Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, borisYalzin כתב:

מרבית הלאופרדים שיוספקו הם מדגם 2A4 מדובר בכלים בני 40 שנה,  הרכב השריון והמערכות שם לא באמת מותאמות לעוצמת האש המודרנית שקיימת היום בשדה הקרב.  אחד התקריות הבולטות הייתה ב2016 כשטורקיה שלחה טנקים מסוג זה לסוריה ואיבדה 10 מהם תוך זמן קצר בלחימה עם גיהדיסטים.  לפחות הגרמנים שולחים את הדגם המתקדם יותר 2A6 עם שיריון משודרג ומערכות שהולמות יותר את שדה הקרב המודרני, 14 יחידות אם אני זוכר נכון.

https://geopolitiki.com/battle-of-al-bab-turkish-leopard-2a4-tanks/

פחות קשור ל"עוצמת אש" אלא לטקטיקה ותנאים לא טובים.
לאף טנק מודרני (לא אברמס, לא מרכבה 4, לא לאופרד A6, לא לקלרק ולא T90) אין שריון צד\אחורי\עליון מספיק עבה כדי לעמוד מול פגיעת נ"ט, זה בגלל שטנקים נועדו במקור לתקיפה "פנים מול פנים" ו90% מהשיריון שלהם נמצא מקדימה כאשר הדרישה עבור הצדדים היא להגן מפצמ"רים ונק"ל, אבל לא לעמוד בפגיעה של נ"ט.

גם לאופרדים בני 40 מדגם A4 יכולים להיות משמעותיים למצב באוקראינה, בניגוד לרוסים יש להם אמל"רים טרמיים, אמנם הם בני 40 אבל הם קיימים, זה אומר שהאוקראינים יוכלו לתמרן ולתקוף בחסות החשיכה בזמן שהרוסים לא מבינים מה קורה סביבם.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 1
פורסם

כמו שכתבתי כבר כמה פעמים, קשה לי להשתתף בשירשור הזה אבל אני נכנס וכותב מדי פעם מה קורה עם הקרובים שלי שם. 

כאמור, מתחילת המלחמה המשפחה של הבן דוד ברחה לגרמניה. יצאו באוטובוס שאסף פליטים. הם נמצאים במקום לא מי ידוע מה איכותי או נחשב, איזור שהיה פעם מזרח גרמניה, אבל סה"כ סביר. יש תכניות ממשלתיות לסיוע ותמיכה בפליטים. הילידים לומדים במסגרות בגרמניות ונראה לי כבר שולטים ברמה בסיסית...

הבן דוד היה ברילוקיישן פנימי מטעם העבדה שלו בלביב כ 8-9 חודשים. עבד קשה כולל סופי שבוע כל הזמן הזה. 

לאחר מכן באיזה נימוק בטחוני העבירו אותו לעיירה קטנה במערב אוקראיניה. 

שם, עקב כך שתשתית החשמל ותחנות כוח בהרבה מקומות נפגעו בהפגזות של הרוסים, יש אספקת חשמל רק 8 שעות ביממה. וב 16 שעות הנותרות אין חשמן. זה כבר חודשים ככה. או שיש חשמל בלילה או בשעות הצהריים. בערב כשזה הכי נדרש, תמיד אין.

כשאין חשמל אין תאורה, אין טלפון, אין אינטרנט, אין תקשורת ואין שום דבר שעובד על חשמל, כשיש חשמל מטעינים סוללות גיבוי למה שהכי חיוני. הסקה מרכזית במבנים דווקא יש אז לפחות לא קר.

עובדים כשיש חשמל או עד שנגמרות הסוללות, או כשמצליחים להתארגן על גנרטור בנזין.

הוא לא היה בבית בקייב ולא ראה את המשפחה כמעט שנה. הילידים רואים אותו רק בשיחות וידאו (כשיש חשמל). 

כמובן מפלס התסכול והעצבים, בהתאם.

• אהבתי 2
  • מבאס 3

פורסם

בינתיים, התובע הכללי של גרמניה טוען שעד עכשיו לא הצליחו למצוא ראיות לזה שרוסיה אחראית לחבלה בנורדסטרים.

