Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תיקח בחשבון, כאשר אתה קונה אוטו ממורה לנהיגה, תצטרך להחליף גיר בזמן הקרוב.

אני בכלל לא בטוח בזה...

אני יודע שהמכוניות שאבא שלי (מורה לנהיגה) מכר, לא היה בהן שום צורך להחליף גיר.

פורסם

כולם טייסים בפקקים עומדים משלמים $$ על דלק ואוטו שאוכל כמו חזיר וכמו קמצנים לא מפעילים מזגן כי זה טוחן להם דלק

רק ב SDI תיסע בפקק, תיסע על 100, תיסע בעליות ירידות עם או בלי מזגן, וגם עם 5 אנשים האוטו עושה בין 15.5 ל 17.5 ק"מ לליטר(קבוע!!) ובנסיעה לים המלח על 100 קבוע האוטו עשה לי 19.5 לליטר...

מי שאוהב לטוס , שישלם....

פורסם

כמו שאמרתי, אני לא מכיר ולא מתייחס למצב המכאני שלהם. אבל כל מי שרוצה איזשהי נוחות, במיוחד אם הוא מתכוון לקחת 3 אנשים מאחורה (גם 2 זה לא הכי נוח), שלא יחשוב על הפולו.

בקסארה של המורה נהיגה שלי, ישבתי לא מעט פעמים עם עוד 2 אנשים לא קטנים מאחור, והיה יחסית בסדר (למצב של 3 אנשים בספסל האחורי), אני לא משווה את זה לוולבו חדשה, אבל ההבדל בין הקסרה לבין הפולו הוא שמיים וארץ.

אתה מתכוון לנסוע הרבה? למה לך דיזל, בגלל ההנחה?

אם דיברתם על הגיר, כדאי שתבדוק טוב את הקלאץ', אין תלמיד שלא זרק לפחות פעם אחת קלאץ' ביום (במקרה הטוב), וברמזורים המכוניות האלה קבוע על הילוך. משמע שהבלאי מאוד גבוה.

אני מבין שאתה אדם צעיר, אתה בטח קונה רכב דיזל רק כי הוא בהנחה (קניה ממורה נהיגה, המחירון יורד) ואתה יכול להתפשר כאן, אבל אתה בטח רוצה קצת להנות מהנהיגה, הקסרה מהנה. במיוחד כשהטורבו נכנס :)

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
כולם טייסים בפקקים עומדים משלמים $$ על דלק ואוטו שאוכל כמו חזיר וכמו קמצנים לא מפעילים מזגן כי זה טוחן להם דלק

רק ב SDI תיסע בפקק, תיסע על 100, תיסע בעליות ירידות עם או בלי מזגן, וגם עם 5 אנשים האוטו עושה בין 15.5 ל 17.5 ק"מ לליטר(קבוע!!) ובנסיעה לים המלח על 100 קבוע האוטו עשה לי 19.5 לליטר...

מי שאוהב לטוס , שישלם....

אני מצטער אבל זה לא מעט.

כשהיה לי גולף SDI 2002 בנסיעה ב-100 קמ"ש הרכב היה עושה 24 לליטר.

פורסם

עם נתונים כאלה, ואם הממשלה תוריד את המיסים על הסולר, מעניין אם העם יתחיל לבחור במנועי הדיזל...

פורסם
אני מצטער אבל זה לא מעט.

כשהיה לי גולף SDI 2002 בנסיעה ב-100 קמ"ש הרכב היה עושה 24 לליטר.

נכון, גם לי זה נשמע נמוך.

הפולו שלי עושה 1 ל-18 בנסיעה משולבת ו-1 ל-25 בנסיעה לאילת.

פורסם
כמו שאמרתי, אני לא מכיר ולא מתייחס למצב המכאני שלהם. אבל כל מי שרוצה איזשהי נוחות, במיוחד אם הוא מתכוון לקחת 3 אנשים מאחורה (גם 2 זה לא הכי נוח), שלא יחשוב על הפולו.

בקסארה של המורה נהיגה שלי, ישבתי לא מעט פעמים עם עוד 2 אנשים לא קטנים מאחור, והיה יחסית בסדר (למצב של 3 אנשים בספסל האחורי), אני לא משווה את זה לוולבו חדשה, אבל ההבדל בין הקסרה לבין הפולו הוא שמיים וארץ.

אתה מתכוון לנסוע הרבה? למה לך דיזל, בגלל ההנחה?

אם דיברתם על הגיר, כדאי שתבדוק טוב את הקלאץ', אין תלמיד שלא זרק לפחות פעם אחת קלאץ' ביום (במקרה הטוב), וברמזורים המכוניות האלה קבוע על הילוך. משמע שהבלאי מאוד גבוה.

אני מבין שאתה אדם צעיר, אתה בטח קונה רכב דיזל רק כי הוא בהנחה (קניה ממורה נהיגה, המחירון יורד) ואתה יכול להתפשר כאן, אבל אתה בטח רוצה קצת להנות מהנהיגה, הקסרה מהנה. במיוחד כשהטורבו נכנס :)

יוסי.

צדקת, אני צעיר, בן 18 והשיקול של לקנות אוטו ממורה לנהיגה הוא בעיקר שנתון גבוה במחיר נמוך.

בקשר למצב של אוטו ש"סבל" תלמידים, זאת פחות בעיה, כי אבא שלי מכיר את המכוניות הספציפיות כי הן של אנשים שהוא מכיר.

בדיקות טיפולים וכל השאר ייעשו גם אם זאת תהיה קסארה /פולו או פיאסטה.

להנות?

אני נהניתי מאוד לנהוג באוקטביה דיזל ועכשיו אני נהנה בטולדו דיזל, אני מאמין שגם מהקסארה אני יכול להנות, ומעריך שמהפולו פחות....זה ברור כשאין טורבו, אבל אני משלם את הדלק מהכסף שלי, וזה שיקול לא פחות חשוב.

