Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שמכיר בכביש 44 ממש לפני צומת חולון לכיוון תל אביב יש מצלמה. הוויז תמיד אומר שיש מצלמה אבל בפועל ראיתי מכוניות שטסים שם ואין פלאש של הצילום אז חשבתי שהיא לא עובדת מאז אני תמיד טס שם עכשיו אני בתסביך שאולי היא מצלמת בלי פלאש? חייב שיהיה פלאש כדי שזה יצלם נכון? 

פורסם
לפני 23 דקות, yoni159 כתב:

מאז אני תמיד טס שם

אני במקומך הייתי מתנסח 'פעם אחת בטעות נסעתי שם קצת מעל המותר'

חכה חכה מה שתחטוף כאן מהחבר'ה..

פורסם
לפני שעתיים, chezik כתב:

אני במקומך הייתי מתנסח 'פעם אחת בטעות נסעתי שם קצת מעל המותר'

חכה חכה מה שתחטוף כאן מהחבר'ה..

מה אני יחטוף וממי? לא עניין של אף אחד איך אני נוסע מה זה קבוצה של מלשינים? שאלתי שאלה פשוטה לא לדחוף את האף לעיניין שלא שלהם. מי שלא רוצה לעזור שלא יבלבל תמוח רק

פורסם (נערך)

חבר 

קודם כל אף אחד לא נגדך

חלק מכללי הפורום זה שאף אחד לא ימליץ לך לנסוע בצורה כזאת או אחרת שמפרה את החוקים במדינה (גם אם החוקים מפגרים לפעמים)

בכל מקרה לשאלתך 

הציבו את המצלמות האלה שם לפני 8 שנים בערך אם אני זוכר נכון 

ויצאה אז כתבה על חברה שסוגרים את הכביש בכל הנתיבים מחכים כמה דקות שיתפנה ועושים תחרויות

אם בלילה נסעת מהר ולא היה פלאש אז אני בספק אם היא מצלמת 

ביום כשיש שמש חזקה גם אם יש פלאש אתה לא תראה אותו

בכל מקרה סע בזהירות החיים יותר חשובים מעוד כמה דק שתרוויח על הספה או עם החברים

עריכה אחרונה על ידי _-?
פורסם

מנצל את השירשור (לא רציתי לפתוח נושא חדש )

2 שאלות:

1: מצלמת מהירות לפי מה שהבנתי  מצלמת על פי 2 קווים שמונחים על הכביש ומחשבת את הזמן שעובר ביניהם אז למה הוויז מראה כאילו יש איזה טווח שהיא עדיין תופסת (משהו כמו 200 מטר אחרי....)

2: בקשר למד מהירות: המד מהירות באוטו שלי וגם בהרבה רכבים אחרים מראה לפחות 10 קמ"ש יותר ממה שהמד מהירות בוויז מראה למי להאמין?

פורסם
לפני 26 דקות, _-? כתב:

חבר 

קודם כל אף אחד לא נגדך

חלק מכללי הפורום זה שאף אחד לא ימליץ לך לנסוע בצורה כזאת או אחרת שמפרה את החוקים במדינה (גם אם החוקים מפגרים לפעמים)

בכל מקרה לשאלתך 

הציבו את המצלמות האלה שם לפני 8 שנים בערך אם אני זוכר נכון 

ויצאה אז כתבה על חברה שסוגרים את הכביש בכל הנתיבים מחכים כמה דקות שיתפנה ועושים תחרויות

אם בלילה נסעת מהר ולא היה פלאש אז אני בספק אם היא מצלמת 

ביום כשיש שמש חזקה גם אם יש פלאש אתה לא תראה אותו

בכל מקרה סע בזהירות החיים יותר חשובים מעוד כמה דק שתרוויח על הספה או עם החברים

הוא ניסח את זה בצורה של איום כיאלו הוא יודע על מה מדובר תודה על התשובה אבל אני תמיד עובר שם בלילה שהכביש ריק ושאני מתכוון טס זה לא באמת טס זה טיפה יותר מהמותר ואין שום סכנה לכך כי הכביש ריק זה לא צומת. יש לי ניסיון הרבה שנים על הכביש פשוט אנשים תמיד אוהבים לבלבל את המוח ולנסות להתחכם 

פורסם

לרוב, המצלמה מתבססת על 3 פסי מתכת (פסי דריכה) אשר מוטמעים בכביש. חישוב המהירות נעשה על סמך מהירות שינוי שדה מגנטי סביב פסי הדריכה.

בכל מצלמה מגדירים סף הפעלה ספציפי. המשטרה אינה מפרסמת מה סף ההפעלה שהיא קובעת (או מה הקריטריונים לקביעתו), אך ההנחה היא שהיא לוקחת מרווח די גדול בכדי לא לייצר כמות ענקית של דוחות/ הזמנות למשפט ואז בתי המשפט לתעבורה יסתמו בכלל.

לרוב המהירות שוייז מראה יותר מדוייקת מהמהירות של הספידומטר ברכב, למעט מקרים ספציפיים בהם גם וייז עלול לטעות -> למשל בעת האצה/ האטה, חישוב המהירות של וייז אינו מדוייק (כי הוא מחשב מהירות ממוצעת).

