Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו במשפחה 2 רכבים 

סוויפט 2014 אוטומטית 165 אלף קמ

Sx4 2010 אוטומטית 236 אלף קמ

הסוויפט מטופלת לפי הספר

הsx4 לפי הספר מלבד השמן גיר. 

לגבי הsx4 נקנתה ב150 אלף ולא ידוע אם הוחלף אי פעם שמן גיר אנו לא החלפנו. בנוסף יש רעשים כשעולים על במפרים. הרכב מאוד ישן ועבר הרבה אך מרגיש שנוסע מצויין מלבד הפחחח ששומעים עולים על במפר… המוסך אמר שזה הגיוני אבל אפשר להמשיך לסוע.

הרכבים מטופלים במוסך של סוזוקי (אני משתדל להביא שמן איכותי אך בפעם האחרונה בסוויפט 165 אלף בטעות הם שמו שמן שלהם פז) 

3 שאלות 

א. האם להמשיך במרווחי טיפולים של 15 אלף? או להוריד ולכמה לאחרונה החלטתי לשים שמן של amsoil עדיין לא שמנו אותו האם הוא יוכל להחזיק 15 אלף?  

האם שמן פז מחזיק מעמד 15 אלף קמ??

ב. האם לsx4 כדאי להחליף שמן גיר או שזה יעשה נזק? וגם אם כן איך כדאי חלקי או מלא? 

ג.  אנחנו מתכננים להחזיק את הרכבים האלו עד לפחות 300 אלף לפחות - האם יש לכם עצות כלליות או ספציפיות לרכבים הללו? 

נ.ב חווית הנהיגה בהם לא משהו.. אבל הם מאוד אמינים אז אנחנו לא מתכוונים להיפטר מהם.

תודה מראש. 

פורסם

מירווחי טיפול צריכים להיות לפי הוראות ייצרן .

מירווח טיפול אינו רק ק"מ אלא גם זמן.

לדוגמא: 15אלף או שנה, מה שבא קודם.

שמן תוצרת פז אינו בהכרח פחות איכותי משמן תוצרת חוץ.

שמן מנוע צריך להתאים לתקן אותו הייצרן קבע. לפי דרישות צמיגות ודרגת איכות.

אכן, יש סיכון מסויים בהחלפת שמן גיר. (חלקית או מלאה).

מה אומרים במוסך לגבי החלפת שמן גיר, האם הם נרתעים מלבצע את זה?

אני תמיד חושד בייצרן שמצהיר על "שמן גיר ללא החלפה", אני מקווה שסוזוקי אינו כזה.

לי פעם ריססו עם ספרי סילקוני כלשהו את הבוקסות של המיתלים והרעש על הבאמפים נפסק.

אולי גם אצלך זה יעבוד .

אולי בכל זאת צריך להחליף בולמי זעזועים, כריות, בוקסות וכל מה שיכול להתבלות במיתלים של רכב שעבר קרוב לרבע מיליון קילומטר.

פורסם

אין סיכון בלהחליף שמן גיר במרווח התקין, יש סיכון ברכבים שלא הוחלף בהם כבר פי 2 ו3 מהרווח שהגיר כבר כל כך התפורר מבפנים שהדבר היחיד שגורם לקלאצים לתפוס זה השמן הצמיגי (כי הקלאצים התפוררו לתוכו)

לכל שמן/נוזל יש אורך חיים ואם אתה רוצה להחזיק את האוטו עד ל300 אלף אז תחליף שמן גיר כי לא רק המנוע שלך דורש תחזוקה.

תבדוק במדיד שמן את הצבע על נייר טואלט, אם הוא לא שחור פחם/רואים ניצוצות של מתכת אז תחליף. אבל באופן כללי 160 אלף זה עוד בדרך כלל לא מאוחר מדי.

