Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקור פתחתי כאן דיון לפני כמה ימים בעזרת בחירת רכב עד 60 אלף אבל יכול להיות (עדיין לא ודאי) שנוכל לבחור רכב חברה והבחירה בדגם צריכה להיעשות עד מחר בין אם זה יקרה או לא 

*הנסיעות הן בעיקר בתוך העיר

* חשוב לי נושא הבטיחות ויוצא מהנחה שבשנתונים החדשים יש יישור קו וגם בגימור הנמוך יותר הרכבים מאובזרים ברוב המערכות המתקדמות (תקנו אותי אם אני טועה)

מעבר לזה, חשובה לי (בבנזין) צריכת דלק ושיהיה מרווח/ נוח לנוסעים מאחור (יוצא לי להסיע הרבה פעמים אחיינים בני 4-6 או קרובי משפחה מבוגרים). גם איכות הנהיגה ואמינות לא תזיק כמובן

מבחינת חשמליות, אנחנו גרים בבניין עם חנייה בטאבו אבל זו חנייה ללא שער כניסה, אני לא יודע עד כמה זה בטיחותי לשים עמדת טעינה בחנייה כזו? מה שכן יש לנו עמדות טעינה ממש דקה נסיעה מהבית ונראה שיש כמות סבירה של עמדות טעינה באשדוד

מבחינת מכוניות שיצא לי לנהוג עליהן זה רק הפיג׳ו 3008 1.6 פרימיום, זה רכב שממש רציתי לקנות ולא יכולתי להרשות אבל אני לא בטוח איפה הוא עומד מול האחרים והאם הוא מרגיש חלש ב1.2? האם גירסת האקטיב קיבלה את כל האבזור הבטיחותי כמו הפרימיום בשנתונים חדשים? אני מניח שמבחינת בטיחות והרגשת פרימיום/רמת אבזור והרגשה של רכב עתידני האיוניק 5 יהיה הכי בולט מכל הרכבים המוצעים, מה שגם מדובר בחשמלי עם טווח גבוהה (לפחות מוצהר)

אשמח אם תוכלו להמליץ בנפרד לבנזין ולחשמלית/היברידית

בנזין

Peugeot 3008 Active Pack 1.2T

Seat Ateca 1.5 Style

Skoda Karoq 1.5 Ambition

Citroen C5 Aircross Feel 1.2

Hyundai Tucson Panoramic 1.6T

Mazda CX5 Executive 2.0

Skoda Kodiaq 1.5 Ambition

Cherry Tiggo 8 Noble

Mitsubishi Outlander 2.5 Executive

Skoda Scala 1.0TSI Ambition

חשמליות/היברידי פלאג אין

Hyundai IONIQ 5 Prestige

BYD ATTO3 Comfort

KIA Niro Plus LX

פורסם

מבחינת הבנזין לדעתי אפשר כבר לצמצם את הרשימה לרכבים שהעיצוב פנימי חיצוני, ומערכות ההנעה שלהם עדכניות וחזקות, וגם רכבים תאומים.

אם אין צורך ברכבי 7 מקומות ניתן לצמצם גם אותם 

סקודה סקאלה לא שייך לקטגוריה ונחות באבזור ובמנוע 

נשארו :

בנזין - 

peugeot 3008 Active Pack 1.2T

Seat Ateca 1.5 Style (תאום של הקארוק עם שינויים קלים) 

Skoda Karoq 1.5 Ambition

Mazda CX5 Executive 2.0 

חשמליות - Hyundai IONIQ 5 Prestige חד משמעית הכי טוב ברשימה 

מפה זה תלוי בך, אם יש לך עמדת טעינה בבית או שתטעין מאוד קרוב לבית , אישית הייתי הולך על האיוניק 5 

אם אתה לא דואג לתחזוקה ולירידת ערך בכלל, ומעוניין בבנזין לדעתי הקארוק והפיגו מצוינות, ואחריהן המאזדה (מנוע אטומספרי)  והטוסון .

