Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוב העיר, אין ממ"ד ואין מרפסת.

במחיר שבו אני מוכר דירת 5 חדרים. מי שירצה ממ"ד ומרפסת ייקנה באותו סכום דירת 3 חדרים.

לגבי הסיפא של דבריך.

כן, יש לי רושם שאנשים קונים דירות בפרוייקטים חדשים על הנייר, מוסיפים על מה שאני מבקש עוד 600,000 אבל היי בעוד 3-4 שנים יש דירה חדשה עם מרפסת וכרגע ימשיכו לגור בשכירות ולהוציא עוד כסף על שכירות.

פורסם

מרפסת בדירה זה כמו טורבו ברכב.

יש כאלה שלא מבינים בשביל מה זה טוב, ויש כאלה שלא מבינים איך אפשר בלי. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
פורסם (נערך)

האם המחיר המבוקש זה לאחר סקר שוק או שהגיע שמאי והעריך את הדירה?

בנוסף המצב של המשכנתאות לא מזהיר עם הריביות שעולות כל הזמן.

לא יודע אם אפשרי הנושא,
אבל חשבת אולי לבדוק דירות 3 חדרים באזור שאתה רוצה.
ולהציע לעשות "טרייד" עם אותו אדם שמוכר את הדירה בתוספת תשלום מהצד שלו?

טל.

עריכה אחרונה על ידי BRAVO_SX
  • אהבתי 1
פורסם

הרעיון, עלה במחשבותיי.

אבל, החלטתי לא לפעול בנידון בגלל שלדעתי הוא מורכב מדיי. זה דורש שאני אמצא דירה במקום שמתאים לי, וגם השני ימצא את דירתי כמקום המתאים לו. נראה לי כהרבה יותר מורכב.

פורסם

תתפלא איך מרפסת 10 מ"ר ומעלה משדרגת איכות חיים.

• מנגל גז - יוצאים עם כוס בירה, זורקים איזה בשר\עוף\דג שיש ועושים ממה שהיה יכול להיות סתם ארוחה בסיסית חגיגה שלמה באותו הזמן בדיוק.
  • תאורה, צמחיה, מוזיקת רגע, נדנדה, שמשייה\גזיבו, דשא סינטטי איכותי ואתה מרגיש כל יום בחופשה.
  • חיבור לצינור מים והפכת את המרפסת לאיזור בו אתה יכול לנקות\לשטוף כל מה שאתה צריך ברגע.
  • גידול צמחי מאכל, פירות וירקות. כיף גדול לכולם ובמיוחד לילדים. מספיקה אדנית בינונית.
  • קצת שמש תמיד צריך, ויטמין D ובכלל מרפסת מכניסה הביתה המון אור טבעי גם אם אף פעם לא יוצאים אליה. אותו דבר כשמדובר על אוורור וסירקולציה בבית באופן כללי.

אולי זה לא מעניין הרבה אנשים אבל אני לא הייתי מוותר על זה בדירה שכורה, שלא לדבר על דירה שאני רוכש והולך להיות "שלי".

אוסיף את מה שאמרו מעלי, עם כל הצער האישי כלפיך, מאוד משמח אותי לשמוע ניצנים של קושי במכירת דירות מכל הסיבות. זה יעשה לכולנו רק טוב.

• אהבתי 7
פורסם (נערך)

לא מדדתי את המרפסת הנוכחית שלי, היא יותר גדולה. אבל בדירה הקודמת שלי היתה מרפסת ברוחב 1.5 ואורך 4, זה יוצא 11 מ"ר? זו היתה דירה יחסית ישנה (בת כ20) ולא היה חיבור גז\מים אבל עשיתי בה הכל.

כיום דירה חדשה (שכורה, לא שלי) מרפסת גדולה בהרבה, מניח שסביב 20 מ"ר וזו בכלל חגיגה.

עריכה אחרונה על ידי omricn
פורסם

20 מ"ר זה כבר סביר.
במרפסת של 1.5 מטר רוחב אתה אפילו לא יכול לשים כיסא נוח לרוחב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

בטח שכן, 1.5 זה לא כזה קטן. שלחת אותי לחיפוש תמונות מהאוב :)

