Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה בדיוק אפשר לנהוג 5 קילומטר במהירות שנטען שננהג ? למי שמכיר את הכביש, כשאתה בשיירה בטיול, זה קצת מורכב. הקילומטר  ה 51 זה מעט אחרי מעלה אפריים, אולי יש שם ישורת קצרה , לא 5 קילומטר, כל הכביש הזה אורכו 55 קילומטר.

image.png.4993d130b9bf15691c96297a967f71bc.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 20 דקות, shellcase כתב:

מה קשור העומס בדרכים לאכיפת עבירות?
אולי נפסיק לאכוף עבירות רצח כי התור בארומה ארוך מדי?

אין לי בעיה עם אכיפה, יש לי בעיה עם אכיפה ביריונית.

מה הקשר בין מהירות ממוצעת למקטע כביש לבין אכיפת עבירות?

האם כל מי שהיה בכיכר מלכי ישראל ב4.11.95 יכול להיות חשוד ברצח?!

פורסם
לפני 14 דקות, בוכ כתב:

האם כל מי שהיה בכיכר מלכי ישראל ב4.11.95 יכול להיות חשוד ברצח?!

אתה סגור שאתה מבין מה הכוונה באכיפת מהירות ממוצעת?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

בוכ, אני לא מבין מה אתה כותב ומה קשור הסוף של הפסקה.

עד עכשיו האכיפה הייתה בעיקרה עם מצלמות מהירות סטטיות שצילמו כמה מהר אתה נוהג ליד המצלמה. בגלל שיש התראות ואנשים למדו את מיקומי המצלמות אז הם פשוט בולמים לפני המצלמה.

בשיטה החדשה משתמשים במשוואה שאומרת שזמן כפול מהירות שווה דרך. (אל תתיחס למספרים, זה לפשטות ההדגמה):

זאת אומרת שאם יש מצלמה אחת בתחילת הדרך ומצלמה הבאה 50 ק"מ בהמשך הדרך והמהירות הנסיעה המותרת היא 50 קמ"ש אז אמורה לקחת לך שעה לעשות את זה. 

אם לקח לך חצי שעה כנראה שנסעת על 100. תקבל דוח. 

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, Nakamichi כתב:

וכיוון שנדיר שאתה נוסע כמה קילומטרים במהירות קבועה הרי שסביר שהיו לך קטעים בהם היית יותר מהיר (לצד קטעים בהם היית איטי, אבל זה לא מעניין את האוכפים).

האכיפה בשיטה זו היא על קטעים בני מספר קילומטרים. השיטה חדשה אך יש אומדנים המראים כי היא יעילה בהפחתת נפגעים (והערה - איני יודע מתי נכתב הדף ועד כמה הוא מעודכן).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, Nakamichi כתב:

בוכ, אני לא מבין מה אתה כותב ומה קשור הסוף של הפסקה.

עד עכשיו האכיפה הייתה בעיקרה עם מצלמות מהירות סטטיות שצילמו כמה מהר אתה נוהג ליד המצלמה. בגלל שיש התראות ואנשים למדו את מיקומי המצלמות אז הם פשוט בולמים לפני המצלמה.

בשיטה החדשה משתמשים במשוואה שאומרת שזמן כפול מהירות שווה דרך. (אל תתיחס למספרים, זה לפשטות ההדגמה):

זאת אומרת שאם יש מצלמה אחת בתחילת הדרך ומצלמה הבאה 50 ק"מ בהמשך הדרך והמהירות הנסיעה המותרת היא 50 קמ"ש אז אמורה לקחת לך שעה לעשות את זה. 

אני מבין. ועדיין אומר - כדי לאכוף, בעיניי, צריך לראות את העבירה מתבצעת. זה אולי כמו לתת דוח טלפון לנהג שמזגזג באדישות.

להגיע ממקטע א' לב' בזמן נמוך מהמתוכנן, זה עבירה? 

אולי הגיוני שכן, אבל נראה לי שלא קל להוכיח שכן. וזה בריונות להגיד תוכיח אתה או שתאכל אותה.

ואם אחרי בחינה של השיטה יבינו שזה מה שיוריד את מספר הנפגעים, אז שיעשו את זה בכל כביש אפשרי גם אם זה בריוני.

פורסם
לפני 56 דקות, בוכ כתב:

ואם אחרי בחינה של השיטה יבינו שזה מה שיוריד את מספר הנפגעים

אני מאמין שזה יקרה, במיוחד אם עושים את זה בכבישים מסוכנים כמו בדרום.
לא, וזה לא יקרה כי אנשים ישמרו על המהירות המותרת, אלא קודם כל אנשים יפסיקו לצאת לעקיפות בכל הזדמנות. עקיפות פשוט לא יהיו משתלמות לנהג.

• אהבתי 1
פורסם

@בוכאם המכונית צולמה פעמיים והחישוב מראה שהזמן בין הצילומים קצר מדי - זו הוכחה למהירות מעל המותר. טכנולוגית זה יותר פשוט ממכ"ם דופלר או ממדידת שברירי שניה על ידי ממל"ז.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה מעל המותר בממוצע? נסעתי 40 בפקק והאצתי ל 140 על פני 5 ק״מ , בממוצע הייתי תחת מהמהירות החוקית - מה הועילו חכמים? הפרש הקריאות על פני המרחק ייתן זחילה

כבר היום בכביש 6 אתה זוחל וטס לסרוגין, בסוף אתה 3 שעות על הכביש הזה. מה המהירות הממוצעת תהיה כאן?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

יועיל כי המהירות הממוצעת בכביש תפחת, כולל של אנשים כמוך, כי אין לאף אחד היכולת לבצע בראש את חישוב הממוצע על השינויים הרציפים.

