Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתה רוצה, חשב שהוא זיבאר, ניסה לעלות במדרגות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי איך הקיה נסעה מהר, שניהם לא ויתרו.

לדעתי יש פה אשמה תורמת, פיקנטו יכלה להוריד רגל מהגז לתת לסקודה לעקוף וזה הסיפור הסתיים.

בכביש תהיה חכם.

• אהבתי 3

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא הייתי מגדיר זאת אשמה תורמת. הסקודה אשם במאה אחוז, יכול להיות שאם הנהג השני היה עירני יותר/עם פחות אגו הסיטואציה שנהג הסקודה יצר היתה נמנעת אבל בסופו של דבר האשמה והאחריות היא מאה אחוז על הסקודה ואף שופט לא יחשוב לחלק פה את האשמה.

אשמה תורמת הייתי מגדיר למשל בסיטואציה של בלימה פתאומית לא מוצדקת שגרמה לרכב מאחור להתנגש בו, לא במקרה שכזה שנהג בסופו של דבר נסע בנתיב שלו ישר ואיזה אידיוט עלה על מדרגה ופגע בו.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

פעם אחותי פנתה שמאלה בירוק מלא בתחילת נסיעה,

בשעות הבוקר, ממול, נתיב נגדי, הגיע רכב מכיוון דרום, עבר באדום מלא ונכנס בה.

הכל מתועד. 

חברות הביטוח הלכו לבית המשפט, נקבע לאחותי אשם תורם. 

אז מבחינת בית משפט אני מניח שיש כאן אשם תורם

עריכה אחרונה על ידי D1winner
  • מבאס 4

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
לפני שעה, Doron_Z כתב:

לא הייתי מגדיר זאת אשמה תורמת. הסקודה אשם במאה אחוז, יכול להיות שאם הנהג השני היה עירני יותר/עם פחות אגו הסיטואציה שנהג הסקודה יצר היתה נמנעת אבל בסופו של דבר האשמה והאחריות היא מאה אחוז על הסקודה ואף שופט לא יחשוב לחלק פה את האשמה.

אשמה תורמת הייתי מגדיר למשל בסיטואציה של בלימה פתאומית לא מוצדקת שגרמה לרכב מאחור להתנגש בו, לא במקרה שכזה שנהג בסופו של דבר נסע בנתיב שלו ישר ואיזה אידיוט עלה על מדרגה ופגע בו.

לי מה שאני רואה הפיקנטו האיצה בכוונה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין פה ויכוח בכלל,  הכוכב בסקודה אשם.

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם (נערך)

שימו לב שברגע התאונה (0:14) המכוניות עלו על פס ההאטה ואז הסקודה מאבדת לשנייה בגלל פס ההאטה את ההיגוי ומתנגשת (אולי בגלל איכות פס ההאטה?), לדעתי זהו ניסיון עקיפה סטנדרטי שהשתבש מסיבה בלתי צפויה (שימו לב שהעקיפה עצמה היא משמאל כחוק) והכביש עצמו מספיק רחב בשביל 2 מכוניות.

אז כנראה שיהיה די קשה למצוא כאן מישהו אשם בוודאות, בעייני, אין כאן כל התרשלות מכל צד שהוא.

עריכה אחרונה על ידי המגיב
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

נתחיל מזה שלפי לוחיות הזיהוי הרכבים האלה פלסטיניים, כנראה לא תחת החוק הישראלי, ועם מנהגי נהיגה אחרים. יתכן מאד שיש כאן איזה תחרות או שנהג הקאיה מנסה למנוע עקיפה. גם אחרי התאונה לא רואים עצירה בצד והחלפת פרטים  כמקובל בישראל (וגם לא ניסיון בריחה) אלא איזו הצגה מוזרה, בעיקר של נהג הסקודה.

שנית - הסקודה אינה עולה על פס האטה אלא על מדרגה בשוליים, בתחילת שביל גישה לבית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נתחיל מזה שבעקיפה, רוב האחריות מוטלת על הרכב העוקף.

על הרכב הנעקף נאסר לשנות נתיב או מהירות.