GpuH5dQB4TRLjN2nuAXdKs6pDs8PDTEGXGT86WBHqUZ50AejBZxTPBaDYU-UWvAdGW6vEkWLlSlm2XAMLnfT1rCEyiWbNIE5rtCesK8-MjRzgCZTiuCdlWhRgmVPjYFoym2CaSxFhse0xK2sWzlBEvN_x3DGlBsP0QvhMFZEkunh1UEPaZX2BUaEouUKJfSaIMxI4VE4_4gjjYkOEO9E5eoNMcgF0-QF0-lveYsMrl28jDBjhKz1FRo7Why0tkjbOVCZrBh7lOWS19B_IzhIFN6LC1UCNrKU0xp_g5EODvuyDNgwqK4nnvOiNbspxxvSH7R7cC16LPeJ2xzRc5UvKFwuOwzI4dztXtwZVjJXqS1XgThtXjzBKECZbeh9lHRjzsNRgONH729lp4Abi5HpohOQKYWzloT9zVi8E5R4BzQojm9sxkes2UGQmLJAX7DDRpbLvSdbfhhnwacQvsrGyAGWLipbxxYP-r3rQ7bMWF-AKmJlXUnRc__bgNiiq4fviNud1oRiQpluZJwWGsvljWifUhWhkclmK7JCO2rHrIrOG-9_h1gOQN-70zge-uoxa__4bg8-_yhZ-ecR3eIibexErS9BXTVZaNrQfuKmyMVQI83NvaRDL90F6f3rHTaR1xMlBLyYC2gHGXBczsljn8Jl3KpxN7xEh7WNmsiWfhSNQKSokzu01DxnjQ5vY31QpURw-vaEE-ixaCdUlf8g66PaAvigxwA870hiAN3aiu0liDfOt8Az9yPTQRaXtC8E6_rlVtPBYrKVilQydOal84GKD1NpdzFzZlewkl6I0IszASnGl3JW8gkUSBsV80992TH1s_OExqGZ-V7oMSCJnPwbM35HbNCSInlw760ZulzOaiZvWyOqPQbjkilhVRlEnM0YcztVDB2rwG6T6edIvCLvDWMcg7G0dQ40YuM9Eg=w1239-h929-no?authuser=0

במבט שני ובהתחשב שהשולחן הוא 80X80 יש מצב שהמרפסת היתה ברוחב 2 מטר ואורך אפילו 3 מטר אזי אפילו קטנה יותר מההערכה שלי.

עריכה אחרונה על ידי omricn
פורסם (נערך)
לפני כשעה, omricn כתב:

תתפלא איך מרפסת 10 מ"ר ומעלה משדרגת איכות חיים.

.......

.......

אוסיף את מה שאמרו מעלי, עם כל הצער האישי כלפיך, מאוד משמח אותי לשמוע ניצנים של קושי במכירת דירות מכל הסיבות. זה יעשה לכולנו רק טוב.

יש לי בדירה שאני גר בה כרגע מרפסת שמש 10 מטר, וואלה לא מוסיף הרבה.

בילדותי גרתי בדירה עם מרפסת 30 מטר... זה  בהחלט היה נחמד.

זה שהדירה לא נחטפת, לא ייגרום לי להוריד משהו מהמחיר, זה לא שאני הולך לעשות רווחים ולהינות מהכסף.

מוכר דירה 5 חדרים שגדולה לצרכי, קונה דירת 2 או 3 חדרים.

בהתאם למצב בשוק, דירת 2-3 חדרים עם חנייה בטאבו שזה בשבילי יהרג ובל יעבור, זה רק דירה חדשה יחסית.

בדירה כנ"ל הקבלנים הם שקובעים מחירי שוק, ברגע שדירה כזאת נמכרת בסביבות 2,000,000₪ עבור 2 חדרים. הדבר משליך על מחיר שבו אני אמכור את הדירה שלי.

מי שמצפה שמחירי שוק יד 2 ירדו בגלל הביקוש טועה. המחירים ירדו כאשר יפסיקו להסתער על דירות קבלן על הנייר.

ואם עברנו לזה, השוק נראה לי ככזה, שבו אנשים קונים עבור השקעה והשכרה, לכן לא איכפת להם כמה לשלם.

אחד כמוני שרוצה למכור ולקנות דירה שמותאמת בהתאם לצרכיו, כבול למחירי השוק.

שהרי אין לי טעם למכור בזול ולקנות ביוקר. שהרי יש לי דירה לגור בה ואפילו יותר גדולה ממה שאני רוצה לקנות. מקסימום יישאר סתם חדר ריק בדירה... או שלא... חדר ריק שורר בו ריק (ווקום) שכבר יישאב משהו לתוכו.

המדינה צריכה לעודד ולעשות כך, שאני כבודד ייפנה את הדירה שלי למשפחה עם ילדים.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

אם הדירה במצב טוב, בעיר מבוקשת ובשכונה טובה - גם אם אין בה מרפסת היא תמכר. לדתיים חשובה מרפסת סוכה אז אם זה בבני ברק זה באמת יקשה על המכירה. פנה לכמה מתווכים - אל תתן לאף אחד בלעדיות ותשמע מהם על מצב השכונה והבית. בהצלחה

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 24 דקות, Ron Poh כתב:

יש לי בדירה שאני גר בה כרגע מרפסת שמש 10 מטר

הוספת פה נתון שלא היה קיים בתגובות האחרונות שלך. אז יש לך דירה בבעלותך שאתה מוכר + אתה כרגע מתגורר בדירה אחרת? אזי כל הטיעון שלך לגבי למכור ולהפסיד וכו' וכו' קצת מוזר לי כי מהיכן לך האופציה למכור דירה כשאתה כבר מתגורר בדירה אחרת?... סליחה אם זה מעט חטטני אבל הטיעונים שלך למחירי השוק, קבלנים וכו' מחייבים שקיפות.

פורסם
לפני 3 שעות, Roy142 כתב:

מרפסת בדירה זה כמו טורבו ברכב.

יש כאלה שלא מבינים בשביל מה זה טוב, ויש כאלה שלא מבינים איך אפשר בלי. 

וכשמתקלקל עולה הון לתקן!!!

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...