Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות ברכישת טוארג 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, בכותרת. בתקופה האחרונה בדקתי כמה רכבים שיוכלו לשמש אותנו בנסיעות ארוכות + שטח בינוני (בדקתי גראנד, טרופר, GV) והגעתי להחלטה הלא סטנדרטית הזו. אני מודע לזה שיש סיכון כי מערכת שתצטרך החלפה כאן יכולה לעלות הון. השאלה שלי אם יש בעיות ידועות ומיוחדות שצריך לשים לב? אין נזילות, יש היסטורית טיפולים, והרכב נוסע חזק. אבל?... איפה האבל?   

תודה על כל תובנה!

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

האבל הוא בסיכון של דברים הלא ידועים הרכב פעם עלה הרבה האחזקה היתה לא  נורא יקרה כל עוד דברים לא התקלקלו , היום עולה מעט כי האחזקה סופר יקרה ודברים מתקלקלים. לא סתם אנשים מנסים להיפטר מהם.

פורסם

אם תציין דגם מדויק, ובנוסף תעלה פה צילומים של הסטוריית הטיפולים אם זמין לך, זה יהיה מועיל..

חוץ מזה, השאלה היא כמה עולה, וכמה מבחינתך יהיה סכום מקובל לבלת"מים.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
בתאריך 30.9.2022 בשעה 01:15, אליה כתב:

אם תציין דגם מדויק, ובנוסף תעלה פה צילומים של הסטוריית הטיפולים אם זמין לך, זה יהיה מועיל..

חוץ מזה, השאלה היא כמה עולה, וכמה מבחינתך יהיה סכום מקובל לבלת"מים.

הספציפי שאני בוחן כרגע הוא הלקצ'רי V6 הנפוץ, 2008., יד 3, 190K, ללא תאונות. אין לי היסטוריית טיפולים זמינה אבל הרכב טופל במורשה  בשתי הידיים הראשונית ובמוסך גנרי מאז. הבעלים לחוץ להיפטר ממנו כי מבלבלים לו את המוח, באים לראות מתלהבים ואז נבהלים מעלויות האחזקה ונעלמים והוא כבר קנה חדש. מחירון כ-38K, אבל ימכר מתחת למחירון כי: 1. יש כמה דברים לסדר, למשל חלון אחד לא נפתח וצילינדרים של הדלת האחורית לא מחזיקים 2. הרכב בלוחות כבר הרבה זמן ולא זז, ויש הרבה ממנו בלוחות. 

הצמיגים גמורים, וחדשים כמו שאני רוצה עולים כ-3400 ומעלה לסט (!!). מביא בחשבון עוד כ-1500 ליישור קו. אגב אחת הבעיות זה שגם ללא תקלות, הטיפולים יקרים, אני מתכוון לעשות דברים סטנדרטיים לבד (שמנים, פילטרים, פלגים) ולהשאיר למוסך דברים מקצועיים יותר. 

אצלי הרכב יסע מעט יחסית, אולי 10Kלשנה בעיקר בשטחים בינוניים בסביבת היישוב ולטיולי סופ"ש. לא הייתי שוקל אותו לנסועה גבוהה. 

ולמי שיגיד לי "עדיף טרופר" נכון עדיף אבל 3 שבדקתי היו שחוטות לגמרי והמחירים של הסבירים לא הגיוניים. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

חסרים פה לא מעט פרטים בנוגע לאופי נסיעות השטח אליהן אתה מכוון, האם אתה מתכנן לעשות מסלולי עבירות? (מדרגות, הצלבות דרדרות?) האם שבילי קק״ל? 

בגדול הטוארג היא פלטפורמה לא רעה, תציץ ביוטיוב TFL עשו עליו סדרה בזמנו או בפורום השכן (המתמחה בג׳יפים) יש שם שרשור על טוארג ששימש כרכב שטח. 

שים לב שיש דגמים עם בלמי אוויר, מצד אחד יתרון בשטח כי ניתן להגדיל את מרווח הגחון, מצד שני תיק פלילי אם מתחילות בעיות. 

כמו כן קיימים דגמים עם נעילת דפרנציאל אחורית (למיטב הבנתי נדירים במיוחד). 

לדעתי אתה צריך להכנס להרפתקא כזה רק אם אתה מוכן להוציא לא מעט כסף על תחזוק במידת הצורך, נשמע לי ש-1500 שח ליישור קו זאת הערכה פסימית במיוחד. 

בנודע למחלות, אני רחוק מלהיות מומחה לדגם אבל אני יודע שהטוארג מהשנים האלה סובל מבלאי רציני בפלסטיקה בפנים הרכב. 

כמו כן כמו שכתבתי בנוגע לבולמי אוויר (צפה לתיקונים שמתחילים בכמה אלפים טובים). 

Side note, בנוגע לטרופר, אולי עדיף אם מכוונים למסלולי שטח יותר קשוחים / רוצים לשפר את הרכב (קיימות יותר אופציות בארץ). 

אך הטרופר, לפחות בדגמי הדיזל סובל מבעיות פאטאליות שמאוד קשה להמנע מהן למיטב הבנתי, כמו כן מדובר ברכב אחד לגמרי - body on frame, נוסע כמו כרכרה ביחס לטוארג. 

בהצלחה

• אהבתי 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם (נערך)

אתה מציין הרבה סימנים אדומים, עבור פולקסוואגן, 190000 ק"מ, הרכב כבר זקן מאוד. יש גם את בעיית  הגיר הרובוטי dsg, הדורש תחזוקתיות (במקרה הטוב) או תקלות במקרה הרע.

אין לצפות לשקט מרכב פולסקוואגן בן 14 שנה עם קילומטרז זה, גם לא לשימוש 10000 ק"מ בשנה!

אז מבחינת ניהול סיכונים, מציע שלא תיכנס למיטה חולה זאת.

לצרכים שלך, בהתייחס לניהול סיכונים בנושא אמינות, מציע: סוזוקי (גרנד ויטארה, כפי שמשתתף אחר הציע) או קוריאנים: יונדאי, קאיה. בהצלחה ושמור על כיסך.

עריכה אחרונה על ידי Basko
תיקון שם רכב
פורסם

@Basko בטוארג אין גיר DSG, בטח לא בשנים עליהם דיבר פותח השרשור ולמיטב ידיעתי גם לאחר מכן. 

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

• תוכן חדש...