה המוכרת (פגם ברכב הנמכר), בעיקר כאשר עיסוקה העיקרי הוא מכירת מכוניות משומשות.

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אני לא מבין למה חיכית עד עכשיו? נתנו לך אחריות של חודש אז למה לא ניצלת אותה ישר, למה לחכות חודש עד שיקרה נזק יותר חמור?

פורסם

עוד מישהו רוצה לנזוף בה על שקנתה את הרכב הנ"ל ? או שאני יכול להוריד את כוננות המחיקה.

כשאתה קונה ממישהו ברחוב - אתה לא מצפה למכירה הוגנת/אחריות כלשהי , וכל האחריות על הבדיקה היא על הקונה.

כשקונים מחב' מוכרת כמו "אלבר" , המינימום לו מצפים הוא עמידה מאחורי ההתחייבויות , בטח כאשר מדובר על הפרשי זמן זניחים כ"כ.

תסכימו איתי שהתקלה לא נגרמה תוך יומיים שלושה.

פותחת השרשור אולי תמימה , אבל לא אשמה.:idea:

פורסם

:?:

עוד מישהו רוצה לנזוף בה על שקנתה את הרכב הנ"ל ? או שאני יכול להוריד את כוננות המחיקה.

כשאתה קונה ממישהו ברחוב - אתה לא מצפה למכירה הוגנת/אחריות כלשהי , וכל האחריות על הבדיקה היא על הקונה.

כשקונים מחב' מוכרת כמו "אלבר" , המינימום לו מצפים הוא עמידה מאחורי ההתחייבויות , בטח כאשר מדובר על הפרשי זמן זניחים כ"כ.

תסכימו איתי שהתקלה לא נגרמה תוך יומיים שלושה.

פותחת השרשור אולי תמימה , אבל לא אשמה.:idea:

שמר ידידי היקר!! :wink:

יתכן מאוד שלאחר תביעה היא תוכל להשיג את מחיר התיקון במוסך... אך אין אתה מסכים שמבחינתם הם עשו את שלהם? הלא הקונה הייתה מודעת לעובדה שישנה קורוזיה, ויתכן ועשתה את צעד הקנייה מתמימות.. אך אין אתה חושב, כי למרות היותה חברה גדולה (אלבר), אין הם אשמים בכך? היא יכלה פשוט לומר לא :idea:

ועוד משהו... למה לחכות עד עכשיו?!?! למה לא לנצל את האחריות בזמן?!?! :?:

פורסם
:?:

שמר ידידי היקר!! :wink:

יתכן מאוד שלאחר תביעה היא תוכל להשיג את מחיר התיקון במוסך... אך אין אתה מסכים שמבחינתם הם עשו את שלהם? הלא הקונה הייתה מודעת לעובדה שישנה קורוזיה, ויתכן ועשתה את צעד הקנייה מתמימות.. אך אין אתה חושב, כי למרות היותה חברה גדולה (אלבר), אין הם אשמים בכך? היא יכלה פשוט לומר לא :idea:

ועוד משהו... למה לחכות עד עכשיו?!?! למה לא לנצל את האחריות בזמן?!?! :?:

אומנם הפנית את השאלה לשמר (ובכלל לא קוראים לי שמר) אבל היות והפורום פתוח לכל אז אני אשיב לך לפי הסדר של השאלות -

לא. הם כן אשמים. הם הבטיחו שיתקנו הכל. היא חיכתה עד שנוצרה בעיה. היא ניצלה את האחריות כאשר נוצרה הבעיה.

נו עוד מישהו עם שאלות???

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מודה באשמה!

אם תמימות ומתן אמון, זה פשע. אז כן, אני אשמה. כשיושב מולי נציג החברה שמבחינתי הוא החברה עצמה, ואומר לי "אל תדאגי יש לך אחריות" אז כן אני תמימה, ומאמינה שחברה גדולה כזאת לא תסתכן בשמה הטוב ובאמינותה, ולכן, בזה באמת אני אשמה. (אגב, בנתיים המוכר הנ"ל- פוטר...). ונכון, יצאתי מהמגרש עם הרכב ופשוט, מרוב התלהבות, שכחתי מהכל ולא בדקתי מים עד עכשיו.טעות, שגיאה. אני יודעת. אבל שוב ובאמת- בגלל האמינות הלכתי לחברה ולא רכשתי מיד פרטית. אחרת למה ללכת לחברה?

