Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה לא שברולט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר תקופה מחפש רכב עד איזור ה25 אלף שנתונים 2011/12 ומעלה
כמות סוגי הרכבים שמצאתי לא כזאת גדולה, וזה נראה שבשוק יש דגמים מאוד ספציפים לקטגוריה.

חלק גדול מהם של שברולט, רק העניין זה שכל הזמן אומרים לי לא לגעת בשברולט, שאני אצתער על זה וכו וכו

עדיין לא קיבלתי אבל תשובה ברורה מהאנשים למה לא לגעת, וגם מאוד מוזר שאומרים כללי מאוד על "שברולט"... לכל חברה יש דגמים שלא צולחים ודגמים שכן צולחים,

אשמח לעזרה ותשובות.

פורסם

הישראלים אוהבים סטיגמות ושמועות. לשברולט כמו כל מותג אחר יש דגמים מוצלחים יותר ופחות. 

ברגע שהישראלי הממוצע שם איקס על מותג בגלל ניסיון עבר רע, הוא לא יקנה ממנו שוב ויוריש את המסקנה המטופשת שלו כמה שאפשר ולכל עבר על כל המותג, מי שבאמת מבין בעולם הרכב ידע לבחון כל דגם בפני עצמו ולהחליט האם זה כדאי או לא.  בכללי גם נהוגה בארץ תרבות של רק קוריאני ויפני, ואופנת הג'יפונים ששברולט לא הצליחה תמיד לעמוד בה בתחרות בגלל תמחור בעייתי 

במקרה של שברולט, דגמי הקרוז הישנים בעיקר (וגם החדשים) שיוצרו על בקוריאה בתחילה היו מלאים בבעיות מסוגים שונים (מנועי 1.6,1.8) , מה שהחמיר מאוד את הניסיון הרע של אנשים עם שברולט ואחר כך עם מנוע 1.4 של gm, שזה היה דור טוב יותר אבל גם הוא לא היה להיט באמינות.

מנגד יש הרבה דגמים כן מוצלחים של שברולט, שיש להם גם קבוצות פייסבוק ואנשים שאוהבים אותם בצדק, לדוגמה שברולט אימפלה ומאליבו שמיוצרות בארה"ב, ואמינות יחסית, אקווינוקס,  או הספארק 1.4 שהלכה פה די חזק הארץ ונחשבת מיני מאוד מוצלחת עם שוק סבבה. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, almogm555 כתב:

עד איזור ה20 אלף שקל איזה דגם מומלץ/כדאי לקנות?

משברולט ? אין הרבה טובים במחיר כזה. יש מאליבו 3.5 שהיא מעולה אבל צורכת דלק רצינית אם יש לך יכולת להחזיק ( איזור1 ל7 בעיר ו1 ל12 מחוץ בערך) 

ויש מאליבו 2.4 שהמנוע קטן עליה קצת אז היא מרגישה יותר כבדה. בתקציב כזה אני ממליץ רק על ה3.5 אם יש יכולת להחזיק מבחינת בלאי ודלק ואם לא אז עדיף מותג אחר. 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם

לא ברור איזה בדיוק רכב אתה מחפש, מנהלים? משפחתית? מיני? ידני מתאים?

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

לא ברור איזה בדיוק רכב אתה מחפש, מנהלים? משפחתית? מיני? ידני מתאים?

אין לי כלכך כיוון לאיזה רכב,

צריך משהו ליומיום לעבודה הלוך חזור בתוך העיר אבל שגם יהיה מהנה
אמנם אני נוסע רק איזור ה5000 קילומטר בשנה אבל צריך משהו מהנה.
יכול להיות מיני ויכול להיות גם טרקטור. ולגבי עניין הדלק אני לא נוהג כלכך הרבה אז לא הבדל כזה גדול בשבילי בין 1ל16 או 1ל10

פורסם

לו אני במקומך הייתי רוכש פיג'ו 301 מנוע 1.6 שנת 2015 או 2016 אפילו 2017 יוכל להכנס לתקציב. מדובר אמנם על דגם שיועד במקור למדינות עולם שלישי, אך בפועל יוצא מזה המכללים שמרכיבים אותו אמינים, פשוטים וזולים יחסית לאחזקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ידני מתאים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסוניק נכנסת בתקציב, זולה מאוד לאחזקה ומציגה אמינות טובה (לא הטורבו) אם מטופלת כנדרש. מחלות של האוטו זה אטם מכסה שסתומים, משאבת מים ובית תרמוסטט שנוזלים. כל התיקונים האלה זולים ומסתכמים בכמה מאות שקלים בלבד.

