Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני רוצה לקנות רכב יד 2 ומצאתי את עצמי עם כל מיני שאלות שאין לי תשובה עליהם ורוצה לבקש מכם עזרה בניית תהליך קניה.

יש הרבה מאוד דברים שאנישים ממליצים לעשות לפני \ אחרי אבל לא מצאתי משהו מרוכז ופרקטי (ולא ממומן ע"י איזה חברה בעלת אינטרס) .

אולי נוכל לבנות איזשהו מדריך FAQ של שאלות נפוצות ותשובות וזה ישמש גם אנשים אחרים פה.

אתחיל בכמה שאלות:

1. העברת בעלות אל מול תשלום  

• האם קודם מעבירים את הכסף ואז עושים העברת בעלות
  • או קודם העברת בעלות ואז מעבירים כסף
  • או שעושים זיכרון דברים,
  • שמעתי גם על צ'ק בנקאי 
  • היום יש את חוק המזומן זה אומר שאי אפשר לבוא עם המוכר לדואר וברגע העברת בעלות לתת לו את הכסף ביד.

2. בדיקת רכב במכון 

• מי משלם על הבדיקה
  • איך אפשר להשתמש בבדיקה הזו אם נמצאו ליקויים
  • מתי עושים אותה
  • מה זה אומר כשכותבים במודעה "מתחחייב בבדיקה למנוע, שילדה ..."

3.בדיקת היסטוריית רכב 

• ישנם מס' שירותים שנותנים היסטוריית רכב בעלות של בערך 150 ש"ח
  • מה זה מרכז סליקה ומה הוא נותן?
  • האם זה מקובל לבקש מהמוכר לתת פרטי רישיון רכב לצורך בדיקות כאלה?

4. ביטוח 

קנית רכב בעיר אחרת, אבל הביטוח עדיין על הבעלים הקודם, איך אוספים את הרכב,  האם חייבים להסדיר עם הביטוח קודם? 

אשמח לעזרתכם,

תודה! 

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש ריכוז יפה מאוד בפורום:

בקצרה:
העברת בעלות - לרוב קודם התשלום ואח"כ העברת בעלות. הדרך הבטוחה ביותר לשלם היא ככל הנראה העברת זה"ב.
בדיקה - מקובל שהקונה משלם. אם נמצאו ליקויים שלא היו ידועים קודם אפשר להוריד במחיר(אם המוכר מסכים...).  ל- "מתחייב בבדיקה" אין הרבה משמעות, אבל הרעיון הוא שאם יימצאו ליקויי מנוע / שלדה רציניים המוכר יחזיר לקונה את הכסף על הבדיקה

בדיקת היסטוריה - דו"ח סליקה עולה 10 שקלים. המוכר יכול להוציא בעצמו או לתת את הפרטים.

ביטוח - אסור לנהוג ברכב שקנית לפני שעשית ביטוח על שמך

בהצלחה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 12.1.2023 בשעה 14:31, motior כתב:

בקצרה:
העברת בעלות - לרוב קודם התשלום ואח"כ העברת בעלות. הדרך הבטוחה ביותר לשלם היא ככל הנראה העברת זה"ב.
בדיקה - מקובל שהקונה משלם. אם נמצאו ליקויים שלא היו ידועים קודם אפשר להוריד במחיר(אם המוכר מסכים...).  ל- "מתחייב בבדיקה" אין הרבה משמעות, אבל הרעיון הוא שאם יימצאו ליקויי מנוע / שלדה רציניים המוכר יחזיר לקונה את הכסף על הבדיקה

בדיקת היסטוריה - דו"ח סליקה עולה 10 שקלים. המוכר יכול להוציא בעצמו או לתת את הפרטים.

ביטוח - אסור לנהוג ברכב שקנית לפני שעשית ביטוח על שמך

בהצלחה

שלום, מה זה העברת זהב?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הנושא הזה ממש הוציא את המחשבות שלי לכתב!

בתאריך 12.1.2023 בשעה 14:31, motior כתב:

קראתי את כל המדריכים אבל השאלות של פותח השרשור לא מקבלות שם תשובה ברורה, אבל כן אפשר למצוא תשובות בחיפוש

הוספתי את מה שאני מבין:

בתאריך 12.1.2023 בשעה 14:25, Jek_8 כתב:

1. העברת בעלות אל מול תשלום  

• הדרך הכי "הוגנת" היא להפגש בסניף דואר, הקונה נותן לפקידה צ'ק בנקאי והמוכר מפתח ורישיונות , היא עושה הצלבת מידע ואם הכל תקין מבצעת רישום והחלפה
  • זיכרון דברים הוא לא חובה אבל יכול לעזור במקרים בהם העסקה לא מתבצעת ביום אחד, זה בעצם הסכם שהצדדים מתחייבים למכור\לקנות אחד כלפי השני ולא לבטל את העסקה או למכור לאדם אחר

2. בדיקת רכב במכון 

• הבדיקה נועדה בשביל הקונה לכן הוא משלם עליה, אם יש ליקויים לא רציניים ועדין מעוניינים לרכוש את הרכב אז נהוג ללכת למוסך ולבדוק את עלות התיקון ולהתקזז במחיר הרכב
  • מכיוון שהבדיקה יקרה אתה תרצה לעשות אותה כשאתה בטוח רוצה לקנות את הרכב בהנחה שהבדיקה תקינה, כלומר לאחר אימות כל הפרטים, בדיקת הרכב באופן עצמאי וסיכום מחיר עקרוני על הרכב (שיכול להשתנות בעקבות הבדיקה)

