Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וברכים הנמצאים,

מעוניין לרכוש רכב (7 מקומות) אשר ישמש אותי כפעמיים בחודש ליציאה מהעיר, ועוד נסיעות קטנות בתוך העיר.

התפקסתי על רכב אמין כטיוטה פריוס פלוס או מאזדה 5, רכבים באזור 2006 - 2012 יש אותם בזול, ואני לא בררן (לעת עתה), מספיק לי קופסה עם 4 גלגלים ומזגן, שנוסעת כמובן.

אם אני מניח שהממוצע הרכב הזה יחזיק 5  שנים מינימום, מכיוון שהוא מותג אמין, אז בחלוקת סכום הרכישה לחודשים נעה בין 350-600 ש"ח לחודש, סביר.

בתוספת ביטוח זה סביב ה 1000 ש"ח לחודש.

בתוספת הנסיעות מחוץ לעיר המעטות, וקצת בתוך העיר, מניח דלק 500 ש"ח.

ס"ה 1500 ש"ח.

מכאן ואילך, כל נסיעה נוספת, אשקול לעצמי כמה היא תעלה לי ברכב, עלות מול תועלת.

השאלה האם פיספסתי כאן משהו, כי כולם אומרים שאין רכב בפחות מ 3000 ש"ח לחודש...

השאלה היא במידה ואני מכיר את עצמי, כן אפשר לגמור את הסיפור הזה בזול כאמור?

פורסם (נערך)

ראשית כל - החברים שלך טועים. לחלוטין אפשר להחזיק רכב בפחות מ 3000 ש"ח לחודש, בטח במקרה של רכב משומש. אני מתחזק טבלאות אקסל עם כל ההוצאות עבור הרכבים של 3 רכבים במשפחה - אף אחד מהם לא עולה סכום כזה לחודש.

שנית - יש לך כמה טעויות בחישוב. ההוצאה על רכב צריכה לכלול (בעיקר, אבל לא רק) את הדברים הבאים:

ירידת ערך: ההפרש בין מחיר הקנייה למחיר המכירה המשוער, במקרה שלך אחרי 5 שנים. אם קנית רכב ב30,000 ומכרת אחרי 5 שנים ב 10,000, הוצאת 20,000.
דלק: כל אחד והנסועה שלו. אפשר להעריך לפי מס' ק"מ בשנה לחלק לצריכת הדלק הממוצעת של הרכב, כפול מחיר (ממוצע) לליטר.
ביטוח: התשלום הוא עבור שנה. קשה לי להאמין שתגיע ל 12,000 לשנה, גם ברכב כזה אפילו כנהג ללא עבר ביטוחי.

תחזוקה/אחזקה: אגרות, מחירי טיפולים, יישור קו בקניה וכו'. אלא אם כן קנית רכב שדרש יישור קו יקר מאוד, זה מסתכם באלפים בודדים לשנה או פחות.

סוכמים את כל אלה עבור כל התקופה שהרכב בבעלותך, מחלקים במספר החודשים (5 שנים = 60 חודשים) ומקבלים את ההוצאה החודשית המשוקללת.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

לשם שינוי, פות"ש תיחשב את ירידת הערך. הוא קרא לזה מחיר הרכישה. נניח (מתוך התחשיב שלו) - כ-500 ש"ח בחודש.

עד כמה שהבנתי את ביטוח הוא הוסיף כתוספת מעבר לכך, וסיכם את השנים יחד כ-1000 ש"ח בחודש. זה תלוי מאוד במאפייני בעל הרכב מבחינת גיל, ותק בנהיגה ועבר ביטוחי, וכן בהחלטה שלו לבחור בביטוח מקיף או בצד ג' בלבד. מכל מקום, ערך סביר יהיה 250-500 ש"ח לחודש לצורך זה.

הבחור שכח לגמרי שהרכב צריך טיפולים ותיקונים. ברכב בגיל כזה קשה מאד לחזות אותם , אבל דר גודל של 250-500 ש"ח לחודש לא יהיה מופרך.

רישוי יעלה עוד 150 ש"ח לחודש.

דלק  - תלוי בנסועה.

כל מיני נספחים קטנים כמו חומרי ניקוי או שטיפות רכב, חניה, אפילו ושאר ירקות.