מבחינת דלק כולן דומות,  סביבות 1 ל12

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 36 דקות, nissan1211 כתב:

בתור אחד שנוסע שנים על רכבי הקונצרן, ומחזיק היום 2 רכבים של הקונצרן הזה (אם כי עם מנועים אחרים), אז - לא!.

בשביל חיים עם הרבה פחות דאגות עדיף לדלג על מנועי ה 1.2 האלה.

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, dani666 כתב:

בתור אחד שנוסע שנים על רכבי הקונצרן, ומחזיק היום 2 רכבים של הקונצרן הזה (אם כי עם מנועים אחרים), אז - לא!.

הרכב רכב חברה באחריות , אמינות יוצאת דופן היא לא רלוונטית פה והפותח ציין את זה כבונוס. אילו היה רכב פרטי הייתי ממליץ רק על המאזדה ואולי הטוסון 

מה גם שמנוע 1.2 הזה הוא לא גרוע מבחינת אמינות, מלבד הבעיה בהתפוררות הטיימינג שקורת אחרי די הרבה קמ ובודקים בכל טיפול למניעה מראש אין לו תקלות יוצאות דופן.

הגיר הוא 8 הילוכים יפני אמין מאוד. 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם
לפני כשעה, nissan1211 כתב:

מבחינת הבנזין לדעתי אפשר כבר לצמצם את הרשימה לרכבים שהעיצוב פנימי חיצוני, ומערכות ההנעה שלהם עדכניות וחזקות, וגם רכבים תאומים.

אם אין צורך ברכבי 7 מקומות ניתן לצמצם גם אותם 

סקודה סקאלה לא שייך לקטגוריה ונחות באבזור ובמנוע 

נשארו :

בנזין - 

Seat Ateca 1.5 Style (תאום של הקארוק עם שינויים קלים) 

Skoda Karoq 1.5 Ambition

Mazda CX5 Executive 2.0 

חשמליות - Hyundai IONIQ 5 Prestige חד משמעית הכי טוב ברשימה 

מפה זה תלוי בך, אם יש לך עמדת טעינה בבית או שתטעין מאוד קרוב לבית , אישית הייתי הולך על האיוניק 5 

אם אתה לא דואג לתחזוקה ולירידת ערך בכלל, ומעוניין בבנזין לדעתי הקארוק והפיגו מצוינות, ואחריהן המאזדה (מנוע אטומספרי)  והטוסון .

מבחינת דלק כולן דומות,  סביבות 1 ל12

לפני 34 דקות, dani666 כתב:

בדיוק קראתי על הבעיה המדוברת בגירסא 1.2 של הפיג׳ו, בנוסף להבדלים בכוח לעומת ה1.6 שמורגשים היטב לפי מה שאנשים פה אומרים. מאוד מבאס לשמוע את האמת, זה הרכב שהכי מושך אותי מהרשימה, במיוחד העיצוב אבל כמעט מכל הבחינות, אפילו יותר מהאיוניק 5. 

גם על הקארוק הספקתי למצוא תלונות על הגיר במיוחד בנסיעות עירוניות. אני מניח שהנושא של האמינות מקבל פחות משקל כשמדובר ברכב מהחברה, ואם מדובר בתקלות שדורשות תיקון אחרי שהרכב עבר הרבה ק״מ ודורשות תיקון חד פעמי זה לא כזה נורא אבל עדיין מבאס. 

בנוגע לצריכת דלק, שכחתי שיש דלקן אז בבנזין אפשר לייחס לזה פחות חשיבות. 