הם עובדים עם החברה השבדים והדנים ועדיין אין שום סימן.

לאור זה שלפני מספר חודשים טענו שמצאו בצילומי לווין 2 ספינות ששטו עם משדר כבוי ו"לא הצליחו לזהות" מי הן (לעומת ספינות אחרות עם המשדר הכבוי שכן הצליחו לזהות)

המסקנה היא שזה לא הרוסים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
בתאריך 26.1.2023 בשעה 16:56, RK כתב:

לא המיג 31 ולא הקינז'אל מיועדים לסיוע קרוב. לא מיועדים, לא אמורים ולא טובים בזה. מעבר לזה, אף אחד לא יבזבז שעות טיסה של מיג 31 או מספר מאד מועט של טיל אסטרטגי (בהנחה שאנחנו קונים את זה שהוא טוב, לא מדבר על זה בכלל עכשיו) על טנק. 

כנראה שהמומחים הרוסים מבינים קצת יותר ממני גם ממך לגבי היכולות של המיג 31.

"המיג 31 הוותיק הוא אולי מטוס הקרב הכי חזק בעולם, אך תוכנן במיוחד לשממה הארקטית של הקוטב, ולא לזירות לוהטות כאוקראינה. כנגד כל הסיכויים, חולל מהפכה מסוכנת וניצח את הטייסים של זלנסקי - אפילו בלי לפגוע בהם"

https://www.calcalist.co.il/calcalistech/article/rk9gmfy2o

אני יכול להוסיף לפחות 3 דוגמאות בשלוף בעניין מטוסים/מסוקים שמבצעים המון משימות שכלי הטיס לא תוכנן במוקר לבצע אותם ובכול זאת בוצעו בהם מספר שינויים על-מנת שיתאימו לזירה שהשתנתה.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, מרק10 כתב:

"המיג 31 הוותיק הוא אולי מטוס הקרב הכי חזק בעולם, אך תוכנן במיוחד לשממה הארקטית של הקוטב, ולא לזירות לוהטות כאוקראינה. כנגד כל הסיכויים, חולל מהפכה מסוכנת וניצח את הטייסים של זלנסקי - אפילו בלי לפגוע בהם"

טור "הקברניט" הוא בערך הדבר האחרון שיש להסתמך עליו כמקור, הוא נע בין העתקה של חומר מסרטוני יוטיוב ותרגום שלו בלי להבין את הנאמר עד הסוף (או את הקונטקסט) ועד להנפצות פרועות.

בניגוד לקשקשת שכתובה שם- לא, המיג 31 לא יכול לבצע סופרקרוז ב 2.8 מאך, הוא רחוק שנות אור מלהיות המטוס "החזק בעולם", המכ"מ המטורלל שתקעו בו בתחילת הדרך הוחלף די מזמן (פלט יותר מדי קרינה והפך את המטוס עצמו למטרת ירוט מהקצה השני של העולם. מי היה מאמין שפשוט לדחוף הספק זו לא הדרך?), וסובל מאותן בעיות כלליות שהמיג 25 סבל מהן.

צריך להחליף לדבר הזה מנוע כל 3 ימים אם מנסים לטוס מהר, ומדובר במטוס שלפנות זה ממנו והלאה.

הוא טוב בלהגיע מהר, לזרוק טיל, ולעוף משם מהר. מעבר לזה- F15 יהיה עדיף מכל בחינה.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 2
פורסם

טוב כדי להעביר 10 דקות בסופ״ש ולפתוח את התיאבון לשרשרת לינקים בויקיפדיה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 42 דקות, מרק10 כתב:

אני יכול להוסיף לפחות 3 דוגמאות בשלוף בעניין מטוסים/מסוקים שמבצעים המון משימות שכלי הטיס לא תוכנן במוקר לבצע אותם ובכול זאת בוצעו בהם מספר שינויים על-מנת שיתאימו לזירה שהשתנתה.

המומחים הרוסים שכבשו את קייב בתוך 3 ימים? אהה.

