Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

אני מהמר שעבור האמריקאי הממוצע שמחזיק BRZ היא גם משמשת כצעצוע (גם עבורי היא שימשה כצעצוע ובגלל זה נמכרה, אולי טעות שלי כי אני די מתגעגע).
כשעלות הרכישה היא פחות מחצי, וכשאתה משלם ביטוח פר בנאדם ולא פר רכב, אתה יכול להחזיק 4 רכבים ו4 אופנועים וזה לא יזיז לך מי נוסע עליהם ומתי, ולראיה שאל את הצ'ט את השאלה "?How many motorcycles should i own" ותראה מה התשובה.
מחירי הביטוח הם מכה לא פשוטה, ותוסיף את עלויות האגרה השנתית... יש לי עכשיו ג'יפ, מאזדה, פג'ו ישנה ואופנוע. עלויות הביטוח פסיכיות... אם אני מוסיף רכב צעצוע למשפחה זה או הוט האצ' במקום המאזדה (הבת זוג לא אוהבת את הג'יפ 🤔 מקרה מבחן למדע) או מיאטה ישנה ב85-120 שתיסע רק עם ביטוח צד ג'.

מאמין שעבור הרוב הגדול היא כן דיילי או לפחות נושא הפרקטיות חשוב להם אחרת למה לא לקנות מיאטה שעוד יותר ״צעצוע״ ולסגור סיפור? שים לב גם לפי הנתונים של איתי- שחצי מה GR86 שזה הרכב עם המסה הכי גדולה של המכירות - אוטומטיות שזה סוג של חילול קודש לרכבים האלה מה ששוב מדגיש שרבים קונים אותן מתוך מחשבה של רכב נוח ושימושי ליום יום. 

אז כן מסכים עם הנקודה שבארה״ב הרבה יותר קל וגם מתבקש לאדם ההדיוט חובב הרכב לתחזק רכב נוסף חדש צעצוע (בניגוד לישראל שאתה צריך באמת להיות מיליונר) ועדיין לפרקטיות יש משקל משמעותי גם בקטגוריית הרכבים הכיפיים ולראייה הברז וה 86 עדיין מוכרות משמעותית יותר מהמיאטה.

לפני 6 שעות, מיץ פטל כתב:

נתפסת על הקטע של הצעצוע חזק. אין בעיה.

רכבים מהנים זה לא רק לצעירים. יש שלב שהילדים כבר לא בבית. 

יש תאים משפחתיים עם עושר שנצבר. גרים בשכונה שתגיד שמשוגע מי שמשלם מחיר כזה למטר.

לא רוצים להשתגע בהוצאות מטורפות ומוציאות עיניים למרות שיש יכולת (ע"ע פורשה).

צעצוע או לא, מיאטה מספקת מענה יותר מדוייק מ BRZ לצורך כזה.  כיפית, אפילו שיקית, נוחה גם בכבישים פצועים, פשוטה וזולה לאחזקה.

זה שהיבואן לא מביא אותה באופן סדיר זה אפילו הופך אותה למיוחדת יותר. 50K-100K זה לא הסיפור של הקליינטורה הנ"ל, מכיוון שאין משהו מתחרה גם בהפרשים כפולים מעלה.

אז כן, זה כואב למי שממש רוצה אבל סופר אפונים. לפי שוק יד 2 היא שומרת על מחיר מעולה. BRZ פתרון מעולה למי שזה לא מסתדר לו.

לא כל כך הבנתי מה מהות ההודעה ואיפה היא סותרת את ההודעות שלי, במיוחד שמסכים איתך שהמיאטה בבסיס יותר מהנה ומיוחדת מהברז ואתה מחזק את מה שאומרים פה - מי שקונה רכב כזה חדש בארץ כנטו פאן בלי שום יומרות של שימושיות (ולמרות ש @farkash7 מעיד שהברז שלו היתה נטו צעצוע - הוא די מיעוט בדבר ורוב הבעלים בארץ כן משתמשים ברכב גם כרכב ולא רק לטיולים ומסלול כולל במקרים קיצוניים גם ״משפחתית״ ובגלל שכנראה הוא לא עשיר מאוד הקיום שלה כצעצוע נטו לא יכל להצדיק את עצמו והוא נאלץ למכור…) הוא כנראה מבוסס מאוד מעבר לממוצע של רוכשי רכבי ספורט עממיים. סתם אנקדוטה אבל מכיר מישהו שקנה מיאטה ND לבן שלו כצעצוע נחמד ולו עצמו יש פורשה 911, כאלה.

