Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי לצערי הרב איכשהו צודק לבסוף

ולטענתו פוליש מוריד שכבה של הצבע - ואם עושים פעם אחת ולא ממשיכים לעשות ווקס לאחר כל תקופה הצבע רק יפגם !!!

אני מרגיש שיש צורך להעלים כמה שריטות מהאוטו שלי והיתי רוצה לעשות פוליש ווקס חד פעמי ולא כל תקופה - אולי ווקס כל 3 4 חודשים !

האם כדאי לי לעשות או שלא !?

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

אתה חייב להבדיל בין ווקס לפוליש.

פוליש מוריד שכבה מהצבע של האוטו. לרוב יחד עם השכבה הזו יורדים גם לכלוכים שעם הזמן נדבקו אליה - ומה שקורה - זה חשיפה של שכבת צבע חדשה לאוויר העולם.

ווקס הוא טיפול בו מורחים את הצבע של האוטו בשכבה מגינה- שעשויה - מה לעשות - מווקס. שזה בעברית שעווה.

השכבה הזו - שמוסיפים - למעשה חוצצת בין הצבע של האוטו לאוויר וללכלוך שעלולים להדבק אליו ולכן עם השטיפות יורד הווקס, והצבע שוב חשוף - ושוב יש צורך לחדש את הווקס.

לכן - שים לב להבדלים - בווקס מוסיפים שכבה.

בפוליש מורידים שכבה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אז למה אומרים שאחרי ווקס אסור לשטוף את הרכב שבוע?

כדי שהוא לא יירד? אז למה אסור? אולי מומלץ...

פורסם

אני מכיר שאסור לשטוף במשך 10 ימים, אבל... כל אחד נוהג אחרת.

זה נכון שאסור לשטוף בגלל שהווקס עוד טרי על הרכב וצריך להתפס יותר טוב על הצבע.

מניסיוני, כאשר הייתי עושה ווקס לאונו ושוטף (לא ידעתי...) הווקס יצר ברק במשך שבועיים פלוס מינוס, ונעלם.

כאשר ויקססתי את האונו ולא שטפתי אותה הברק שלה היה נשאר כחודש.

יש לציין שהצבע היה גמור בגלל זה הווקס החיה אותו לכ"כ מעט זמן.

המצב איננו דומה עם האיביזה שלי, שמבריקה עד עכשיו מווקס שנעשה לפני חודש וחצי.

בכל מקרה, אני מציע לך לבצע חיפוש, היו פה המון דיונים על ווקס ופוליש, אם עדיין יש לך שאלות, שאל.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
לא יודע לגבי ווקסים אחרים, ההמלצה בQMI היא לעשות ווקס, ולאחר יום לשטוף את הרכב ושום לעשות ווקס.

לעשות ווקס פעמיים ?

ואגב אני יודע שפוליש מוריד שכבה - אבל האם כשאני מוריד שכבה - השכבה שנחספת היא חלשה יותר או משהו כזה שתפגע מהשמש והיהיו כתמים או משהו כזה בעוד 3 4 שנים נגיד ?

כי יש לי אופל עשיתי פוליש אני זוכר למכסה מנוע ולגג - ועכשיו עברו שנתים הדלתות והבגאג' נרגים סבבה לחלוטין הגג והמכסה מנוע פשוט הפכו להיות אפורים !! וזה לא בגלל שפגיעת השמש ישירה כי ההבדלים איפה שעשיתי ואיפה שלא עשיתי פוליש גדולים מאוד.

ולא נגיד שהבדלים קטנים כאלה - זה ממש אפור כמעט ומתחילים לראות אפילו טיפה לבן את הפח נראה לי

....

זה יקרה אם אני אעשה לגולף גם פוליש מידי שנה ?

פורסם

מישהו ???

אני עשיתי היום ווקס לאוטו ואני עדיין מרגיש שיש לכלוך על הצבע - צריך פוליש

אם אני אעשה זה יהרוס משהו עם הזמן? כמו שקרה באופל ?

תודה

פורסם

כל עוד אתה לא עושה איזה עשרים פעם פוליש או לא עושה סתם באותו פעם אלה שכבה אחת ולא שלוש אין בעיה.

רק אחרי שאתה עושה פוליש תעשה ווקס כדי שזה ישמור על הצבע ולא יהרוס אותו.

ווקס אתה יכול לעשות תמיד בכל מצב.

פורסם

ואיך מסבירים את מה שקרה לאופל של ההורים - פעם אחת עשיתי פוליש למכסה ולגג - והנה אחרי שנתיים ככה הלך הצבע

זה היה פוליש+צבע שחור. (מותאם לרכב(לדעתם))

פורסם

פוליש יותר מורכב מווקס צריך ניסיון -אסור למרוח בתנועות סיבוביות אלא מעלה מטה.

ווקס רק בתנועות סיבוביות.

יוצא מהמם!!

בהצלחה.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

• תוכן חדש...