בנוגע לחשמליות כמו שציינתי יש לנו חנייה בטאבו שאפשר להתקין בה עמדת טעינה, אבל החנייה בבניין שלנו לא סגורה או תת קרקעית ככה שכל אחד יכול לבוא ולהתעסק עם העמדה.. השאלה היא האם יכולים לעשות עם זה משהו או להרוס את זה בקלות? יש לנו עמדת טעינה במרכזון קטן במרחק נסיעה של דקה מהבית וגם עמדות טעינה בקניונים ומרכזי קניות בזמן נסיעה של 5-10 דקות מהבית 

פורסם

להבהרה והסרת ספק, עמדת הטעינה הביתית ננעלת באמצעות סיסמא כך שיכולה להיפתח על ידי הבעלים בלבד. זו צריכה להיות דרגתך האחרונה.

• מעניין 1
פורסם
לפני 38 דקות, מוטי28 כתב:

בדיוק קראתי על הבעיה המדוברת בגירסא 1.2 של הפיג׳ו, בנוסף להבדלים בכוח לעומת ה1.6 שמורגשים היטב לפי מה שאנשים פה אומרים. מאוד מבאס לשמוע את האמת, זה הרכב שהכי מושך אותי מהרשימה, במיוחד העיצוב אבל כמעט מכל הבחינות, אפילו יותר מהאיוניק 5. 

גם על הקארוק הספקתי למצוא תלונות על הגיר במיוחד בנסיעות עירוניות. אני מניח שהנושא של האמינות מקבל פחות משקל כשמדובר ברכב מהחברה, ואם מדובר בתקלות שדורשות תיקון אחרי שהרכב עבר הרבה ק״מ ודורשות תיקון חד פעמי זה לא כזה נורא אבל עדיין מבאס. 

בנוגע לצריכת דלק, שכחתי שיש דלקן אז בבנזין אפשר לייחס לזה פחות חשיבות. 

בנוגע לחשמליות כמו שציינתי יש לנו חנייה בטאבו שאפשר להתקין בה עמדת טעינה, אבל החנייה בבניין שלנו לא סגורה או תת קרקעית ככה שכל אחד יכול לבוא ולהתעסק עם העמדה.. השאלה היא האם יכולים לעשות עם זה משהו או להרוס את זה בקלות? יש לנו עמדת טעינה במרכזון קטן במרחק נסיעה של דקה מהבית וגם עמדות טעינה בקניונים ומרכזי קניות בזמן נסיעה של 5-10 דקות מהבית 

בנוגע לעמדה אל דאגה, אנשים לא ייגעו סתם ככה, וגם אם כן אפשר להגדיר שלא תהיה פתוחה לכל רכב. האפשרות של להטעין בקרבת מקום היא נחמדה אבל קצת פחות נוחה כי אי אפשר להטעין בלילה ולקום לסוללה מלאה.

בקשר לבנזין, המנוע 1.2 הזה הוא חזק, אולי פחות מ1.6 אבל נהגתי עליו והוא כן מרגיש זריז, הקארוק יש לה גיר dsg7 לא אמין לטווח ארוך שזה לא רלוונטי פה (כמה שנים לרוב) אבל התפקוד שלה בין הטובים ביותר, מאפשר ניצול מנוע וחיסכון בדלק, ובשידוך עם המנוע 1.5 המוכר של פולקסווגן הוא חזק , יותר מהפיגו גם במהירות, גם במומנט וגם בזינוק 0-100 ככה שאתה תהנה מאוד משתי הרכבים. וכמו שאמרנו האמינות לא הכי רלוונטית כי אלה לא רכבים שמביאים תקלות כל חודש אלא מדובר פה על אחזקה ארוכת טווח של כמה שנים (יכול להיות אפילו 4 + אם בכלל).

לכן זה נטו השוואה של אבזור,עיצוב ומנוע - https://www.icar.co.il/compare/?compare-version[]=22840&compare-version[]=18120&compare-version[]=23187 

תיקח בחשבון שהאיוניק 5 זה חוויה אחרת בעיצוב , בהנעה עם מומנט גבוה , ואפילו באספקטים מסוימים באבזור 

• תוכן חדש...