מעבר לזה כבר ענו לך. הקברניט אחלה טור כדי להעביר צחוקים או להעלות מודעות לתעופה, ובסך הכל הוא בחור חיובי, אבל בכל כתבה שלו יש אי דיוקים מפה ועד לגובה שובלי התעבות, ולמעלה מכך. ספציפית לטור הזה, הכל תיאוריה שלא בדיוק הוכחה במציאות, וגם אין לה שום קשר למה שאתה ייחסת למטוס שאגב, ניסו למכור גם לישראל בזמנו, ללא הצלחה גדולה.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 15 דקות, Pika007 כתב:

טור "הקברניט" הוא בערך הדבר האחרון שיש להסתמך עליו כמקור, הוא נע בין העתקה של חומר מסרטוני יוטיוב ותרגום שלו בלי להבין את הנאמר עד הסוף (או את הקונטקסט) ועד להנפצות פרועות.

בניגוד לקשקשת שכתובה שם- לא, המיג 31 לא יכול לבצע סופרקרוז ב 2.8 מאך, הוא רחוק שנות אור מלהיות המטוס "החזק בעולם", המכ"מ המטורלל שתקעו בו בתחילת הדרך הוחלף די מזמן (פלט יותר מדי קרינה והפך את המטוס עצמו למטרת ירוט מהקצה השני של העולם. מי היה מאמין שפשוט לדחוף הספק זו לא הדרך?), וסובל מאותן בעיות כלליות שהמיג 25 סבל מהן.

צריך להחליף לדבר הזה מנוע כל 3 ימים אם מנסים לטוס מהר, ומדובר במטוס שלפנות זה ממנו והלאה.

הוא טוב בלהגיע מהר, לזרוק טיל, ולעוף משם מהר. מעבר לזה- F15 יהיה עדיף מכל בחינה. - אבל לאוקראינים אין F-15 וגם לא יהייה לכן זה לא רלוונטי הדברים שכתבת.

אתה טייס בחיל האוויר הרוסי או הישראלי ? עד כמה שאני יודע אתה לא. אתה ניזון ממידע שנכתבו באתרים שונים שאפשר לכתוב גם הם מקשקשים מבלי להבין.

אפשר לקרוא בוויקפדיה בשפה האנגלית על תכונות וביצועי המטוס כפי שהמערב חושב.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mikoyan_MiG-31

לפני 1 דקה, RK כתב:

המומחים הרוסים שכבשו את קייב בתוך 3 ימים? אהה.

מעבר לזה כבר ענו לך. הקברניט אחלה טור כדי להעביר צחוקים או להעלות מודעות לתעופה, ובסך הכל הוא בחור חיובי, אבל בכל כתבה שלו יש אי דיוקים מפה ועד לגובה שובלי התעבות, ולמעלה מכך. ספציפית לטור הזה, הכל תיאוריה שלא בדיוק הוכחה במציאות, וגם אין לה שום קשר למה שאתה ייחסת למטוס שאגב, ניסו למכור גם לישראל בזמנו, ללא הצלחה גדולה.

אנחנו באותה סירה. גם אני צוחק מהדברים שאתה כותב בהסתמך על מידע ממקורות שונים.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, מרק10 כתב:

אתה טייס בחיל האוויר הרוסי או הישראלי ? עד כמה שאני יודע אתה לא. אתה ניזון ממידע שנכתבו באתרים שונים שאפשר לכתוב גם הם מקשקשים מבלי להבין.

אפשר לקרוא בוויקפדיה בשפה האנגלית על תכונות וביצועי המטוס כפי שהמערב חושב.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mikoyan_MiG-31

אני מהנדס אווירונאוטיקה. אם תרצה אוכל להסביר לך למה המטוס הזה נראה כמו שהוא נראה, למה ה F16 נראה כמו שהוא נראה, וכך גם לגבי מטוסים שתפקידם שונה.

(חפש את המיג 25, שים לב לדמיון של כמעט קופי-פייסט, תרצה? אסביר לך בדיוק למה זה.)

מידע לגבי כל הרכיבים של כל המטוסים שמרכיבים את מה שפותח לפני שנות ה 80 קיים באינטרנט בשפע מרהיב. 

אני קובע שטור הקברניט מחרטט כי מעבר להבנה שלי, אני יודע מה המקורות שלו ועד כמה הוא שוגה בתרגום שלהם.

