Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(אופטופיק? אולי. אני אף פעם לא יודע. בכל אופן...)

המזרח לא מדבר אליי וארה"ב מגעילה אותי. מרכז ודרום אמריקה נראות לי נחמדות אבל אפילו לטיול-שאחרי-צבא שלי יש הכתבות רציונליות, ולכן בחרתי באירופה. עם כ-50 יום עד הנסיעה, התחלתי להתעסק בלוגיסטיקה. עומדות לפני שתי בחירות, ויש לי כמה שאלות:

(א) לקנות מכונית (חשבתי על טרנספורטר T2 או T3, או לחילופין אופל אומגה קרוואן) ולהסתובב איתה, וכמובן לישון בה ולחסוך את הכסף של האכסניות, או (ב) לנסוע בטרמפים ולישון באכסניות.

* יש לציין שהכבודה שלי תכלול תיק, גיטרה ומשלב מסוים גם מגבר.

- האם מישהו עשה משהו דומה, ויכול לשפוך קצת אור על תהליך קניית הרכב (העברות בעלות? ביטוח)?

- האם מישהו עשה את זה וגם עשה חשבון אם זה יוצא משתלם יותר? החשבון הכי בסיסי (לא שהוא נכון, פשוט לא התעמקתי בו עדיין) מוכיח שככל שהשהות ארוכה יותר - ואני לא בונה על שהות קצרה - עניין המכונית עושה רושם משתלם יותר. זה מחיר הרכישה והדלק ואיתו יתרון הניידות והפרטיות, לעומת מחיר האכסנייה ואיתו הנכות (?) היחסית שבטרמפיאדה האירופית, כמו גם השארת החפצים בחדר עם עוד 10 אנשים.

- איפה כדאי לקנות מכונית באירופה? מצאתי אתר חיפוש מקיף שנקרא autoscout24 שכביכול מתייחס לכל אירופה, אולם הוא גרמני במקורו ורוב ההצעות בו מתייחסות לשוק הגרמני. היות והטיול שלי יחל בצרפת, האם מישהו מכיר אתר/מקום בו אפשר לחפש מכוניות משומשות בזול (אם להיות ספציפי - דרום צרפת היא היעד הראשון שלי)?

תשובות יתקבלו בברכה,

בטאמן

ברינג און דה סבבה

פורסם

שלום באטמן ,

ברוב מדינות אירופה מספר הרכב שייך לאדם פרטי , במידה ואתה לא תושב אירופה או בעל אישור עבודה לא תוכל לרכוש רכב .

במידה ואתה יכול לקנות רכב הייתי מציע לך לנסות לעשות זאת לא בגרמניה - יותר יקר משמעותית .

לגבי צרפת אני לא מכיר את הפרוצדורה אבל כאן אתה רוכש רכב בא עם החוזה ורשיון הרכב ל"משרד הרישוי " שם מחליפים לוחיות ומחתימים את רשיון הרכב , משם אתה נוסע לדרכך שמח וטוב לב ....

ביטוח - אתה מגיע למשרד של הסוכן ביטוח (אל תעשה ביטוח בחברות הגדולות כי הן במקרה תקלה יטרטרו לך את התחת שלא תאמין , תנסה לברר אם יש איזה ישראלי סוכן ביטוח , אולי יעלה יותר אבל לא תתקע חודש וחצי בלי אוטו שזה מה שקרה לחבר שלי ) ומקבל הצעת מחיר , אל תשכח לעשות את כל הביטוחים האפשריים - מזרח אירופה , גרירה ,רכב חלופי וכו' .

פורסם

אני לא יודע בקשר לרישוי אבל בלגיה נחשבת כארץ בה מחירי המכוניות בין הזולים ביבשת.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אמרת שאתה רוצה לצאת לבילוי. זה בילוי זה? לגור זמן-מה באוטו?

אם יש לך איזה קרובי משפחה בחו"ל, תישן שם ותבלה כמה שאתה רוצה.

או שתיקח משהו צנוע יותר לפחות זמן ותהנה. אתה יכול גם פה לקחת מכונית ולישון בה ולסוע מהגולן לאילת...

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תוכן חדש...