אז אם אסכם את התחשיב שלי מדובר בבין 1500-3000 ש"ח בחודש, בתלות בביטוח, בהוצאות הדלק ובתיקונים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 דקות, sperial כתב:

לשם שינוי, פות"ש תיחשב את ירידת הערך. הוא קרא לזה מחיר הרכישה. נניח (מתוך התחשיב שלו) - כ-500 ש"ח בחודש.

עד כמה שהבנתי את ביטוח הוא הוסיף כתוספת מעבר לכך, וסיכם את השנים יחד כ-1000 ש"ח בחודש. זה תלוי מאוד במאפייני בעל הרכב מבחינת גיל, ותק בנהיגה ועבר ביטוחי, וכן בהחלטה שלו לבחור בביטוח מקיף או בצד ג' בלבד. מכל מקום, ערך סביר יהיה 250-500 ש"ח לחודש לצורך זה.

הבחור שכח לגמרי שהרכב צריך טיפולים ותיקונים. ברכב בגיל כזה קשה מאד לחזות אותם , אבל דר גודל של 250-500 ש"ח לחודש לא יהיה מופרך.

רישוי יעלה עוד 150 ש"ח לחודש.

דלק  - תלוי בנסועה.

כל מיני נספחים קטנים כמו חומרי ניקוי או שטיפות רכב, חניה, אפילו ושאר ירקות.

אז אם אסכם את התחשיב שלי מדובר בבין 1500-3000 ש"ח בחודש, בתלות בביטוח, בהוצאות הדלק ובתיקונים.

יכול להיות שהוא באמת חישב את זה כמו שצריך, אם כן - עשה לפחות חלק משיעורי הבית.
חשוב להבין שההוצאה העיקרית באחזקת רכב היא ירידת הערך וצריכת הדלק. קנית רכב ישן, חסכוני או שאתה לא נוהג הרבה? צמצמת באופן ניכר את ההוצאות על רכב. כמובן שזה עובד עד גבול מסוים, לרוב רכב מזדקן יהיה חסכוני פחות וידרוש יותר הוצאות תחזוקה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני יכול לתת לך את התחשיב השנתי שלי:

ביטוח - 4500

טסט - 1700

טיפולים - 2000

דלק - 9600

סה״כ: 17800 תחלק ב12 = 1483 לחודש

ועל זה תוסיף ירידת ערך של נניח איזור ה500 בחודש יוצא שהגעת ל2000 שקל בחודש הוצאה על רכב.

וזה בלי מימון לרכישה וכו׳.

מה שרשמתי לך זה זה הוצאות על מאזדה 6 2015.

כמובן שסכום הטסט/ביטוח/טיפולים/ירידת ערך משתנה מרכב לרכב אבל זה סתם בשביל לתת לך איזשהו מדד, יש רכבים אמינים יותר ויש כאלה שפחות בדיוק כמו שיש רכבים ששומרים על הערך שלהם יותר כמו מאזדה 3 ויש כאלה שפחות כמו פיג׳ו 308 1.2 טורבו.

עוד דבר שלא חשבת עליו הוא שאמנם טויוטה ומאזדה הם מותגים אמינים אבל לכל מותג אמין יש דגמים מוצלחים יותר ופחות, בכל מקרה..רשמת שאלה יהיו רכבים מ 2006 עד 2012 או שבמילים פשוטות הם יהיו במקרה הטוב בני 10, לכל רכב אמין ככל שיהיה יש בלאי טבעי שצריך להחליף וזה יכול להיות כל חלק ברכב החל ממצבר שידרוש החלפה בכמה מאות שקלים ועד לחלקים יקרים יותר שיכולים להגיע למעל לאלף ש״ח.

זיו

עריכה אחרונה על ידי Jeka88
  • אהבתי 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

אתה תקבל פה הרבה תשובות שונות.

כולם יהיו נכונות, וסביר להניח שכמעט כולם לא ינבאו עבור המקרה הפרטי שלך.

זה פשוט דבר שיהיה קשה מאוד לדעת עד ש"תקפוץ למים".

אתה הולך לקנות רכב ישן , שגם אם הוא דגם אמין מאוד וטופל בצורה מושלמת עד היום, מחמת גילו תדרש במשך הזמן להחלפת מכלולים יקרים.

ובנוסף, סביר להניח שמחמת גילו יהיו לרכב תקלות בלתי צפויות.

פשוט כי דרך הטבע.

בפרט אם אתה הולך לנסוע הרבה.

אפשר אולי להעריך מינימום לפי ההוצאות הידועות, אבל המקסימום תדע רק בדיעבד

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...