אין דבר שאני אוהב כמו זה שאחרים אומרים לי מה אני יודע ומאיפה אני יודע את זה. מאיפה הבטחון לבצע הנחות כאלו?

• אהבתי 4
פורסם
לפני 24 דקות, מרק10 כתב:

אני לא. אני כן קורא על ענייני תעופה, בעיקר צבאית, "מעט" מעבר לממוצע ואוסף ספרות בנושא, ואפילו זה מספיק כדי לקבוע מה שקבעתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אוי נו באמת, מכול הדברים שאפשר להתווכח עליהם מתווכחים על איזה נשק שלכאורה מישהו הגדיר כ "שובר שיוויון"?

פפפףףףף אחרי שנה הגיע הזמן להפנים שיש רק אחד כזה, וזה הגרעין. כול השאר? לא ממש.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, Pika007 כתב:

אין דבר שאני אוהב כמו זה שאחרים אומרים לי מה אני יודע ומאיפה אני יודע את זה. מאיפה הבטחון לבצע הנחות כאלו?

גם אנוכי מהנדס מכונות וגם הייתי במקרה מכונאי מסוקים כבדים ולמדתי דבר או שניים במהלך 5 שנות השירות הצבאי לגבי מטוסים/ל"א'/מסוקים ועוד...אכן זה היה מזמן בתקופת מלחמת לבנון הראשונה.

אם אתה מהנדס אווירונאוטיקה עדיין אתה לא מתכנן מטוס שלם לבד אלא חלק או כמה חלקים שנתנו לך כמשימה לתכנן. מכאן ועד הבנה מלאה של מטוס קרב כמו מיג 31 אתה צריך לחטוף מטוס כזה ולפרק אותו לרכיבים בכדי ללמוד ולהבין את כול מה שחשבת שאתה מבין.

פורסם (נערך)

אתה לא צריך לתכנן מטוס לבד. אתה צריך להבין קונבנציות תכנון אווירונאוטי ומאפייני מפתח. יש הרבה מאוד סיבות למה המיג 25 וה 31 נראים כמעט אותו דבר, למה יש להם קוי דמיון עם ה F15, למה ה F22 וה 35 נראים קצת דומה, ועוד. לנתח משהו קיים זה הרבה יותר קל מלתכנן מאפס.

לגבי ה 31- מה שכתבתי מוצק לחלוטין וגם תואם את המציאות.

אתה ממש לא צריך להיות טייס בשום חיל אוויר בשביל זה (ולטייס בחיל האוויר הישראלי לא יהיה שמץ בנוגע לדברים האלו)

בתור מהנדס אווירונאוטיקה אתה גם לא בהכרח מתכנן חלקים (למעשה את רוב התכן יבצעו מהנדסי מכונות בכלל). יכול להיות שאתה בתחום האווירודינמיקה/זרימה, יכול להיות שאתה בכלל עושה בקרה, ויכול להיות שאתה אנליסט שתפקידו להוכיח או לפסול את מה שמהנדסי המכונות עשו.

פורסם
לפני 37 דקות, מרק10 כתב:

הייתי במקרה מכונאי מסוקים כבדים ולמדתי דבר או שניים במהלך 5 שנות השירות הצבאי לגבי מטוסים/ל"א'/מסוקים ועוד...אכן זה היה מזמן בתקופת מלחמת לבנון הראשונה.

הפסקה הזאת לא מסתדרת לי עם זאת:

בתאריך 25.1.2023 בשעה 23:15, מרק10 כתב:

כמה רביעיות של מיג 31 חמושים בטילי קינז'אל והטנקים יהפכו לגוש פלדה למיחזור.

כל יוצא חי"א יודע שלחימוש שונה יש מטרות שונות, וכך גם למטוסים.

הרעיון לתקוף טנק ממטוס שמשמש כפלטפורמת עליונות אווירית נטו, עם טיל בליסטי הוא כ"כ הזוי שאפילו אם היית שולח לנו קישור לקניית אבקת חשמל זה היה נשמע הגיוני יותר.

• אהבתי 3
פורסם

מה שווה כל הידע הזה אם אתם לא עושים המרה למכוניות

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...