Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהתייקרות של הפרמיה היא קשה ומעיקה מאוד, אבל אם (צריך לבדוק את זה כמובן) היא לא תעלה יותר מהנזק שלצערי את גם ככה צריכה לשלם עכשיו - שווה לתבוע את הביטוח (והעליה של הפרמיה גם תהיה פרוסה יותר). קל וחומר כשמדובר עוד לפני שהוברר הנזק מתחת לפני השטח ועלות תיקון הרכב שלך (שתהיה תחת הביטוח). 

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

תצטרך להוכיח שהעיריה התרשלה, סיפור לא פשוט, שלא לדבר על לוח הזמנים. וגם אם תוכח תשאר עם לא מעט אשם תורם.

אבל אם היא אומרת שעברה שם שוב והמקום שוב מוצף אז האפשרות לתעד ולהוכיח שמישהו (פרטי או ציבורי) זורק זין ומתרשל - מתחזקת.

אם זה יעזור לה בחיים או לא אני לא יודע. אבל אם זה המצב ויש אפשרות לתעד שמישהו מסכן את הנהגים אז אולי כדאי לתעד כרגע.

פורסם (נערך)

בוא נניח שתתבע ותזכה. מתי היא תראה את הכסף? ב-2025 ? היא צריכה להיות מעשית, ולההביא בחשבון הוצאה של  20-30 אש"ח ויותר בשבועות הקרובים. אחרי זה שתנסה להזדכות עם משהו (ואם זה יותר מהשתתפות עצמית וה.ה.ת - להחזיר לחברת הבטוח).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 דקות, אורח לרגע כתב:

מדוע לא?

הרי נכון שחובת הנהג לשמור על מרחק שיאפשר בלימה בעת סכנה, אך פותחת השרשור לא פרטה מה מקור ה"שלולית". 

אם אתה נוסע בכביש יבש לגמרי ביום בהיר וחם, ומחשב את מהירות נסיעתך והמרחק עפ"י התנאים האלה, ואז פתאום יש שלולית שהופיעה בפתאומיות, זה לא משאיר פתח להאשים את יוצר השלולית? 

הרי לי ולך לא ברורות מה מקור השלולית. נאמר וזה צינור קרוע של העירייה שיוצר שלולית, וכפי שטוענת פות"ש, זה לא מצב חד פעמי. 

האם לא ניתן לגלגל את האחריות (בחלקה או במלואה) על הערייה המזניחה?

בוא נלך על אירוע אחר שאין אשם תורם

אתה נסעת ברכב שלך היה בור בכביש לא מסומן נכנסת בו נשבר לך הציר הגלגל התעקם פגעת בי

ממש לא מעניין אותי העירייה גם מבחינת החוק עליך לשפות אותי ועליך לתבוע את העירייה על השיפוי שלך ועל ההוצאות שהם גרמו לך כלפיי

לך יש אחריות מלאה לרכוש שלך ולנזק שגרם 

לפני 11 דקות, אורח לרגע כתב:

אבל אם היא אומרת שעברה שם שוב והמקום שוב מוצף אז האפשרות לתעד ולהוכיח שמישהו (פרטי או ציבורי) זורק זין ומתרשל - מתחזקת.

אם זה יעזור לה בחיים או לא אני לא יודע. אבל אם זה המצב ויש אפשרות לתעד שמישהו מסכן את הנהגים אז אולי כדאי לתעד כרגע.

בנוסף שלולית בשטח עירוני בכביש היא איננה סיבה לאשם תורם של הערייה 
עפ כמה וכמה פסקי דין שלולית שנוצרת לא מהווה מכשול של ממש ולכן כל עוד לא היה (לטעמי)פיצוץ צינור שייצר גייזר מים זה לא משנה

פורסם
לפני 1 דקה, Ido Porat כתב:

ממש לא מעניין אותי העירייה גם מבחינת החוק עליך לשפות אותי ועליך לתבוע את העירייה על השיפוי שלך ועל ההוצאות שהם גרמו לך כלפיי

נו, מעולה.