פורסם

כשמחיר הסולר היה עולה שקל לליטר, זה היה משתלם, למרות הטיפולים. אבל היום המיסוי כ"כ יקר שזה לא רעיון טוב לקנות דיזל אלא אם אתה עובר מספר קילומטרים מוצדק בשנה (בערך 20אלף + לשנה).

חשבתי לקנות את המונית 306 דיזל (לא טורבו), אבל התחרטתי. אפילו להחליף מנוע לבנזין לא משתלם.

פורסם
כשמחיר הסולר היה עולה שקל לליטר, זה היה משתלם, למרות הטיפולים. אבל היום המיסוי כ"כ יקר שזה לא רעיון טוב לקנות דיזל אלא אם אתה עובר מספר קילומטרים מוצדק בשנה (בערך 20אלף + לשנה).

חשבתי לקנות את המונית 306 דיזל (לא טורבו), אבל התחרטתי. אפילו להחליף מנוע לבנזין לא משתלם.

על איזה טיפולים אתה מדבר?

המיסוי יקר זה נכון, אבל כול להיות משתלם.

ההפרש בדלק הוא בערך 1.20 ש"ח לק"מ, ואני עובד עם האוטו, גם עכשיו, אבל בעתיד עוד יותר, ככה שאני אעשה משהו כמו 100 ק"מ ביום.

פורסם

אני נהגתי לא מעט ב-2 המכוניות ולהלן הסיכום שלי:

בסה"כ הקסארה עולה על הפולו, הקסארה מרווחת יותר, הרבה יותר נוחה, עיצוב יותר נאה לעין. מצד שני לפולו יש תא מטען גדול יותר ואיכות הרכבה מרשימה. הבעיה בקסארה זה התא נוסעים, כבר אחרי 3 שנים הפלסטיקים מתחילים להתפוצץ, לצאת מהמקום, התריסים של המזגן מאוד עדינים ונשברים בקלות.

2 המכוניות מאוד אמינות, לפולו יש את החלונות חשמל ולקסארה יש בעיה עם הונטה של המזגן/חימום (בד"כ נפתר ע"י פירוק וניקוי, כמובן שבמוסכים ישר אומרים שצריך להחליף).

לפי דעתי הקסארה יותר טובה מהפולו אבל הכל תלוי בדרישות שלך. מי שמחפש רכב נוח ומרווח (ואין לו בעיה עם פלסטיקים מתפרקים) ילך על הקסארה, מי שמפריע לו שהתריס מזגן נשבר כל הזמן ושהפלסטיק מעל המשענת יד בדלת כל הזמן יוצא מהמקום ילך על הפולו (ויתפשר על המרווח והנוחות). בשורה תחתונה 2 הרכבים מאוד אמינים, לכל אחד יש את המחלות שלו וזה הרבה יותר תלוי באחזקה של הרכב מאשר ביצרן, ולכןאי אפשר להגיד ש-X יותר אמין מ-Y.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

redroze = הוצאתה לי את המילים מהפה, מניסיוני עם הקסארה כבר 6 שנים כמדומני, יד ראשונה , פשוט לקחתה לי את המילים המהפה.

קלעתה בול בנושא הידיות בצדדים, והזה של המזגן :)

עכשיו לנשוא:

אני מכיר מקרוב את שתי המכוניות, על הפולו לא נהגתי הרבה מלבד מקרים בודדים וישיבה בתחנת מוניות עם החברים, אבל על הקסארה נהגתי המון, אני יכול להגיד לך במה הקסארה טובה יותר:

חלקים זולים יותר, אמינות טובה יותר. (בדיזל)(נבדק.)

נוחות טובה יותר, אין קרקושים. (בפולו יש קרקושים לאחר ק"מ גבוהה, עד היום אני לא יודע למה)

אחיזת כביש לדעתי, טובה יותר (306 אוZX?)

ואם אתה הולך על הטורבו דיזל - מהיר יותר. בהרבה.

מודל 98 סובל ממחלה קטנה, והיא המשאבת הגה - אבל סביר להניח שהיא הוחלפה באחריות והבעיה נפתרה.

הקסארה, פשוט רכב מצוין- שנתן לסיטרואן תדמית מצוינת (בניגוד לרכבים קודמים) - יש בה הכל.

לי יש מודל 99 עם 460 אלף ק"מ על השעון. חברים שלי עברו אותי ממזמן..לא מזמן יצאתי מטיפול גדול, שים לב שאם אתה רוצה אוטו שיחזיק לך הרבה זמן, אני ממליץ תמיד על פילטרים מקורים, וטיימינג לעשות במוסך מורשה(אחריות+ חלקים מקוריים) השמן שאיתו יש לי ניסיון על הרכב הנל זה לובקס 15W40 למנועי טורבו דיזל , המנוע מטופל איתו מהיום הראשון , לא מעשן בכלל , לא שחור לא לבן לא צהוב.הרכב יחסית למודל ולק"מ שקט מאוד.

הפולו לעומת זאת, מקרקשת,יחסית איטית מאוד ואני לא מסוגל לנסוע ברכב איטי כל כך, התאוצה מהמקום איטית עוד יותר, אמינות לא רעה, אבל גם לא מופלגת. איכות ההרכבה לא טובה כל כך במודלים 98-99 שאיתם יש לי ניסיון, מה שכן הבגאז שלה גדול יותר מהקסארה (בעומק)

בקסארה , ההגה רך יותר., מה שכן - הלמטה של הקסארה עדין יותר למכות (מדרכות, וכו) האיזון משתנה מייד ויש צורך לגשת לתקן.

• תוכן חדש...