Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ממיר חלודה, עמיד בדלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היססתי קצת, לבסוף החלטתי לכתוב כאן ולא ב"טכני" או ב"אספנות".
לדעתי החשיפה כאן נכונה יותר.
חבר מתקן ווספה ישנה ומיכל הדלק שלה הוא מהסוג הלא מעורבל, יעני דלק נקי (ושמן במיכל אחר).
מיכל הדלק הנ"ל במצב סביר מאד והוא רוצה לבצע לו טיפול נגד חלודה עתידית.
אני כיוונתי אותו לחומצה פוספורית, אבל הוא מצא אצלו ממיר חלודה של טמבור בן כחצי שנה, חדש.
השאלה שלו היא האם ממיר החלודה הזה יהיה עמיד בדלק? או שלאורך זמן הדלק יפרק אותו ויגרום לו לחגיגה?

פורסם

ממיר חלודה הופך את פני השטח של המתכת לחומר יחסית אטום יותר לנוזלים מאשר מתכת "נקייה", דהיינו עמיד יותר לדלקים. בכל מקרה ומצב, עדיף כמובן לצבוע מעל התיקון- ואז השאלה היא לגבי עמידות הצבע (והלכה שעליו) ולא עמידות הממיר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה ברווז, 
אז זהו - שזה בדיוק הענין: הוא לא מעונין להתחיל לצבוע את המיכל מבפנים וכו'.
בגלל זה הוא מתענין לדעת האם הממיר חלודה עמיד.
הוא התקשר לשאול אל קו המידע של טמבור, ואמר לי שבאותה המידה היה יכול להתקשר לגן ילדים קתוליים בזימבאבווה.

פורסם (נערך)

תשובה חד משמעית אין לי עבורך. 

כן מצאתי דיון בנושא.

וכן מישהו העלה שם רעיון- קח פלדה, צפה אותה בממיר, טבול אותה בתוך מיכל דלק, תשאיר אותה שם למשך X זמן, ותראה מה התוצאה. 

דעתי הכנה? 

גם צבע של רכב+לכה לא עמיד לחשיפה ממושכת לדלק. אטם בבורג המיכל ברכב הקודם שלי התקשה מהחום הישראלי, וגרם לחלק שמתחת למכסה המילוי להיחשף לנזילת דלק קלה. זה גרם לשינוי צבע והתחלת אכילה של הצבע עם הלכה שעליו להגנה. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

פורסם

לא יעיל,במוקדם או מאוחר החלודה תחזור.
הפתרון היחיד הוא לנקות את הטנק דלק ואז לעשות ציפוי פנימי ,עולה בין 500 ל800 שקל בפעם האחרונה שבדקתי.

עשיתי אצלי באופנוע לפני כמה שנים ,מחזיק יפה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 10 שעות, yuvk כתב:

זו התשובה הנכונה - ממיר חלודה ואוטם עמיד לדלק.

שהמחיר הנ״ל לא יפחיד אותך אגב - זה גלון (כמעט 4 ליטר ...) - זה יספיק לכסות מיכל דלק של טנק כנראה. ריאלית צריכים כנראה פלוס מינוס פחית קטנה - גג גג גג 2

https://www.amazon.com/POR-15-49216-U-S-Standard-Sealer/dp/B00B3HXCZ4?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&smid=A1WTQLQ6IT4G74&th=1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כשקראתי שוב את מה שכתבתי, אני חושב שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך:

לפני 19 שעות, ברווז כתב:

קח פלדה, צפה אותה בממיר, טבול אותה בתוך מיכל דלק, תשאיר אותה שם למשך X זמן, ותראה מה התוצאה. 

"מיכל דלק" = משהו (כלי קיבול) המכיל דלק, ולא "מיכל דלק" כמו "טנק דלק".

• אהבתי 1

• תוכן חדש...