אבל אף אחד לא טורח להסביר לה שהיא צריכה לשאת באחריות כלפי הנפגע, ועם זאת ומבלי לגרוע מן הכתוב לעיל, שתסביר מה מקור ה"שלולית", מה גודלה, עומקה, מאין נוצרה והאם כדאי לה לנסות לפעול במישור הזה בנוסף למישור השני שהוא לפצות את הנפגע.

פורסם
Just now, אורח לרגע כתב:

נו, מעולה.

אבל אף אחד לא טורח להסביר לה שהיא צריכה לשאת באחריות כלפי הנפגע, ועם זאת ומבלי לגרוע מן הכתוב לעיל, שתסביר מה מקור ה"שלולית", מה גודלה, עומקה, מאין נוצרה והאם כדאי לה לנסות לפעול במישור הזה בנוסף למישור השני שהוא לפצות את הנפגע.

ראה את ההודעה השנייה ששלחתי הן מוזגו לכן לא ראית

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Ido Porat כתב:

לצער כולנו רטיבות הכביש לא מהווה פקטור במצב של נזק אחורי קרי אי שמירת מרחק 
בנוסף בדקי את הצמיגים שקנית בארצנו יש שלל צמיגים סינים שאיכות הבלימה שלהם הם דרעק מצוי
על כן שקלי אם יש צורך להחליף לצמיגים איכותיים 
מותג הבית המומלץ בפורום זה לפי קריאה לתקציבים נמוכים הוא הפאלקן Z310 שעולים בסביבות 300-350 ליחידה

החלפתי עכשיו לNEXEN, ועד כה היו לי הצמיגים המקוריים HEIKO. כבר ניסיתי את הבלימה שלהם והם מצויינים, וגם מחזיקים מעולה בכביש.

לפני שעתיים, sperial כתב:

מבחינת האחריות לתאונה אין שום משמעות לכך שהכביש היה רטוב. לא שמרת מרחק מספק, וזו התוצאה.

עכשיו ראיתי שפתחת שרשור על הנזק שלך לפני 3 שבועות (או שצברת נזק נוסף?), אז כנראה שחלק ממה שכתבתי לא רלוונטי. ועדיין, לרכב שלך נזק לא קטן. לא יודע האם כבר קיבלת הצעת מחיר לתיקון, אבל כנראה שמדובר בסכום לא מבוטל. ועם הנזק לפנסים זה רכב שאינו ראוי לנהיגה בכביש ציבורי עד שיתוקו. ולא אופתע אם החשבון יהיה 5 ספרתי. לבן שלי היה נזק שנראה חיצונית דומה, השמאות היתה על מעל 20,000 ש״ח והרכב ירד מהכביש. אז זה לא אומר דבר על האירוע שלך, אבל זה רק מחזק את מה שגם אני וגם עידו כותבים: דיווח לסוכן הביטוח וטיפול על ידו.

הייתי מסכימה לגבי שמירת המרחק אם באמת הייתי קרובה מדי. במקרה הייתי במרחק טוב ממנה 😕 
השרשור הקודם נוגע למשהו אחר לחלוטין, זה מצטבר על הקודם..

לפני שעתיים, אורח לרגע כתב:

מדוע לא?

הרי נכון שחובת הנהג לשמור על מרחק שיאפשר בלימה בעת סכנה, אך פותחת השרשור לא פרטה מה מקור ה"שלולית". 

אם אתה נוסע בכביש יבש לגמרי ביום בהיר וחם, ומחשב את מהירות נסיעתך והמרחק עפ"י התנאים האלה, ואז פתאום יש שלולית שהופיעה בפתאומיות, זה לא משאיר פתח להאשים את יוצר השלולית? 

הרי לי ולך לא ברורות מה מקור השלולית. נאמר וזה צינור קרוע של העירייה שיוצר שלולית, וכפי שטוענת פות"ש, זה לא מצב חד פעמי. 

האם לא ניתן לגלגל את האחריות (בחלקה או במלואה) על הערייה המזניחה?

מצרפת תמונה של הכביש, לא בדיוק ברור מה המקור של המים אבל בטוח לא מגשם ולא מממטרות.

