Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פולקסוואגן פולו קלאסיק, 2001, דיזל, ידני, ממורה לנהיגה, עם בערך 150-200K ק"מ, בערך ב 23 אלף שקל

או

סיטרואן קסארה 98 , דיזל , ידני, ממורה לנהיגה, עם 210K ק"מ, בערך ב 16 אלף שקל?

פורסם

תוספת:

לא מפחיד אותי לקנות ממורי נהיגה.

אבא שלי מורה לנהיגה והוא מכיר את המכוניות הספציפיות האלה.

פורסם

בגדול לא הייתי נוגע ברכבים של לימוד נהיגה אבל אם אתה בכל אופן מתעקש

אז רק קסארה

קודם כל המחיר זול יותר

הנוחות והמרחב אין מה להשוות עם הפולו

וגם האמינות עדיפה למרות שזו סיטרואן

פורסם

אין מה להשוות!

אני מכיר את שני המכוניות האלה מקרוב (לאבא שלי הייתה קסרה, למדתי נהיגה על קסרה, יש לדוד שלי פולו קלאסיק דיזל), אין בכלל מה להשוות מבחינת איכות! אני לא מכיר את הצד המכאני שלהם, אבל אם נוחות אתה מחפש (במיוחד למי שיושב מאחור) לך רק על הקסרה. רכב נהדר שאני מקווה לקנות כשיגיע הזמן.

הפולו צרה מאוד מאוד מאחור, האוטו פשוט מחריד. הקסרה כמה רמות מעליה.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אני דווקא ממליץ על האמינות המופלגת של הפולו (חוץ מהחלונות חשמל). בנוסף, למרות שהוא עגלה, הרכב נחמד לנהיגה.

הכי טוב זה לשאול נהגי מוניות שנוהגים על הדגמים הנ"ל, להם יש הכי הרבה ניסיון, גם מבחינת מוסכים. בכל אופן, אני הייתי בוחר בפולו.

פורסם

הפולו יכולה להיות גם 2003 והקסרה 96. יש הבדלי ענק בין המכוניות האלה.

פשוט בין איכות טובה, לזוועה.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אוי, חברים, חברים. אני מציע, שמי שלא נהג על אחת מהמכוניות האלה, או לפחות לא עשה עליהן יותר מנסיעה וחצי לא יביע דעה בכזו נחרצות.

קודם כל, ה-SDI אינה צב. היא גם אינה מיאטה, אבל היא ממש אינה רכב עגלתי, כמו שעושים ממנו. אני גר באיזור הררי (קרית-טבעון וחיפה) וה-SDI ה-"עגלה" שלי עוקפת בעליה כמעט כל מכונית בנזין שנוסעת לידה, בלי פול גז ובלי לקרוע את הרכב, גם בהילוך רביעי. אחלה מומנט, הרבה יותר מאשר עגלת הבנזין בשם אופל קורסה, שנהגתי עליה לי לפני כן.

דבר שני, מלבד בעיית החלונות הידועה, הרכב אמין. אינני יודע מהי רמת האמינות של הקסארה, אבל מסיפורי הזוועה ,ששמעתי על צרפתיות בפורום הזה, לא הייתי אומר, שזה הצד החזק שלהן.

מאחור המרחב של הפולו די צפוף, זה נכון, אבל כמה נסיעות ארוכות כבר עושים עם יותר משני אנשים? מי שיושב מקדימה ודאי אינו סובל מחוסר מקום. רמת הגימור טובה מאוד, הגיר נוח וגם ההגה. תא המטען פשוט גדול במימדיו, נדמה לי משהו כמו 500 ליטר. את השלושה, שמתלוננים על צפיפות מאחור, אפשר לדחוף לשם בכיף ועוד ישאר מקום לחטוף של המאפיה.

טיפולים: אני מטפל בצ'מפיון צפון ועלות טיפול היא 350 ש"ח לטיפול קטן. ב-180 אלף ק"מ הרכב יצטרך לעשות טיימינג בפעם השניה, הווה אומר סדר גודל של 1500 ש"ח כולל טיפול.

פורסם

אכן אין מה להשוות.

הפולו היא מכונית בינונית במקרה הטוב, הקסארה לעומתה מכונית מצויינת.

קודם כל אם הרכב צריך לשמש כרכב משפחתי אז הפולו יכולה להמחק.

הקסארה מאוד נוחה, מרווח סביר מאחור, מנוע די שקט יחסית לדיזל פרימיטבי ואחיזת כביש טובה.

סה"כ מכינית מאוד נעימה לנהיגה ונסיעה כל עוד אתה לא צריך לעקוף אף אחד.