יתכן שעקב זה הנתונים של היבוא המקביל יהיו דומים גם ליבוא הסדיר שהיה פה של מספר יחידות בודדות בשנה כי בשבילם אקסטרה 30-40 אלף ממה שביקש היבואן (שגם ככה היה מחיר סופר מופקע) זה ממש בקטנה.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • תגובות 472
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מהמר שעבור האמריקאי הממוצע שמחזיק BRZ היא גם משמשת כצעצוע (גם עבורי היא שימשה כצעצוע ובגלל זה נמכרה, אולי טעות שלי כי אני די מתגעגע).

או כצעצוע או אלטרנטיבה נחמדה לרכב ראשון / רכב ספורטיבי ראשון.

שעלות הרכישה היא פחות מחצי, וכשאתה משלם ביטוח פר בנאדם ולא פר רכב, אתה יכול להחזיק 4 רכבים ו4 אופנועים וזה לא יזיז לך מי נוסע עליהם ומתי, ולראיה שאל את הצ'ט את השאלה "?How many motorcycles should i own" ותראה מה התשובה.

הלו - 2 רכבים ו5 אופנועים אומרים לך :)

הביטוח פר בן אדם זה לא מדויק , יש חלק בסיס של הכיסוי + חלק ספציפי לכל רכב שבבעלותך. אז כן כשאתה קונה עוד רכב - זה לא מכפיל את הביטוח אלא מעלה אותו בפחות אבל חד וחלק מעלה אותו. הביטוח פר בן אדם יותר מכסה אותך אם אתה נגיד משכיר רכב ואתה יכול להשתמש בביטוח של הרכב שלך - עבורו. ביטוחים זה מוזר בארה״ב ... אל תשאל...

אגרות אגב זה גרושים - כמה עשרות דולרים ברוב הסטייטים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

או כצעצוע או אלטרנטיבה נחמדה לרכב ראשון / רכב ספורטיבי ראשון.

עצוב שכאן לרוב האנשים זה פסגת השאיפות הריאליות

פורסם

חובות משקי הבית הם מחלה קשה של הכלכלה שם.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תראה בשנים היפות יותר כמה קורבטים נמכרו לעומת ברזים, מעמד הביניים מקרטע בכל מקום, אבל שם לפחות ל2 עשירונים הגבוהים יש אפשרות לרכוש צעצוע והם בוחרים בדברים הרבה יותר יקרים.

החוב קיים שם המון שנים, זה לא חדש. זה חלק מהכלכלה שם.

הצריכה אף פעם לא היתה מתאימה להכנסות.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני 41 דקות, GTאי כתב:

תראה בשנים היפות יותר כמה קורבטים נמכרו לעומת ברזים, מעמד הביניים מקרטע בכל מקום, אבל שם לפחות ל2 עשירונים הגבוהים יש אפשרות לרכוש צעצוע והם בוחרים בדברים הרבה יותר יקרים.

מדויק 

או כפי שאומרים And in other news - water is wet .... 

הבעיה של גלגול אשראי פה חמורה ללא ספק. That said אמנם השתנה קצת המבנה אבל לפחות בזמנו אנשים התגלגלו על מסגרת המינוס גם בארץ.

ולהגיד שרכבים נהיים יותר יקרים פה - זה נחמד - אבל רכב עדיין עולה פה חצי , רמת ההכנסה הממוצעת גבוהה יותר ומחירי הדלק אפילו עם האקשן באירן הם סביב ה50-60 אחוז ברוב ארה״ב אפילו עם כל הכוכבים שמסתדרים כרגע לטובת מחיר הדלק בישראל וכנראה שאם תשווה את מספר הרכבים לבית + הגיל שלהם זה יהיה מאוד ברור.

