Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן גיר לא נכון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי רכב ידני וכנראה שבמוסך (המורשה) שמו לי שמן גיר לא נכון - במקום לשים שמן לידני שמו "שמן גיר אוטומט סינטטי".

נסעתי ככה חודש אחרי שנראה שהבעיה הסתדרה לכמה ימים ואז התחילה להחמיר עם הזמן (רעידות מהקלאץ' כשהאוטו קר שהחמירה גם לקושי בהכנסה להילוך ראשון/שני כשהאוטו קר) עד שחזרתי למוסך מורשה אחר בנוגע לאותה התקלה וראיתי שהשמן לא נכון בהיסטוריה של הרכב.

חוץ מלדרוש החלפה לשמן הנכון, צריך לדעתכם לדרוש משהו נוסף מהמוסך/יבואן? בהוראות הרכב כתוב במפורש "שימוש של נוזל תיבת הילוכים אוטומטית לא מתאים, עלול לגרום נזק לתיבת ההילוכים", אני מניח שזה נכון גם לגבי גיר ידני. מזכיר שמדובר בנסיעה של חודש עם שמן לא נכון. ליתר דיוק - האם לגיטימי לדרוש החלפת כל הגיר לחדש בגלל נזק אפשרי בגלל הרשלנות?

תודה

פורסם

לא יודע אם יש טעם לבקש החלפת גיר אבל פיצוי משמעותי אחר כן.

תשמע יכול להיות וסביר להניח שאכן נגרם נזק בלתי הפיך. פשוט הוא עוד לא הגיע לרמה של כשל טוטאלי.

פורסם

הקלאץ' בגיר ידני הוא חיצוני לגיר ולא נוגע בשמן (יבש) לכן אין קשר בין הדברים.

שמן של גיר ידני הרבה יותר סמיך משמן ATF כך שאם דורשים, לדרוש החלפת גיר.

פורסם

אם מדובר במוסך מורשה יבואן ואכן נגרם נזק, הייתי מתעקש על נטילת אחריות מלאה גם אם זה אומר החלפת הגיר. 

אם מדובר במוסך מורשה, הסיכוי לקבל נטילת אחריות ללא איום בתביעה / תביעה לדעתי קטן יותר. 

פורסם (נערך)

השאלה האם נגרם נזק תלויה בסוג השמן הספציפי, בצורת הנהיגה שלך ועוד - במידה ונגרם נזק כלשהו, כנראה שיהיה מדובר בעיקר בבלאי מואץ לסינכרונים. במקרה הטוב לא יהיה נזק אלא רק עבודה לא מיטבית שלהם עם השמן ששמו לך כמו הילוך לא נכנס, העברה קשה/איטית וכו'.

כמו שאמרו לקלאץ' אין קשר ואם יש רעידות אולי מדובר בהתקנה לא נכונה או תושבת מנוע עייפה.

אני הייתי פונה למוסך המורשה בהקדם, קודם כל כדי שהעניין יתועד והשמן יוחלף לשמן הנכון (ממליץ לפנות בכתב, שם אתה כותב במפורש שבוצעה החלפה לשמן לא נכון וכל נזק שייגרם הוא באחריותם).

במידה ולאחר ההחלפה הגיר לא יהיה תקין או שתהיה בעיה בהמשך, זו תהיה כנראה הנקודה לדרוש החלפה או תיקון...

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

זה שרשמו בחשבונית "שמן גיר אוטומטי", ממש לא אומר שזה מה שמלאו.

הסיכוי שהפקידה טעתה בהזנת הפריט במחשב יותר גבוה מהסיכוי שהמכונאי התבלבל.

במוסך משתמשים הרבה יותר בשמן גיר אוטומטי כי מכוניות אוטומטיות נפוצות פי 100 מהידניות אז יתכן  שהפקידה לחצה מתוך הרגל על השורה שהיא רגילה ללחוץ. 

האם השמן הוחלף כטיפול שגרתי או כנסיון לפתור תקלה מסויימת?

אם זה כנסיון לפתו תקלה - בדרך כלל החלפת שמן גיר ידני לא פותרת תקלות.

יכול להיות שמלאו את השמן הנכון והתקלה שהייתה נשארה כמו שהיא. 

פורסם

שוב פתחו נושא ולא כתוב בכותרת את דגם הרכב ושנת הייצור. אם היה כותב אולי מישהו היה יודע מה השמן הנכון.

יש גירים ידניים שהוראת היצרן בהם היא למלא שמן atf של גיר אוטמטי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

רק כדי לעדכן איך נסגר העניין אם למישהו תקרה תקלה דומה.

מדובר בקרוסאובר ידנית 2014.

לאחר פניה ליבואן, מחלקת השרות הצליחה לאתר את התקלה לאחר כמה ימים - הוחלפה משאבת קלאץ' תחתונה ודיסק קלאץ' (אזכיר ששני מוסכים מורשים לא הצליחו לאתר אותה לפני והקלאץ' הוחלף רק שנה לפני כן).

לגבי השמן - השמן שהוחלף נבדק והוא אכן שמן גיר ידני, למרות זאת, מוזר שהרכב לא טופל לפי הספר ולא הוחלף השמן לאחר 8 שנים.

תודה לכולם

• תוכן חדש...