3.בדיקת היסטוריית רכב 

• את היסטוריית הרכב צריך לקבל מהמוכר, אם אין לו אז לבקש שיתקשר למוסך שבו הוא טיפל ברכב, יקבל עותק למייל ויעביר לך
  • אתר סליקה נותן היסטוריית תביעות של הרכב מול חברות הביטוח, עולה 10 שקלים וצריך לקבל אישור מהמוכר לבצע את זה וגם פרטים אישיים שלו
  • עד כמה שאני מבין לא כל מוכר יהיה מוכן להסכים

ואשמח גם לעזרה עם כמה שאלות:

1. האם אפשר לבקש מהמוכר שיוסיף אותי לביטוח שלו ליום אחד ? כלומר אני נוהג ברכב שכבר על שמי אבל הביטוח עדיין על שמו

2. עדיין לא ברור לי העניין שאם נמצאו ליקויים גדולים בבדיקה אז אפשר לדרוש מהמוכר שישלם ? למה שהוא יסכים ?

פורסם

ככל הידוע לי ברגע שמבוצעת העברת בעלות הביטוח של המוכר פג תוקף ולכן לא ניתן להסתמך על הביטוח שלו.

לגבי הליקויים, לדרוש אפשר. אם המוכר "התחייב בבדיקה" אולי הוא גם ישלם את מחיר הבדיקה ובכל מקרה אולי יסכים להוריד במחיר. לא נראה לי שאפשר להכריח אותו.

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 12 דקות, motior כתב:

ככל הידוע לי ברגע שמבוצעת העברת בעלות הביטוח של המוכר פג תוקף ולכן לא ניתן להסתמך על הביטוח שלו.

ביטוח חובה לא מתבטל עד שהקונה לא יציג למוכר ביטוח חדש, או שיהיה לקונה אסמכתא כתובה שהקונה מודע לכך שהוא מבטל את הביטוח,

היה ע"ז שירשור בעבר לא זוכר בדיוק איפה, זה קרה עקב מוכרים שביטלו ביטוח והקונה ביצע תאונה והסיפור הגיע לפתחו של בית המשפט,

גם אני מכרתי רכב לפני חודשים והביטוח לא הסכים לבטל לי את החובה עד להסכמת הקונה ואו הצגת ביטוח שלו בתוקף,

לגבי המקיף/צד ג' המוכר יכול לבטל,

אני כמוכר לא היתי מסכים שתנהג על הביטוח שלי ובמקרה תביעה אני יצטרך לשלם עלית פרמיה,

פשוט לפני שאתה קונה את האוטו תבקש מהסוכן שלך לפתוח עבורך פוליסה על הרכב הנ"ל, באם לא קנית את הרכב שיבטל למחרת,

ככה עשיתי תמיד. (הוא לא יביא לך את הפוליסה עד שלא יקבל העברת בעלות אם הבנתי דרישה של חברות הביטוח)

• אהבתי 2
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 15 שעות, WE988244 כתב:

ביטוח חובה לא מתבטל עד שהקונה לא יציג למוכר ביטוח חדש

זה נתון למחלוקת ולכן פתח לצרות.

בקישור הזה יש כתבה בנושא הזה, בה חברת ביטוח ניסתה לחמוק מתשלום.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001177921

"בית המשפט ציין, כי המבטחת הסתמכה על ההלכה שנקבעה בבית המשפט העליון

לפיה עם העברת הבעלות ברכב מנועי, פוקעת עימה החבות הביטוחית של חברת הביטוח.

בית המשפט ציין, כי אותה הלכה נגעה לפרשנות של סעיף מסוים בפוליסת הביטוח."

פורסם (נערך)

נתקלתי בלא מעט מודעות של רכבים יד2 כשהיד1 היא מאפס קילומטר. שעל פניו נראה לי אידאלית כי מקבלים הנחה על העברת יד

חלק מהמוכרים מציגים את הרכב כיד1 ודורשים מחיר מחירון בהתאם, חלק אחר רושם שזה נקנה מאפס קילומטר ורושמים יד1 או אפילו מציינים יד2 אבל עדיין דורשים מחיר של יד1 פרטי (כשהמחיר המשוקלל זה בין 5-10 אלף פחות). האם מדובר בשגיאה תמימה ואם נאמת אותם מול המחירון המשוקלל הם יורידו במחיר או שחבל על הזמן ומיותר לפנות בכלל?

ועוד שאלה, באתר משומשת על חלק מהרכבים רשום שיש ריקול על המשאבת דלק שלא טופל אבל בחיפוש ברשת לא מצאתי שום מידע על ריקול כזה.. מה עושים אם יש ריקול לרכב שלא טופל ואם זה בעייתי לקנות רכב כזה?

עריכה אחרונה על ידי זהמפית
פורסם

היי

רק עכשיו אני נתקל בפוסט,

יש מדריך מלא + סרטון הדרכה לבדיקת רכב משומש שהכנתי לפני כשנתיים.

השקעתי בזה המון זמן ומחשבה וצר לי שהוא לא עלה כאן עד כה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...