לפי הוידאו הרכב הנעקף לא סוטה מנתיבו ולא משנה את מהירותו (לפחות לא באופן קיצוני שניתן להבחין בו בסרטון, יתכן שיש מעט תזוזה שמאלה בגלל הרכב שחונה בהמשך).

התאונה תחילה בזה שהרכב העוקף נתקל במדרגה מצד שמאל ונזרק על הרכב הנעקף. כלומר, המגע לא נוצר בגלל מעשה של הרכב הנעקף.

העוקף יצא לעקיפה במקום צר, ולא העריך נכון את המעבר, כולל העובדה שהרכב הנעדף עשוי לזוז מעט בגלל הרכבים החונים.

לפני שעתיים, D1winner כתב:

שופט אדיוט.

מבחינת חברות הביטוח, זה שקמת בבוקר ויצאת מהבית זה מספיק בשביל אשם תורם.

פורסם
לפני שעתיים, D1winner כתב:

פעם אחותי פנתה שמאלה בירוק מלא בתחילת נסיעה,

בשעות הבוקר, ממול, נתיב נגדי, הגיע רכב מכיוון דרום, עבר באדום מלא ונכנס בה.

הכל מתועד. 

אז מבחינת בית משפט אני מניח שיש כאן אשם תורם

איך לעזאזל נקבע לאחותך אשם תורם? יש סרטון?

פורסם

היה, מדובר על לפני 5+ שנים

עכשיו לא נמצא אותו, השופט טען שהיא לא הייתה צריכה להכנס לצומת כשהיא רואה רכב שבא ממול במהירות.

מה גם שהיא הייתה קצת מסנוורת מהשמש החזקה של הבוקר. ראו הכל במצלמה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
לפני 6 שעות, המגיב כתב:

שימו לב שברגע התאונה (0:14) המכוניות עלו על פס ההאטה ואז הסקודה מאבדת לשנייה בגלל פס ההאטה את ההיגוי ומתנגשת (אולי בגלל איכות פס ההאטה?), לדעתי זהו ניסיון עקיפה סטנדרטי שהשתבש מסיבה בלתי צפויה (שימו לב שהעקיפה עצמה היא משמאל כחוק) והכביש עצמו מספיק רחב בשביל 2 מכוניות.

לפני 4 שעות, Be roo כתב:

...בעקיפה, רוב האחריות מוטלת על הרכב העוקף.

על הרכב הנעקף נאסר לשנות נתיב או מהירות.

העוקף לא העריך נכון את המעבר, כולל העובדה שהרכב הנעקף עשוי לזוז מעט בגלל הרכבים החונים.

התגובה היא ל @המגיב בהסתמך על הנקודות שהועלו ע"י @Be roo.

חברות הביטוח מפנות שאלה למעורבים,  "האם היית יכול למנוע את התאונה, ואיך ?"

העוקף חייב לוודא נתיב פנוי לעקיפה, אבל בנתיב שלו יש פחי אשפה ו"פס האטה"(מכשול טנקים).

הנעקף מגביר את המהירות וסוטה מעט למרכז הנתיב ומחייב את העוקף לסטות לעבר המכשול, וממנו לעוף על הפיקנטי.

כך ששניהם אשמים.

העוקף היה צריך להמנע מעקיפה והנעקף לא היה צריך להאיץ ולא לסטות לצד שמאל.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, רוןS כתב:

העוקף היה צריך להמנע מעקיפה והנעקף לא היה צריך להאיץ ולא לסטות לצד שמאל

אנחנו לא יודעים אם הנעקף האיץ, זה בטח לא היה קיצוני מספיק בשביל להבחין בבעין בלתי מזויינת בוידאו.

הסטיה שלו היתה מאולצת עקב תנאי השטח וכדי למנוע התנגשות ברכב חונה, דבר שהעוקף היה צריך לצפות, ולנעקף לא היתה דרך למנוע. תאורטית הוא היה יכול להאט, אבל על פי החוקגם זה אסור, על רכב נעקף אסור לשנות מהירות, כי העוקף עלול לרצות לבלום ולהכנס חזרה מאחוריו.

מכאן שהעוקף לא לקח בחשבון את המקום הצר, את הרכב החונה וכפה על הנעקף מצב בלתי אפשרי שלא בשליטתו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תוכן חדש...