פורסם

אנשים כמוני? אנחנו מכירים? אשמח דווקא 😊

הטענה שלי, שזה יותר גורם הפחדה ומכאן היעילות, פחות איך נאמר, דיוק הקביעה. קשה לי לראות מהירות ממוצעת הרבה מעל נניח 100 בכביש של 90 קמ״ש. אלא אם אתה טייס על 150 לאורך כל הדרך 😉

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, Boltik כתב:

אני מאמין שזה יקרה, במיוחד אם עושים את זה בכבישים מסוכנים כמו בדרום.
לא, וזה לא יקרה כי אנשים ישמרו על המהירות המותרת, אלא קודם כל אנשים יפסיקו לצאת לעקיפות בכל הזדמנות. עקיפות פשוט לא יהיו משתלמות לנהג.

בכביש הערבה, אם תיסע כל הזמן אחרי משאית כזו או אחרת, ולא תעקוף אותה כאשר הדרך פנויה לחלוטין, או שאף אחד לא ינסה, זה יצור פקקים ,עומסים, ושיירות אינסופיות.

ואחר-כך לך תנסה לעקוף קבוצה של רכבים...

נהגים הללו בעיקר עם הנגררים למיניהם, נוסעים שם לרוב במישור, בין 80-95 קמ"ש, כאשר בכל שיפוע, גם הכי מתון, מהירותם יורדת באופן ניכר, ובמקרים קיצוניים גם מהירות זחילה.

תוסיף לזה גם זמן ממושך שמעריך את הנסיעה, כל מיני חומרים שמתעופפים לכיוון הרכב שלך, במיוחד אבנים קטנות שחלילה יכולים לפגוע בשמשה.

פתרון לכביש 90 קיים. יצירת נתיבים. רק שזה עולה כסף. הרבה כסף. 

למה להם להשקיע הרבה מאוד, כשאפשר להשקיע קצת במצלמות, ולהרוויח ולהכניס לכיס, [סליחה לקופת האוצר], מיליונים ?

רוב התאונות בכביש הזה נגרמו מסטייה מהנתיב. מעניין מה תהיה יעילותם של המצלמות הללו במניעת התאונות שם.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מעניין אם נסעתי את רוב הקטע מהר וליקראת הסוף אני מבין שאני צריך ליבלום לגמרי-זה מסוכן

אבל אם המצלמה בצומת רמות גרמה להמון תאונות אז כניראה קטונתי ליד האכיפה הגאונית 

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם
לפני 52 דקות, yossiaviel כתב:

כביש הערבה, אם תיסע כל הזמן אחרי משאית כזו או אחרת, ולא תעקוף אותה כאשר הדרך פנויה לחלוטין, או שאף אחד לא ינסה, זה יצור פקקים ,עומסים, ושיירות אינסופיות.

ואחר-כך לך תנסה לעקוף קבוצה של רכבים...

לא רואה שום בעיה בשיירה שנוסעת 90 קמ"ש. המשאית נוסעת יותר לאט - תעקוף ותמשיך לנסוע 90.
יש להרבה נהגים בעיה נפשית לראות מישהו נוסע לפניהם וזה גורם להם לנסוע שלא בימין הדרך, אבל בדיוק באותה מהירות מבלי לעקוף או לעקוף בשביל בסופו של דבר להאיט.

לפני 18 דקות, דובצע כתב:

מעניין אם נסעתי את רוב הקטע מהר וליקראת הסוף אני מבין שאני צריך ליבלום לגמרי-זה מסוכן

אם לא שמת לב שאתה נוסע מהר ולא שמת לב שיש מצלמה בכניסה...אני לא רואה הרבה הפסד לציבור אם לא תנהג בכלל.

פורסם

יצא לי לנהוג בצ'כיה בשני מקומות בהם היתה אכיפת מהירות ממוצעת.

בשני המקומות זה היה כביש משני (מהירות מותרת 80) שעובר בתוך כפר

ואז המהירות מוגבלת ל-30 (!) קמ"ש לאורך 2-3 ק"מ.

הכניסה והיציאה מהשטח הנמדד משולטות באופן בולט מאוד.

אין פסי האטה או כיכרות לוויסות מהירות, והכביש רחב יחסית.

מה שקרה שם זה שיירה ארוכה וממושמעת של רכבים שכאילו נעלו כולם את בקרת השיוט על 29 קמ"ש.

אבל פה ושם היה רכב שעקף את השיירה במהירות גבוהה, לרוב די בפראות כי יש גם תנועה ממול.

עוד לפני שהספקתי לתהות מה הם יודעים שכל השאר לא, הבנתי...

שאלו דווקא כפריים מקומיים שחותכים ימינה/שמאלה ובכלל לא עוברים דרך שתי המצלמות.

אפשר לחשוב שאכיפה כזו לא יעילה, אבל מצד שני 95% מהתנועה כן זוחלת בשטח הכפר,

ואלו שחומקים מהאכיפה הם אותם תושבים שמכירים היטב את המקום.

לדעתי - מבחינת בטיחות זה עושה את העבודה.

• תוכן חדש...