Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסה"כ זה רכב די אמין וגם התקלות שיש לו ידועות ולא יקרות לתיקון.

בשנת 2013 כבר מגיע עם גיר מעודכן יותר אמין רק חשוב להקפיד על החלפת שמן גיר בזמן.

המחלות של הרכב הן אטם מכסה שסתומים,  נזילות בבית תרמוסטט, צינורות מים מתייבשים ומשאבת מים נוזלת. מעבר לזה לא נתקלתי בדברים גורפים גם אצל בעלים אחרים של הרכב. אישית נתקלתי באחת כזאת שהגיעה למעל 300,00K עם מנוע וגיר מקוריים בלי אכילת שמן עם היסטורית טיפולים מוקפדת.

הרכב שלי עם 120K מנוע 1.6 סבל מכל המחלות האלה למעט משאבת מים שלדעתי זמנה יגיע בקרוב (מלאה בקורוזיה מבחוץ) כרגע עוזב את זה עד שתתחיל לטפטף.

הוא לא ממש נוח, קופצני, רועש יחסית, שתיין דלק והמנוע מספק ביצועים סבירים בלבד גם במנוע ה1600 החזק יותר.

אחרי שזה נאמר סה"כ התיקונים עצמם לא מאוד יקרים, התחזוקה זולה וזה רכב שנותן תמורה טובה ביחס למחיר ולשנתון שלו.

פורסם

יכול להעיד שבסוניק שאני מכיר החלפתי בערך ב95 אלף קמ ציריות בולמ"ז, אטם מכסה שסתומים ותפוחי הגה.

לצורך השוואה, בקיה שלי הוחלפו החלקים האלה בקמ שקרוב ל250 אלף, הציריות מעולם לא הוחלפו, ומדובר ברכב שהיה לימוד נהיגה בעברו.

פורסם
לפני 11 שעות, אסיף-יוסף תמם כתב:

בטוח שזה אמין כי יש עליו לא מעט שמועות ברחוב בתור רכב זבל..

התכוונתי שאם אתה מחפש רכב אמין אז יש אופציות פשוטות מוכחות ולא מפנקות כמו האלטו והאטראז, זה יתאים לתיאור של מה שחפשת. רק לראות מה נכנס בתקציב ולהבין שזאת תחבורה בסיסית זולה לטוב ולרע.

לגבי הסוניק יעידו אחרים 

פורסם
לפני שעתיים, אסיף-יוסף תמם כתב:

האם הוא אמין כמו יונדאי i10 2012 או משהו כזה?

מה הכונה אמינותו רחוקה מלהיות מושלמת, גם בסוף החלקים זולים יחסית… אז האם זה משתלם לקנות אותו במקרה של סטודנט? 

אולי לא הייתי מספיק ברור.

- זה לא רכב שהיה מגיע לרשימה שלי אם הייתי מחפש רכב אמין וחסכוני.

- החלפים אולי זולים, אבל אני מעדיף לא להכנס למוסך בין טיפולים.

- לא הייתי ממליץ לאף אחד לקנות את הדגם הזה.

- הרכב של גיסתי עומד על כ-100000 ק"מ והוחלפו לו שני(!) מנועים ע"ח היבואן. אז זה לא עלה לה כלום אבל ההתעסקות מעצבנת.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, yb כתב:

התכוונתי שאם אתה מחפש רכב אמין אז יש אופציות פשוטות מוכחות ולא מפנקות כמו האלטו והאטראז, זה יתאים לתיאור של מה שחפשת. רק לראות מה נכנס בתקציב ולהבין שזאת תחבורה בסיסית זולה לטוב ולרע.

לגבי הסוניק יעידו אחרים 

אני גר בעיר עם מעט עליות אז זה לא יהיה חכם לקחת אוטו עם מנוע של 1000

לפני 55 דקות, zvit כתב:

אולי לא הייתי מספיק ברור.

- זה לא רכב שהיה מגיע לרשימה שלי אם הייתי מחפש רכב אמין וחסכוני.

- החלפים אולי זולים, אבל אני מעדיף לא להכנס למוסך בין טיפולים.

- לא הייתי ממליץ לאף אחד לקנות את הדגם הזה.

- הרכב של גיסתי עומד על כ-100000 ק"מ והוחלפו לו שני(!) מנועים ע"ח היבואן. אז זה לא עלה לה כלום אבל ההתעסקות מעצבנת.

