Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החליפו לי צמיגים במסגרת טיפול, לא הייתי שם כדי לשאול איך הצמיג החדש מתקשר עם המחשב. האם יש איזה חיבור בין הצמיג לחיישן? או שזה חלק מהונטיל? 

תודה!

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

יש חיישן בוונטיל או הסוג השני של המערכת היא ללא חיישנים בכלל כאשר ירידת לחץ האוויר מזוהה דרך מהירות סיבוב גלגל - גלגל עם לחץ נמוך יורד בקוטר ומסתובב מהר יותר מהאחרים, המערכת משווה את מהירות הסיבוב לערך מטרה שנלמד וכך יודעת לזהות ירידת לחץ. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני לא כאן כדי להסביר איך זה עובד כי אני לא ממש יודע, אבל אני כן יודע שיש שני סוגים במערכות האלה: יש כאלו שיודעות למדוד מה הלחץ לפי PSI, ואלו גם מתריעות על הגלגל הספציפי בו זוהתה ירידת לחץ אוויר. היתה לי מערכת כזו באיוניק, וזה היה סופר נוח. מערכת אחרת לא מסוגלת למדוד לפי PSI אלא משווה את הלחץ לנתון שאתה כנהג צריך לאפס בכל פעם שאתה מנפח צמיגים, ולפי מה שהבנתי מספר הרכב בפיג'ו שלי - גם לא תספר לך באיזו גלגל זוהתה ירידת הלחץ אלא תיתן התראה כללית ואתה תבדוק את כל ארבעת הצמיגים.

אינני יודע איזה סוג מערכת יש אצלך, אבל כמו שבוקי כתב תלוי היכן החיישן - ייתכן שמיקומו תלוי בסוג המערכת.

• אהבתי 1

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם
לפני 55 דקות, el-chanan כתב:

אינני יודע איזה סוג מערכת יש אצלך, אבל כמו שבוקי כתב תלוי היכן החיישן - ייתכן שמיקומו תלוי בסוג המערכת.

סוג 1 - מערכת מדידה ישירה. בכל גלגל יש חיישן, נמצא מאחורי הוונטיל, זאת אומרת הוונטיל יוצא מהחיישן. 

בחיישן יש משדר שמשדר את נתון הלחץ  למחשב של האוטו. 

המערכת הזו יודעת איזה לחץ יש בכל גלגל בדיוק ואת מיקום הגלגל. 

אבל לא כל היצרנים מנצלים את היכולת הזו, יש מכוניות עם חיישנים בכל גלגל ונורת לחץ אוויר כללית אחת. 

סוג 2. מערכת מדידה עקיפה. אין חיישנים בגלגלים בכלל.

המערכת מנטרת את מהירות הסיבוב של כל גלגל באמצעות חיישני מהירות שנמצאים שם בכל מקרה בשביל מערכת  ABS/ESP. גלגל עם לחץ נמוך יותר שוקע זאת אומרת הקוטר שלו יורד והוא מתחיל להסתובב מהר יותר. המערכת מזהה את זה אבל היא לא יכולה לתת נתון לחץ מספרי, כן יכולה להצביע על מיקום הגלגל  עם הלחץ הנמוך למורת שגם זה לא מיושם לרוב ויש רק התראה כללית.

המערכת הזו הרבה פחות מדויקת מהראשונה, מזהה ירידה בלחץ החל מ  25%-30% וזמן תגובה שלה איטי יותר.

עדיין היא עונה לדרישות התקן והיתרון שלה זה שאין שום רכיבי חומרה מעבר לאלו שכבר קיימים, אין משהו שיכול להתקלקל, אין סוללות בחיישנים, אין שום דבר. רק כמה שורות בתוכנה. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם
לפני 1 דקה, Buki כתב:

סוג 1 - מערכת מדידה ישירה. בכל גלגל יש חיישן, נמצא מאחורי הוונטיל, זאת אומרת הוונטיל יוצא מהחיישן. 

בחיישן יש משדר שמשדר את נתון הלחץ  למחשב של האוטו. 

המערכת הזו יודעת איזה לחץ יש בכל גלגל בדיוק ואת מיקום הגלגל. 

אבל לא כל היצרנים מנצלים את היכולת הזו, יש מכוניות עם חיישנים בכל גלגל ונורת לחץ אוויר כללית אחת. 

סוג 2. מערכת מדידה עקיפה. אין חיישנים בגלגלים בכלל.

המערכת מנטרת את מהירות הסיבוב של כל גלגל באמצעות חיישני מהירות שנמצאים שם בכל מקרה בשביל מערכת  ABS/ESP. גלגל עם לחץ נמוך יותר שוקע זאת אומרת הקוטר שלו יורד והוא מתחיל להסתובב מהר יותר. המערכת מזהה את זה אבל היא לא יכולה לתת נתון לחץ מספרי, כן יכולה להצביע על מיקום הגלגל  עם הלחץ הנמוך למורת שגם זה לא מיושם לרוב ויש רק התראה כללית.

המערכת הזו הרבה פחות מדויקת מהראשונה, מזהה ירידה בלחץ החל מ  25%-30% וזמן תגובה שלה איטי יותר.

עדיין היא עונה לדרישות התקן והיתרון שלה זה שאין שום רכיבי חומרה מעבר לאלו שכבר קיימים, אין משהו שיכול להתקלקל, אין סוללות בחיישנים, אין שום דבר. רק כמה שורות בתוכנה. 