לפני שעתיים, sperial כתב:

תצטרך להוכיח שהעיריה התרשלה, סיפור לא פשוט, שלא לדבר על לוח הזמנים. וגם אם תוכח תשאר עם לא מעט אשם תורם.

אני יודע, הישראלים, ובמיוחד הצעירים, שונאים לשמור מרחק (ולא לשכוח, עם כל הסחות הדעת צריך להגדיל את המרווח). יש לי ברקורד האישי לפחות 5-6 תאונות בהן נפגעתי מאחור, לפוגעים היו תירוצים הזויים.

וואלה אין לי תירוצים. הדבר הראשון שעשיתי זה לסוע אחריה לחניית כורכר ולהחליף פרטים, ותאמין לי שיצאתי בנזק הרבה יותר גדול מהחומרי.
ואם אהיה כנה איתך? הסחות דעת יש המון, אבל דווקא במקרה הזה הייתי נינוחה עם סרטון שהאזנתי לו על כל מני שאלות, נסעתי במהירות החוקית ושמרתי מרחק נוח.

וזה הכביש:

379635429_1605522666646438_6838116667384219731_n.jpg

פורסם
לפני 15 דקות, Gali Bondoc כתב:

עם סרטון שהאזנתי לו

אני פותח כאן תיבת פנדורה, אבל אפילו אם זו קריינות בלי סרטון זו יופי של הסחת דעת. איך אני יודע? כי מכל שיחת טלפון קצרה עם אשתי מהדרך אני יוצא עם שאלות מה קרה בכביש ב-2 הדקות האחרונות.

לא מאשים אותך, כי להאזין לרדיו או להרצאה זה לגיטימי, אבל זה בהחלט גוזל קשב.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, sperial כתב:

אני פותח כאן תיבת פנדורה, אבל אפילו אם זו קריינות בלי סרטון זו יופי של הסחת דעת. איך אני יודע? כי מכל שיחת טלפון קצרה עם אשתי מהדרך אני יוצא עם שאלות מה קרה בכביש ב-2 הדקות האחרונות.

לא מאשים אותך, כי להאזין לרדיו או להרצאה זה לגיטימי, אבל זה בהחלט גוזל קשב.

מסכימה לחלוטין, מאידך - אם אין לי "הסחת דעת" מבוקרת (שאני בוחרת), יש הרבה יותר הסחות דעת מזדמנות.

לא מתרצת, אבל למדתי שעד שהאטנט מתחיל לפעול, אני צריכה משהו שיעסיק את הצד השני של המוח. (ולא מעט פעמים אני צריכה לחזור חזרה כמה וכמה פעמים כי פספסתי את מה שאמרו בגלל שהייתי מרוכזת בכביש/קפצה לי מחשבה לראש וכו')

בכל מקרה זה משהו לגיטימי ומוכר, לא חושבת שהיו מחשיבים את זה כהסחת דעת... אבל אם היה חתול בצד הכביש והייתי לוקחת שניה להסתכל עליו... זה כן.

פורסם

זה כל כך אישי.

יעידו הדיונים הרבים על מערכות שמע (היום קוראים לזה מדיה) ועל פודקאסטים, שמציפים את הפורום הזה. פעם גם אני הייתי שומע רדיו, כולל הרבה תוכניות מלל, בנהיגה. בשנים האחרונות רוצה רק שקט, הכל כבוי, מפעיל רדיו רק אם יש איזה ארוע ביטחוני משמעותי שאני רוצה לעקוב אחריו.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 19 שעות, Gali Bondoc כתב:

הגבת לפני שראית את העריכה שלי,

כל הדבר הזה נגרם בגלל שהכביש היה *רטוב*! החלפתי צמיגים לפני שבוע ובדקתי בלמים לפני אולי חודש.

אני יודעת להגיד שאם הכביש היה יבש, אפילו עם הצמיגים הישנים שהיו בלויים ברמה מפחידה, הרכב היה עוצר במקום, ואני בטוחה בזה ב100% כי יצא לי לבלום באופן הזה ובמרחק הזה מספר פעמים עם הצמיגים *הישנים* שלא היה להם כמעט במה להיאחז בכביש.

