Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תלוי איזה טיפול,  והאם הרכב עדיין באחריות.

החלפת שמן מנוע + מסנן שמן בלבד כל מוסך מכונאות יכול לעשות.  החלפת רצועת טיימינג - זה כבר סיפור אחר

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

צודק .. הרכב   יונדאי I10 שנת 2010 עש 50,000 ק"מ   .. 

האמת קלעת בול ,אני שואל כי המוסך שאני מטפל ברכב מאז סוף האחראיות,

ואני קראתי בספר הרכב ,שצריך להחליף מזמן רצועת טיימניג ,ועד שלא שאלתי לא הציעו לי..

וחשבתי שאולי אם הייתי במוסך של יונדאי היו מציעים לי?

פורסם

מוסך כללי לא תמיד יכול לעקוב אחרי שגרת הטיפולים של מגוון הדגמים מכל היצרנים. ברור שבמוסך מורשה יונדאי  היו אומרים לך אחרי X שנים שצריך להחליף רצועה ( כי לפי הקילומטראז' עוד לא הגעת לזה ).

השאלה היא, האם למוסך שלך יש ידע וניסיון בהחלפת רצועת טיימינג בדגם הזה.

יכול להיות שכן, אם זה מוסך וותיק ומקצועי. 

• אהבתי 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה נכון, במוסך שבו טיפלתי כלל לא הוחלף שמן גיר כאשר היה צורך כי הם לא ידעו.

ברכב נוסף שלי, צריך שמן בתקן מסוים, רק יבואן או מוסך מתמחה לדגם ידע זאת.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, vladclar כתב:

מוסך כללי לא תמיד יכול לעקוב אחרי שגרת הטיפולים של מגוון הדגמים מכל היצרנים. ברור שבמוסך מורשה יונדאי  היו אומרים לך אחרי X שנים שצריך להחליף רצועה ( כי לפי הקילומטראז' עוד לא הגעת לזה ).

השאלה היא, האם למוסך שלך יש ידע וניסיון בהחלפת רצועת טיימינג בדגם הזה.

יכול להיות שכן, אם זה מוסך וותיק ומקצועי. 

האם יש הבדל בין מוסך מורשה ,לבין מוסך כללי שמגדיר עצמו מתמחה ביונדאי? מבחינת ידע וומחירים?

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

כל מוסך רשמי במדינה שלנו הוא מורשה ( מטעם משרד התחבורה). מי שקורא את עצמו מומחה לרכבי יונדאי,  בלי שיש לו אסמכתא מטעם כלמוביל - זה מוסך מורשה משרד התחבורה. 

מי שיש לו אסמכתא מטעם יבואן יונדאי - הוא מורשה יבואן.

בדרך כלל מורשה יבואן יותר יקר. בקשר למקצועיות - תלוי במוסכים,  יש ויש.

למוסך מורשה יבואן  יונדאי יש יותר ניסיון בהחלפת רצועת טיימינג ב I10.

אבל אתה לקוח של מוסך כלשהו כבר 10 שנים. אתה יודע יותר טוב ממני,  האם ניתן לסמוך עליו.

• אהבתי 3

פורסם

תודה על הפירוט ,חידשת לי.

השאלה שאתה שואל נהדרת.. הייתי בטוח שאני במוסך טוב, אבל 

מהרגע שלא דברו איתי על החלפת טיימניג ,אני מתחיל לפקפק..

פורסם (נערך)

לא דיברו כי הרכב נסע רק 50 אלף קילומטרים.

אבל לפי הוראות היצרן יש גם תקופת זמן,  אחריה חייבים להחליף את הרצועה ( כי היא מתייבשת עם השנים, גם כאשר הרכב לא נוסע הרבה ).

המוסך שלך כנראה מתעסק עם שלל דגמים ויצרנים, אין להם בראש את הכל.

כדאי לך, בתור בעל הרכב, להכיר את שגרת הטיפולים במכונית שלך.

שאלת,  האם הם יודעים להחליף רצועת טיימינג ב I10 מודל 2010? האם יש להם ניסיון בסוג הזה של העבודה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)

כמובן שכדאי שרכב יטופל במוסכי יבואן, כי שם יש ניהול מהודק לפי ק"מ/שנים איזה טיפולים מונעים צריכים לבצע. מוסך כללי טוב ומומלץ יעשה קצת מעבר אבל עדיין לא מסודר כמו מוסכי יבואן. יש פה ושם מוסכים סופר מקצועיים כמו מוסך רון(לרכבי vag) או מוסך גבע(לצרפתיות למיניהן) שמהיכרות אישית מבצעים/מציעים טיפולים באמת לפני הספר, עובדים לפני תקנים 1 ל-1 והכל מקורי או תחליפי ברמה גבוהה. כל שאר המוסכים הכלליים, ברובם המוחלט מסתכלים תחת הפנס ומבצעים רק מה שחייב כרגע.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

@aviaviavi

בהתאם - יש מספיק מוסכי יבואן שעדיף להתרחק מהם.

הטענה שרוב הידע נמצא אצלם הוא לפעמים תלוש מהמציאות כשזה עומד למבחן (בתיאוריה זה באמת אמור היה להיות כך).

עריכה אחרונה על ידי חולגי
איות
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

alfa 156 2.5.

פורסם

רון וגבע מעבר לידע הרחב והנסיון מחזיקים בכלים מיוחדים וייחודיים למותגים שהם מטפלים בהם ומתעדכנים באופן שוטף בכל הכרוך בידע ומידע לגבי המנועים והמכלולים שבהם הם מטפלים.

רון גם מספר ומראה כלים ופתרונות לפרוק והרכבה של חלקים יחודיים או מיוחדים ברכב. 

מוסכים כלליים, גם אלו שמציגים התמחות במותג לא תמיד מצויידים בכל מה שדרוש לטיפול או בידע מקיף . המבחן הפשוט ביותר - אם מפרקים משהו בעזרת מכות עם פטיש - ברח משם ☺️

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 10 שעות, URSH כתב:

צודק .. הרכב   יונדאי I10 שנת 2010 עש 50,000 ק"מ

יש באוטו מנוע 1.2 (1248 סמ"ק) ? אם כן זה מנוע עם שרשת טיימניג ולא רצועה. 

אם זה מנוע 1.1 אז כן יש רצועה. ספר רכב יכול להיות שמדבר בכללי  ולא ספציפית עבור כל מנוע.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

כי באמת צריך להיות גאון בשביל להחליף שמן וכמה פילטרים

גם ברולס רויס אני עושה את זה באותה קלות כמו בהונדה

עזוב אותך שטויות, אם זה עניין של אחריות תעשה אצל היבואן

זה לגבי השמנים שזה מה שעושים לרכבים חדשים בטיפולים שנתיים

יש עבודות מסובכות יותר, זה רלוונטי לשנתון רכב שלך? שאני מניח שהוא חדש

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
פורסם

עבודות מכונאות גנריות כמו 'טיפול 10,000' אין בעיה לעשות בכל מוסך נורמאלי.
אבל, אחריותך לעקוב אחרי הטיפולים הנדרשים בתור בעל הרכב.

לעבודות דיאגנוסטיקה ועבודות מורכבות - הייתי הולך למוסך מתמחה.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...