Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהי (בלי שמות שהוסרה מהצוואה שלי) הניחה סיר חם על השולחן הלא זול ועשתה כתם לא סימפטי.

יש הצעות איך להסיר - מדובר בעץ טיק טבעי.

לא רוצה להחמיר את המצב.

תודה 

IMG_5583.jpeg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

קרה לי משהו דומה וחיפוש בגוגל הציע לפרוס מגבת ולגהץ על חום נמוך.

אצלי זה עבד, אבל קשה לי להתחייב על התוצאה או שזה לא יגרום יותר נזק.

אולי שווה לחפש בגוגל עיצות ספציפיות לטיק.

• אהבתי 1
פורסם

אין. הגימור נפגע.

שיוף וגימור מחדש.

או לחיות עם זה. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני הייתי מנסה להתחיל מהעצה של BE ROO, ומוסיף- מגבת לחה.

אם לא עובד- מה שהאנס אמר. 

אם אתה יודע מה היה הגימור שעל השולחן, תוכל לקנות חומר זהה ולעבוד לפי ההוראות שלו. 

אם לא מתאים לך לעשות DIY- מאמין שתוכל למסור את זה לנגר לתיקון.

וקח בחשבון שלאדם לא מנוסה, לעשות פיניש למוצר עץ יכול לצאת מכוער בפעם הראשונה. והשנייה, והשלישית... אתה מוזמן לשאול אותי איך אני יודע. 

אני לא אומר לך לא לעשות, להיפך- אני בעד DIY, אבל אני כן אומר- קח בחשבון מגבלות שאולי אתה לא מודע אליהן. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אין גימור שולחן זה עץ טבעי
התייעצתי עם החנות שרכשתי ממנה את השולחן (בחו"ל) 
הם ממליצים על מטלית לחה עם מעט נוזל כלים, ולחזור על הפעולה מספר פעמים
אם זה לא עוזר, יש צורך בשיוף שכבה, כמובן שפעולה שכזו תעשה רק ע"י בעל מקצוע מבחינתי.
עברתי כבר כמה פעמים עם מטלית ומעט נוזל כלים, יש בהחלט שיפור, אני לא מאמין שהכתם יעלם אבל אולי יגיע לרמה שאני אוכל לחיות איתו
ניתן לזה שבוע ונחליט

לגבי המגהץ... אני מעט חושש
אני מניח שהכוונה היא לדחוף אדים לעץ

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

מה זה אין גימור? ב-99 אחוז מהמקרים יש גימור. גם כשנראה שאין גימור תמיד מספיגים קצת שמן מיוחד לעץ / וקס / לכה מדוללת / שעווה / וכיו"ב.

אם במקרה השולחן שייך ל-1 אחוז, אז תחשב מסלול מחדש - כל נוזל צבעוני שיישפך בטעות יהפוך לכתם קבוע, וכל ספל תה/קפה יוסיף שינויים טבעיים לחומר הטבעי. שלא לדבר על יין אדום...

בניסוח אחר - אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם יש רהיט ללא גימור (נפוץ יותר באורן) הוא בהכרח  "ייפצע" ויקבל כתמים/סדקים ושאר סימני זמן - זה מה שיפה בעץ טבעי.

אם מעוניינים בהגנה - חייבים גימור, ואם רוצים הגנה על שולחן אוכל - נדרש גימור עמיד ועבה יחסי. ממשפחות לכה דו-רכיבית / אלקלית / אפוקסי / שאר קללות.

עריכה:

ניחוש אפשרי - מכיוון שמדובר בטיק - אם מדובר בשולחן בסגנון/מקור דני/סקנדינבי, אולי זהו גימור סבון - שוב, לא עמיד בכלל אבל קל לתחזוקה. סבון מיוחד כמובן.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא נגר ולא ממש מבין בתחום העץ.
ע"פ הצבע נראה טבעי ואני לא חש בלכה או ווקס, אבל מה אני מבין!

אכן השולחן רגיש לכתמים ולכן יש עליו מפת סיליקון שקופה תמיד
מה שקרה, שהניחו על מפת הסיליקון סיר חם... ניחא המפה אבל הנזק לעץ.

אני פעם ביום עושה "ניגוב" עם מטלית לחה ומעט סבון כלים.
זה משפר את המצב, מניח שלא יעלים לגמרי

• תוכן חדש...