• מעניין 1
פורסם

אולי צריך להפריד בין שתי הבעיות הפחח מהבמפרים לא אמור להיות קשור לשמן גיר לדעתי הלא מקצועית,

אם אתה מתכוון לסוג של צפצוף - אפשר לנסות להתיז ספריי שמן על הבולמים האחוריים

פורסם
בתאריך 19.4.2023 בשעה 00:49, Shab00 כתב:

אין סיכון בלהחליף שמן גיר במרווח התקין, יש סיכון ברכבים שלא הוחלף בהם כבר פי 2 ו3 מהרווח שהגיר כבר כל כך התפורר מבפנים שהדבר היחיד שגורם לקלאצים לתפוס זה השמן הצמיגי (כי הקלאצים התפוררו לתוכו)

לכל שמן/נוזל יש אורך חיים ואם אתה רוצה להחזיק את האוטו עד ל300 אלף אז תחליף שמן גיר כי לא רק המנוע שלך דורש תחזוקה.

תבדוק במדיד שמן את הצבע על נייר טואלט, אם הוא לא שחור פחם/רואים ניצוצות של מתכת אז תחליף. אבל באופן כללי 160 אלף זה עוד בדרך כלל לא מאוחר מדי.

לא הבנת אותי כלל. הsx4 עם ה236 אלף - לא הוחלף שמן גיר (כנראה, לא באשמתי).. לסוויפט החלפתי ב150 אלף עכשיו היא על 165 בגלל שמדובר על 236 אלף אני מפחד להחליף

בתאריך 19.4.2023 בשעה 07:36, נקודה טובה כתב:

אולי צריך להפריד בין שתי הבעיות הפחח מהבמפרים לא אמור להיות קשור לשמן גיר לדעתי הלא מקצועית,

אם אתה מתכוון לסוג של צפצוף - אפשר לנסות להתיז ספריי שמן על הבולמים האחוריים

לא התכוונתי שהפחח קשור לגיר.. הגיר כרגע מתפקד רגיל 

אלא לבלאי של בולמים או מערכות אחרות שעושות רעש בבמפרים

פורסם (נערך)
לפני שעה, tamir3000 כתב:

האם לשניהם גיר רציף?

אם כן, נשמע שהאמינות של הגירים האלה טובה יחסית לקילומטראז׳.

גיר פלנטרי 4 מהירויות.

היו לי דגמים דומים - SX4 משנת 2010 שמתה מיתת נשיקה (הבן שלי נישק איזו קיה בישבן), 12 שנה, 185,000 ק״מ, אפס תקלות. בהקשר שנשאל - טופלה במוסך יבואן עם שמנים ישראליים. סוויפט 2013 שנמכרה לאחרונה עם 140,000 ק״מ, טופלה באותה דרך, התקלות היחידות היו צורך בניקוי מצערת (בעיה מוכרת בדגם), החלפת ממיר קטליטי (לדברי המוסכניק תקלה לא שכיחה) והחלפת מדחס מזגן. מבחינת מנוע ותה״ל לא היו שום בעיות.ֶ

לגבי החלפת שמן גיר - לא זוכר, והחשבוניות מהמוסך כבר נגרסו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

החזקתי את הסוויפט בעבר.

כרגע אני מחזיק SX4 2011 שנקנתה חדשה ועברה 185K.

בשבע שנים אחרונות אני מטפל ברכב לבד כלומר הרכב אשכרה לא רואה מוסך 🙂

א. האם להמשיך במרווחי טיפולים של 15 אלף? או להוריד ולכמה לאחרונה החלטתי לשים שמן של amsoil עדיין לא שמנו אותו האם הוא יוכל להחזיק 15 אלף?  

כמו שאמרו לפני מותג השמן לא כל כך חשוב. הוא צריך להיות בתקן SG ומעלה 5W-30 סינטטי מלא. שמן פז מתאים אם הוא סינטטי מלא.

אני אישית קיצרתי את המרווח בין ההחלפות ל-12K, זה יעשה רק טוב לרכב מזדקן.

