Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

לא בטוח שהסיפור על מסלול הנחיתה לשעת חירום לא נכון, ייתכן וכן אבל אחרי כמה שנים החליטו שאין בזה עוד צורך ואז הקימו את עמודי התאורה.

ככה הקטע המדובר נראה. אי אפשר להנחית שם שום דבר גדול יותר ממטוס קל על הישורת הקצרה בקטע המזרחי שלו. בטח שלא מטוס קרב או מטוס תובלה עמוס.

גם אין שום סיבה להקים מסלול חירום דווקא מבטון, זה עוד חור ב"תיאוריה" הזו. מנחת הכביש לחירום שהיה בקצה הצפוני של כביש החוף, צפונית לקיבוץ החותרים, היה דווקא מסלול אספלט (כמו רוב המסלולים בארץ).

image.thumb.png.4bd19f7674ef04866328cddfeac6948d.png

• אהבתי 1

חזיר דיזל

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפרופו עמודי תאורה:

בשנות ה-90 (אולי גם לפני, אינני יודע) היו טיסות סדירות בין מנחת מצפה רמון (ליד צומת הרוחות) לבין שדה התעופה של תל אביב ז"ל.

מסתובבת שמועה שהקו הופסק בגלל שהתקינו עמודי תאורה, אין לי מושג אם זה נכון או סתם סיפור, חשוב לזכור שבאותו זמן פחות או יותר היו עוד שלל קוים פנים ארציים שהופסקו מסיבות כלכליות נטו (ת"א- ים המלח, ת"א-ערד, ת"א-רמת הגולן וכו').

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 3 שעות, קורן בן אשר כתב:

ככה הקטע המדובר נראה. אי אפשר להנחית שם שום דבר גדול יותר ממטוס קל על הישורת הקצרה בקטע המזרחי שלו. בטח שלא מטוס קרב או מטוס תובלה עמוס.

גם אין שום סיבה להקים מסלול חירום דווקא מבטון, זה עוד חור ב"תיאוריה" הזו. מנחת הכביש לחירום שהיה בקצה הצפוני של כביש החוף, צפונית לקיבוץ החותרים, היה דווקא מסלול אספלט (כמו רוב המסלולים בארץ).

image.thumb.png.4bd19f7674ef04866328cddfeac6948d.png

גם לי תמיד אמרו שזה למטוסים בשעת חירום, עד שאחי הגדול צחק עליי לפני כמה שנים ואמר לי שזה היה ניסוי שלא צלח.

כמעט בכל פעם שאני נוסע שם אני רואה מישהו עוצר בצד לבדוק אם יש לו פנצ'ר.

פורסם

לא בטוח שזה ניסוי שלא צלח.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=637426

לפי הכתבה בגלובס, עלות הבניה של כביש הבטון יחסית לאספלט די דומה בארץ, כיוון שהבטון מיוצר בארץ ואילו האספלט הוא תוצר לוואי של נפט מיובא.

מתוך הכתבה:

"בסופו של דבר", אומר מהנדס מחוז דרום אשר סגל, "האוצר הוא זה שיחליט אם מע"ץ תמשיך ותקדם כבישי בטון רק לאחר תחשיב של עלות ההקמה והאחזקה לאורך 30-25 שנה".

מעניין אם מישהו באוצר פתח את הספרים ובדק.

פורסם
לפני שעתיים, cohen motor 377 כתב:

חחח בדיוק רציתי לכתוב שבפעם הראשונה שלי שם עצרתי לבדוק אם יש לי פנצ'ר.