פורסם
לפני 4 שעות, guya72 כתב:

לרוב המהירות שוייז מראה יותר מדוייקת מהמהירות של הספידומטר ברכב,

על סמך מה אתה אומר את זה?

סתם מעניין

פורסם

חישוב המהירות על ידי וייז מבוסס על שינוי המיקום לפי GPS מול הזמן החולף. זה מדוייק מאד כל עוד המהירות קבועה, אבל מושהה בעת שינוי מהירות.

במד המהירות של הרכב יש סטיה מובנה, זה חלק מהתקן על מנת שנהגים לא יטעו וינהגו מהר מכפי שהם קוראים בלוח המחוונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

חישוב המהירות על ידי וייז מבוסס על שינוי המיקום לפי GPS מול הזמן החולף. זה מדוייק מאד כל עוד המהירות קבועה, אבל מושהה בעת שינוי מהירות.

במד המהירות של הרכב יש סטיה מובנה, זה חלק מהתקן על מנת שנהגים לא יטעו וינהגו מהר מכפי שהם קוראים בלוח המחוונים.

בכל הרכבים שלי עד עכשיו תמיד הוויז הראה שאני נוסע 5 קמש פחות ממה שמוצג ברכב 

נראה לי שזה הפוך מההגיון לא?

פורסם
לפני 8 שעות, guya72 כתב:

בכל מצלמה מגדירים סף הפעלה ספציפי. המשטרה אינה מפרסמת מה סף ההפעלה שהיא קובעת (או מה הקריטריונים לקביעתו), אך ההנחה היא שהיא לוקחת מרווח די גדול בכדי לא לייצר כמות ענקית של דוחות/ הזמנות למשפט ואז בתי המשפט לתעבורה יסתמו בכלל

סורי אני מבין שענית כאן משהו חשוב תפרט מעט יותר

מה הוא סף הפעלה(מהירות?)

לאיזה מרחק פורסים את הקווים?

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ידני כתב:

סורי אני מבין שענית כאן משהו חשוב תפרט מעט יותר

מה הוא סף הפעלה(מהירות?)

לאיזה מרחק פורסים את הקווים?

סף הפעלה = נתון המהירות שנותן למצלמה פקודה לצלם.

בד"כ יש 2 קווים והם פרוסים משהוא כמו 1-2 מטר בניהם לאורך הנתיב, לרוב אתה גם יכול לראות אותם בעין:

image.jpeg.b1cf91a913872e7d145b4cc571f49e9f.jpeg

image.jpeg.aa0ff191021bc8e4c17c28cf27868cd7.jpeg

בקשר לנושא, בעקרון חוץ מהמצלמות הנמוכות (שהבנתי שהם דמה) אני תמיד שם לב למהירות לפני מצלמה\רמזור.

יש לי חבר מהעבודה שידע על מצלמה מסוימת שלא עובדת, יום בהיר אחד המשטרה החליטה להפעיל אותה והוא קיבל כמה דוחות יום אחרי יום עד שהוא שם לב לפלאש.

עריכה אחרונה על ידי Roy142
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, _-? כתב:

בכל הרכבים שלי עד עכשיו תמיד הוויז הראה שאני נוסע 5 קמש פחות ממה שמוצג ברכב 

נראה לי שזה הפוך מההגיון לא?

סופר הגיוני.

משמע בצג הרכב אתה רואה מהירות גבוהה יותר מהמהירות אמיתית.

פעולה שלך... הורדת רגל מדוושת הגז ומיתון מהירות, משמעות... אי  חריגה מהמהירות המותרת.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, guya72 כתב:

לרוב, המצלמה מתבססת על 3 פסי מתכת (פסי דריכה) אשר מוטמעים בכביש.

לפני 4 שעות, Roy142 כתב:

בד"כ יש 2 קווים והם פרוסים משהוא כמו 1-2 מטר בניהם לאורך הנתיב,

מעניין, לא ידעתי על זה, הייתי בטוח שהמצלמה בעצמה היא זאת שמזהה את המהירות.

אבל בכל מקרה - פסי הדריכה האלו ממוקמים רק בתוך טווח הראיה של המצלמה ולא לפניה, נכון?

כי הרבה פעמים אני מאט רק כשאני ממש עובר את המצלמה ומעולם לא קיבלתי דו"ח

פורסם (נערך)

בעבר היו מצלמות שהיו פועלות ע"י שידור קרן רדאר ובהתאם לכך היו מודדות מהירות נסיעה (לפי אפקט דופלר). אלו מצלמות שקל לאתר מרחוק (זיהוי של קרן הרדיו שהן משדרות). אינני בטוח, אך יתכן שזאת הסיבה בגללה הן אינן בשימוש.

כיום, המצלמה משתמשת בפסי דריכה בכדי לחשב מהירות נסיעה כתלות בשינוי שדה מגנטי (גורם לשינוי זרם חשמלי בפסי הדריכה) -> זה מחייב לפחות 3 פסי דריכה. עם 2 פסי דריכה לא ניתן למדוד מהירות.

סף ההפעלה של המצלמה - זאת מהירות הנסיעה המינימלית שתגרום למצלמה לצלם (SAY CHEESE :-) ).  מה הערך שלו ? נתון  זה אינו ידוע מאחר והמשטרה לא מפרסמת זאת.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...