ב. האם לsx4 כדאי להחליף שמן גיר או שזה יעשה נזק? וגם אם כן איך כדאי חלקי או מלא? 

ע"פ היצרן מחליפים כל 165K ק"ם או 11 שנה. אני עשיתי שלוש החלפות חלקיות בין 120 ל-140 אלף ק"מ והגיר עובד כמו חדש.

אם כרגע הגיר תקין ואין החלקות, הייתי ממליץ להחליף. אם אתה עושה את זה במוסך אז שיחליפו גם את הפילטר. החלפה מלאה או חלקית זה תלוי במצב השמן לדעתי.

ג.  אנחנו מתכננים להחזיק את הרכבים האלו עד לפחות 300 אלף לפחות - האם יש לכם עצות כלליות או ספציפיות לרכבים הללו? 

גם אני מחזיק את הרכבים לאורך זמן ובנתיים הסוזוקי לא מאכזבים. לדעתי לא חייבים לטפל במוסכים של סוזוקי, כל מוסך טוב ואמין יעשה את העבודה. הטיפ שלי מתאים לכל רכב הוא להשתמש בחלפים איכותיים בלבד ולטפל בזמן.

אגב יתכן שתצטרך להחליף בולמי זעזועים, הם מתעייפים בקילומטרז' הזה. ממליץ לשים רק את המקוריים של KYB.

עריכה אחרונה על ידי נומד
פורסם

לגבי מוסך רשת יבואן או לא - בדוק הצעות מחיר. בן שלי, כאשר החזיק את הזוויתי, בדק, והפרש מחיר הטיפולים בין מוסך כללי למוסך יבואן היה זעום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 21.4.2023 בשעה 09:36, tamir3000 כתב:

האם לשניהם גיר רציף?

אם כן, נשמע שהאמינות של הגירים האלה טובה יחסית לקילומטראז׳.

גיר אוטומטי רגיל לא רציף לשניהם

בתאריך 21.4.2023 בשעה 10:01, Shab00 כתב:

אשלח בהמשך

בתאריך 21.4.2023 בשעה 16:49, נומד כתב:

החזקתי את הסוויפט בעבר.

כרגע אני מחזיק SX4 2011 שנקנתה חדשה ועברה 185K.

בשבע שנים אחרונות אני מטפל ברכב לבד כלומר הרכב אשכרה לא רואה מוסך 🙂

כמו שאמרו לפני מותג השמן לא כל כך חשוב. הוא צריך להיות בתקן SG ומעלה 5W-30 סינטטי מלא. שמן פז מתאים אם הוא סינטטי מלא.

אני אישית קיצרתי את המרווח בין ההחלפות ל-12K, זה יעשה רק טוב לרכב מזדקן.

ע"פ היצרן מחליפים כל 165K ק"ם או 11 שנה. אני עשיתי שלוש החלפות חלקיות בין 120 ל-140 אלף ק"מ והגיר עובד כמו חדש.

אם כרגע הגיר תקין ואין החלקות, הייתי ממליץ להחליף. אם אתה עושה את זה במוסך אז שיחליפו גם את הפילטר. החלפה מלאה או חלקית זה תלוי במצב השמן לדעתי.

גם אני מחזיק את הרכבים לאורך זמן ובנתיים הסוזוקי לא מאכזבים. לדעתי לא חייבים לטפל במוסכים של סוזוקי, כל מוסך טוב ואמין יעשה את העבודה. הטיפ שלי מתאים לכל רכב הוא להשתמש בחלפים איכותיים בלבד ולטפל בזמן.

אגב יתכן שתצטרך להחליף בולמי זעזועים, הם מתעייפים בקילומטרז' הזה. ממליץ לשים רק את המקוריים של KYB.

תודה על העצות

אני מטפל במוסך של סוזוקי והם אומרים שהפז הוא סנטטי מלא.

• תוכן חדש...