תודה רבה על הפירוט, מעניין מאד. אני מבין איפוא שבפיג'ו שלי יש את המערכת מהסוג השני (קצת מתסכל שחסכו על זה ברכב שעולה כמעט 200,000 ש"ח, כשזו מערכת שניתן לקבל ברכבים זולים הרבה יותר). אבל אם זה כך, למה המערכת דורשת איפוס שלה אחרי כל ניפוח גלגלים? אשמח להסבר.

פורסם (נערך)

אצלי ברכב Audi A3 שנת יצור 2011 קיימת המערכת מהסוג השני (הנחות יותר).

הרכב הגיע ללא המערכת כלל. מבדיקה בפורומים בחו"ל הבנתי שכל החלקים נמצאים כי המערכת מבוססת על חיישן מהירות של מודול ה-ABS וכדי להפעילה כל מה שצריך לעשות זה לקודד באמצעות כבל מתאים. עשיתי זאת ואכן המערכת החלה לפעול.

להפתעתי, למרות שהמערכת הזאת אינה מדוייקת היא הצילה אותי לא פעם ולא פעמיים - הצליחה לזהות תקר בצמיג לפני שנהרס.

לפני 4 דקות, el-chanan כתב:

למה המערכת דורשת איפוס שלה אחרי כל ניפוח גלגלים? אשמח להסבר.

ה-"איפוס" שאתה מדבר עליו מכניס את המערכת למצב לימוד בו היא דוגמת את מהירות סיבוב הגלגלים ושומרת אותם כנתון פתיחה. מצב זה מתקיים מספר קילומטרים של נסיעה ואז המערכת חוזרת למצב רגיל.

לכן חשוב למלא אוויר בצמיגים לפני שמאפסים אותה - אחרת היא תלמד מצב לא תקין של הצמיגים ולא תוכל לבצע את עבודתה.

מציע לך לבדוק בספר הרכב, זה בטח מוסבר שם בפירוט.

עריכה אחרונה על ידי shugiflex
  • אהבתי 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לפני 4 דקות, shugiflex כתב:

ה-"איפוס" שאתה מדבר עליו מכניס את המערכת למצב לימוד בו היא דוגמת את מהירות סיבוב הגלגלים ושומרת אותם כנתון פתיחה. מצב זה מתקיים מספר קילומטרים של נסיעה ואז המערכת חוזרת למצב רגיל.

לכן חשוב למלא אוויר בצמיגים לפני שמאפסים אותה - אחרת היא תלמד מצב לא תקין של הצמיגים ולא תוכל לבצע את עבודתה.

מציע לך לבדוק בספר הרכב, זה בטח מוסבר שם בפירוט.

נשמע הגיוני, תודה.

וקראתי את ספר הרכב מכריכה לכריכה, אל דאגה... מוסבר שם כמובן שצריך לאפס את המערכת אחרי מילוי אוויר, אבל לא אופן הפעולה שלה. אז שוב תודה על ההסבר.

פורסם
לפני 7 דקות, el-chanan כתב:

למה המערכת דורשת איפוס שלה אחרי כל ניפוח גלגלים? אשמח להסבר.

לא חושב שצריך איפוס אחרי כל ניפוח, בספר כותבים את זה כדי למנוע מקרים שמישהו לא יאפס. 

כן צריך איפוס אחרי החלפת צמיגים שחוקים כי החדשים בקוטר מעט יותר גדול, צריך איפוס אם בפעם הקודמת בוצע איפוס עם לחצים לא נכונים או שאתה לא יודע אם בוצע נכון. 

אם ניפחת בכל הגלגלים את הלחץ הנכון, ביצעת איפוס ואחרי זה אתה פעם בחודש משלים 2PSI, לא צריך איפוס נוסף. הערך הנלמד באיפוס הקודם לא משתנה. 

ככה אני עושה ברכב עם מערכת כזאת והיא מתפקדת טוב. 

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

לא חושב שצריך איפוס אחרי כל ניפוח, בספר כותבים את זה כדי למנוע מקרים שמישהו לא יאפס. 

כן צריך איפוס אחרי החלפת צמיגים שחוקים כי החדשים בקוטר מעט יותר גדול, צריך איפוס אם בפעם הקודמת בוצע איפוס עם לחצים לא נכונים או שאתה לא יודע אם בוצע נכון. 

אם ניפחת בכל הגלגלים את הלחץ הנכון, ביצעת איפוס ואחרי זה אתה פעם בחודש משלים 2PSI, לא צריך איפוס נוסף. הערך הנלמד באיפוס הקודם לא משתנה. 

ככה אני עושה ברכב עם מערכת כזאת והיא מתפקדת טוב. 

תודה גם לך.

אני מבין ממך שבתחזוקה שגרתית מספיק לבדוק לחץ צמיגים פעם בחודש (באיוניק לא הייתי צריך לבדוק כי הרכב הראה לי כל הזמן מה המצב בדיוק בכל גלגל).

פורסם
לפני 1 דקה, el-chanan כתב:

מספיק לבדוק לחץ צמיגים פעם בחודש

יש ירודה טבעית של כ 2PSI בחודש, לדעתי לבדוק פעם בחודש זה בסדר גמור. 

אם יש ירידה גדולה יותר המערכת העקיפה תתריע לך. נגיד אם אמור להיות 35PSI תקבל התראה בערך ב 25-27PSI. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...