Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגה רועד בבלימה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני מנסה לעזור לחבר עם מאזדה 3 (2009, דור ראשון), שההגה שלה רועד בעת בלימה. זה קצת טלפון שבור, אז אתחיל מלצטט אותו:

ציטוט

כשאספתי את האוטו הכרחתי את המוסכניק לעשות איתי סבוב סביב הבלוק (הוא נהג) והוא עדיין לא הרגיש שום דבר מיוחד אבל הוא אמר שנראה לו שיש בעיה עם תושבת המנוע ואז פתחנו להסתכל מתחת למנוע והוא אמר ש"התושבת גמורה לגמרי" ואולי בגלל זה הרעידות.

חוץ מזה הוא אמר שמוטות בקרה אחוריים דפוקים (הוא הסביר לי מה זה ומה אני אמור להרגיש אבל אני לא מרגיש את זה) ושיש דליפה קלה בבולם זעזועים קדמי (אבל זה לא דחוף)

זה לאחר שהוא התלונן על הרעידות בבלימה, ולטענת המוסך בדקו את הבלמים ואמרו שהם תקינים (הוא לא נכח בבדיקה, לדעתי).

עכשיו, לי רעידות בהגה בעת בלימה נשמע כמו מקרה קלאסי של צלחות מעוותות. החליפו לו רפידות לאחרונה (לפני כחצי שנה-שנה), אך אני לא זוכר אם הוחלפו גם צלחות או לא (גם הוא לא זוכר כרגע, ולא פנוי לבדוק כי הוא במילואים). הרכב כן עבר טסט לפני מס' חודשים, כשבעיית הרעידות כבר הייתה קיימת, ללא בעיה (ואכן נסעתי באוטו - ומלבד הרעידות בהגה, לא מורגשת שום בעיה בעוצמת הבלימה).

האם יש דרך מומלצת לבדוק את מצב הצלחות? חשבתי לבדוק עם קליפר בכמה נקודות, אם כי אין ברשותי קליפר שמותאם לזה (הזרועות של זה שיש לי ישרות, אז אם הקצה של הצלחת בולט, אני לא אצליח לבדוק את העובי במרכזה, אלא אם אשפצר משהו - אבל זה בטח יפגע בדיוק, לא?). כמו כן - איזה הפרש בעובי נחשב לתקין, ובכמה נקודות כדאי לבדוק?

כמו כן - האם יש עוד משהו שאני יכול לבדוק שיכול לגרום לבעיה המתוארת? מלבדה, כשנסעתי באוטו לא הרגשתי בעיות נוספות. הוא נוסע ישר במהירות גבוהה, פונה בצורה סבירה, עובר מהמורות בכביש ברכות אך בלי להתנדנד...

תודה מראש!

פורסם

זה 99% צלחות מעוותות.

זה שהרכב עבר טסט וזה שהוא בולם טוב לא שולל עיוות צלחות  שכן הרפידות לופתות מספיק חזק גם דיסק (צלחת) עם זריקה.

בשביל לבדוק זקירה בצלחות צריך מד זריקה כמו שרואים בוודאו. קליפר שמודד עובדי לא יעזור. 

לרוב מחליפים לפי הסימפטומים של רעידות בבלימה, בלי בדיקה כזאת.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אני מניח שהמוסך הסתכל על הרפידות והצלחות, ראה שעובי תקין. את הזריקה אי אפשר לראות בעין ללא המכשיר הנ"ל.

אחרי זה עשה סיבוב, לא הרגיש רעידות בסיבוב. אז מבחינתו בדק ותקין.

יתכן הרעידות רק בבלימה במהירות גבוהה או אחרי סדרה של כמה בלימות כשהצלחות מתחממות. 

פורסם

יכול להיות שהברקסים שלו חליפיים באיכות ירודה. 

קרה לי אחרי רכישת הרכב, במשך כמה חודשים הרגשתי רעידות + רעש תקתוקים, המוסכניק אמר שהברקסים במצב טוב ואין צורך להחליף אותם. 

בשלב מסויים זה ממש הפריע לי, לאחר בדיקה המוסכניק אמר שזה כנראה כי זה חליפי באיכות נמוכה, הוחלף למקורי ומאז ב"ה חלק ושקט.

פורסם (נערך)

תודה. אז נשמע שהחלפת צלחות זו הדרך. היות והרפידות הוחלפו לא מזמן, האם אפשר להשאיר אותן, או שהן נפגמו באופן בלתי הפיך מהצלחות ורק יפגעו בצלחות החדשות? הרפידות הוחלפו במוסך מורשה של מאזדה, אז אני מניח ששמו לו רפידות מקוריות (לא שזה מבטיח איכות ב-100%... אני עם סט שני של רפידות מקוריות של מאזדה על האוטו שלי ששורקות בבלימה, כי ההרכב של הרפידות פגום).

עריכה אחרונה על ידי chrono
פורסם

טוב, עוד דברים מתבהרים, שרק מערפלים את הפתרון...

הבעיה החלה לפני יותר משנה. לפני שנה, חברי ניגש למוסך מורשה יבואן, ועל מנת לטפל בבעיה אכן החליפו לו צלחות ורפידות מקדימה. המצב השתפר, והרעידות כמעט ונעלמו - אך לאחר מספר חודשים הם התגברו והמצב חזר לקדמותו. מכיוון שמלבד הרעידות, כאמור, לא הייתה בעיה ברכב (כלומר, יכולת הבלימה לא ירדה), הוא לא מיהר להתעסק בזה וזה התמסמס עד עכשיו (ולצערו גם לא ניגש למוסך שעשה את העבודה לבדוק את העניין).

הניחוש שלי הוא שמקור הבעיה משהו אחרי (אולי באזור הקליפר?) ופשוט הרסה את הצלחות החדשות. האם זה הגיוני? מה זה יכול להיות?

פורסם

הצלחות בשוק לא הכי איכותיות אנשים רוצים בזול. והן רועדות שהן מתחממות. יש הרבה נהגים שבכלל לא יודעים מה זה בלימת מנוע.

או שאחרי נסיעה שהבלמים חמים עושים שטיפה. ועף מים על הצלחות זה נזק לצלחות. אפשר להרוס צלחות גם אחרי חודש.

ויש צלחות זולות סוג ג שכבר מהבלימה הראשונה ירעדו.

• תוכן חדש...