מבחינת אמינות, מכנית היא זהה כמעט לחלוטין לכל אלפי הברילנגואים שמסתובבים כבר 8 שנים בארץ.

כל עוד הרכב טופל כהלכה אין סיבה לדאגה.

הפולו לעומת זאת, היא מכונית סופר מיני עם בגאז' עצום, צפופה יותר ונוחה פחות, גם מבחינת המתלים וגם מבחינת מושבים. גיר מאוד מעצבן להפעלה (מרגיש כמו מקל תקוע בעיסה מאוד סמיכה, אתה לא ממש מרגיש שההילוך נכנס) וקלאץ' מעצבן שמתחבר גבוה.

שני הרכבים דיי איטיים, ואם אתה כבר תקוע אחרי משאית לפחות שיהיה לך נוח.

מניסיון של המשפחה שלי עם פולקסווגנים,יש להם לא מעט בעיות קטנות לא משנה כמה הן מטופחות.

בקיצור אם השם סיטרואן לא מפריע לך, אז היא ללא ספק הבחירה העדיפה.

פורסם

מנסיון של נהג מונית הפולו שלנו שנמכרה לפני 6 שנים וכיום בת 9 שנים אצל חבר של אבא שלי

האוטו עשה 1100000 ק"מ ועדיין נוסע, הן מאוד אמינות,

הסיטרואן מאוד לא אמין ואת זה ניתן לראות במוסך כדורי (רחוב נורדראו 4 יהוד) שם שם כל הזמן 16 ליפטים עם רק סיטרואן או פזו לרבות קסארה...

הקסארה היא יותר כמו גולף ולא כמו פולו...

פולו היא כמו סקסו אבל עם בג'אז גדול

כמו כן אם לקסארה יש טורבו (מה שמסביר שהיא חזקה יותר) תבדוק טוב טוב את מצב הטורבו!!!

בכלל הצרפתים בתא המנוע מאוד מבולגנים לטעמי הכל מתוחכם מידי ומועד לפורענות....

אצל הגרמנים תא המנוע הרבה יותר מסודר וקל לעבודה, כמו כן כאמור הפולו מאוד מאוד אמינה ולראיה יש מוניות עם בודי ממש מפורק מרוב תאונות אבל מכאנית זה אוטו שנוסע ונוסע בלי סוף....

אנו מכרנו את המונית פולו שלנו אחרי 3 שנים עם 350000 ק"מ וכל מה שהחלפנו היה קלאטש ופעמון...

לפי דעתי הדיזל מספיק חזק גם ללא הטורבו בגלל אופי הפעולה וזמינות המומנט, כמו כן אני לא חושב שמי שרוצה לקנות את הרכב רוצה לנסוע מהר כל הזמן...

בכלל היום הכל כ"כ פקוק שאין תועלת רבה בטורבו אבל הקונה המאושר ישבע נחת ועונג מהאמינות של הפולו, אני מעדיף רכב יותר איטי אבל אמין מאשר ללכת למוסך כל שני וחמישי.

פורסם

הרבה חבר'ה כתבו פה דברים לא נכונים על אמינות הקסארה.

אומנם לסיטרואן יצא שם רע בנוגע לאמינוץ אולם, אם יש רכב שמשפר את תדמית האמינות של סיטרואן זו הקסארה.

פשוט רכב מעולה.

(בדגמים מסויימים יש בעיות חשמל קלות - למען ההגינות - מלבד זה, רכב פשוט אמין).

לגבי מספר הקסארות על הליפטים - תגש למוסך באותו סדר גודל שציינת אבל שמתמקד בסובארו (רכב אמין לכל הדעות) ותראה כמה סובארו יש לו על הליפטים בכל יום - נא לא להשמיץ סתם.

הערה אחרונה:

יש הפרש של 7000 ש"ח בין הרכבים - זה שליש ממחיר הרכב בערך וזה הרבה כסף!

אני מחזיק קסארה 98 (1.8 16V) כבר שלוש שנים וסך כל התיקונים והטיפולים שלה לא עובר 4500 ש"ח (כולל טיפול טיימינג אחד) - זה דבר שיש לקחת אותו בחשבון. עוד דבר, משום מה חשבתי שהמחיר נמוך יותר - אבל גם כך, העיסקה נראית סבירה - 200K ק"מ למנועי הדיזל של פז'ו/סיטרואן זה לא הרבה - אני מכיר מנועים שעשו הרבה יותר ללא תקלות משמעותיות.

אלון

פורסם

תיקח בחשבון, כאשר אתה קונה אוטו ממורה לנהיגה, תצטרך להחליף גיר בזמן הקרוב.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

• תוכן חדש...