Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"מכונית בנזין עם מנוע טורבו לא מומלץ לכבות מיד, אלא להשאיר בפארקינג/ניוטרל עם מנוע עובד לעוד דקה ואז לכבות מנוע כי אחרת זה הורס את הטורבו" -
זה נכון, או שזאת סתם אגדה לא מבוססת ?

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

אם זה לנצי'ה טמה טורבו 1995, רלוונטי.

אם זה רכב כלשהו מודל 2023 שיש לו Star&Stop שבכל מקרה מכבה את המנוע בכל עצירה, לא רלוונטי.

• אהבתי 4

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ואם זה רכב דיזל בן 8? 🙂

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לכל רכב מודרני יש משאבה חשמלית שממשיכה לשאוב עשר דקות אחרי כיבוי הרכב כדי שהטורבו יחזיק מעמד. אם תקשיב אחרי הכיבוי של הרכב תשמע אותה עובדת.

• אהבתי 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם

אם אתה נוסע רגוע כמה דקות לפני ההגעה לחניה - אין בעיה.
אם נסעת מהר, בסל״ד גבוה וכו לפני ההגעה לחניה, חכה דקה שתיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני שעה, edward כתב:

לכל רכב מודרני

תגדיר מודרני?

זה מזכיר לי שבחברה הקודמת שעבדתי בה, לפני כמעט שני עשורים, הביאו מומחה רכב להרצות לנו על בטיחות ברכב,

והוא הצהיר שם בגאון - היום כבר לא צריך לפמפם את הברקסים, יש ABS בכל רכב

מה שהוא שכח, זה שיש שם לא רק מנהלים ובכירים עם רכבי חברה מודרניים, אלא גם עובדי ייצור ומחסן שלא מעט מהם עדיין נהג על מכוניות משנות ה80-90 שלחלקן לא היה כלל ABS

אם מישהו מהם באמת הקשיב לו, יכול להיות שהוא כבר לא איתנו היום

• אהבתי 3

כבר חתמתי...

פורסם
לפני שעתיים, edward כתב:

לכל רכב מודרני יש משאבה חשמלית שממשיכה לשאוב עשר דקות אחרי כיבוי הרכב כדי שהטורבו יחזיק מעמד. אם תקשיב אחרי הכיבוי של הרכב תשמע אותה עובדת.

תגדיר "מודרני". 2012 זה מספיק מודרני? כי אצלי אין. מציע לא להסתמך באופן עיוור על כך שקיימת משאבת שמן/נוזל קירור, אלא אם כן אתה יודע בוודאות שלרכב הספציפי יש.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

חזיר דיזל

פורסם

היות ואני מבין שזה שונה בין סוגי רכב שונים, מוסיף:

הרכב שלי הוא יונדאי i-20 מודל 2022, מנוע טורבו בנזין 998 סמ"ק.

לשמחתי, אין שם "start stop".

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני שעתיים, קורן בן אשר כתב:

כי אצלי אין.

גם אצלי אין,  מודל 2016 והמנוע היה בשימוש עד 2019.

היו כל כך הרבה שירשורים בנושא הזה בפורום שאני כבר לא זוכר באיזה מהם דיברנו על  כך שבדיזלים יותר נדיר לראות קירור נוזל לטורבו כי טמפ' גזי פליטה נמוכה יותר וזה פחות קריטי.

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

כך שבדיזלים יותר נדיר לראות קירור נוזל לטורבו כי טמפ' גזי פליטה נמוכה יותר וזה פחות קריטי.

סביר להניח שזו הסיבה. בכל אופן, יש לי משהו להגיד על כך, אעשה זאת בשרשור נפרד כדי לא לחטוף את השרשור הזה.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

אגב אצלי בספר רכב (1.6 דיזל של פיז'ו/סיטרואן שקיים בהמון דגמים כאמור עד שנת 2019), יש את ההערה הזו.

וכן אני ממתין את הכמה שניות האלו, זה הרגל אוטומטי אצלי אחרי הרבה שנים.

כמה שניות זה לא דקה. 

אחרי נסיעה מהירה או מאומצת, ממתין יותר שניות. אחרי כניסה לחניה או נסיעה איטית, ממתין פחות עד בכלל לא.

בדגם הספציפי שאצלי אין שום מערכת קירור או שימון לטורבו שממשיכה לפעול אחרי כיבוי המנוע. 

IMG_20230302_211031.thumb.jpg.655a26f8356ce8c0068e7254c32e2867.jpg

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

כך גם אני נוהג, וכך כתבתי לפות"ש במקום אחר.

נסעתי נסיעה "מנהלתית" רגועה, עם כמה דקות נסיעה עירונית, ואחרי תמרוני חניה - ממתין כמה שניות.
עליתי מיממלח עם רכב עמוס ביום של 40 מעלות ועצרתי לתדלק בערד - ממתין שתי דקות.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

זה בדיוק מה שאני עושה עם האיוניק 5 בסיום נסיעה. מחכה חצי דקה שהטורבו יקבל שימון בסרק, ואז מכבה. 

• מצחיק 6
  • מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...