פורסם (נערך)

יש קטע כזה, יישורת של כ-2 ק"מ. בעבר היה ללא מפרדה ועל האספלט היו סימונים שלפניהם שלט "ניסויים בצבע". במשחק המחשב FS9 הופיע כ-"Kfar galim highway strip"  ונדמה לי שפעם הנחיתו עליו מטוס קרב כניסוי. תאורה לא קיימת מעתלית עד חיפה (חוץ ממחלפי זכרון ועתלית), בשלב מסויים הותנב הפרדה עם כבלים שנמתחו לאורך הדרך, ואאל"ט כיום יש מפרדה מבטון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היה בשימוש כמנחת חירום בעבר. מדי פעם היו מתרגלים את השימוש בו. בפעם האחרונה זה קרה בשנת 1995. סיים את תפקידו ככזה בשנות האלפיים, ולאחר מכן נבנתה באמצע הכביש הפרדה סטנדרטית מבטון.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

• אהבתי 2
  • מעניין 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 5 שעות, cohen motor 377 כתב:

יום חמישי האחרון אני נוסע שם ואומר לחבר שנסע איתי בא נעצור אני בטוח יש לי פנצ'ר....והסוף ידוע.

פורסם

הרעש קשור לחספוס.
הוא בחיים לא יהיה שקט כמו אספלט בגלל שאין ביטומן (החומר השחור) שיישר את החספוס.
אורך החיים לעומת זאת הוא כ50 שנה לעומת כביש ממוצע שחי כעשור, עובר סלילה מחדש ושיקום וחי עוד כעשור אח"כ.
במקומות שבהם יש יותר קושי לסגור לתיקונים ואין ממש לאן להרחיב בעתיד הנראה לעין (נתיבי איילון למשל) סוללים כביש מאספלט שתאורטית אמור להחזיק כ50 שנה.

כל השטויות שנכתבו פה על מסלולי חירום מבטון זה קלאסי פרלמנט של סמי בורקס ותודה למי שהעלה תצ"א שהראתה כמה זה מגוחך.
אגב מסלולי ההמראה והנחיתה בישראל הם אספלט (בנתב"ג זה משהו כמו מטר עובי לעומת 30-50 ס"מ בכבישים), והמשפט על מטוסי קרב ששוקלים כלום ביחס למטוס נוסעים למשל הוא בדיוק ההפך מהאמת.

מבחינת בטיחות בטון עדיף ברוב המקרים ובמיוחד לאורך זמן, הן בבחינת אחיזה והן בנראות וסימון, הוא בעייתי רק בגשם כי אינו מנקז.

• אהבתי 2
  • מעניין 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• אחראי פורום
פורסם
לפני 14 שעות, קורן בן אשר כתב:

לא זכור לי בטון בכביש הצפון, ואני גם לא רואה סיבה - היקף התנועה שם זעיר

לדעתי הוא מתכוון לקטע מהיציאה מחורפייש לכיוון סאסא, קטע ישר בעליה קלה עם פוטנציאל מהירות טמקאי ועם רעש בלתי סביר מהצמיגים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
בתאריך 11.6.2023 בשעה 06:48, vladclar כתב:

אי אפשר להנחית מטוסים על כביש לא ישר לגמרי ועם עמודי תאורה בצדדים.

מדובר השמועה בלבד על מנחת מטוסים.

לפרק עמודי תאורה זה בדיוק 2 דקות בהתייחס לכך שמדובר במשהו שאמור להוות תחליף במקרה נדיר ששדה תעופה יופצץ כך שזה לא שובר את התאוריה.

שנית כך המדריך בטיול השנתי סיפר לנו אז אל תנפץ לי את כל האמון במה ששמעתי בבית ספר...

• משעמם 1
פורסם
לפני שעתיים, shellcase כתב:

במקומות שבהם יש יותר קושי לסגור לתיקונים ואין ממש לאן להרחיב בעתיד הנראה לעין (נתיבי איילון למשל) סוללים כביש מאספלט שתאורטית אמור להחזיק כ50 שנה.

ומה יעשו כל אלו שמתפרנסים מעבודות כביש בלתי פוסקות?

פורסם

הוא שאמרנו; יש בארץ מסורת ארוכה של צ'יזבטים, עוד מימי העלייה השלישית.

כשמישהו אומר שמשהו לוקח שתי דקות, זה כי הוא לא עשה את זה אף פעם. אפילו לעשות כוס קפה לוקח יותר משתי דקות.

שנית, הכביש אינו ישר אלא מפותל, ובזה תם הדיון בנושא התכנות השימוש בקטע הנ"ל לתעופה.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...