מהנה היא ממש לא. רכב פרקטי ופשוט שיביא אותך מ-א' ל-ב' וזהו. 

יכולה להכנס בתקציב שלך אפילו שנתון 14-15.

פורסם

בתור מי שיש לו סוניק במשפחה - לא ממליץ. בספציפית שלנו הוחלף מנוע פעמיים... באחריות. וגם אחרי כן האמינות לא משהו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

@zvit איזה סוניק יש לך במשפחה?

לי יש את ה1.4T ועוד אחת 1.4 ללא טורבו בגרסת ה"בסיס".

ה1.4 טורבו רגישה יותר לתחזוקה ודורשת יותר צומת לב ויש לה כמה נקודות תורפה.

ה1.4 הרגילה הוצאה מהסוכנות ב2014, מלבד טיפולים עד היום לא נזקקה לשום דבר והיא ב150K על השעון.

ה1.6 פחות אמינה ופחות מומלצת. מנוע די בעייתי.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אמנם הסוניק שלי לא עם ק"מ גבוה מאוד (מנוע 1.6 עשתה 113K) אבל בינתיים מציגה אמינות טובה ומשביעת רצון. היא אצלי מ68K בערך שנתיים. 

באיזור 90K החליפו לי אטם מכסה שסתומים מקורי סיפור של 450 שקל עם עבודה.

כמה שבועות לאחר מכן ראיתי טפטוף של נוזל קירור מתחת לרכב בחניה נזילה מהבית תרמוסטט שהוחלף גם ועל הדרך החלפתי גם משאבת מים כי הייתה עליה קצת קורוזיה ונראה שהיא בדרכה למקום טוב יותר. סה"כ עוד 950 שקל ל2 החלקים ועבודה.

מעבר לזה מדחס מזגן מרעיש אבל עובד תקין אז עזבתי אותו כרגע בהמלצת המכונאי.

חוץ מזה רק טיפולים כרגע והאמת עובדת די קשה אחת לשבוע נוסעת מהמרכז לב"ש ואחת לשבוע מהמרכז לחיפה ושאר הזמן מבלה בפקקי גוש דן כ-3 שעות כל יום עד כה בלי בעיות מיוחדות (אין גם צריכת שמן או איבוד נוזל קירור בין טיפולים).

פורסם
לפני שעה, dalet11 כתב:

@zvit איזה סוניק יש לך במשפחה?

לי יש את ה1.4T ועוד אחת 1.4 ללא טורבו בגרסת ה"בסיס".

ה1.4 טורבו רגישה יותר לתחזוקה ודורשת יותר צומת לב ויש לה כמה נקודות תורפה.

ה1.4 הרגילה הוצאה מהסוכנות ב2014, מלבד טיפולים עד היום לא נזקקה לשום דבר והיא ב150K על השעון.

ה1.6 פחות אמינה ופחות מומלצת. מנוע די בעייתי.

1.4 בלי טורבו, והמידע שיש לי הוא שדווקא ה-1.6 יותר אמין.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 1 דקה, zvit כתב:

1.4 בלי טורבו, והמידע שיש לי הוא שדווקא ה-1.6 יותר אמין.

מפתיע מאוד. כנראה נפלת על לימון. אני מכיר לא מעט שמחזיקים בסוניק/קורסה עם המנוע 1.4 הנ"ל (a14xer) וכולם מדווחים על אמינות מצויינת ותחזוקה מינימאלית ביותר.

ה1.6 מבין השניים האלו נחשב לבעייתי יותר - תרמוסטט, משאבת מים ובעיות חיישנים יחסית תכופות - אם זאת הוא עדיין קל וזול מאוד לתחזוקה.

ההבדל בביצועים בין ה1.6 ל1.4 לא מהותי אך הפער בצריכת הדלק כן מורגש יחסית.

ה1.4T זה סיפור אחר, הוא כן רגיש יותר לתחזוקה ודורש קצת יותר צומי אך בסה"כ נותן תמורה מצויינת בתחזוקה נכונה. עברתי איתו בעצמי מעל 100K ב6 שנים כמעט שהוא אצלי בלי יותר מידי דרמות.

שורה תחתונה - בתקציב של סביב 20 לדעתי האישית סוניק 1.4 אופציה לא רעה בכלל, גם מאובזרת מאוד ביחס למתחרות בטווח מחיר הזה, חלפים זמינים וזולים ותחזוקה קלה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תוכן חדש...