למה בידיוק היבואן שילם על זה?- האחריות של זה ממזמן הייתה אמורה להיגמר ...  חסכוני חשוב, אבל זה קצת פחות... אמין זה מה שחשוב.... 

לפני שעתיים, EliC25 כתב:

יכול להעיד שבסוניק שאני מכיר החלפתי בערך ב95 אלף קמ ציריות בולמ"ז, אטם מכסה שסתומים ותפוחי הגה.

לצורך השוואה, בקיה שלי הוחלפו החלקים האלה בקמ שקרוב ל250 אלף, הציריות מעולם לא הוחלפו, ומדובר ברכב שהיה לימוד נהיגה בעברו.

כמה זה עלה?

עריכה אחרונה על ידי אסיף-יוסף תמם
פורסם

לא זוכר בדיוק, וגם זה לא רלוונטי כי המחירים שאני מקבל ועושה את העבודה בעצמי זה לא מחירי מוסך.

פורסם
לפני 52 דקות, אסיף-יוסף תמם כתב:

למה בידיוק היבואן שילם על זה?- האחריות של זה ממזמן הייתה אמורה להיגמר ...  חסכוני חשוב, אבל זה קצת פחות... אמין זה מה שחשוב.... 

האוטו אצלנו כבר יותר מ-10 שנים - זה היה בתחילת התקופה בהתחלה הרכב היה באחריות, אח"כ זאת היתה מחווה של רצון טוב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש לך רישיון לגיר ידני? אם כן חפש קיה ריו או יונדאי i20 ידנית.

המחיר של הדגם הידני בערך 10-12 אלף  ש"ח נמוך יותר ממחיר רכב  זהה אוטומטי עם אותם נתונים מאותה שנה, מה שמאפשר עם תקציב 20 אלף ש"ח להגיע למכוניות סבירות. 

בדגמים האלו אם אתה קונה רכב במצב נורמלי מטופל, אפשר לבנות על כך שלא יהיה כניסות למוסך בכלל מעבר לטיפולים פעם בשנה. 

• אהבתי 1

פורסם

כן פיאסטה זו אפשרות טובה.

גם סוזוקי ספלאש סוויפט שנמכרו עם גיר ידני ויש להן מנוע יחסית חזק, וגם דאצ'יה סנדרו 1.2

בכולן ב 20 אלף שקל מקבלים רכב במצב טוב יחסית, לא ישן מדי ואמין. ולא ספרטני ובסיסי כמו סוזוקי אלטו. 

פורסם

אני חושב שיותר חשוב מהדגם (כמובן שיש חריגים לכאן ולכאן ) 

זה לוודא שיש היסטוריית טיפולים 

רכבים עם הסטוריית טיפולים במוסך יהיו יותר אמינים מרכב שתוחזק בתחזוקת שבר. 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

חבר קנה סווניק וזה שכב אצל המוסכניק יותר ממנו

אומנם רכב אחד זה לא מדד אבל אחרי ההיכרות הזאת זה לא עושה לי חשק לעוד היכרויות איתו

כמו שהמליצו כבר היונדאי I10 גץ, אקסנט, מיצובישי לנסר, מאזדה לאנטיס אופציות הרבה יותר טובות

וגם בחלקי חילוף ואחזקה שוטפת הם יותר זולים 

פורסם
בתאריך 7.12.2023 בשעה 14:33, zvit כתב:

האוטו אצלנו כבר יותר מ-10 שנים - זה היה בתחילת התקופה בהתחלה הרכב היה באחריות, אח"כ זאת היתה מחווה של רצון טוב.

מחווה של רצון טוב עושים פעם -פעמיים, בסוף אפ הרכב פח , יש גבול של הרצון הטוב שהם יכולים לספוג ולעזור לך

לפני 23 שעות, shlomiko כתב:

חבר קנה סווניק וזה שכב אצל המוסכניק יותר ממנו

אומנם רכב אחד זה לא מדד אבל אחרי ההיכרות הזאת זה לא עושה לי חשק לעוד היכרויות איתו

כמו שהמליצו כבר היונדאי I10 גץ, אקסנט, מיצובישי לנסר, מאזדה לאנטיס אופציות הרבה יותר טובות

וגם בחלקי חילוף ואחזקה שוטפת הם יותר זולים 

יש הבדל בין i10 ל-i30, אין לי ידני…

• תוכן חדש...