אגב בנתיים התברר שהתמימות שלי הולכת לעלות לי ביוקר. הלך הראש מנוע! (ולא, המד חום לא עלה... גם הוא כנראה היה דפוק). עכשיו נראה לכם שבגלל שיש לי תעודת אחריות על המנוע, החברה תיקח אחריות? מה פתאום! זה אשמתי כי נסעתי באוטו שהתחמם (אז מה שהמדחום לא הראה שום דבר, והסיבה הראשונית הוא פגם במכונית שניקנתה).

וכן, במידה והחברה לא תיקח אחריות, אני בהחלט מתעתדת לתבוע אותם.

פורסם
אומנם הפנית את השאלה לשמר (ובכלל לא קוראים לי שמר) אבל היות והפורום פתוח לכל אז אני אשיב לך לפי הסדר של השאלות -

לא. הם כן אשמים. הם הבטיחו שיתקנו הכל. היא חיכתה עד שנוצרה בעיה. היא ניצלה את האחריות כאשר נוצרה הבעיה.

נו עוד מישהו עם שאלות???

דבר ראשון כמובן שהפורום פתוח לכולם אם לא זה לא היה פורום :lol: , הפניתי את השאלה אליו כי הוא אמר דבר אחד, ורציתי לשאול דעה שלו ושל אחרים גם כן... גם לאחר התגובה של הגברת כאן בפורום נראה כי היא הולכת לטפל בזה... נקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר, מחכה לעדכונים!!!! :-)

פורסם

כמעט לא ראיתי בדיקות שלא רשמו בהן " קורוזיה בצינורות " או משהו בסגנון.

בהנחה שמכון הבדיחה (הטעות בכוונה) לא יכול לשלוח בן אדם פנימה לתוך הצנרת, מדובר בכסת"ח דיי קבוע.

יש לי 2 שאלות :

א) רשמת "ביצעתי בדיקה" , האם הבדיקה נעשתה במכון על פי בחירתך?

ב) מהו דגם הרכב?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

א. הבדיקה נעשתה במכון שנמצא ממול המגרש. אני מניחה שזה המכון שהם לוקחים אליו את רוב המכוניות שלהם. רציתי לקחת את הרכב למוסכניק שאני מכירה (לא בודק מורשה) אבל הם טענו שכיון שהוא בודק מורשה, הם לא יהיו מחויבים לטפל ולתקן את תוצאות הבדיקה. (לא שהם טיפלו בתוצאות הבדיקה גם ככה...)

ב. מדובר בפורד פיאסטה.

ורק שאני אבהיר: אלבר הכניסו את הרכב לבדיקה עוד לפני שהוא הוצע למכירה. הבדיקה שלהם העלתה "נזילת מים מצנורות/קורוזיה". כשבאתי לראות את הרכב הראו לי חשבונית על תיקון של "החלפת צינור מים תחתון". ככה שכשראיתי בבדיקה שלי "קורוזיה בצינורות ובאביזרי קירור", חשבתי שזה סתם. כמו שנאמר פה "כמעט לא ראיתי בדיקה שלא כתבו בה קורזויה בצינורות". כשנאמר לי במכירה שזה לא נבדק שוב אבל "את רואה, זה כבר תוקן מקודם, ו-"אל תדאגי בכל מקרה יש לך אחריות". האמנתי. נכון הייתי תמימה. אני יודעת.

בכל מקרה כמו שאמרתי מקודם. יש בדעתי לתבוע. מבחינתי נמכר לי מוצר פגום ואני לא צריכה לשאת בנטל הנזק שנגרם בגלל היותו של המוצר פגום בעת המכירה. בייחוד לאור העבודה כי על המוצר אמורה להיות לי אחריות.

• תוכן חדש...