Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה האם צריך לרוץ ולהחליף שמן מנוע אחרי שנה על קילומטראז כזה נמוך. אני יודע מה התשובה הרשמית אבל אני גם מניח שיש מאחוריה הרבה כסת"ח. השאלה היא האם לרכב כסה שחונה כל הזמן בחניון מקורה, נהרס השמן אחרי שנה עם כל כך מעט עבודה. תודה.

פורסם

התשובה היא די פשוטה, השמן זול והמנוע יקר. יש דעות לכאן ולכאן, ולא יודע עד כמה מי שיענה בדק בדיוק כמה השמן איבד מתכונותיו אחרי נסיעות ככ קצרות. אבל אשאל אותך ככה… עד מתי תכננת למשוך את החלפת השמן? אם זה עניין של חודש לפה או לשם, כנראה לא קריטי, אבל אם תכננת למשוך עוד שנה, ממליץ שלא. דווקא בנסיעות קצרות יש חשיבות יותר גדולה. בקיצור, המשפט הראשון הוא התשובה שלך. תחליף מדי שנה כהגדרת היצרן, הם מבינים טוב מאיתנו. 

• אהבתי 1
פורסם

אם זה כל יום נסיעות של 5 ק"מ תחליף כל שנה.

אם זה פעם בחודש נסיעה של 200 ק"מ וביתר הזמן ללא שימוש, אפשר בהחלט להחליף כל שנתיים.

פורסם (נערך)

בוקי, הייתי נזהר ללכת נגד הוראות היצרן (אפילו לא היבואן) המפורשות, במיוחד כשהן לא לוקחות בחשבון כאן תנאים קשים וכדומה. גם מה החיסכון שפות״ש כבר ישיג פה? גלון שמן איכותי עולה עד 200 שקלים, פילטר עוד חמישים והחלפה 100-150 בטח. גם לך תדע בדיוק מה השמן שמשתמשים בו, מילא אם זה היה בוודאות שמן איכותי (וגם אז לא) שיועד למרווחי ריקון ארוכים, אבל אתה לא יודע שזה המקרה.

גם המצבים שאתה מתאר הם יחסית קיצוניים, וסביר שזה איפשהו באמצע. כך או כך, כנקודת מוצא הייתי מקבל את הוראות (ולא המלצות) היצרן.

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
פורסם
לפני שעתיים, imprezadude כתב:

בוקי, הייתי נזהר ללכת נגד הוראות היצרן (אפילו לא היבואן) המפורשות

אני לא צריך להזהר שכן זו רק דעתי וניסיוני. פעלתי ככה ולא היו לי בעיות. 

רכב שעושה נסיעה ארוכה פעם בכמה שבועות ומכסה 2000 ק"מ בשנה, שעות מנוע שלו מאוד נמוכות. הוא לא צריך החלפת שמן כל שנה.

מי שנוסע כל יום למרחק קצר, כן אני ממליץ להחליף כל שנה. 

אם זה משהו באמתע, שבעל הרכב יחליט מה הוא רוצה לעשות. 

הוראות יצרן פונות למכנה משותף מאוד רחב ולא מכסות את כל סוגי השימוש הקיימים, במיוחד את הלא סטנדרטיים.

פורסם

הכוונה הייתה להיזהר מללכת נגד הוראות היצרן, ולא מציון דעתך, כמובן שזו מקובלת ורצויה.

מבלי להיכנס לכיס של אדם, זה לא מענייני, קשה לי להבין את הרצון לחסוך סכום זעום לעומת שווי הרכב (ששווה בשוק היום, לאקזמפלר נורמלי, ואל תתפסו אותי במספר, 60-70 אלף ש״ח) ולהסתכן בנזק למנוע, גם אם הסיכון נמוך לטענתך, ואני מבין את הנימוק.

אני מודה שאני חסיד של קיצור טיפולים והגדלת ראש לעומת הגדרות היצרן, ודאי לא נסיגה מהן. שוב, כמו שאמרתי, ואני כמובן מכבד את דעתך ונעזרתי בה מספר פעמים, כל עוד לא מבצעים באמת בדיקות מעבדה לשמנים בתנאים האלה, הייתי ממליץ שלא לחרוג מההוראה של היצרן.

פורסם
לפני 18 שעות, imprezadude כתב:

הכוונה הייתה להיזהר מללכת נגד הוראות היצרן, ולא מציון דעתך, כמובן שזו מקובלת ורצויה.

כמובן שאני תמיד בעד להיצמד להוראות היצרן.

אבל לדוגמא יש לי רכב אספנות שהיו שנים שנסעתי בו רק 500 ק"מ בשנה. נוסע פעם בחודש או פעם בכמה חודשים. כל שנה הייתי מחליף שמן, השמן שיורד בהיר ונקי, התחלתי להרגיש שזה מיותר. לא בקטע של עלות אלא טרחה שלדעתי בשימוש הנ"ל לא תורמת דבר.  עברתי להחלפה כל שנתיים - שנתיים וחצי.

אני חושב שזה בסדר אפילו אם זה לא לפי הוראות היצרן, כי זה מקרה של שימוש מאוד לא סטנדרטי שהיצרן לא יכול לכסות בהוראות שלו.

• תוכן חדש...