וזה כל כך מתסכל..

האמת שהמשכתי לסוע עם הרכב אתמול וגם היום. ממה שראיתי אין נזק פנימי מעבר לתזוזה של חלקים. אין גם נזילה או כל דבר אחר.

זו הייתה פגיעה במהירות נמוכה, הנזק הוא רק קוסמטי ותו לא

380097342_1368876833664305_955503034661650215_n.jpg

אשים את השנקל שלי -

ראשית הפעילי ביטוח. בדיוק בשביל מקרים כאלה עושים ביטוח. לתקן את הרכב שלך ואת הרכב שלו יעלה לך יותר מעליית הפרמיה ל 3 שנים + השתתפות עצמית ( שבכל מקרה תשלמי אם הוא יתבע את הביטוח שלך). במידה ותסרבי להפעיל את הביטוח, הוא יפעיל את הביטוח המקיף שלו ויתבעו אותך על הנזק + עליית הפרמיה שלו+ עלות הההשתתפות העצמית שהוא שילם.

תאמיני לי, הכי זול שיצא לך יהיה להפעיל את הביטוח שלך.

לגבי הרכב שלך - זה ממש לא קוסמטי. שוטר תנועה שיעצור אותך מוריד את הרכב מהכביש ונותן לך הזמנה לבין דין על נהיגה ברכב לא תקין. הפנסים ברכב שלך אינם תקינים כתוצאה מהמכה ולא רק שהם לא מאירים כראוי את מסנוורת נהגים אחרים.

לגבי הנהיגה - החוק אומר שצריך לשמור מרחק מהרכב שמלפנים בהתאם למצב הסביבה - כלומר אם, האזור צפוף, הכביש רטוב, נסיעה ליד מוסדות חינוך - צריך לנסוע יותר לאט. במבחן התוצאה - לא נסעת במהירות המתאימה ולא שמרת מרחק - כתוצאה מכך נגרמה תאונה. אל תגלגלי את זה למים. יש מים - נוסעים יותר לאט ושומרים על מרחק גדול יותר.

נקודה נוספת חשובה שרואים בתמונה שצירפת - מיקום המתקן של הטלפון שלך מסתיר שדה ראיה עצום. תעבירי את המתקן למקום שלא מסתיר שדה ראיה. ברכבים של היום ( לדעתי גם שלך) יש אנדרואיד אוטו ואפל קאר פליי והטלפון יכול להיות בתא הכפפות ועדיין יהיה לך את כל מה שאת צריכה ( WAZE, ספר טלפונים, פודאקסטים, ועוד). לא יהיה סרטונים כמו שציינת.

לגבי הסרטונים- שוטר שיעצור אותך כאשר ברקע יש סרטון הקנס הוא 1000 שקל ו 8 נקודות. כמו שימוש בטלפון נייד בזמן הנהיגה.

אני חושב שהתאונה הזאת צריכה להדליק לך מנורות אדומות ולהתייחס לנושא ברצינות ולתקן הרגלים לא תקינים.

היום פגעת ברכב, מחר חס וחלילה תפגעי בבן אדם.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, asix כתב:

לגבי הסרטונים- שוטר שיעצור אותך כאשר ברקע יש סרטון הקנס הוא 1000 שקל ו 8 נקודות. כמו שימוש בטלפון נייד בזמן הנהיגה.

הסעיף הוא 2429 - חוסר שליטה, הזמנה לדין ו-6 נקודות (ואגב, תצוגה הנראית לעיני הנהג שאינה של טלפון גם היא הזמנה לדין אם כי עם 8 נקודות).

פות"ש - אם היוזר שלך הוא שמך האמיתי והתמונה היא שלך את חושפת את עצמך ללא מעט אישומים. איזה מזל שכנראה שהמשטרה לא מסתמכת על ההודאות בפורום, אבל אם מישהו מהביטוח קורא כאן את עלולה להיות בצרות צרורות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...