Then dying is forgetting

פורסם

בגרף הזה שני ממצאים מעניינים:

1. הגיל החציוני של בעלי GT86 גבוה בכ-12 שנה מזה של בעלי BRZ . מיתוג? מחיר? גרסאות מוזלות?

2. הגיל החציוני של בעלי מיאטה הוא 60. אז לרובכם עוד יש הזדמנות.

בכלל - הנטיה לגילים מבוגרים. הגיל החציוני של בעלי Z4 הוא 70 שנה! 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באופן כללי בעלי טויוטות מבוגרים מבעלי סובארו. זה עניין של מיתוג ואולי גם יש משמעות לפריסת סוכנויות ותשתית שיווקית.

לא לזלזל ב"זקנים". הם תמיד יודעים משהו... זה בהתייחס למיאטה בהשוואה לברז ושות'. וברצינות... המיאטה משתלבת יפה בין קליינטורה של מכוניות יקרות .  אגב גם במבחני רכב עם הטופ של הטופ היא זוכה ליותר ייצוג.

עדיין ל BRZ כפי שרשם כאן אחד החברים יש יתרונות ידועים. רק שהפואנטה שקליינטורות שונות מחפשות דברים שונים.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

1. הגיל החציוני של בעלי GT86 גבוה בכ-12 שנה מזה של בעלי BRZ . מיתוג? מחיר? גרסאות מוזלות?

מעניין - בתקופת הscion בארה״ב זה היה הפוך - אז לגמרי עניין של מיתוג (scion למעשה נוצרה כדי לפתור את בעיית המיתוג של הקהל המבוגר של טויוטה).

הקהל של סובארו הוא דיי ״אקלקטי״ בארה״ב במילים מעטות :) גם בצד הספורטיבי וגם בצד של הפורסטרים … 

הגיל הממוצע דרך אגב מראה שזה בדיוק צעצועים של מבוגרים.

גם אופנועים אגב אותו הדבר - הגיל הממוצע של רוכב אופנוע בארה״ב הוא 50 ועולה כל שנה.

לגבי הz סורי - לא נשמע אמין :) (לא רחוק מהאמת כנראה … אבל 70 ???)

Then dying is forgetting

פורסם

זה אורך המקלות. מי יודע מה מקור המספרים?

פורסם
לפני 13 שעות, GTאי כתב:

image.png.8b2755313f3603ef9520ada97a32406d.png

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Doron_Z כתב:

ובגלל שכנראה הוא לא עשיר מאוד הקיום שלה כצעצוע נטו לא יכל להצדיק את עצמו והוא נאלץ למכור…

לא עשיר מאוד. לא הייתי קורא לעצמי גם עשיר.
מעריך אבל שהרבה אנשים במצבי היו משאירים אותה וקונים לעצמם ג'יפ בנוסף.
זה יותר state of mind, יש פשוט אנשים שיודעים לשחרר יותר ולהנות מהחיים, לא מפריע להם ש200K שעושים להם טוב מדי פעם עומדים בחניה. מכיר כמה וכמה כאלה שעל הנייר פחות עשירים ממני.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Liviur כתב:

הגיל הממוצע דרך אגב מראה שזה בדיוק צעצועים של מבוגרים.

לא לשכוח שהרכבים האלו ימכרו אחרי זמן קצר (יחסית למשך חייהם) כמשומשים ואז הם מגיעים לקהל צעיר משמעותית. זה המצב בקהילת הברז בארץ ואני מאמין שגם בחו"ל. צעירים עדיין רוצים רכבי ספורט, פשוט המחיר שלהם כחדש גבוה ביחס ליכולות הכלכליות שלהם.

לפני 5 שעות, Liviur כתב:

מעניין - בתקופת הscion בארה״ב זה היה הפוך - אז לגמרי עניין של מיתוג (scion למעשה נוצרה כדי לפתור את בעיית המיתוג של הקהל המבוגר של טויוטה).

והמותג נכשל ונסגר 🤣

עריכה אחרונה על ידי itaimoto

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...